Въвеждане на борсов пазар: Съвременно място за предприемачи, които искат да закупят онлайн магазини, подготвени за растеж

TL; DR: Мечтаете ли да станете собственик на бизнес, но не знаете как да започнете? Exchange Marketplace, ново място, даващо възможност на предприемачите да купуват и продават магазини за електронна търговия, може да бъде точно това, от което се нуждаете. Вместо да създават компания от самото начало, потребителите на Exchange могат да разглеждат хиляди съществуващи Shopify сайтове, докато намерят предприемаческа форма с капацитет за растеж. С практическа поддръжка за миграция, сигурен процес на обмен и безплатни образователни ресурси пазарът служи като полезен портал към света на собствеността на бизнеса.


Печенето на торта от нулата се надценява. Вместо да прекарвам времето си внимателно да измервам съставките по точна рецепта, предпочитам да ударя Бети Крокер, която вече свърши работата за мен. Тогава съсредоточавам усилията си върху декорирането на част от процеса, защото там светя.

Когато става дума за собственик на бизнес, историята е същата. Атласивите предприемачи не трябва да създават компания от самото начало, ако в това не са техните таланти. Вместо да започнат от нулата с чисто нов продукт или усърдно да изработят марка около нова идея, много бизнес магнати просто предпочитат да прилагат аромата си на управление на бизнеса, за да помогнат на съществуващите марки да достигнат нови висоти.

Благодарение на Exchange Marketplace този процес става по-лесен от всякога. Разрастващият се пазар, който стартира през юни 2017 г., дава възможност на предприемачите да купуват и продават сигурно бизнеса в електронната търговия.

Графично представяне на Exchange от Shopify

Новият пазар на Shopify позволява на предприемачите да идентифицират възможностите за растеж в съществуващите магазини за електронна търговия.

„Това е чудесен начин да намерите бизнес, който вече е доказал сцеплението си, и след това да добавите вашите уникални умения“, заяви Никълъс Монтгомъри, лидер за растеж на борсата в Shopify. „Кажете, че сте страхотен маркетолог или страхотен дизайнер – можете да намерите сайт, в който друг предприемач не е могъл да разбере това парче, а след това вземете всичко останало и изпълнете с него.“

С проверени данни за продажбите и трафика, знаеща миграционна поддръжка и безплатни образователни ресурси, Exchange превърна предприемачеството в безпроблемен процес за хиляди купувачи. Подобно на пазаруването на прозорци, сайтът прави сърфирането за вашия мечтан бизнес безболезнено – дори и за тези, които може би никога не са обмисляли да станат собственик на бизнес.

Съвременният начин за покупка и продажба на електронни магазини с увереност

Николай ни каза, че борсата обслужва широк кръг предприемачи. „Това включва клиенти, които търсят нещо от това, което наричаме„ стартов магазин “, което струва от 100 до 500 долара и няма приходи, чак до утвърдени магазини, които може да имат компонент на предния магазин или на едро“, каза той.

Пазарът също предоставя възможности на настоящите предприемачи да продават магазините си на заинтересованите купувачи. „Ако не сте компания на стойност 100 милиона долара, не можете просто да изброите бизнеса си на фондовата борса“, каза Никълъс. „Без борса ще бъдете сами, освен ако не отидете на пряк конкурент, който да продаде бизнеса ви.“

Графично представяне на борсата от Shopify пазара

Намерете съвпадението си: Exchange позволява на потребителите да сортират възможности за предприемачество по вид бизнес, индустрия и местоположение.

В по-голям мащаб Николай каза, че пазарът помага на предприятията със същата верига за доставки или инструменти за обслужване на клиенти да намерят възможности за сливане. „Има много различни начини, по които сме виждали този продукт, използван през последната година, и затова е толкова вълнуващо да работим“, каза той. „Потребителите, за които говорихме, са правили всякакви неща, които дори не сме предполагали, че ще направят.“

С помощта на търсене, сегментирано по тип бизнес, индустрия и местоположение, платформата прави лесно намирането на идеалната възможност. Има фирми за доставка на капки, които включват интеграция с цели доставчици като Aliexpress и Fulfillment от Amazon; магазини за печат по поръчка за продажба на ризи, чаши и други; и различни видове магазини. Категориите в индустрията включват мода, колекционерска дейност, спорт, играчки, канцеларски материали, домашни любимци, музика, здраве, храна и други; и местоположенията обхващат САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Ирландия и Нова Зеландия.

Сигурен процес на покупка и продажба с поддръжка за миграция

Един от най-големите перки, които борсата предлага на предприемачите, е спокойствието чрез мерки за сигурност. „В много случаи това са значителни транзакции, при които харчите няколко хиляди или дори стотици хиляди долари“, каза Никълъс. „Ето защо имаме специален екип от хора, които управляват прехвърлянето между двамата собственици.“

Exchange си партнира с Escrow.com, за да гарантира, че транзакциите са възможно най-нискорискови и гарантират, че продавачите изпълняват това, което обещават. Услугата включва период на проверка, което означава, че продавачите няма да получават плащания, докато купувачите старателно проверят бизнеса.

За да повиши доверието на клиентите, Exchange предлага пълна прозрачност по отношение на данните за продажбите и трафика. „Тъй като данните идват директно от Shopify, списъците са проверени и не могат да бъдат редактирани или модифицирани от продавача“, каза Никола. „Ние отделяме много време, за да сме сигурни, че целият процес е възможно най-сигурен, от стартирането до целия път до прехвърлянето на вашия магазин“, каза Никълъс.

Размяна от лого на Shopify и снимка на клиент, използващ услугата

Exchange предоставя пълна прозрачност по отношение на данните за продажбите и трафика, за да подобри удовлетвореността на клиентите.

Едно нещо, което трябва да се отбележи: Някои източници на приходи не са включени в базата данни на Shopify; например, ако магазинът има канал на едро или продава продукти чрез Amazon. „Имайте предвид, че ако има приходи от други източници освен магазина Shopify, ние не можем да го покажем, защото не можем да го проверим“, каза Никола.

Николай ни каза, че другата полза от използването на Exchange е, че Shopify подкрепя всички транзакции. „Ние не сме само тук, за да затворим магазина и да направим бърз долар“, каза той. „Exchange е продукт на Shopify, който ще използвате за стартиране на новия си бизнес. Така че ние не сме само с вас за процеса на продажби – ние сме тук за вас, когато разраствате новия бизнес, който сте придобили. “

Засилете уменията си за електронна търговия с безплатни образователни ресурси

Николай каза, че целта на Exchange е да предостави необходимите инструменти, независимо на какъв етап се намират в предприемаческото си пътуване – и затова компанията предлага разнообразни безплатни образователни ресурси, за да помогне на потребителите по пътя им.

„Купуването или продажбата на бизнес е огромно житейско събитие за всеки предприемач – и не е този, който трябва да приемате леко“, каза той. „Очакваме, че обмисляте дълго време такова решение и имате много въпроси, на които искаме да помогнем да отговорим. С толкова голямо решение предоставянето на образование и подпомагането на хората, когато можем, е от съществено значение. “

Безплатната електронна книга на компанията „Как да купим бизнес за електронна търговия“ е чудесна първа стъпка. Ръководството включва информация за ползите от закупуването на съществуващ бизнес, как да намерите бизнес за продажба, съвети за оценка на сайтове за електронна търговия, уроци за оценка на уебсайтове и как да прехвърлите собствеността на бизнеса.

Графика, изобразяваща Exchange от безплатната електронна книга на Shopify

Безплатната електронна книга на Exchange е пълна със съвети за закупуване и оценка на магазини, сред другите най-добри практики.

Предприемачите, които търсят допълнителна информация, могат да се обърнат към новосъздадения блог на компанията, който съдържа статии за това как да оптимизират трафика за новозакупен магазин, въпроси, които да зададете, когато обмисляте да купувате предприятие за електронна търговия, как да увеличите максимално броя показвания на обяви и други.

„Има толкова много различни движещи се части и компоненти, които участват в ръководенето на бизнес и мисля, че затова много хора могат да бъдат трудни за започване на работа“, каза Никълъс. „Ето защо има много възможности с Exchange, ако не искате да правите 100% от нея, когато едва започвате.“

Историята зад магазините: Собствениците споделят своя опит

Има Челси, основателката на Ity-Bitsy, която продаде магазина си за дрехи, за да може да се справи с нуждите на самотното родителство. И Винсент, предприемачът зад Lensgrade.com, който се бори с онлайн маркетинга и иска да продаде сайта си за редактиране на снимки на купувач със SEO котлети. Тогава е Джейк, бившият собственик на Supreme Pride, който продаде своя магазин за дрехи, за да може да се съсредоточи върху други предприемачески усилия.

Всичките им истории са представени в блога на Exchange Marketplace, който предоставя на читателите прозорец в съзнанието на Shopify предприемачи.

„Това се връща към идентифицирането на това, което имате във вашия набор от умения, че друг предприемач липсва, и добавянето на гориво към огъня и по този начин“, каза Никола. „Може би предишният собственик не е бил страхотен в операциите, което доведе до много проблеми за бизнеса, но вие сте.“

В други случаи сайтът предлага на предприемачите в безнадеждна ситуация възможност да се възползват максимално от упоритата си работа.

„Имаше предприемач, който каза, че причината за неговия успех е бюрокрацията в страната му – твърде трудно беше да получи лицензи, да достави продукти и да набере финансиране от банката“, каза Никола. „Това беше твърде лошо, но поради борсата той продаде магазина, вместо просто да го затвори и пропиля цялата работа, която вложи в него.“

Николай каза, че бъдещите цели на Exchange включват видеоклипове, документиращи потребителското изживяване, както и актуализации на продуктите. Разбира се, това е само черешката на тортата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me