Stavite olovku na (digitalni) papir s Nebo-om: Aplikacija za ubijanje bilješki MyScript uzima rukopis u 21. stoljeće

TL; DR: Nebo, MyScript interaktivna aplikacija za bilješke donosi prirodni tijek rukopisa na uređajima iOS, Android, Chrome OS i Windows koji su kompatibilni s aktivnim olovkama. Aplikaciju pokreće tehnologija tvrtke Interactive Ink koja korisnicima omogućuje pisanje i uređivanje na dodirnom zaslonu i pretvaranje sadržaja u tipkana slova. S Nebo-om MyScript nastoji donijeti najbolje kvalitete tradicionalne tinte u digitalni svijet.


Kad je Tim Cook predstavio Apple Pencil zajedno s iPad Pro prve generacije tijekom Appleovog posebnog događaja 9. rujna 2015, odmah sam se kupio u hype-u.

Ideja pisanja i crtanja na iPadu s preciznošću olovke – umjesto uobičajene metode, digitalni ekvivalent slikanja prstima – odmah se dopadla. Uz dodani bonus od 12,9-inčnog retina zaslona i opcijske tipkovnice / poklopca, prodan sam.

Nekoliko mjeseci bavio sam se crtanjem, bilježkama, pa čak i aplikacijama za bojanje odraslih. No kako su se početne magije odmicale, počeo sam se pitati je li Apple Pencil poslužio u velikoj mjeri – posebno s obzirom na cijenu čitavog postava.

Nebo logo

Nebo čini intuitivno bilježenje uz spoj digitalne olovke i tipkovnice.

Četiri godine kasnije, Nebo, interaktivna aplikacija za uzimanje bilješki s MyScript-a, promijenila je moje mišljenje. Mogućnost pretvaranja neurednog pisanja u pojednostavljen, uređiv tekst dvostrukim dodirom prsta jednako je zahvalna koliko i funkcionalna, što softver čini istinskim izmjenjivačem digitalnih tinta.

Kako se ispostavilo, to je bila MyScript namjera od prvih faza Nebovog razvoja. Tvrtka je prepoznala da uređaji s omogućenom olovkom, poput iPad Pro, Galaxy Note i Microsoft Surface Pro, postaju uobičajeniji, nisu pružali zadovoljavajuće iskustvo.

„Kada smo u kolovozu 2016. pokrenuli Nebo, cilj nam je bio predstaviti našu najnoviju tehnologiju, MyScript Interactive Ink, koja nudi izvanredno prepoznavanje rukopisa i pruža najprirodnije iskustvo pisanja“, rekao je Denis Manceau, CSO u MyScript-u. “Pomoću njega je vaša tinta u potpunosti uređena pomoću intuitivnih gesta, jednako je osjetljiva i nadopuna kao i tipkani tekst, a multimodalna vam omogućava da istovremeno miješate tipkani i diktirani tekst.”

20 godina istraživanja elektroničke tehnologije tinte

Nebo je pokrenut 2016. godine, ali MyScript je osnovala još 1998. godine grupa programera uvjerena da je rukopis najučinkovitiji način prikupljanja informacija, učenja i razmišljanja. U kombinaciji s umjetnom inteligencijom (AI) vjerovali su da to može čak oblikovati budućnost interakcije s strojevima.

Tvrtka sa sjedištem u Nantesu proslavila je prošle godine 20. godišnjicu, a 120 zaposlenika počastilo je dva desetljeća istraživanja neuronskih mreža, AI i UX-a, kao i inovacijama u višejezičnom prepoznavanju rukopisa i rukovanju digitalnim tintom..

Demo slike proizvoda

MyScript je proveo dva desetljeća istraživanja tehnologije prepoznavanja rukopisa koja pokreće Nebo.

“Ako nas je 20 godina uspješne primjene u raznim slučajevima uporabe bilo čega naučilo, to je da nema najbolje tehnologije nije dovoljno – vrijednost dolazi iz rješavanja stvarnih problema korisnika”, rekao je. „Naš je izazov ne samo zadržati tehnologiju na najvišoj razini, već i razviti sveobuhvatan pristup udovoljavanju njihovim potrebama.“

Nebo vodi industriju kad je u pitanju softver za prepoznavanje rukopisa, koji je dostupan na 66 jezika. Iako su se pojavile mnoge aplikacije kao odgovor na povećanu potražnju za digitalnim pomagalima za bilježenje, rekao je da je rijetko pronaći onu koja nudi nešto zaista moteće na tržištu.

“Naši su konkurenti fokusirani na zamjenu papira i napomenu digitalnog sadržaja samo kako bi ljude prebacili s papira na digitalne uređaje”, rekao je. “Nebo je jedina aplikacija koja uzima bilješke koja se fokusira na povećanje produktivnosti, jer MyScript Interactive Ink donosi rukopis u srž stvaranja digitalnog sadržaja.”

Olovka, susret s tipkovnicom: sloboda korištenja više načina unosa

Nebo dolazi s bogatim setom značajki, od interaktivnih dijagrama, jednadžbi i napomena, pa sve do jednostavnog izvoza opcija putem intuitivnog sučelja. Budući da je MyScript Interactive Ink temeljna tehnologija koja stoji iza svih ovih značajki, aplikacija je u mogućnosti besprijekorno obraditi i prelaziti s više vrsta unosa..

“Bilo da upišem, ručno napišem ili diktiram svoj sadržaj, naš se motor s tim ne bavi drugačije: uređuje se intuitivnim pokretima, može se ponovo puniti i formatirati”, rekao je Denis. “To Nebo čini jedinstvenim kao najproduktivnije rješenje za bilješke na tržištu.”

Uz jednostavne i jasne vodiče koji poravnavaju krivulju učenja, Nebo je iznenađujuće jednostavan za korištenje, posebno s obzirom na njegovu snagu. Lako je čak i najgorim rukopisom pretvoriti u tekst dvostrukim dodirom, izbrisati bilo što istrganjem i neprimjetno prebaciti s tipkovnice na digitalnu olovku.

Bez obzira radite li u načinu pisanja dugom rukom ili s vrstom, digitalnom olovkom možete jednostavno primijeniti stilove fonta. Jednostavno nacrtajte kvadrat oko riječi da biste je istaknuli, podcrtajte riječ da bi se ona pojavila podebljano ili započnite popis ubacivanjem nekoliko točaka sa metka.

No, Neboove značajke nadilaze stiliziranje, omogućujući korisnicima da stvaraju jasne dijagrame, pa čak i rješavaju složene matematičke probleme – samo dodajte rukom pisanu jednadžbu, dvaput dodirnite i imat ćete odgovor. Trebate dokaz? Koristila sam svoju Apple Pencil zapisu jednadžbu koja je rekla “progutati cijeli internet”, a Nebo je to riješio – točno – s dva dodira prsta. genije!

Organizacija bilješki također je lak, s dostupnim naredbama koje omogućuju korisnicima da organiziraju elemente na stranici, pa čak i da promijene redoslijed stranica unutar čitavih bilježnica. Napokon, s obzirom na to da Nebo lako pretvara bilješke u Word, tekst, PDF i HTML formate, aplikacija eliminira potrebu za ponovnim upisom rukom pisanih bilješki.

Povećavanje produktivnosti kroz inovacije

U konačnici, cilj tvrtke je pomoći korisnicima da budu produktivniji integrirajući bilješke u svoje digitalne tokove rada.

“Mnogo ulažemo u istraživanje korisnika i dizajn kako bismo poboljšali naše prioritete, ne samo u smislu čiste inovacije, već i prednosti koje bi naša tehnologija trebala donijeti krajnjim korisnicima”, rekao je.

Kada je u pitanju kultura tvrtke, uspjeh cijelog tima važniji je od uspjeha bilo kojeg pojedinca. Ipak, svaki zaposlenik uživa priliku raditi ono što vole – bilo da je to kodiranje, dizajn, istraživanje, testiranje ili komunikacija – i graditi karijeru iz svojih strasti.

“Izraz koji nas dobro definira i na koji smo najviše ponosni je” jedan tim “, rekao je. “Ukratko, to znači da zajedno radimo na istom cilju.”

Tvrtka ima sve oznake modernog startupa, uključujući i Happiness Team, usmjerenu na organiziranje događaja i proslava; aktivnosti izgradnje tima, poput skijanja na vodi, satova kuhanja i laserskih oznaka; besplatnu hranu i piće te velikodušne dobrobiti za zdravlje i dobrobit. Održavanjem vrhunskih radnih uvjeta tvrtka može privući visokokvalitetne zaposlenike i pomoći im da iskoriste svoj puni potencijal.

Što se tiče internih inovacija, MyScript razvojni plan razvoja prvenstveno je oblikovan povratnim informacijama korisnika i istraživanjima u nastajanju.

„Naš UX istraživački tim troši puno vremena i resursa pokušavajući razumjeti probleme naših korisnika i kako im Nebo može pružiti rješenje“, rekao je Denis. “Svakako pokušavamo razmišljati unaprijed i pozorni smo na nove trendove u tehnološkoj industriji, posebno kada je riječ o neuronskim mrežama i AI.”

Unaprjeđenje uloge rukopisa u našim digitalnim životima

MyScript je predstavio nekoliko Beta značajki za Nebo u 2019. godini, uključujući Skicu i Lasso, koji korisnicima omogućavaju stvaranje odjeljaka unutar dokumenata te odabir i pomicanje sadržaja..

Što se tiče budućnosti, MyScript će i dalje objavljivati ​​inovacije koje pomažu korisnicima da još više integriraju digitalnu tintu u svoje tokove rada. Ostanite u tijeku: Tvrtka planira objaviti detaljne informacije na Mobile World Kongresu 24. veljače 2020. u Barceloni.

“2020. godine usredotočit ćemo se na to da ćemo svima omogućiti priliku da uživaju u rukopisu koji nudi Nebo i otkrit ćemo kako rukopis može biti potpuno uronjen u naš digitalni svakodnevni život”, rekao je Denis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me