Savvius, lider u upravljanju performansama mreža i aplikacija, nastavlja s inoviranjem metodologija rješavanja problema u stvarnom vremenu.

TL; DR: Kao lider u upravljanju mrežama i aplikacijama gotovo tri desetljeća, kalifornijski Savvius prilagodio se promjenjivom tržištu i diktirao svoju budućnost. Ukorijenjena u analizi protokola, tvrtka je narasla kako bi podržala više od 6.000 kupaca širom svijeta u rješavanju problema, praćenju u stvarnom vremenu i pronicljivoj analitici što je rezultiralo smanjenjem srednjeg vremena do razlučivanja (MTTR) putem djelotvorne vidljivosti mreže. Tijekom godina, portfelj tvrtke postao je sveobuhvatniji bez pokazivanja znakova zaustavljanja. Nedavno smo razgovarali s Jayem Botelhom, starijim direktorom za proizvode u Savviusu, koji je dostavio ropu o evoluciji tvrtke i kontinuiranoj posvećenosti inovacijama..


Evolucija Savvije od novorođenčeta do njegovog mjesta u modernom tehnološkom svijetu je, u suštini, priča o poodmakloj dobi. Tvrtka je pisala pravila svog poslovanja kako raste, omogućujući eksperimentiranje s različitim identitetima na putu. Osnovali su ga 1990. godine Mahboud Zabetian i Tim McCreery kao AG Group, softverska tvrtka usmjerena na analizu protokola..

“Prvobitno smo osnovani kao softverska tvrtka, a i danas se smatramo softverskom tvrtkom koja je osnovana na temelju jednostavnosti analize protokola”, rekao je Jay Botelho, stariji direktor proizvoda u Savviusu. “Tu su se stvari počele.”

AG Group počela je nuditi analizator protokola baziran na PC-u za ethernet mreže i ubrzo je promijenila ime u WildPackets Inc. Tada su jedini alati za analizu protokola bili orijentirani na naredbenu liniju i temeljeni na DOS-u.

“Dakle, Savvius – WildPackets u to vrijeme – razvio je prvo rješenje za analizu grafičkih protokola temeljeno na Macu, a ne Windowsu”, rekao je Jay.

Odatle su stvari krenule. Jay nam je rekao da se skup nastavlja razvijati, a Savvius je izvršio dublje dekodiranje pakiranja u protokolima.

“To je postalo cjelovito rješenje protokola”, rekao je.

Uskoro su alat za uklanjanje problema s mrežom započeli s dizajnom protokola i pokretačkih programa, te malim, srednjim i velikim tvrtkama. Kao što je Jay napomenuo, korisnici su zapravo mogli pregledati sav promet na mreži, dekodirati ga i brzo riješiti složene probleme.

Tvrtka se zatim proširila i uključila bežičnu ponudu. “Kada je 802.11 počeo da postaje popularan, ponudili smo prvo rješenje za analizu bežičnih protokola vani”, rekao je Jay. „Nešto kasnije u desetljeću, oko 2003-2004. Godine, vidjeli smo veliku tranziciju u kompaniji gdje smo, umjesto da ponudimo samo softver koji bi jedan pokrenuo samostalno, počeli nuditi softver koji bi mogao biti ugrađen u mrežu u različitim područja tako da možete kontinuirano nadzirati mrežu. “

Do tog trenutka softver se obično instalirao na prijenosna računala i priključio na mrežne uređaje za rješavanje problema. No, Savvius je shvatio da postoji snažno tržište koje organizacijama omogućuje pokretanje ovog softvera 24/7 u mreži i stalno praćenje prometa i snimanje mrežnih podataka.

Tako je 2015. godine WildPackets ponovo izumio sebe, promijenio ime u Savvius i povećao pažnju na mrežnu sigurnost.

“Danas, iako se i dalje smatramo softverskom tvrtkom, prodajemo niz vrhunskih uređaja koji su dizajnirani za omatanje i vrše mrežno praćenje i analize kontinuirano, 24 sata dnevno”, rekao je Jay.

Paketni podaci ključni su za tu uslugu, bilo da se nadzor vrši s gledišta performansi ili sigurnosti.

“To je jedini istinski izvor informacija u mreži”, rekao je Jay. “Sve što radimo podrazumijeva mogućnost hvatanja, analiziranja i pohranjivanja stvarnih paketskih podataka na mreži pri vrlo velikim brzinama.”

Smanjite MTTR s pristupačnom mrežnom vidljivošću kojoj vjeruje 6K + poduzeća

Danas više od 6.000 kupaca u 60 zemalja ovisi o Savviusu ne samo cjelovitom već i djelotvornom vidljivošću mreže koja smanjuje prosječno vrijeme do rješavanja (MTTR) kada se bave pitanjima performansi i sigurnosti..

“To je doista nevjerojatna stvar u pogledu sposobnosti koju smo u mogućnosti pružiti da brže riješimo probleme”, rekao je Jay. “Na kraju, to se zapravo svodi.”

Jay Botelho je pucao iz glave i Savviusov logo

Viši direktor proizvoda Jay Botelho rekao nam je kako Savvius nastoji značajno smanjiti MTTR mrežne probleme.

Jay je rekao da nisu rijetkost da Savviusovi kupci – koji obuhvaćaju niz sektora, uključujući zdravstvo, bankarstvo, maloprodaju, obrazovanje, farmaceutske proizvode, proizvodnju i vladu – dokazuju proizvod na godišnjim sajmovima.

“Nikad me ne iznenadite – kupac će doći na govornicu razgovarajući o poboljšanjima koja unosimo u njihov tijek rada i o tome koliko brže mogu riješiti probleme s našim rješenjima i početi zagovarati to drugim potencijalnim klijentima u kabini”, rekao je rekao je.

Savvius se ponosi pružanjem vidljive radnje. Kao što je Jay napomenuo, to uključuje četiri ključna aspekta: nabaviti, nadzirati, analizirati i zadržavati.

„Dobijamo sve mrežne pakete, sve stvarne podatke na mreži; vrlo brzo nadgledajte te pakete radi pružanja jezgre i korisničke funkcionalnosti u stvarnom vremenu; analizirati post-incident da bi se stvarno ušlo u dubinu analize protokola, ako je to potrebno; i zadržati ih, spremajući te podatke kontinuirano, bilo da su metapodaci ili sami paketi “, rekao je.

Savvius Omnipliance i Omnipeek: Robustan portfelj mrežne analize

Savviusov portfelj rješenja uključuje Savvius Omnipliance, vodeći uređaj za hvatanje paketa u industriji; kao i Savvius Omnipeek, softver koji se koristi za mrežnu analizu i dijagnostiku.

Omnipliance, dizajniran pomoću tvrtke s velikim iskustvom paketa inteligencije, omogućuje mrežnu analitiku u stvarnom vremenu i nakon događaja, brzinom do 20 gigabita u sekundi za mreže 1G, 10G i 40G.

“Svestranost je u pozadini koja bilježi sve podatke”, rekao je Jay. “Omnipeek je taj prozor u samim paketima – u stvarne detaljne mrežne podatke koje nećete analizirati pri 20 gigabita u sekundi.”

Omnipeek olakšava analizu segmenata tih podataka radi boljeg rješavanja problema.

“Tamo se nalazi Omnipeek kada krajnji korisnik, IT menadžer ili mrežni inženjer mora sam istražiti mrežne podatke”, rekao je Jay. “Kako izgleda paket po paket? Da li mreža priznaje zahtjeve vrlo brzo, ali je potrebno dugo vremena da odgovori na te zahtjeve? Sve to možete vidjeti kroz Omnipeek. “

Savvius Omnipliance Ultra: Snimanje paketa & Analiza sa reflektorima

Ključno za ispitivanje performansi mreže je Savvius Spotlight, softver koji omogućuje djelotvornu vidljivost mreže za praćenje performansi.

“Problem koji smo vidjeli kod većine mrežnih alata za upravljanje performansama i upravljanje performansama aplikacija je, u nekim slučajevima, oni vrše previše analiza”, rekao je Jay. “Uz sve te podatke, korisnik i dalje mora znati što traži.”

U središtu pažnje je usmjereniji pristup. Cilj je osvijetliti problematična područja organizacije.

“Na primjer, fokusiramo se na latenciju aplikacije, latenciju mreže, korištenje i opću kvalitetu mrežne veze – to su četiri stvari koje detaljno analiziramo pri 30 plus gigabita u sekundi”, rekao je Jay.

Softver omogućava mrežnim inženjerima stalnu potragu za nepoželjnim ishodima.

“To je poput crvenog svjetionika”, rekao je Jay. “To se zove zbog reflektora; stavlja naglasak na probleme tako da krajnji korisnik može reći: ‘OK, tu je problem, sada želim koristiti Omnipliance da vidim što se točno događa u tom području, kako izgleda paketni podatak za tog korisnika ili za to podmreže i zašto imaju te probleme. “

Omnipliance Ultra kombinira Spotlight s Omniplianceom za vrhunski način prikupljanja i analiza paketnih podataka.

“Ljepota je u tome što možete uzeti Spotlight i istim softverom pokrenuti Omnipliance – to nazivamo Omnipliance Ultra – tako da je sve ovo jedan paket, sveukupno nadgledanje i mogućnost pohrane paketa”, rekao je Jay. “Ili ih možete razdvojiti. Sve ovisi o korisničkom slučaju kupca. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me