Red Hat nastavlja s inovativnim implementacijama aplikacija: Kako OpenShift pojednostavljuje upravljanje kontejnerima i orkestracijama.

TL; DR: Brinući se o napornom i zamornom zadatku postavljanja razvojnog okruženja, OpenShift uravnotežuje skalabilnu računalnu snagu s jednostavnim i jednostavnim sučeljem. Automatizirajući konfiguraciju i raspoređivanje infrastrukture, Red Hat omogućava tvrtkama da pokrenu radne tijekove svojih razvojnih timova. Ubrzavajući inovacije unutar kontejnerskih i orkestralnih zajednica, Red Hat i OpenShift zaslužni su dobitnici nagrade Developers ‘Choice ™ za pojednostavljenje implementacije aplikacija.


Red Hat, dugogodišnji uporište u svijetu s otvorenim kodom, borio se s pružanjem aplikacija onoliko brzo koliko i efikasno, kao što je to bio slučaj sa svojim kupcima..

Red Hat je interno potražio rješenje, izgradnju i upotrebu vlastite platforme kontejnera za OpenShift tvrtke kako bi timovi imali veću kontrolu pri stvaranju i razvoju aplikacija u oblaku. OpenShift je izvorno stvoren za ponovno povezivanje Red Hat-a s individualnim programerima automatizacijom radnih tijekova i smanjenjem vremena provedenog u čekanju infrastrukture. Jednom kada je OpenShift uveden, Red Hat je stvorio više od 700 aplikacija u sljedećih 10 mjeseci.

“Sada možemo rasporediti aplikacije kao odgovor na kritične situacije satima u odnosu na dane”, rekao je Lee Congdon, tadašnji CIO Red Hat-a, u studiji slučaja.

OpenShift nastavlja pružati nove funkcionalnosti i osnažuje programere brinući o zamornom upravljanju infrastrukturom. Timska bliska suradnja sa zajednicama otvorenog koda Docker i Kubernetes napreduje kako programeri mogu brzo graditi, ugostiti i razmjenjivati ​​aplikacije, omogućujući im da se usredotoče na svoje proizvode i kupce umjesto da postave okruženje.

Red Hat je rana posvećenost novim tehnologijama otvorenog koda

Koncept spremnika postojao je u Unixu i Linuxu više od desetljeća prije nego što je dotCloud najavio projekt otvorenog koda kontejnera pod nazivom Docker. OpenShift je pokretao zupčanike koji su bili slični Docker kontejnerima, dijelio je zajedničko jezgro operacijskog sustava i djelovao je efikasnije od virtualnih računala.

Nocker je svojim pokretanjem 2013. godine olakšao programerima rad s spremnicima i stvorio standardni format pakiranja za aplikacije koje se pokreću u spremnicima. Red Hat je postao jedan od prvih dobavljača koji je podržao i partnerio s Dockerom, integrirajući tehnologiju u OpenShift i Red Hat Enterprise Linux 7.

Osim što nudi odličan format pakiranja za skladištene skladišne ​​aplikacije, stariji direktor za upravljanje proizvodima OpenShift Joe Fernandes rekao je da je Red Hat cijenio pomak ka standardizovanim spremnicima umjesto svim vlasničkim implementacijama koje su postojale u to vrijeme..

“Čak smo i tada osjećali da bi Docker mogao postati industrijski standard i omogućiti širi ekosustav sadržaja aplikacija oko njega”, rekao je.

Logotipi Docker, Kubernetes i OpenShift

Red Hat je utjecao na Docker i Kubernetes tehnologije i zajednice u OpenShift.

Manje od godinu dana kasnije, Red Hat se pridružio Googleu za pokretanje projekta Kubernetes. Napisana u programu Go, platforma za orkestraciju automatizira uporabu, skaliranje i upravljanje spremnicima aplikacija. Googleovi timovi poznati su u razvoju aplikacija i primjene aplikacija po upotrebi spremnika, a svaki tjedan razmještaju milijarde spremnika.

“Osjećali smo da su Kubernetes najbolje rješenje za orkestraciju spremnika dostupnih bilo gdje”, rekao je Joe. „Smatrali smo i da je Google donio ogroman kredibilitet i iskustvo u orkestriranju kontejnera na ljestvici, i bili smo sretni što je zajednica Kubernetes u potpunosti otvorena i utemeljena na meritokratiji.“

2 Izazovi OpenShift adrese za poduzeća

Red Hat nudi OpenShift u četiri različita okusa kako bi udovoljio različitim potrebama korisnika. OpenShift Origin je projekt zajednice otvorenog koda, dok OpenShift Online pruža javnu malu opciju hostinga u oblaku.

Za veće klijente koji traže namjenske poslužitelje i podršku, OpenShift Dedicated pokreće Amazonove web usluge, Microsoft Azure ili Google Compute Engine. Komercijalno podržan softverski proizvod, OpenShift Container Platform omogućuje velikim poduzećima da orkestriraju spremnike u vlastitom centru podataka ili javnom oblaku.

1. Izgradnja snažnih i pouzdanih temelja za kontejnerske primjene

Ponoseći više od 15 godina rada i doprinosa Linuxu, Red Hat je siguran temelj za kontejnerske aplikacije putem Red Hat Enterprise Linuxa, koji osigurava 99,999% produženog radnog vremena – neophodnog za korporativne aplikacije s ključnim stavom.

“Važno je zapamtiti da su spremnici samo procesi s pješčanim sandučićima koji se izvode na zajedničkom Linux računalu”, rekao je Joe. “Posao koji je Red Hat napravio oko sigurnosti Linuxa, pakiranja sadržaja, krpljenja ranjivosti, datotečnih sustava, performansi i više služi kao temelj našoj platformi za spremnike.”

2. Integriranje s Kubernetima za orkestraciju i upravljanje kontejnerima

Red Hat naplaćuje OpenShift Container Platform kao distribuciju Kubernetesa na razini poduzeća, pomažući aplikacijama da se pokreću u mnogim spremnicima i domaćinima. Joe je rekao da OpenShift “nadilazi infrastrukturu” čineći spremnike dostupnim programerima i integrirajući ih u procese implementacije..

“OpenShift se također bavi točkama trenja, poput integriranja Kubernetes-a u vaše mrežno definirano softversko umrežavanje, balansiranje opterećenja, pohranu, provjeru autentičnosti i autorizacijske sustave i još više”, rekao je.

Što je novo u OpenShift Container Platform 3.4

Dalje smanjujući prepreke prihvaćanju tehnologije kontejnera na razini poduzeća, Red Hat je u siječnju 2017. objavio verziju 3.4 platforme kontejnera OpenShift. Neke nove i poboljšane značajke uključuju:

  • Prošireno spremanje spremnika omogućava više vrsta pohrane dinamički. Red Hat Gluster Storage poboljšava korisničko iskustvo i isplativost spremnika izvornih spremnika u lokalnim i javnim oblacima.
  • Poboljšane mogućnosti za više stanara ponuditi timovima pojednostavljene procese upravljanja. Nekoliko timova, aplikacija i okruženja može raditi potpuno izolirano i dijeliti resurse na jednom Kubernetes klasteru. Korisnici mogu pretraživati ​​projekte, određene informacije i upravljati pristupom putem poboljšanog web portala.
  • Nove referentne arhitekture za hibridna oblačna okruženja pomažu korisnicima da raspoređuju stabilno okruženje u proizvodnoj kvaliteti u javnim i privatnim oblacima, virtualnim strojevima i golom metalu. OpenShift Container Platform podržava hibridne oblake na OpenStack, VMware, AWS, Google Cloud Engineu i Azure.

Rješenja za pohranu proširuju i pojednostavljuju sposobnost platforme spremnika da pokreće programe bez stanja i stanja. Aplikacije sa značajnim statusom pohranjuju podatke o tome što se dogodilo ili promijenilo dok traje, dok aplikacije bez državljanstva ne izlažu nijednu od tih informacija.

Dalje: Nove značajke i prošireno radno opterećenje za Kubernetes

Osim poboljšanih sigurnosnih značajki spremnika, kao što su skeniranje, potpisivanje i registra registra, velik dio razvojnih napora za OpenShift oko zajednice Kubernetes, kaže Joe.

Red Hat vodi projekt Kubernetes katalog usluga, čiji je cilj pomoći programerima da pronađu i povežu usluge s njihovim aplikacijama, bilo da se usluge izvode u spremnicima ili na drugom mjestu u oblaku ili centru podataka.

“Radimo na novim mogućnostima koje proširuju raspon radnih opterećenja koja kupci mogu obavljati u spremnicima”, rekao je Joe. “To omogućava tradicionalnije usluge, poput baza podataka, velikih podataka i aplikacija za analitiku, kao i radna opterećenja koja uključuju GPU s velikim performansama.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me