QServers: Kako misija tvrtke za pružanje lokalne podrške i kvalitetnog hostinga pomaže nigerijskim tvrtkama da emituju svoje robne marke na mreži

TL; DR: Danas manje od 2% nigerijskih tvrtki ima ugovore s domaćim hosting tvrtkama, ali QServers, sa sjedištem u cvjetajućem tehnološkom centru Lagos, želi to promijeniti. QServers upozorava na prednosti lokalnog hostinga, uključujući brzinu, pristupačnost i brzu uslugu kupca. Sa više od desetljeća iskustva u Nigeriji, QServers je pokazao dugoročnu predanost hostingu i sigurnosti kako bi lokalne tvrtke mogle graditi svoje marke za budućnost.


Web hosting na afričkom kontinentu industrija je nerazvijena. U studiji iz 2017. godine Internet korporacije za dodijeljena imena i brojeve (ICANN), samo je jedna afrička država – Južna Afrika – ugostila većinu web stranica svoje zemlje..

Nigerija ima posebno nizak broj web lokacija sa sjedištem u zemlji. U zemlji se nalazi samo 1,3% nigerijskih web stranica (.ng). To znači da postoji gotovo 100 000 domena (98,7%) s outsourcingom u drugim zemljama, uključujući Sjedinjene Države, Britaniju, Njemačku i Nizozemsku.

S toliko web lokacija koje se nalaze izvan zemlje, Nigerija gubi na značajnom prihodu koji bi mogao ostati unutar njezinih granica. Svake godine više od 21,8 milijardi naira (nigerijska valuta) – oko 59,8 milijuna dolara – ostavlja zemlju da plaća međunarodne usluge hostinga.

Seun Kehinde, osnivač i izvršni direktor QServera, želi promijeniti ovaj mentalitet outsourcinga u Nigeriji. Nakon što su 2004. osnovali tvrtku koja će ponuditi sveobuhvatne IT usluge, Seun i njegovi kolege usredotočili su se na tvrtku 2008..

Kolaž QServers početne stranice i osnivač i izvršni direktor Seun Kehinde

Seun Kehinde, osnivač i izvršni direktor QServera, želi da se nigerijske tvrtke osjećaju samouvjereno domaći.

“Mnogi ljudi kažu: trebali biste ovo raditi ili radite, ali nećemo se spustiti na stranu. Naš moto je biti najbolji u onome što radimo, “rekao je.

Godinama su QServers neprestano dobivali tržišni udjel na uglavnom ugovorenom nigerijskom tržištu hostinga. Tijekom vremena, tvrtka je pokazala predanost lokalnom poslovanju i započela je s proširenjem baze klijenata.

“Vjerovali smo da je internet budućnost. Ostale su usluge nestale, ali mi smo bili jedan od prvih pionira koji su se tome pridržavali – rekao je Seun.

Donošenje prednosti lokalnog hostinga nigerijskim tvrtkama

Iako lokalni hosting u Nigeriji još uvijek raste na tržištu, QServers vjeruje u prednosti domaćeg hostinga. Umjesto da budu jedan od stotina – ako ne i tisuće ili više – klijenata međunarodnog domaćina, QServerovi kupci mogu raditi jedan na jedan s predstavnikom. Ova razina usluge korisnicima važan je faktor razlikovanja u bilo kojem poslu.

“Neke tvrtke ne žele ići na međunarodno tržište jer neće imati blisku vezu. S QServerima, ako kupci imaju problema, mogu samo ući, a mi ćemo ih savjetovati “, rekao je Seun.

Za mnoga nigerijska poduzeća ta bliska povezanost sa QServerima učinila je sve značajnom. Umjesto da se diskutiraju o problemima na daljinu s hosting tvrtkama, često u različitim vremenskim zonama, klijenti mogu razgovarati s osobom. Ova razina ljudske podrške učinila je sve značajnom za klijente QServera.

Snimka zaslona područja fokusiranja na QServers

QServers želi nigerijskim operacijama pružiti jednaku kvalitetu i vrijednost koju nude međunarodni domaćini.

Domaćin također nudi savjetovanja koja mogu pomoći klijentima u porastu njihovih web prezentacija i transakcijske ponude. U zemlji – i na kontinentu – koji je internet prihvatio sporije nego mnoge zapadne države, to je neprocjenjiva usluga.

QServers također želi ući u više nigerijskih malih poduzeća, jer počinju uviđati da ta zemlja ima infrastrukturu kako bi pouzdano mogla ugostiti svoje domene..

I QServers nastavlja ulagati većinu svog profita u rast poslovanja i stvaranje bolje usluge za svoje klijente. Taj je napor QServersom odao vjerne sljedbenike lokalnih tvrtki i organizacija koje godinama posluju s tom tvrtkom.

„Sadašnji kupci pokreću naš rast poslovanja. Neki su s nama šest godina, a drugi devet, “rekao je Seun.

Tvrtka koja se bavi jednodnim fokusom na ispunjavanje potreba kupaca

Kako sve više nigerijskih i afričkih tvrtki ulazi na tržište putem interneta, QServers je uzeo lekcije koje je naučio kroz desetljeće hostinga za poboljšanje usluge kupcima, tehničke podrške i kapaciteta. Tvrtka želi biti spremna pomoći malim tvrtkama da brzo postanu i rade.

Seun zna da vrijednost lokalnog domaćina leži u njegovoj sposobnosti da brzo odgovori na potrebe svojih kupaca. Ako lokalna tvrtka odabere nigerijskog domaćina, očekuje se da će joj se potrebe rješavati brže nego ako bi radila s međunarodnom tvrtkom.

“Morate pružiti dobru 24-satnu uslugu”, rekao je Seun.

Istovremeno, lokalni hosting također mora imati za cilj ispuniti međunarodne standarde. Nigerijske tvrtke možda žele domaćeg partnera za hosting, ali ako taj domaćin ne nudi iste značajke i alate kao međunarodni domaćin, vlasnik tvrtke možda neće imati drugog izbora nego da traži inozemstvo.

Snimka zaslona QServers klijenata

Nigerijski klijenti od QServera očekuju i uslugu i sigurnost.

Seun je dugo razumio ovo očekivanje. Kao odgovor, on osigurava da QServers udovoljavaju ne samo nigerijskim standardima za usluge kupcima, već i brzini, složenosti i očekivanjima korisničkih kapaciteta koji odgovaraju onima na međunarodnoj razini.

“Ne mogu riskirati svoje poslovanje na naš rast. Dakle, uslugu smo podigli na međunarodne standarde “, kazao je.

Kako bi ispunio ove međunarodne standarde, Seun je proputovao svijet kako bi proučio očekivanja od web hostinga. Nigerijske tvrtke koje žele raditi s lokalnom hosting tvrtkom neće ostati s onom koja nije toliko poznata kao druge koju su iskusile.

“Za e-trgovinu, integracija plaćanja postala je jedna važna značajka na većini web lokacija danas jer korisnici imaju tendenciju da žele komercijalnu platformu na kojoj se transakcije elektronskim putem provode na internetu radi naplate na njihovim web stranicama”, rekao je Seun. “Kao rezultat toga, QServers se udružio s Interswitchom – tvrtkom za rješenje plaćanja – da integrira web stranice s gateway-om plaćanja na određenim platformama košaricu.”

I s fokusom na korisničku uslugu i ispunjavanjem međunarodnih očekivanja, Seun je rekao kako se osjeća kao da su QServers gotovo tu.

“Budućnost je vrlo svijetla. Budući da je Internet kakav jest, sretni smo što smo kao tvrtka “, rekao je Seun.

QServers: proširuje dok nudi neusporedivu vrijednost

QServers je više od desetljeća fokusiran na lokalni hosting u Nigeriji. Dakle, za razliku od drugih hosting kompanija koje mogu nastati kao odgovor na porast potražnje za nigerijskim hostingom, ne ide nikuda.

“Neke su tvrtke prodale svoje poslovanje, ali mi smo duboko ukorijenjeni i uložit ćemo mnogo novca u rast i poslužitelje”, rekao je Seun.

„Politike podataka mijenjaju se svakodnevno u IT-u. Nigerijska domena policije, domene nigerijskih prilagođenih usluga, sve te usluge, njihove domene ne smiju se ugostiti u inozemstvu. Budući da smo sada jedna od najboljih hosting kompanija u Nigeriji, trebamo pronaći način za gledanje u budućnost. Naš sljedeći plan je širenje na vlastitu infrastrukturu. ” – Seun Kehinde, osnivač i izvršni direktor QServera

QServers ubuduće planira proširiti domet svog hostinga. Kako se zakoni mijenjaju, lokalni hosting može postati još veća stvarnost za sve afričke domene.

„Politike podataka mijenjaju se svakodnevno u IT-u. Nigerijska domena policije, domene prilagođenih usluga Nigerije, sve te usluge, njihove domene ne smiju se ugostiti u inozemstvu “, rekao je Seun. “Budući da smo sada jedna od najboljih hosting kompanija u Nigeriji, trebamo pronaći način za gledanje u budućnost. Naš sljedeći plan je širenje na vlastitu infrastrukturu. “

Plan je izgraditi podatkovni centar koji bi mogao ugostiti najveće nigerijske web stranice. Do 2019. tvrtka planira ponuditi sve lokalno, uključujući i novi podatkovni centar, za koji očekuje da će se test uskoro pokrenuti.

S obzirom na širenje i zadovoljavanje potreba korisnika u posljednjem desetljeću, QServers je pokazao svoju opredijeljenost za dovođenje održivog domaćeg web hostinga u Nigeriju.

“Ono što sam naučio jest da nikada nikome ne smijete pružiti priliku da vas pobijedi na tržištu, zato morate imati najniže troškove i najbolju uslugu”, rekao je Seun.

QServers želi biti vodeća na tržištu i pomoći tvrtkama u Nigeriji da rastu unutar granica zemlje.

A otkako se posvetio gostovanju u 2008., to je postigao i QServers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me