Proslava 10 godina izrade: Kako tvrtka nastavlja transformaciju tehničkih podataka u vodeću generaciju i prodajnu inteligenciju

TL; DR: Od kolica i analitike do web poslužitelja i sustava za upravljanje sadržajem, BuiltWith trenutno prati upotrebu više od 20.000 mrežnih alata i tehnologija. Unatoč tome što su nedavno proslavili desetljeće postojanja, BuiltWith i osnivač Gary Brewer nastavljaju s uvođenjem novih značajki kako bi kupcima pomogli prikupiti prodajne potencijale i poslovnu inteligenciju te analizirati nova tržišta. Australska tvrtka, odgovorna za indeksiranje više od 371 milijuna domena, još uvijek nalazi vremena za stvaranje alata koji optimiziraju tijekove rada i integriraju BuiltWith podatke u druge popularne sustave.


Kako bi ostao ispred novih tehnologija, osnivač BuiltWith Gary Brewer svaki mjesec posjećivao bi 1.000 web stranica kako bi utvrdio je li program vrijedan praćenja i uključuje li se u ogromne resurse tvrtke za praćenje tehnologije.

“Posjetiti tisuću web stranica kako bi se vidjelo vrijedi li dodati našu bazu vremena”, rekao je, procjenjujući da će često cijeli dan posvetiti zadatku otvaranja stotina kartica preglednika i čekanja da se web stranice učitaju. “Sada, s LeadsEyeom, možemo napraviti isti popis veličine za oko sat vremena.”

Platforma, lansirana početkom 2017. godine, jedan je od nekoliko alata koji uzimaju ogromne zalihe informacija koje je BuiltWith prikupio iz resursa koji samo zadovoljava radoznalost ključnom poslovnom uređaju za prepoznavanje potencijalnih kupaca, analizu tržišta i praćenje trendova.

LeadsEye brzo vizualizira potencijalne web stranice koje vode od URL-ova

Prema Garyu, tim BuiltWith prolazi kroz iskustva slična onome koji imaju klijenti tvrtke kada traže nove kupce ili tehnologije za praćenje. Gledanjem ključnih riječi na početnoj stranici kupaca i pronalaženjem drugih web lokacija pomoću sličnih ključnih riječi, Gary je mogao sastaviti popis potencijalnih klijenata.

“Mislio sam da će ovo vjerojatno biti korisno za druge, pa sam napravio svoj interni alat nešto što drugi ljudi mogu koristiti”, rekao je.

Počevši s popisom web stranica ili potencijalnih klijenata, Gary je koristio za otvaranje stotina kartica preglednika. Posjetio je početnu stranicu svake web lokacije kako bi utvrdio je li to korisna tehnologija.

Snimka zaslona LeadsEye

LeadsEye drastično smanjuje vrijeme provedeno za identificiranje i filtriranje potencijalnih potencijalnih vodiča.

“To je spor, dugotrajan proces”, rekao je. “Ono što nam je trebalo bilo je način da posjetimo stotine i tisuće web stranica s popisa koje opskrbimo, dobijemo sučelje za brzo pregledavanje početnih stranica i dodavanje u kante bilo vodiča ili smeća. To smo trebali učiniti na način koji je trenutno najučinkovitiji. “

Krajnji rezultat postao je LeadsEye, platforma koja drastično ubrzava postupak ostavljajući korisnicima da kategoriziraju web stranice kao vodiče ili smeće samo jednim klikom miša ili udarcem ključa. Uvijek u potrazi za novim tehnologijama za praćenje, Gary je rekao da je nedavno koristio LeadsEye za dodavanje 112 novih značajki na platformu za indeksiranje BuiltWith u jednom popodnevnom satu. “To bi potrajalo puno duže prije”, rekao je.

Korisnici BuiltWith mogu prenijeti prilagođeni popis ili upotrijebiti neko od izvješća tvrtke. Kada se web stranice katalogiziraju, korisnici mogu izvesti popis potencijalnih stranica ili ponovno pregledati web stranice označene kao bezvrijedne da bi se vidjelo je li nešto slučajno provuklo.

“Pokušao sam taj alat učiniti sveobuhvatnim omogućujući vam izvoz zanimljivih web mjesta, čineći BuiltWith alatom sve više do kraja za generiranje novih potencijala – ne samo iz tehnologija, nego i iz ovog procesa otkrivanja”, rekao je Gary rekao je.

Nove perspektive za manje od 30 sekundi sa otkrivanjem rezultata

Pored stvaranja ogromnih popisa potencijalnih klijenata na temelju različitih tehnologija koje tvrtka koristi, BuiltWithov glavni alat za generiranje olova omogućava korisnicima filtriranje potencijalnih kupaca na temelju geografskog položaja, infrastrukturnog proračuna i ljestvice prometa, između ostalih karakteristika.

LeadsDiscovery, međutim, želi osigurati relevantnije ciljeve pretraživanjem web lokacija sličnih postojećim potencijalnim klijentima ili postojećim klijentima.

Korisnici BuiltWith započinju dodavanjem jednog ili više URL-ova u alat LeadsDiscovery, koji će potom otkriti popis ključnih riječi koje se pojavljuju na početnim stranicama. Sustav će istaknuti često korištene ključne riječi, a korisnici mogu dodati dodatne riječi za koje očekuju da će biti relevantne za njihovo pretraživanje.

Nakon odabira ključnih riječi koje vas najviše zanimaju, LeadsDiscovery vratit će detaljan popis povezanih web mjesta koja se mogu sortirati po istim različitim atributima.

Kupci tada mogu pronaći više detalja o potencijalnim potencijalnim klijentima gledanjem drugih ključnih riječi, metapodataka i podataka o kontaktima. Nakon odabira relevantnih ciljeva, korisnici mogu izvoziti novi popis ili ga poslati na LeadsEye.

Nove metode i integracije omogućavaju korisnicima da dublje kopaju u podatke

Uz različita proširenja preglednika, BuiltWith podatke tvrtke čini prenosivim kroz integracije s platformama za upravljanje odnosima s kupcima i platformama za automatizaciju marketinga, uključujući HubSpot, Salesforce, Pardot i Marketo.

Informacije su dostupne i kroz različite API-je koji omogućuju korisnicima da izvršavaju pretraživanja domena, objedinjuju popise web-lokacija pomoću određenih tehnologija, identificiraju odnose između web stranica i analiziraju relevantne ključne riječi.

Izvoz izvješća i sinkroniziranje podataka s Salesforceom

Sredinom 2016. obnovljena integracija BuiltWith-a u Salesforce omogućava korisnicima dodavanje tisuća različitih svojstava izravno u CRM sučelje. Zapisi se mogu filtrirati u vodiče, račune i prilagođene objekte.

U novije vrijeme Gary je pokrenuo ažuriranu funkciju koja svakodnevno izvozi izvještaje BuiltWith prema Salesforceu, besprijekorno podržavajući dodavanje stotina ili tisuća novih zapisa.

Prepoznavanje varijacija i značajki Shopify

Iako je BuiltWith dugo pratio i uspoređivao upotrebu različitih platformi za e-trgovinu, Gary je u srpnju objavio da BuiltWith sada može razlikovati različite Shopify planove i verzije.

Korisnici sada mogu preuzeti izvješća za instalacije konfigurirane za američku, europsku ili australijsku valutu, kao i one koje koriste planove usmjerene prema premium korisnicima ili neprofitnim organizacijama..

Pronalaženje novih načina za praćenje Google Analytics 360

Dajući kredit kupcima BuiltWith, Gary je također najavio mogućnost praćenja Google Analytics 360 Suite, uz prethodno identificirane verzije Anonymousmize IP, Classic i praćenja događaja, među ostalim.

“Uspjeli smo pratiti tehnologije za koje nismo mislili da su pristupačne”, rekao je u postu na blogu. „Sve naše praćenje temelji se na dokazima; moramo pronaći signal koji nam daje do znanja da se web mjesto koristi tom tehnologijom. “

Desetljeće izgrađenog: naučene lekcije i napredak

Srpanj 2017. obilježilo je 10 godina otkako je Gary imao početnu ideju otkriti od čega su izrađene web stranice i učiniti dostupnim informacije.

Gary je pratio tvrtkin put kroz različite faze startne krivulje, s fazama poput korita tuge, rušenja nesposobnosti i vijuganja lažne nade.

Gary je u prošlosti pokušao i uspio s nekoliko projekata, ali nastavio se vraćati fasciniran tehnologijama novih tvrtki. Ručno je počeo graditi bazu podataka i ugostio je BuiltWith na 8-mjesečnom zajedničkom planu hostinga koji je podržavao ASP.NET i Microsoft SQL.

Gary je na kraju izbacio svoj hosting plan za korištenje 100% resursa zajedničkog poslužitelja i uzeo je nekoliko pogrešnih koraka s alatima za rad s Twitterom i SEO. Čak je tjedan dana ignorirao svog prvog kupca koji plaća.

Slika osnivača BuiltWith Gary Brewer 2007. godine pored slike sjedišta tvrtke danas

Gary je dokumentirao stotine aktivnih korisnika 2007. godine, desetljeće prije nego što se tvrtka preselila na impresivan vrhunac.

Taj je kupac želio izvješće koje navodi sve web stranice izgrađene s Drupalom kao sustav upravljanja sadržajem, što dovodi do stvaranja BuiltWith Trendsa i plaćenih računa.

Nakon šest godina, tvrtka nikada nije preuzela sredstva niti narasla tim Garyja i suosnivača Andrew Rogersa – ali Gary je smatrao da je tvrtka dovoljno stabilna da na njoj radi puno radno vrijeme..

U novije vrijeme Gary je dodao mogućnosti pristajanja ciljanih ili tehnoloških popisa između različitih alata, zajedno s programom koji ime tvrtke pretvara u njegov URL.

Nakon što je prethodno održavao urede u Manlyju i Sydneyu u Australiji, sjedište BuiltWith sada je zauzimalo ured na 35. katu zgrade u Barangarou, unutarnjem predgrađu Sydneya. Uredi imaju pogled na Sydney Opera House i Harbor Bridge.

“Moram raditi ono u čemu svakodnevno uživam s BuiltWithom”, rekao je Gary. “I dalje radim isto i svakodnevno kao i na početku projekta BuiltWith, koji kodira i gradi stvari uglavnom na temelju povratnih informacija kupaca.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me