Progress OpenEdge 12 omogućuje programerima da moderniziraju kritično važne aplikacije s robusnijim značajkama i arhitekturom

TL; DR: Progress OpenEdge dodaje značajnu vrijednost za programere koji stvaraju vitalne aplikacije, a nedavno je objavio i svoje najobješnije ažuriranje na platformu – OpenEdge 12. Dok je Progress proširio svoj portfelj, razvoj OpenEdge-a i dalje je prioritet, jer ga više od 2.100 tvrtki koristi za razvoj i modernizaciju aplikacije bitne za njihov uspjeh. OpenEdge 12 odgovara njihovim potrebama poboljšavajući skalabilnost i kontinuirane operacije, uključujući značajke automatskog popravka. Iz tvrtke kažu kako korisnici koji nadograde na najnoviju verziju mogu očekivati ​​povećanje performansi od 200%.


Kada je Progress objavio 2017. OpenEdge 11.7, dočekan je kao najpouzdanije ažuriranje popularne dev platforme do danas. Zapravo, Forresterovo izvješće o verziji 11.7 istaklo je dva poduzetnika koji su ostvarili 375% ROI, dijelom zahvaljujući obnovljenoj platformi.

Te su tvrtke pronašle najveću vrijednost u tome što ne moraju ripati i zamijeniti milijune postojećih redaka koda da bi započele razvoj novih aplikacija. Ta je učinkovitost dovela do toga da su dva partnera OpenEdgea zaradila 855.000 USD koristi od ulaganja od samo 180.000 USD.

Ipak, unatoč korisnosti, Progress se nije odmarao od uspjeha koji je doživio kod verzije 11.7. Umjesto toga, vratila se na posao nadogradnje platforme i izdala OpenEdge 12 2019. Iako kupci tek počinju usvajati tehnologiju, tvrtka je uvjerena da će najnovija inačica dobiti koristi tvrtkama još značajnije od prethodne iteracije.

Snimak ekrana natpisa logotipa Progress

Progress nudi korisnicima pojednostavljen proces razvoja aplikacija putem svoje OpenEdge platforme.

Više od 2.100 tvrtki koristi OpenEdge za stvaranje aplikacija za upotrebu unutar vlastitih tvrtki ili na otvorenom tržištu. Za ove klijente, OpenEdge mora ostati odgovoran zbog neprekidne prirode kritičnih aplikacija.

Kako se zahtjevi i zahtjevi korisnika povećavaju, OpenEdge je nadživio svoje ime – zadržavajući se na vodećem rubu onoga što programerima treba da osigura da aplikacije ostanu funkcionalne i korisne.

“Programeri moraju voditi računa o rastu, pronaći mjesta za pohranu podataka, usredotočiti se na korisničko iskustvo i rasporediti aplikacije s velikom dostupnošću i povećanom sigurnošću”, rekla je Barbara Ware, stariji voditelj marketinga proizvoda za OpenEdge. “Pomažemo poslovnom odgovoru na one potrebe koje se tako brzo mijenjaju.”

OpenEdge 12 rješava sve one trendove brige nudeći skalabilnost, pouzdanost, sigurnost i agilni razvoj – a sve u cilju kontinuiranog rada.

Alati za skalabilnost pomažu tvrtkama da rastu bez zastoja

Napredak je identificirao temeljne promjene koje su programerima bile potrebne tijekom rada na OpenEdge-u 12. Jedna od najznačajnijih potreba bila je skalabilnost. Kako bi udovoljio toj potražnji, Progress je uveo više navoja kako bi platforma mogla istovremeno obrađivati ​​zahtjeve udaljenih klijenata. U starijim verzijama poslužitelj je te zahtjeve obavljao pojedinačno.

“OpenEdge 12 može otpustiti novog agenta ili dva agenta umjesto jednog”, rekao je Rob Straight, direktor upravljanja proizvodima u tvrtki Progress.

Ostale promjene uključuju autonomne statistike ažuriranja koje omogućuju učinkovitije SQL upite i promjenjive tablice virtualnih sustava (VST-ovi) na ciljevima replikacije.

Uz ove alate za skalabilnost, Progress je također prilagodio svoju sposobnost kontinuiranog poslovanja. To postiže na nekoliko načina. Za jednu, preslikavanje AI datoteke replikacije sprječava gubitak podataka u hitnim slučajevima prenošenjem AI blokova na cilj oporavka.

Ova poboljšanja dovest će napredak do krajnjeg cilja. “Sveti gral je kontinuirana upotreba kako bi što prije omogućili svoje značajke korisnicima”, rekao je Rob.

Napredak također ima ambiciozan i izazovan cilj: osigurati kupcima 99,999% produženog vremena. Ta želja za uklanjanjem prekida rada bila je misija tvrtke koja obuhvaća mnoge verzije proizvoda.

Snimak ekrana s devet koraka plana Progress za 99,999% produženog vremena

Progress OpenEdge 12 nudi tvrtkama pomoć na svakom koraku na putu do 99,999% produženog vremena.

Progress zahtijeva taj cilj Five 9s (99,999%) i nudi plan puta u devet koraka tvrtkama koje su na putu da ga postignu..

Da bi se pomoglo u postizanju ovog cilja, na kraju postupka raspoređuje se poslužitelj aplikacije Progress (PAS) za OpenEdge HealthScanner. Umanjuje rizike neuspjeha i povećava radni vijek automatizacijom sredstva za recikliranje i identificiranjem anomalija u performansama, dok profiliranje performansi vodi analizu uzroka u proizvodnim okruženjima.

Ova vrsta proaktivnog skeniranja pomaže u prepoznavanju malih problema i rješava ih prije nego što imaju priliku postati prijetnja poslužitelju.

„Željeli bismo imati samo oko pet minuta planiranog ili neplaniranog prekida u godini. A mi želimo pomoći svim našim kupcima da to postignu “, rekao je Rob.

Ciljevi izvedbe omogućuju programerima da stvaraju korisnije aplikacije

Kako je Progress uspio učiniti OpenEdge tako korisnim? Započinje pokretanjem aplikativnih imperativa koji organizaciji daju vrijednost kroz skalabilnost i okretnost.

“Identificiramo imperative koji su visoki prioriteti za njihovo poslovanje i zatim im dajemo ulaznu točku za ovu arhitekturu”, objašnjava Barbara. “Odatle mogu početi dostizati ciljeve specifične za njihov posao.”

Ovaj fokus pomogao je mnogim klijentima da vide značajno poboljšanje nakon nadogradnje na verziju 12 – neke organizacije vide i do 200% poboljšanje performansi protoka podataka.

Iako će neke tvrtke primijetiti pojedina poboljšanja – u usporedbi s dramatičnim poboljšanjima koje vide drugi – Progress je uvjeren da će svi njegovi klijenti primijetiti poboljšanja performansi nakon nadogradnje.

Možda je najznačajnija značajka OpenEdge 12 da programeri trebaju samo nadograditi na najnoviju verziju, a ne prepisivati ​​kod ili migrirati datoteke. To znači da mogu automatski vidjeti povećanje performansi.

A s najnovijim verzijama, OpenEdge 12 omogućava programerima da iskoriste prednosti novih tehnologija i tehnika bez potrebe za pokretanjem ispočetka kod prepisivanja koda.

Platforma nudi analizator izvornog koda koji traži pogreške sintakse, neiskorištene varijable, previše indeksa i slične anomalije.

“Mi smo poboljšali prevodilac kako bi kupci mogli prilagoditi ta stroga pravila za kompilaciju”, rekao je Rob.

Sustav za nadgledanje poslužitelja OpenEdge izrađuje automatske popravke

Iako je OpenEdge 12 slijedio OpenEdge 11.7, Rob je rekao da će promjene proizvodu učiniti korisnim još godinama..

“Jedna od naših ključnih motivacija bila je stvaranje platforme koja bi mogla pokriti tehnologije koje će ljudima trebati narednih pet do 10 godina”, rekao je.

Nadalje, OpenEdge 12 je sve samo ne rješenje za jednu veličinu, zato Progress sarađuje sa klijentima kako bi osigurao da proizvod koriste najučinkovitije i korisnije. Na primjer, OpenEdge Information Hub pruža videozapise i sadržaj kako bi naučio korisnike kako najbolje iskoristiti proizvod.

Ti resursi uključuju upute za komunikaciju i postavljanje ciljeva.

“Razgovori bi trebali biti u toku, a prekretnice bi trebale biti specifične za poslovne ciljeve”, rekla je Barbara.

U tom cilju, klijenti već imaju mnogo opcija za individualizaciju i automatizaciju platforme. Na primjer, OpenEdge 12 nudi mogućnosti praćenja koje upozoravaju korisnike kada poslužitelj aplikacija možda počne ići loše.

“Ako se to dogodi, sam sustav može reći:” Možda biste trebali upaliti novi poslužitelj aplikacija, započeti preusmjeravanje zahtjeva na novi i isključiti stari “, rekao je Rob.

Napredak ima mnogo različitih procesa i usluga, i usprkos uspjehu posljednje verzije, nastavlja usmjeriti pažnju i resurse na poboljšanje OpenEdge-a. Uostalom, mnoge se tvrtke oslanjaju na to kako bi modernizirale svoje osnovne aplikacije. To znači da platforma ne samo da mora biti u tijeku, već će biti i ispred krivulje – zadatak je napredak postignut OpenEdgeom 12.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me