Progress OpenEdge 12 дава възможност на разработчиците да модернизират критични за мисията приложения с по-здрави функции и архитектура

TL; DR: Progress OpenEdge добавя значителна стойност за разработчиците, които създават жизненоважни приложения и наскоро пусна най-стабилната си актуализация на платформата – OpenEdge 12. Докато Progress разширява портфолиото си, разработката на OpenEdge остава приоритет, тъй като повече от 2100 предприятия го използват за разработване и модернизиране приложения, важни за успеха им. OpenEdge 12 отговаря на техните нужди чрез подобряване на мащабируемостта и непрекъснатите операции, докато включва функции за автоматичен ремонт. Компанията казва, че потребителите, които ъпгрейдват до най-новата версия, могат да очакват увеличение на производителността до 200%.


Когато Progress пусна OpenEdge 11.7 през 2017 г., той бе посрещнат като най-стабилната актуализация на популярната платформа за разработчици до момента. Всъщност докладът на Forrester за версия 11.7 открои двама предприемачи, които реализираха 375% ROI, отчасти благодарение на обновената платформа.

Тези компании намериха най-голяма полза в това, че не се налага да откъсват и заменят милиони съществуващи редове от код, за да започнат разработването на нови приложения. Тази ефективност накара двамата партньори на OpenEdge да спечелят 855 000 долара ползи от инвестиции от едва 180 000 долара.

Въпреки това, въпреки полезността си, Progress не се опира на успеха, който видя с версия 11.7. Вместо това се върна към работата по надграждането на платформата и пусна OpenEdge 12 през 2019 г. Въпреки че клиентите тепърва започват да възприемат технологията, компанията е уверена, че най-новата версия ще се възползва от компаниите още по-значително от предишната итерация.

Снимка на банера на логото на Progress

Прогрес предлага на потребителите рационализиран процес на разработване на приложения чрез платформата му OpenEdge.

Повече от 2100 фирми използват OpenEdge за създаване на приложения за използване в собствените си компании или на открития пазар. За тези клиенти OpenEdge трябва да остане отзивчив поради непрекъснато променящия се характер на критичните за мисията приложения.

С увеличаването на изискванията и изискванията на потребителите, OpenEdge е надградил своето име – като остане на предния ръб на това, което е необходимо на разработчиците, за да гарантира, че приложенията остават функционални и полезни.

„Разработчиците трябва да отчитат растежа, да намерят места за съхраняване на данни, да се съсредоточат върху потребителското изживяване и да разгърнат приложения с висока наличност и повишена сигурност“, каза Барбара Уеър, старши мениджър на продуктови маркетинг за OpenEdge. „Ние помагаме на бизнеса да отговори на онези нужди, които се променят толкова бързо.“

OpenEdge 12 се справя с всички тези тенденции, като предлага мащабируемост, надеждност, сигурност и гъвкава разработка – всичко това, като цели да осигури непрекъсната работа.

Инструменти за мащабируемост Помагат на компаниите да растат без престой

Напредъкът идентифицира фундаментални промени, необходими на разработчиците, когато работят върху OpenEdge 12. Една от най-важните нужди беше мащабируемостта. За да задоволи това търсене, Progress въведе мулти-резба, за да позволи на платформата едновременно да обработва отдалечени клиентски заявки. В по-старите версии сървърът изпълнява тези заявки поотделно.

„OpenEdge 12 може да задейства нов агент или двама агента вместо един“, казва Роб Стрейт, директор „Управление на продуктите“ на „Прогрес“.

Други промени включват автономна статистика за актуализиране, която позволява по-ефективни SQL заявки и променящи се таблици на виртуална система (VSTs) на репликационни цели.

В допълнение към тези инструменти за мащабируемост, Прогрес също утвърди способността си за непрекъснати операции. Тя постига това по няколко начина. От една страна, поточното копиране на AI файл предотвратява загубата на данни при спешни случаи чрез предаване на AI блокове към целта за възстановяване.

Тези подобрения ще доведат напредъка към крайната му цел. „Светият граал е непрекъснато внедряване, за да изведете възможностите си на потребителите си възможно най-бързо“, каза Роб.

Напредъкът има своите гледни точки и върху амбициозната и предизвикателна цел: осигуряване на клиентите с 99,999% продължаване. Това желание за отстраняване на прекъсванията е мисия на компанията, обхващаща много версии на продукта.

Екранна снимка на девета стъпка на Прогрес за 99,999% продължителност

Progress OpenEdge 12 предлага на предприятията помощ на всяка стъпка по пътя към 99,999% време за продължаване.

Прогресът призовава тази цел Five 9s (99,999%) и предлага девет стъпка пътна карта за компаниите, които са на път да я постигнат.

За да подпомогне тази цел, в края на процеса се разгръща сървърът за приложения на Progress (PAS) за OpenEdge HealthScanner. Намалява рисковете от повреда и увеличава продължителността на работа, като автоматизира рециклиращия агент и идентифицира аномалиите на производителността, докато профилирането на производителността извършва анализ на първопричината в производствената среда.

Този тип проактивно сканиране помага за идентифициране на малки проблеми и ги разрешава, преди да имат шанс да станат заплахи за сървър.

„Бихме искали да имаме само около пет минути планиран или непланиран престой за една година. И ние искаме да помогнем на всички наши клиенти да постигнат това “, каза Роб.

Целите за ефективност позволяват на разработчиците да създават по-полезни приложения

Как Progress успя да направи OpenEdge толкова полезен? Тя започва с движещи се от императиви приложения, които осигуряват стойност на организацията чрез мащабируемост и гъвкавост.

„Ние идентифицираме императивите, които са високи приоритети за техния бизнес и след това им даваме входна точка за тази архитектура“, обяснява Барбара. „Оттам те могат да започнат да постигат цели, специфични за техния бизнес.“

Този фокус помогна на много клиенти да видят значително подобрение след надграждане до версия 12 – като някои организации отбелязват до 200% подобрение на производителността на данни.

Въпреки че някои фирми могат да забележат постепенни подобрения – в сравнение с драматичното подобрение, наблюдавано от други – Прогрес е уверен, че всички нейни клиенти ще забележат подобрения в работата след надстройката.

Може би най-важната характеристика на OpenEdge 12 е, че разработчиците просто трябва да надстроят до най-новата версия, а не да пренаписват код или да мигрират файлове. Това означава, че те могат автоматично да видят повишаване на производителността.

И с най-новите версии, OpenEdge 12 позволява на разработчиците да се възползват от новите технологии и техники, без да се налага да се започва от нулата в кода за пренаписване.

Платформата предлага анализатор на изходния код, който търси грешки в синтаксиса, неизползвани променливи, твърде много индекси и подобни аномалии.

„Ние подобряваме компилатора, така че клиентите ни да могат да приспособят тези строги правила за компилация“, каза Роб.

Системата за мониторинг на сървъри OpenEdge прави автоматични ремонти

Въпреки че OpenEdge 12 последва петите на OpenEdge 11.7, Роб каза, че промените ще направят продукта полезен за години напред.

„Една от основните ни мотивации беше да направим платформа, която да покрие технологиите, от които хората ще се нуждаят през следващите пет до 10 години“, каза той.

Освен това OpenEdge 12 е всичко друго, но не и решение с един размер за всички, поради което Progress работи с клиенти, за да гарантира, че използват продукта най-ефективно и ползотворно. Например, информационният център на OpenEdge предоставя видеоклипове и съдържание, за да научи потребителите как да извлекат максимума от продукта.

Тези ресурси включват насоки за комуникация и поставяне на цели.

“Разговорите трябва да продължават и основните етапи трябва да са специфични за бизнес целите”, каза Барбара.

За тази цел клиентите вече имат много възможности за индивидуализиране и автоматизиране на платформата. Например, OpenEdge 12 предлага възможности за мониторинг, които предупреждават потребителите, когато сървърът на приложения може да започне да става лош.

“Ако това се случи, самата система може да каже:” Може би трябва да задействате нов сървър на приложения, започнете да пренасочвате заявки към новия и да изключите стария “, каза Роб.

Напредъкът има много различни процеси и услуги и, въпреки успеха на последната версия, продължава да фокусира вниманието и ресурсите върху подобряването на OpenEdge. В крайна сметка много компании разчитат на това, за да модернизират своите основни приложения. Това означава, че платформата трябва не само да бъде в крак с времето, но и да изпревари кривата – задача, която напредъкът постигна с OpenEdge 12.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me