Prilagodite brže: Kako platforma za upravljanje API-om Apigee povećava prodaju i ubrzava poslovnu agilnost povezivanjem aplikacija i podataka

TL; DR: Spajanjem poslovnih podataka i aplikacija, Apigee omogućuje tvrtkama stvaranje, analizu i upravljanje API-jevima u sigurnom i skalabilnom okruženju. Tvrtka intuitivno nadzornu ploču prikazuje vizualne tijekove rada, promet, radnje i pogreške povezane s API-jevima. Kupljeno krajem 2016. godine, Apigee sada koristi Googleove resurse, tehnologiju i infrastrukturu kako bi poboljšao performanse i poboljšao sigurnost za korisnike koji trebaju komunicirati s krajnjim korisnicima na bilo kojem uređaju.


Kada je Apigee 2009. godine pokrenuo prvu iteraciju svoje platforme za upravljanje API-om, tvrtka je proizvod uklonila kao Google Analytics for API-je..

Kao resurs koji promovira i analizira povezano iskustvo, Apigee pomaže tvrtkama u upravljanju svim API-jevima koji dostavljaju informacije na web stranice, baze podataka i aplikacije.

Prvobitno pozicioniranje pokazalo se prilično proročkim za Apigee, a uspjeh kompanije na kraju je doveo do 625 milijuna američkih dolara dobiti od Googlea.

Sada kada Apigee može iskoristiti Googleove resurse, tvrtka širi više od milijardu API poziva dnevno za stotine kupaca, u rasponu od startupa do Fortune 100.

“Mnogo onoga što Apigee radi zahtijeva od nas da pokušamo biti u tijeku sa svim novim idejama i kako brzo ih možemo usvojiti”, rekao je Ed Anuff, direktor upravljanja proizvodima. “Pomoću Apigee-a kupci dobivaju alate za brzo usvajanje.”

API-je za dizajn, sigurnost, analizu i skaliranje s čistom nadzornom pločom

Kao što su tvrtke učinile veliki pritisak da objavljuju informacije na web stranicama u ranim danima interneta, sve veći broj organizacija i programera objavljuje njihov sadržaj i podatke putem API-ja ili sučelja za programiranje aplikacija.

“Vidjeli smo mnogo kupaca u maloprodaji, bankarstvu, zdravstvu i telekomunikacijama gdje su trebali komunicirati sa svojim kupcima iz bilo koje lokacije u bilo koje vrijeme”, rekao je Ed. “To je bilo obećanje API-ja. Ako sada pogledate što neka velika kompanija radi s oblačnim aplikacijama, API-ji su obično u sredini. “

Snimka zaslona nadzorne ploče Apigee

Apigeeovo korisničko sučelje prikazuje kako API-i obrađuju promet i koriste se u aplikacijama.

API-ji pružaju građevinske blokove za aplikacije definirajući metode komunikacije između softverskih komponenti i spremišta podataka.

“Pružanje API-ja nešto je što vaš programer može učiniti, ali biti u stanju vidjeti i vidjeti što se događa s tim API-om je izazov ako nemate nešto poput Apigee-a da vam pomogne”, rekao je Ed.

Slično kako su programi analitike pomogli ranim vlasnicima web lokacija da izmjere promet i performanse, Apigee API platforma pruža sličan nadzor API-jevima koje organizacija objavljuje i konzumira. Na nadzornoj ploči Apigee korisnici mogu vidjeti koji programeri i aplikacije koriste API, zajedno s mjernim podacima o izvedbi, kao što su promet, radnje i pogreške. Uvidi omogućuju organizacijama da proaktivno identificiraju probleme i poduzmu korektivne radnje.

Prednosti Apigee-a: 3 glavna žarišta platforme za upravljanje API-jem

Apigee prikuplja podatke o korištenju putem API proxyja dodanih kako se usluge stvaraju na platformi. Kupci tada mogu primijeniti ograničenja i kvote stopa, osim nadzora analitike i sigurnosti.

1. Jednostavan on-Ramp omogućuje programerima dizajn i implementaciju u nekoliko minuta

Prema Edu, većina korisnika Apigee-a već je izgradila aplikacije i API-je prije nego što je shvatila potrebu za upravljačkim alatima. Usred tržišta složenih i kompliciranih rješenja, Apigee se fokusirao na pružanje jednostavnog načina dodavanja i konfiguriranja usluga tvrtke.

“Uložili smo puno napora u to da tvrtke budu vrlo jednostavne za ugradnju Apigee u svoju infrastrukturu”, rekao je Ed, procjenjujući da će postupak trajati manje od sat vremena. Za manje iskusne kupce, Apigee nudi razne vodiče i vodiče za postavljanje.

2. Pouzdana i uspješna infrastruktura povećava angažman korisnika

Apigee jamči do 99,99% vremena poslovanja za poslovne korisnike, a Ed je rekao da sposobnost kompanije da koristi Google tehnologiju i infrastrukturu samo povećava stabilnost i performanse platforme za upravljanje API-jem.

“Očito je da za naše kupce zadnja stvar koju oni žele učiniti ovisi o nekome poput nas ako ne budemo u mogućnosti osigurati da njihovi API-ji budu što pouzdaniji i stabilniji”, rekao je.

3. Enterprise-Grade sigurnost štiti poslovne API-je i podatke

Kao i kod svih aspekata tehnološke industrije, zaštita podataka od eksploziva i napadača izuzetno je važna. U protekloj godini Apigee je uveo dvofaktorsku provjeru autentičnosti, šifrirane karte ključnih vrijednosti i poboljšane alate za otkrivanje bot-a.

“To je stalno ulaganje i nešto što dajemo vrlo visoko,” rekao je Ed. „Sigurnost je, naravno, uvijek veliki izazov. Svaki komad tehnologije koji koristite, treba da bude pažljiv i promišljen o svim sigurnosnim implikacijama. “

Tim vođen od strane klijenta potiče rast i suradnju za klijente

Prema Edu, Apigee tim provodi većinu svog vremena educirajući se i komunicirajući s kupcima o tome kako API-ji mogu potaknuti rast poslovanja i snažne mobilne interakcije.

“Prije nego što uopće uđemo u pojedinosti o tome što naš proizvod čini, veliki dio onoga što radimo je razgovor o tome kako oni mogu uključivati ​​API-je općenito, zajedno s prednostima, najboljim praksama i kako mjeriti uspjeh”, rekao je.

Na primjer, rekao je Ed, maloprodajni kupci izvijestili su o povećanju prodaje u trgovini za 30% nakon pokretanja mobilne aplikacije pomoću API-ja temeljenog na lokaciji. Drugi dijele priče o drastičnom smanjenju tijekova rada tijekom integracije s novim partnerom.

“Prije toga morali bi proći ručni postupak, s IT osobljem koji rade zajedno godinu dana”, rekao je Ed. “Nakon upotrebe API-ja, cjelokupni postupak je samoposluživanje i događa se za manje od mjesec dana.”

Budućnost: korištenje koncepata strojnog učenja za poboljšanje sigurnosti

Prema Edu, mnogi od istih prijetnji sigurnosnim prijetnjama s kojima se suočavaju vlasnici web stranica počeli su se fokusirati na napad API-ja. Slično tome, kupci dijele zabrinutost oko toga da pravi ljudi pristupe informacijama koje pružaju njihovi API-ji.

Fotografije tima Apigee

Apigeeov tim strastveno se bavi API-jem i poučava kupce o mogućnostima koje predstavljaju.

Apigee planira ublažiti te strahove nastavkom širenja na prediktivne sigurnosne proizvode tvrtke. Budući da je već počeo koristiti automatizaciju i strojno učenje za otkrivanje prometa od zlonamjernih robota, Ed je rekao kako će tvrtka iskoristiti Googleove mogućnosti strojnog učenja kako bi povećala zaštitu.

“Koristimo mnogo Googleove tehnologije kako bismo stvorili inteligentnu zaštitu od prijetnji”, rekao je. “Strojnim učenjem možemo analizirati promet i automatski odgovoriti ako otkrije neku vrstu aktivnosti koja izgleda nepravilno.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me