Preglednik dizajniran za programere: Blisk nudi suradnju i razvojne alate za timove i profesionalce za učinkovito testiranje web aplikacija

TL; DR: Osnivači Blisk-a iz prve su ruke vidjeli izazove s kojima su se mnogi tehnološki startupi suočili zbog neučinkovitosti tradicionalnih web preglednika, s razvojnog stajališta. Ta iskustva pomogla su prepoznati potrebu za suradničkim, značajnim preglednikom dizajniranim posebno za programere. Tako se rodio Blisk. Preglednik nudi značajke za cijeli tim, uključujući razvoj i testiranje za više uređaja, bočne bočne prikaze i razvojne alate za radnu površinu i mobilne uređaje. Misija Blisk-a je pružiti programerima potrebne alate za brzo uvođenje proizvoda kako ne bi kasnili na tržište.


Osnivači Blisk-a imali su ne samo sličnu pozadinu IT industrije, već su i dijelili mnoge probleme u karijeri kao tehnološki poduzetnici. Svi su razvili neuspješne startapove temeljene na oblaku i pokušali su utvrditi razloge zašto.

Na kraju su otkrili da su mnogi njihovi problemi ukorijenjeni u maloj brzini razvoja tradicionalnih web preglednika koje koriste. Alati dostupni na tim popularnim preglednicima nisu bili dizajnirani za podnošenje razvojnog opterećenja industrije koja je sve više usmjerena na mobilne uređaje.

Iz ovih je izazova izašao Blisk, inovativan preglednik i skup alata dizajniranih za ubrzanje web razvoja i testiranja na svim potrebnim vrstama uređaja i rezolucija. Prethodnik Blisk dobio je tako pozitivnu početnu reakciju da su se osnivači preselili u Estoniju na program inkubacije.

“Kroz program smo naučili kako izgraditi moderan posao koristeći mršav pristup i stekli smo nove poslovne kontakte, uključujući Microsoft i Skype, kako bismo testirali minimalni održivi proizvod (MVP) sa stvarnim projektima”, rekao je Andrii Bakirov, direktor marketinga u Blisk.

Koristeći vlastita iskustva na terenu, osnivači su prepoznali da programerima treba preglednik koji će ubrzati performanse i eliminirati upotrebu knjižnica, dodataka i drugih dodataka koji bi ih mogli usporiti. Zamišljali su platformu koja bi bila korisna programerima, dizajnerima i QA inženjerima. Blisk je bio gotov proizvod.

“Blisk je izgrađen kao jedinstveno mjesto za web izradu, dizajniranje i testiranje”, rekao je Andrii.

Korisnici Blisk obično se uklapaju u dvije kategorije. Jedna su velike korporacije koje žele ostati konkurentne i brzo poslati proizvode na tržište. Drugi su mala poduzeća i freelanceri koji su privučeni njegovim višestrukim značajkama i razumnom cijenom.

“Uz Blisk, male tvrtke mogu postati dvostruko produktivnije i, kao rezultat, mogu donijeti dvostruko veće prihode”, rekao je Andrii.

Blisk ima više od 60.000 korisnika širom svijeta, a većina ih je iz SAD-a, Kanade, Europe i Japana. A tvrtka planira donijeti svoje rješenje za još više kupaca širom svijeta, štedeći vrijeme programerima i pomažući im da još brže oživljavaju ideje..

Preglednik izgrađen s IT stručnjacima na umu

Blisk rješava mnoge probleme koji dugo vuku programere, uključujući i svakodnevne zadatke koje programeri opetovano izvršavaju. Neki programeri nemaju jednostavan način testiranja koda na više uređaja i raznim rezolucijama, što može uzrokovati pogreške.

Preglednik i platforma Blisk mogu pomoći u automatizaciji zadataka koji pojednostavljuju razvojni proces i omogućuju korisnicima da brzo testiraju svoj dizajn na kolekciji najpopularnijih iOS i Android uređaja.

A korisnici ne moraju preuzimati više značajki. Umjesto toga, instaliraju jednu aplikaciju koja sadrži značajke potrebne za mnoge slučajeve upotrebe. Te značajke uključuju opcije za testiranje na različitim uređajima, testiranje putem korisničkog sučelja i SEO provjeru. I timovi mogu bolje surađivati ​​koristeći snimke zaslona ili snimljeni videozapis.

Snimka zaslona sučelja preglednika Blisk

Programeri koji koriste Blisk mogu vidjeti kako će izgledati gotov proizvod na raznim mobilnim uređajima.

“Stvorili smo cjelovito rješenje kako bismo pomogli našim korisnicima da grade i rastu svoje poslovanje, stvaraju proizvode, usredotoče se na UX, budu učinkovitiji i zarađuju više”, rekao je Andrii.

Web dizajneri mogu pomoću preglednika stvoriti osjetljive i atraktivne web stranice, QA inženjeri mogu brzo testirati web proizvode, a programeri mogu implementirati poslovne zahtjeve.

A Blisk nadgleda pogreške na web stranicama i traži povezane članke o preljevu stoka. Mnoge njegove značajke omogućuju i bolju suradnju među timovima koji mogu biti raspoređeni na različitim lokacijama.

Nudeći alatni okvir za rješavanje jedinstvenih izazova web razvoja

Otkad je Blisk u poslu, trendovi u razvoju web stranica su se promijenili. To uključuje stvarnost da mobilni promet sada premašuje promet na radnoj površini, što znači da je uvjet da je brzi, mobilni dizajn prvo potreban. Programeri također trebaju osigurati da njihov kôd funkcionira na što više različitih uređaja.

Blisk se prilagodio promjenjivom tržištu slijedeći dvije temeljne ideje: razvijanje agilnih načela i izgradnju čvrstih odnosa s korisnicima.

Njegova se okretnost očita u kulturi tvrtke. Blisk ima vodoravnu strukturu u kojoj svaki član tima može utjecati na proizvod. Članovi tima vjeruju i poštuju jedni druge i krajnje korisnike proizvoda.

Logotip blisk-a

Blisk ima kompanijsku kulturu koja naglašava okretnost prema krutoj strukturi i teškim rokovima.

Iako je tvrtka započela kao Scrumov tim koji se fokusirao na stvaranje proizvoda kratkim naletima razvoja, primijetili su veću učinkovitost s duljim sprinterima.

“Tijekom godina izgradili smo vlastiti proces koji je vrlo sličan Scrumban-u, mješavini Scrum-ove i Kanban-ove metodologije, koja omogućava veću fleksibilnost”, rekao je Andrii. “Potreba stalnog održavanja i nagle promjene zahtjeva proizvoda ne omogućuju nam pravi proces Scruma.”

Ideja je da Blisk tim mora biti spretan kako bi poboljšao produktivnost korisnika. Tim radi na povećanju korisnosti platforme optimizirajući tijek rada, poboljšavajući UX i dodajući više uređaja i značajki.

Blisk tim s korisnicima razvija otvorene kanale koji omogućuju tim da učinkovito rješava promjene u industriji.

“Uvijek smo dobrodošli svježe ideje od naših korisnika, a zatim mjerimo potrebe tržišta za njima”, rekao je Andrii.

Blisk se također fokusira na izvješća o programskim pogreškama i daje prioritet rješavanju bilo kakvih problema što je prije moguće.

“Poznato je da je IT sfera za bilo koji proizvod zahtjevnija od ostalih”, rekao je Andrii. “Dakle, najveći izazov za nas bio je uspostavljanje povjerenja s našom publikom i pretvaranje redovnih korisnika u vjerne kupce.”

Pojednostavljivanje dizajnerskih procesa od sinkronizacije pomicanja do automatskog osvježavanja

Kada programeri počnu koristiti Blisk, odmah primjećuju kontrast s tradicionalnim preglednicima koje su koristili u prošlosti. I to je ono što su osnivači trebali postići.

Programeri mogu birati između različitih uređaja – od mobilnih do tabletnih računala do stolnih računala – kako bi testirali svoj kôd i dizajn, pa čak i gledali izlaze jedan uz drugi radi jednostavne usporedbe okruženja..

Još jedna korisna značajka ove funkcije je sinkronizacija URL-ova i pomicanja za razvoj jedan pored drugog. To znači, ako se korisnik pomakne na određenu točku na mobilnom uređaju, desktop verzija će se ogledati u tom pokretu.

I sve značajke Bliska imaju jedan zajednički cilj: ubrzati web razvoj i testiranje.

“Vrijeme ulaska na tržište ključni je čimbenik uspjeha”, rekao je Andrii. “Konkurencija je tako brza da vas, dok provodite svoju ideju, netko drugi već implementira.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me