Представете си, изградете, създайте – Черният код за момичета вдъхновява младите цветни жени да разнообразят класовете по компютърни науки

TL; DR: Когато Кимбърли Брайънт основава Кодекса на черните момичета през 2010 г., първоначалната й цел беше да гарантира, че дъщеря й преди тийнейджър никога повече няма да бъде единственото черно момиче в стаята на летния лагер по компютърни науки. В мисията си да поддържа страстта на дъщеря си към компютърните технологии, Кимбърли създаде организация, която да насърчава и подкрепя стремежите на младите цветни жени да кодират, инженерират и постигат кариери в областта на компютърните науки и други области на STEM. Тъй като Кодексът на черните момичета продължава да расте и създава възможности, Кимбърли предвижда бъдеще, в което цветните жени имат шанс да водят разговора.


Когато тръгна на път да преоткрие кариерата си след няколко години работа в корпоративната биотехнология, не отне много време на Кимбърли Брайънт да разпознае колко често е единствената чернокожа жена в стаята на мрежови събития.

Докато дъщеря й се подготвяше да влезе в средното училище, Кимбърли отбеляза страстта си към компютърните игри и науката. Виждайки възможност да поддържа интереса на дъщеря си към STEM, Кимбърли я изпрати в летен лагер за компютърни науки в сърцето на Силиконовата долина. Сякаш държи огледало за собствените си преживявания, Кимбърли научи, че дъщеря й е единственото черно момиче в стая, пълна с десетки бели деца, които бяха почти изключително мъже.

Сближаването на тези две изолиращи преживявания вдъхнови Кимбърли да гарантира, че бъдещите поколения млади цветни жени ще намерят място в STEM полетата. И така се роди Кодът на черните момичета.

„Беше наистина шокиращо. Това беше този невероятен клас точно в средата на Силиконовата долина, точно в близост до изток Пало Алто, който е много черно-кафява общност – но в този клас изобщо нямаше черни или кафяви деца, освен дъщеря ми “, каза тя , „Очаквах, че в близост до Долината ще премахне някои от тези модели за следващото поколение, но това беше всичко друго, но не реалността на това, което видях. Това беше повратна точка за мен. Исках да създам нещо, където тя да намери друга общност от момичета като нея, които се интересуват от технологии. “

Преоткриване на лицето на STEM: Позициониране на жените от цвят като бъдещето

Кодексът за черни момичета достига до младите жени и момичетата преди тийнейджъри с цветни семинари и програми след училище, които предоставят възможност за усвояване на умения при поискване в кодирането, компютърното програмиране и технологиите. С повече от 1,4 милиона работни компютри, които се очаква да бъдат достъпни в САЩ до 2020 г., Кодексът на Черните момичета има за цел да разнообрази областта на компютърните науки с интелигентността, таланта и креативността на младите цветни жени, които исторически бяха изключени от кариерата на STEM.

Изображение на Кимбърли Брайънт и логото на Black Girls Code

Кимбърли Брайънт стартира организацията Black Girls Code, за да разшири достъпа до компютърните науки и STEM образованието.

Повишаването на осведомеността за междусекторността или потисничеството и дискриминацията в резултат на припокриването на социални идентичности като раса и пол е в основата на мисията на BGC. Кимбърли каза, че организацията се стреми да „гледа през обектив, който наистина разширява разговора от този, който е само за пол“.

„Трябва да има по-голяма дълбочина в разговора за справяне с уникалните предизвикателства, които неизбежно ще съществуват, когато имате множество маргинализирани идентичности в игра“, каза Кимбърли. „Не можем просто да се съсредоточим върху техните реалности като жени в технологиите. Трябва да се обърнем към уникалния опит, който имат като черни жени или като Latina жени в тази област, какво означава това по отношение на това как ги поддържаме ангажирани и как ги подкрепяме в тяхното развитие. “

От STEM до STEAM: Инжектиране на изкуствата в науката и технологиите

Предефинирането на обхвата на STEM за поставяне на акцент върху изкуствата (STEAM) е възможност за създаване на повече пространство за разнообразие и приобщаване, което Кимбърли вярва, че ще засили качеството на работа, възникващо в областта на науката и технологиите.

„Има области, в които има тенденция да бъдат по-креативни мислители, като жени или хора в цвят, които са художници или имат художествени заложби“, каза тя. „Включването на изкуството в нашия фокус около STEM и включването наистина ни позволява да разнообразим областта.“

Включването на изкуствата в STEM в програмирането на BGC е още едно вдъхновение, което Кимбърли приписва на дъщеря си, която понастоящем прави разлика между година и гимназия. Тя обича да прекарва толкова време със своята скица за книги, колкото играе с компютърен код – и планира да се занимава с компютърни науки.

„Необходим е един и същ вид творчески процес и способност да се създаде нещо от нищо“, каза Кимбърли. „Компютърните учени са художници. Включването на художници и наистина съсредоточаването върху STEAM ни позволява да визуализираме бъдещ свят, където използваме инструментите на технологията, за да създадем промяна. “

Черни момичета пламтящи пътеки: Измерване на въздействието върху колежите в колежите

От първоначалната цел да се увери, че дъщеря й не е загубила интерес към страстта си, Кимбърли каза, че е щастлива и смирена, когато се замисля колко момичета са намерили подобна подкрепа при откриването на общността на Black Girls Code.

„За мен като майка ми беше много възнаграждение да видя, че има страст към това, което обича“, каза тя за дъщеря си. “Сега го виждам не само в собствената си дъщеря, но и във всички момичета, които са открили подобни страсти.”

Изображение на черни момичета, които вървят пред графити с лаптопи

Програмите, лагерите и състезанията на Black Girls Code достигат до момичета К-12 в цялата страна.

Един от най-големите проекти на организацията през тази година е „обгръщането на ръцете си възпитаници“, както го каза Кимбърли, и откриването как да ги подкрепяме, докато преследват бъдеще в STEAM в зряла възраст.

Кимбърли каза, че се изумява, когато осъзнава въздействието, което създаде групата върху живота на младите жени: Във Вирджиния Кимбърли се срещна с първокурсник в морската наука, който за първи път научи важни компютърни умения като член на Кодекса на черните момичета в Ню Йорк; в Калифорния се натъкна на първокурсник по компютърни науки, който беше част от организацията от 12-годишна възраст.

„Все по-често се сблъсквам с възпитаници на Black Girls Code, докато ходя да говоря в различни университети и събития“, каза тя. “Постоянно ще се сблъскам с ученик, родител или роднина, който има ученик, който е бил член в даден момент от живота им и установих, че това е агент за промяна за тях.”

Иновации във вътрешния град и отвъд: Отиване в глобален план с разширяване

Тъй като Кодексът на черните момичета гледа към бъдещето, организацията ще продължи да акцентира върху работата си с млади жени от слабо представени общности. Организацията, която има един клон в Йоханесбург, Южна Африка, понастоящем е базирана в САЩ.

През следващите три години обаче Кимбърли и екипът на Black Girls Code се стремят да удвоят броя на главите в САЩ и да се разширят и в международен план. В САЩ организацията се фокусира предимно върху достигането на квартали на вътрешните градове, където понастоящем има малък или никакъв достъп до възможности за STEM обучение за младежи.

„Ние наистина сме ангажирани с идеята как да създадем тези центрове за технологии и иновации в кварталите на вътрешните градове?“ – каза Кимбърли. „Искам да създам този специално създаден център за иновации и технологии, в който можем да внесем под покрива всички различни елементи на AI, машинно обучение и виртуална реалност, така че децата в програмите да могат да го видят и да го тестват и да го усетят и изграждайте с него, точно в едно пространство. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me