Poštarina API-prva platforma: transport više od 6 milijuna programera i 100.000 tvrtki u kolaborativna razvojna okruženja

TL; DR: Poštar pruža razvojno okruženje API-ja koje pomaže korisnicima širom svijeta da grade povezani softver putem API-ja. Platforma koja podjednako služi malim i srednjim poduzećima i organizacijama na razini poduzeća imaju moćne ugrađene alate za upravljanje API-jevima brzo, lako i točno tijekom svakog koraka razvojnog procesa. Uz stalna ažuriranja koja se temelje na povratnim informacijama kupaca, Postman je na misiji približavanja transparentnosti razvoju i upravljanju API-jem izvan svijeta..


Općenito, API-ji – posrednici koji omogućuju aplikacijama da razgovaraju jedni s drugima – ne stvaraju se u vakuumima. Proces suradnje dio je životnog ciklusa razvoja softvera koji uključuje planiranje, analizu, oblikovanje, testiranje i održavanje. Da biste ostali u sinkronizaciji, ključno je da članovi razvojne ekipe API-ja kruže oko jednog izvora istine.

Gotovo desetljeće poduzetnik Abhinav Asthana bio je na misiji usavršavanja softverskog okruženja u kojem programeri API-ja mogu učiniti upravo to. U listopadu 2012. frustriran ograničenjima API alata kao što je cURL, počeo je raditi na sporednom projektu koji je nazvao Postman.

Logo poštara

Poštar nudi okruženja za suradnju za učinkovit razvoj API-ja.

Besplatno proširenje Chromea, prvotno lansirano kako bi pomoglo programerima da šalju i analiziraju HTTP zahtjeve, brzo stekli privlačnost unutar zajednice programera. U 2014. godini poštar je formalno osnovan kao tvrtka i od tada se njegovo putovanje vrtilo oko rješavanja svih faza životnog ciklusa API-ja..

“API-ji se uglavnom grade kroz timove, a poštar povezuje sve različite aspekte procesa”, rekao je Kaustav Das Modak, advokat za razvojne programere u kompaniji Postman. “Što god bilo tko napravi, bilo da je u pitanju arhitekt API, front-end programer, programer sustava ili ispitivač, vidljivo je članovima tima.”

Danas Postman omogućuje više od 6 milijuna + programera i 200 000 tvrtki širom svijeta da rade u suradničkim API razvojnim prostorima, osiguravajući transparentnost i odgovornost tijekom svakog koraka procesa. Kompanijski fleksibilni proizvodi SaaS pružaju širokom krugu korisnika, od freelancera i SMB-ova do organizacija na razini poduzeća. Uz fleksibilne, ugrađene alate za upravljanje i fokus na kontinuirani razvoj, Postman je posvećen pojednostavljivanju API svemira.

Osiguravanje transparentnosti i odgovornosti u razvojnom procesu

Povijest Postman-a usko je povezana s evolucijom API-ja koji su zauzeli središnje mjesto u modernom razvoju softvera. “U prošlosti je industrija još uvijek radila prema kodnom pristupu, gdje su API-i bili pomalo zamišljeni”, rekao je Kaustav. “Dakle, ako pravite web aplikaciju, napisali biste kôd i razmotrili potrebne API-je.”

Strategija je često razvijala postupak razvoja API-ja nepotrebno dugotrajan i neorganiziran. To je na kraju dovelo do temeljnog pomaka u razvoju softvera prema pristupu prvom API-ju, u kojem programeri postavljaju granice gdje sustavi djeluju na mjestu prije procesa kodiranja.

Međutim, postojali su dva temeljna problema za prvi model API-ja. Prvo, alati koji su korišteni za izradu API-ja nisu bili dobro integrirani, što je natjeralo programere da izvršavaju mnoge zadatke koji se ponavljaju. Drugo, timovi koji su koristili te alate nisu dobro komunicirali. Poštar rješava oba ova problema – zbog čega je platforma narasla na podršku 500.000 korisnika čisto kroz usta.

„Kroz našu povijest imali smo korist od toga što smo bili vrlo bliski sa zajednicom“, rekao je Kaustav. “Oduvijek se radilo o slušanju zajednice – a trendovi su odatle organski odjeknuli.”

Tvrtka sada komunicira sa svojom zajednicom kroz događaje poput POST / CON, službene konferencije za korisnike poštara usredotočene na izgradnju modernog softvera iz ugla API izdavača, programera i stručnjaka. Prva konferencija, održana u San Franciscu prošlog lipnja, uključivala je prezentacije, mogućnosti umrežavanja i detaljne radionice o iskorištavanju maksimuma iz platforme.

Snažni ugrađeni alati za upravljanje API-jevima u svim fazama razvoja

O poštarinu opsežnog paketa značajki informira se i interakcijama s korisnicima koji dolaze iz organizacija svih veličina i imaju svoje jedinstvene potrebe. Jedna od najnovijih značajki tvrtke, Workspaces, omogućava korisnicima da usmjerite suradnju kroz poduzeća putem kontrolnih centara koje mogu prilagoditi tako da odražavaju strukturu organizacije..

“Pružamo niz funkcija koje nam omogućuju rad s svima koji grade ili komuniciraju s API-jevima”, rekao je Kaustav. “Na primjer, ako velika tvrtka implementira arhitekturu mikroservisa, vidimo ih kako grade mnogo internih API-ja, što znači da imaju puno poštanskih zbirki (grupa spremljenih zahtjeva koje možete organizirati u mape), radne prostore i interno objavljena dokumentaciju, ali ne mnogo javnu dokumentaciju. “

Kontrolni centar poštara

Značajka Workspaces služi kao digitalni zapovjedni centar, omogućavajući korisnicima poštara da imaju jasan uvid u svoje razvojno okruženje.

Ostali korisnici koriste poštar za internu i vanjsku dokumentaciju. “Sve ove vrste imamo kao mješavinu – i sama aplikacija prikazuje sve ove opcije u jednom toku”, rekao je Kaustav.

Od rođenja poštara kao proširenja za Chrome, cilj tvrtke bio je osigurati da se alat neometano integrira u tijek rada za razvojne programere. U tu svrhu Postman ima vlastiti API koji korisnicima omogućuje programski pristup podacima smještenim u korisničkom računu.

Pored toga, korisnici Postman Pro-a i Postman Enterprise-a mogu pristupiti integracijama trećih strana koje su dostupne za razmjenu podataka ili funkcionalnosti između Postman-a i drugih razvojnih alata i resursa API-ja, uključujući APIMatic, GitHub, PagerDuty i Slack.

Posluživanje freelancera, programera i vodećih poduzeća

Poštar je dostupan kao besplatna aplikacija za Windows, Mac i Linux koja podržava cijeli životni ciklus API-ja, od dizajna i testiranja, preko dokumentacije, nadzora i implementacije. Postman Pro temelji se na iskustvu koje nudi besplatna aplikacija s kompletnom alatnom mrežom za dijeljenje zahtjeva, varijabli i predložaka API-ja među timovima.

Ti alati uključuju posluživanje poslužitelja za simulaciju krajnjih točaka i odgovarajućih odgovora, namjenske IP adrese za nadgledanje API-ja, dokumentaciju i još mnogo toga.

Slike marke robnog broda poštara

Snažni ugrađeni alati poštara pomažu programerima da brzo, lako i precizno kreću u okruženjima API-ja.

Timovi API-ja za platformu i e-trgovinu u AMC Theatresu sa sjedištem u Kansas Cityju, koji je odgovoran za održavanje stotina krajnjih točaka u više API-ja i okruženja, od 2016. su koristili proširene značajke Postman Pro-a za dokumentiranje partnerskih i privatnih API-ja. tim je bio prisiljen spojiti mnoštvo neovisnih alata i procesa, a nedostaje mu standardizirani format za API.

Pomoću Postman Pro-a, AMC tim može brzo uputiti krajnje točke u sustavu i u svim razvojnim okruženjima dok rade na novim uslugama. “Postman Pro je sjajan alat koji omogućuje suradnju u timu”, rekao je Ian Joyce, direktor, API platforma & E-trgovina u AMC-u. “Mogućnosti dijeljenja pomažu u tome da se novi programeri i partneri ukrcaju u mnogo lakši postupak.”

Postman Enterprise, s druge strane, nudi prednosti alata Postman Pro plus koji pomažu korisnicima da prate zdravlje API-ja, izrađuju dokumentaciju, povezuju se s razvojnim alatima treće strane i implementiraju agilni postupak testiranja..

„Preduzeća koja planiramo ponuditi imaju specifične značajke koje vrijede za srednje tržište i veće organizacije, kao što su statička dodjela IP-a za praćenje API-ja, prilagođena dopuštenja i namjenska usluga kupcima“, rekao je Kaustav.

Plan također uključuje značajke koje omogućuju sigurnije upravljanje timom, kao što su usluge jedinstvene prijave (SSO), koje olakšavaju upravljanje identitetom tima u svim SaaS proizvodima koje koristi i revizijske dnevnike koji omogućuju administratorima da odrede kada korisnici su dobili pozivnicu za tim, dodali su ga u tim ili izveli određenu radnju.

U budućnost: Povećana dostupnost i detaljnija dopuštenja

Kaustav je rekao da će 2019. godina donijeti niz novih značajki, uključujući poboljšana prilagođena dopuštenja za Postman Enterprise plan. “Dobijali smo puno povratnih informacija od tvrtki koje zahtijevaju veću suglasnost s obzirom na to što se pojedinci mogu pridružiti ili napustiti određeni radni prostor i to je nešto na što smo fokusirani”, rekao je. “Očekujemo da ćemo objaviti nadogradnju oko te početkom ove godine.”

Pored toga, tim radi na rješenjima kako bi životni ciklus razvoja API-ja bio uspješniji – i „ispunjeniji iz perspektive razvoja“, kaže Kaustav. A javni plan razvoja značajki dostupan je za javno gledanje.

Ovi će alati omogućiti Postmanu da postigne još više suradničkih procesa kako bi se pomoglo razvojnim timovima API-a širom svijeta da iskoriste ijedan izvor istine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me