Подходът на Talend с отворен код за обслужване на предприятия, управлявани от данни: Ускорено поглъщане на големи мащаби на данни с достъпна скорост

TL; DR: Talend прави огромни ресурси за данни по-достъпни, надеждни и мобилни, за да помогне на клиентите да вземат бизнес решения въз основа на прозрения в реално време. Като използва рядък подход с отворен код за интегриране на големи данни, компанията може бързо да иноватира, развива и настройва продукти, за да отговори на нуждите на клиентите. Платформата с отворен код отваря вратата за рентабилни търговски функции и подобрения. Talend редовно провежда изследвания, за да идентифицира и да изпреварва тенденциите за интегриране на данни, което улеснява предприятията да използват данните за по-добри бизнес практики и по-продуктивни отношения с потребителите. Ето защо ние представяме на компанията наградата на Developers ‘Choice ™ за вдъхновяващи бизнес решения, управлявани от данни.


От управлението на веригата на доставки до взаимодействието с клиентите, водещият световен доставчик на компютри Lenovo разчита на множество решения от Talend, за да обедини и разбере огромни количества информация.

От страна на потребителите, хибридната архитектура на Lenovo поглъща данни от 60 различни източника всеки ден, като отчита повече от 11 милиарда транзакции годишно. Що се отнася до управлението на веригата за доставки и инвентара, софтуерът Talend консолидира информация за повече от 5 милиона уникални идентификационни номера на продукта, за да гарантира точно отчитане и каталогизиране..

„Трябваше ни лесен за използване и гъвкаво решение, което да може да свързва данни в реално време от различни източници и след това ефективно да ги прехвърля на нашия глобален център за управление на запаси и доставки“, каза в прессъобщението старши мениджърът на IT Робин Ли , „Архитектурата с отворен код на Talend ни даде голяма гъвкавост и се открои с бързината и ефективността си при работа с огромни обеми данни.“

С внедряването на решения за данни на Talend, Lenovo намали оперативните разходи с 1 милион долара само за шест месеца и увеличи приходите с 11% на единица за търговия на дребно.

„С 360-градусовия изглед на клиента, който успяхме да постигнем, той ни даде усещане за ускорение, където сме в състояние бързо да разберем какво очакват нашите клиенти от персонализирано изживяване и какви продукти очакват. от гледна точка на персонализиране “, каза старши мениджър на Big Data Architecture Марк Голман в казус. „Ние можем да получим отговори и по-бързи отговори.“

Talend прави маршрут с отворен код при изграждането на бизнеса

Въпреки че програмите с отворен код се радват на забележителен успех във всяка привидно технологична индустрия, Talend е първият търговски доставчик с отворен код на софтуер за интеграция на данни, когато компанията дебютира през 2005 г..

Компанията предлага основна функционалност чрез безплатни изтегляния, докато добавените функции и поддръжка се включват, когато клиентите купуват годишни лицензи.

Илюстрирайки променящия се прием на софтуер с отворен код, широко популярните Hadoop и Spark рамки за съхранение и обработка на големи набори от данни се поддържат от софтуерната фондация Apache. Платформите стартираха съответно през 2005 г. и 2014 г..

Философия зад това, че е разрушително на пазара на големи данни

Според изпълнителния директор Майк Тухен продуктите с отворен код са най-успешни, когато разклатят съществуващ пазар. Чрез извличане на печалба от ангажирана потребителска общност за намаляване на разходите за развитие и маркетинг, компаниите с отворен код могат да предоставят услуги за значително по-малко разходи, отколкото собствените доставчици.

Портрет на изпълнителния директор на Talend Майк Тучен с лого

Според изпълнителния директор Майк Тухен, продуктите с отворен код не изключват надежден бизнес модел.

„За да създадете нов пазар, трябва да намерите ранни осиновители, които искат да изпробват нещо, което никога досега не е имало в света“, казва той в статия. „Продължавате след уникални проблеми.“

Компанията е видяла повече от 3 милиона изтегляния на продукти с отворен код, което означава приблизително 1500 корпоративни клиенти. Общността TalendForge от 270 000 членове разширява изходния код, за да отговори на специфичните нужди и са първите, които тестват, превеждат и подобряват нови версии.

Отворено студио: Безплатни инструменти за интеграция, качество и управление на данни

С предлагането на платформата Open Studio, достъпна безплатно, Talend се стреми да намали бариерите пред компаниите да приемат практики за интегриране на данни. Open Studio опростява ETL или извличането, преобразуването и зареждането на данни от отделни източници в централно хранилище.

Простите, графични инструменти генерират естествен код, за да използват Hadoop и NoSQL бази данни в мащабируема архитектура. Open Studio поддържа повече от 900 конектора и компоненти за интеграция и организациите могат да подобрят качеството и точността на данните с инструменти за мониторинг и профилиране от край до край..

Платформата включва и серийна шина за предприятие, или ESB, за свързване на други приложения и ресурси за данни, заедно с инструменти за главно управление на данни, позволяващи на организациите последователно да определят и администрират данни.

Търговските решения въвеждат инструменти за сътрудничество и управление

Потребителите могат да се възползват от услугите, базирани на абонамент на Talend, с безплатни пробни програми и пясъчни кутии Корпоративната платформа предлага много от едни и същи програми с отворен код, модернизирани с допълнителни функции, съветници и поддръжка.

Платените клиенти се радват на автоматични надстройки, достъп до проследяване на грешки и потребителски форуми, заедно с неограничена техническа поддръжка и гарантирано време за реакция чрез уебсайта или имейла.

Снимки на продукти на Talend

Продуктите на Talend предоставят прости, графични начини за взаимодействие с данни.

Най-важното е, че търговските продукти въвеждат възможности за сътрудничество, като включват допълнителни лицензи за подготовка, споделяне и управление на хранилища на данни. Изданието на 2016 г. на Data Fabric включва услуги за интеграция в облак и по-модерни инструменти за подготовка на данни.

„Добре се разбира, че компаниите трябва да станат задвижвани от данни, за да се конкурират, но все още има няколко основни бариери, които пречат на бизнеса да превърне данните в основна компетентност в цялата организация“, заяви в прессъобщение старшият вицепрезидент по продуктите Ciaran Dynes. „Talend Data Fabric предоставя управлявана, напълно интегрирана платформа за данни, която дава възможност на ИТ да предоставят възможности за самообслужване, така че бизнес работниците да получат пълен достъп до необходимата информация, без да излагат на риск риск или подкопават спазването им.“

Изследване на данни за подобряване на бизнес практиките & Взаимодействие с клиенти

Търговецът на обувки и аксесоари Aldo наскоро се обърна към Talend, за да замени платформата за електронна търговия на компанията. Ненадеждната и скъпа система често води до изоставяне на колички, загубени поръчки и неудовлетворени клиенти.

Talend интегрира 100 приложения, услуги и бази данни за обработка на милиони събития на ден – точно навреме за взискателния сезон за ваканционно пазаруване.

Използването на данни за подобряване на взаимоотношенията с потребителите ще бъде ключово за компаниите в бъдеще, тъй като международно проучване, финансирано от Talend, показа изненадваща разлика между очакванията на клиентите и предоставяните бизнес услуги.

Почти 90% от ИТ лидерите вярват, че организацията им разбира клиенти, докато само 60% от потребителите смятат, че компаниите признават техните нужди. За да се запълни празнината, 63% от анкетираните в ИТ заявиха, че използването на данни за по-добро разбиране на клиентите е основен бизнес приоритет през 2017 г..

Друго проучване показа, че вътрешно достъпът до данни за самообслужване, управлението на метаданни и анализа в реално време съставляват близо 70 процента от проектите, които ИТ екипите очакват да предприемат през 2017 г..

Интересното е, че респондентите посочиха, че връзката между ИТ отдела на компанията и останалата част от бизнеса е най-голямото предизвикателство да се управлява от данни – повече пречка, отколкото бюджет или съществуващи умения.

Изпълнителният директор Mike Tuchen Ushers Talend чрез успешното IPO

Когато компанията за първи път стана публично достояние през 2006 г., IPO на Talend беше смятан за огромен успех – до голяма степен зад доброто фискално управление и по-добрите бизнес практики, които Майк налага, в допълнение към големите залози на облачните изчисления и големите данни.

Акциите затвориха първата нощ на по-висока цена от очакваната, след което скочиха почти 50% в началото на следващия ден. Сега компанията отчита силни тримесечни печалби и остава положителна за паричните потоци. Отвъд финансовия растеж, Майк каза, че разпространяването на обществеността повлиява положително Talend по други начини.

„Това е уникално послание за набиране на таланти, тъй като има няколко компании на стойност 100 милиона долара, които имат парични позиции и бързо растат“, казва Майк в статия. „С успешното IPO, запасите се справят добре и ускоряването на приходите, други хора могат да видят какво става тук. Поради това ние сме навлекли на газ, за ​​да вкараме по-бързо тези хора във вратата. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me