По какъв начин оценките на хиляди организации с нестопанска цел на благотворителния навигатор помагат на стартиращи фирми, малки и средни лица и лица да вземат информирани решения за дарение

TL; DR: Основан с мисия да улесни благоприятната филантропия за бизнеса и хората, благотворителният навигатор работи за блясък на прожекторите на организации, достойни за подкрепа от близо две десетилетия. Повече от 7 милиона донори се консултират със сайта всяка година, търсейки насоки как най-добре да разпределят милиардите долари, които даряват ежегодно. За стартиращи фирми и бизнеси, които следват съвременната тенденция за разработване на стабилни програми за корпоративна социална отговорност, оценките на Charity Navigator, базирани на доказателства от над 8 000 нестопански организации, са идеалната отправна точка за включване на филантропията в бизнес моделите. И с нова стратегическа инициатива за използване на разширени източници на информация и иновативни технологии, Charity Navigator е позициониран като идеален ресурс за онези, които искат да използват методите за интелигентно даване в обозримо бъдеще.


Технологичният сектор отдавна е активен участник в пространството на филантропията. От 1994 г. Бил Гейтс, едно от най-разпознаваемите имена в бранша, дари над 28 милиарда долара за благотворителни каузи. Въпреки че не всички изпълнителни директори и компании разполагат с огромните ресурси на Бил Гейтс и Microsoft, изграждането на стабилен модел на корпоративна социална отговорност (КСО) в основната мисия на бизнеса стана почти наложително в днешната социално-осъзната среда. Компаниите, които са ангажирани с КСО, изпитват средна възвръщаемост 19 пъти по-висока от тези, които нямат инициатива за КСО. Това най-вероятно се дължи на факта, че потребителите са с 60% по-склонни да купуват от бизнес въз основа на репутацията му, а не на своите продукти и услуги.

Ето защо все по-голям брой технологични стартиращи компании и SMB започват живот с алтруизма, който работи върху техните философии и полагат основи, които поставят благотворително, като отпред и център. За бизнеса и отделните лица, които искат да върнат, е от съществено значение техните ценни долари да бъдат насочени към проверени организации и каузи, които съвпадат с техните мисии и са в състояние най-ефективно да повлияят на промените. И в продължение на почти две десетилетия Charity Navigator предоставя въз основа на доказателства рейтинги на хиляди благотворителни организации, за да гарантира, че донорите и техните средства изпълняват желаните от тях цели.

Дейвид Брус Боренщайн, стрелба и логото на благотворителния навигатор

Дейвид Брус Боренщайн от благотворителния навигатор ни разказа как сайтът помага да се свържат донори с хиляди благотворителни организации.

„Преди да се присъединя към екипа, използвах благотворителен навигатор, за да взема някои решения за дарение за наследство, след като дядо ми почина“, казва Дейвид Брус Боренщайн, доктор на науките. и директорът на Science Science на благотворителния навигатор. „От моя опит Благотворителният навигатор беше единственият ресурс, който можех да намеря като донор, за да разбера какво си струва да се даде и какво не.“

Дейвид ни каза, че преди да открие благотворителен навигатор, процесът на намиране и проверка на ефективни благотворителни организации е била огромна задача. И като учен с данни, той оцени безпристрастната система, базирана на числа, която сайтът използва, за да представи нестопански организации, които могат да използват най-добре неговите дарения за използване.

„Това беше изключително важен ресурс, пробивайки доста над тежестта му, предвид малкия размер на организацията във връзка с въздействието, което оказва върху хората, които искат да окажат помощ“, каза той. „Поради тази причина почувствах, че поемането на работа в„ Благотворителен навигатор “ще ми даде много възможности за ползване в света.“

Промени в даването на космически призив за подход, управляван от данни, за даряване

Дейвид ни каза, че възходът на интернет, социалните медии и новите онлайн платформи за набиране на средства за много средства са променили филантропичния сектор. Въпреки че тези нови платформи улесняват от всякога страстта на донорите или тези, които никога не са се замисляли да участват във филантропията, но също така направи много по-трудно да се отсеят субектите, които нямат ресурси за повечето ефективно финансиране или изпълнение на мисиите на конкретни каузи.

Въпреки че мрежата въвежда елемент на гъвкавост в даряващото пространство и улеснява даряването само с няколко щраквания на мишката, тя също така отваря вратата за погрешно представяне и измама от злонамерени страни, които искат да се възползват от духа на алтруизма. Законните нестопански организации се регулират от IRS и трябва да подават публични данъчни оповестявания чрез IRS 990 Forms. Това задължава тези нестопански организации да бъдат прозрачни и да доказват къде се разпределят даренията им.

„Но когато хората се опитват да наберат средства, използвайки новите и до голяма степен нерегламентирани онлайн механизми, това предоставя възможност за измами“, каза Дейвид. „И сме чували за тревожни случаи. Например след трагедията за стрелба в Орландо изскочиха някои доста отвратителни измами, които се опитват да спечелят пари. “

Друг недостатък на преминаването към социалните медии като платформа за набиране на средства е това, което Дейвид нарече вирусност на набирането на средства. Според Дейвид, този вид набиране на средства може да доведе до огромни ползи за отделните каузи, но може също така да изкриви нормалната динамика на начина, по който даренията постъпват в различни благотворителни организации.

Един пример за това беше добре познатото предизвикателство ALS Ice Bucket Challenge. Кампанията в социалните медии събра огромни средства за Асоциацията на ALS. Тогава обаче организацията беше изправена пред странния проблем как да използва ветропада.

„Дядо ми почина от ALS и Асоциацията на ALS е прекрасна организация, която работи неуморно за прекратяване на болестта“, каза Дейвид. „В този случай не разполагаше с апарат, който да постави незабавно пристигането на средствата за използване.“

Дейвид ни каза, че благотворителният навигатор има уникалната възможност да се свърже директно с Асоциацията на ALS и нейните глави, за да научи какви стъпки са предприели, за да използва неочакваните средства и да докладва на донорите за резултатите от тези усилия. Екипът на Charity Navigator публикува доклад, озаглавен „ALS Ice Bucket Challenge: 1 Year Anniversary“, в който е описано как събраните над 100 милиона долара са били разпределени за научни изследвания, пациенти и обществени услуги, образование и допълнителни усилия за набиране на средства..

Опростяване на включването на филантропията във вашия бизнес модел

Много от съвременните стартъпи днес използват филантропския модел 1/1/1, направен популярен от Марк Бениоф, изпълнителен директор на Salesforce. Този модел помага на компаниите да включат филантропията в своите основни мисии на ранен етап, като ги насърчава да даряват 1% от своите технологични ресурси или продукти, 1% от човешките си ресурси и 1% от печалбата си за благотворителни каузи.

Благотворителният навигатор оценява благотворителните организации по конкретни причини, като например проблемите на жените, кризите на глада и сушата и настаняването на бежанци, за да опрости задачата да намери причина, близка до сърцето на бизнеса. Сайтът включва също списъци с най-следваните благотворителни организации, нестопански организации, които бързо се мащабират, и организации с най-последователни рейтинги от четири звезди.

Така че, ако вашата новоизградена компания се стреми да подкрепи, да речем, да насърчи образованието на жените в технологичния сектор, можете да разпределите своите дарения за някои от най-добре класираните благотворителни организации в благотворителния навигатор като Американската асоциация на университетските жени и партньорството за учене на жени , Четиризвездната класация на тези организации означава, че са били внимателно проучени и оборудвани, за да използват вашите средства, за да повлияят на промените.

Дейвид ни каза, че благотворителният навигатор също е разработил инструменти за буквално включване на благотворителни дарения в бизнеса.

„Наскоро пуснахме нова версия на нашия API, която позволява на организациите да интегрират оценките и данните на Charity Navigator във всеки ресурс, който изглежда най-подходящ за тях“, каза той. „Това може да се използва за осигуряване на допълнителни източници на информация за насочване на благотворителни дарения.“

Количествено определяне на това как оценките влияят на благотворителните организации и навиците на изразходване на донори

Според Дейвид, количественото определяне на ефекта, даден от благотворителния навигатор, независимо дали е добър или лош, има върху нестопанска цел е много предизвикателно. Това се дължи най-вече на факта, че рейтингите са съсредоточени върху даренията, които една организация събира, което се определя от нейната форма IRS 990.

Тъй като подаването на данъци се извършва в различно време в зависимост от начина, по който организацията е създала фискалната си година, оценките на „Благотворителен навигатор“ може да не дойдат по едно и също време, когато организацията представи своя данъчен формуляр. IRS също обработва и публикува тези формуляри на следващата година, което прави предизвикателство за благотворителен навигатор да измерва дали увеличенията или намаленията на финансирането на благотворителна организация са резултат от рейтинга на сайта или дали оценките се основават на отчетите за високо финансиране.

„Трудно е да се види какво е първото – какво е причинило“, каза Дейвид. „Ученият по данни в мен казва, че не знам. Но като гледам на това като на донор, това ме кара да се вглеждам внимателно в някои организации и да прескачам други. Ако това се случи в по-голям мащаб, който според мен е, ще има значителен ефект върху набирането на средства на организацията. “

В някои случаи Дейвид ни каза, че много от организациите за цените на благотворителния навигатор изпращат отзиви за това как оценките на сайта са повлияли на усилията им за набиране на средства. Независимо дали са положителни или отрицателни, тези организации отбелязаха, че оценките на благотворителния навигатор са повлияли на даренията.

Непрекъсната цел за изграждане на инструменти, които правят нетърговските данни достъпни

За стартиращи фирми, малки и средни предприятия или хора, които искат да включат филантропията в своите бизнес модели и живот, Charity Navigator е чудесно място да започнат да планират кои благотворителни организации да подкрепят. В бъдеще Дейвид ни каза, че екипът на Charity Navigator е сформирал нова стратегическа инициатива за подобряване на ефективността на процеса на оценяване на сайта и разработване на инструменти за мащабиране на този процес и предоставяне на обществото по-добър достъп до информация за благотворителни организации.

„Работим много усилено, за да създадем ресурси с отворен код за отваряне на записи на данни за широката публика“, каза той.

Дейвид отбеляза, че неговият екип е много развълнуван от тази насока, тъй като той ще представи възможности за масово обучение и ще даде представа за нестопанския сектор и видовете финансови оповестявания, които се правят от публикувани данъчни формуляри.

„Това ще ни донесе широта по отношение на повече оценки и дълбочина по отношение на по-богатите оценки“, каза Дейвид. „Това ще направи Charity Navigator продукта много по-мощен и полезен за хората и компаниите, които взимат решения за това къде да вложат долара си.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me