Пълен контрол: Безплатният онлайн мениджър за съхранение на MultCloud улеснява достъпа и прехвърлянето на данни в облачни среди

TL; DR: Независимо дали се използват за работа или у дома, редица услуги за онлайн съхранение са станали част от нашето ежедневие. Но проследяването на безброй файлове на различни облачни платформи е в най-добрия случай. MultCloud, множествен мениджър за съхранение в облак, дава възможност на потребителите да имат достъп и прехвърлят данни в онлайн услугите за съхранение с едно вход. С непрекъснатите подобрения, базирани на отзивите на потребителите и нови продукти, включително мобилно приложение, по пътя, MultCloud е готов да направи това, което някога е било тромав процес, да става все по-прост.


В много отношения съхранението в облак все още се чувства като свежа концепция, предизвикваща изображения на файлове, обединени в пухкави бели възглавници.

Но помислете за всички натрупвания онлайн през годината – училищни документи в Google Drive, клиентски файлове в Dropbox, снимки, скрити на Flickr, битове и бобове в Evernote – и облакът започва да изглежда по-скоро като прашен таван.

За щастие, услуги като MultCloud вече са достъпни, за да ни помогнат да запазим и организираме ценни файлове в нашите онлайн съобщения. Множеството мениджър за съхранение в облак обединява повече от 30 от най-популярните онлайн дискове под един виртуален покрив и позволява безпроблемно прехвърляне на данни в облак.

Графика, изобразяваща възможностите на Multcloud

MultCloud позволява на потребителите безпроблемно да председателстват редица услуги за онлайн съхранение.

„Услугите за онлайн съхранение стават все по-полезни в ежедневието ни и много хора имат повече от един акаунт в облачно устройство“, каза ни Катрин, маркетинг сътрудник на MultCloud. „MultCloud е уеб-базиран облачен мениджър, който ви позволява да прехвърляте данни през облаци или услуги за онлайн съхранение (като Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, MEGA и др.) И да осъществявате достъп до всичките си онлайн файлове с едно влизане.“

Много от услугите на MultCloud са безплатни, като за тези, които се нуждаят от допълнителни ресурси, са налични премиум ъпгрейди. По-важното е, че платформата е подкрепена от строги мерки за защита на данните, включително 256-битово криптиране за трансфери. С непрекъснатото развитие, стимулиращо нови продукти като удобно мобилно приложение, MultCloud е готов да улесни потребителите да комбинират множество облачни среди за съхранение.

Наблюдава повече от 30 поддържани облачни услуги с един вход

Катрин ни каза, че професионалният екип зад MultCloud започна разработването на проекта през 2012 г. Шест години по-късно тя каза, че служителите все още се чувстват, че тепърва започват работа, защото непрекъснато обновяват услугата, за да отговарят на високите стандарти за използваемост. „Ако имаме основен принцип, нашите услуги трябва да са лесни за използване, дори за непрофесионалисти“, каза Катрин.

Ето защо MultCloud използва подход за плъзгане и пускане в управлението на облака, който улеснява организирането на изображения, видеоклипове и документи от различни доставчици в рамките на един интерфейс и вход. Комбинираната среда прави търсенето на файлове в облачни услуги невероятно просто.

Услугата също така дава възможност на потребителите да увеличат максимално безплатно облачно съхранение, като комбинират малки количества хранилище от множество доставчици в един акаунт на чадър. Сливайки тези ограничени, но безплатни дискове, MultCloud създава решение, което в крайна сметка осигурява неограничено решение за съхранение в облак без никакви разходи.

Графика, изобразяваща множество облачни среди

По-добре заедно: MultCloud обединява популярни акаунти за съхранение в облак, за да създаде мощна главна платформа.

В допълнение към управлението на акаунти от различни доставчици, MultCloud позволява на потребителите да вземат контрол над множество акаунти от една и съща услуга. Например между училище, работа и личния ни живот много от нас имат повече от един акаунт в Google Drive. MultCloud улеснява едновременно управление на файлове от такива акаунти, както и прехвърляне на файлове между тях. MultCloud също поддържа FTP до FTP функционалност.

Ако няколко потребители се нуждаят от достъп до един акаунт в MultCloud, основният собственик на акаунт може да създава под-акаунти с различни разрешения, както и да управлява тези под-акаунти от един интерфейс. Това е толкова просто като изпращане на потребителско име и парола на друг човек, който след това може да влезе за достъп до споделените папки.

Сигурен начин да спестите време и да премахнете главоболията при пренос на данни

Между Facebook, излагащ личната информация на 50 милиона потребители, и Google предоставящ на външни разработчици достъп до данните в Google+, 2018 г. беше груба година по отношение на онлайн сигурността. Не е чудно, че последните проучвания показват, че само 23% от организациите се доверяват изцяло на сигурността на обществените облаци – дори докато приемането на облаци расте.

Ако сте (разбираемо) загрижени за запазването на личните данни, MultCloud има решение чрез 256-битово криптиране при предаване на данни и отворен протокол, за да се осигури сигурна авторизация. Въз основа на OAuth, стандартна рамка за разрешаване, която позволява на приложения на трети страни да получат ограничен достъп до някои облачни акаунти, протоколът безопасно осигурява централизирано управление на облака. „MultCloud гарантира сигурността на личните данни, за да гарантира, че потребителите са в мир“, каза Катрин.

Графика, изобразяваща опциите за синхронизиране и прехвърляне

Прехвърлете, синхронизирайте и комбинирайте множество облачни услуги в едно устройство с MultCloud.

Притесненията им настрана, потребителите се освобождават да прехвърлят файлове между облачните услуги бързо и лесно. „Предимството №1 на MultCloud е, че може да спести време на потребителите за прехвърляне на файлове от един облачен акаунт в друг“, каза Катрин. „Без MultCloud, потребителите трябва да влязат в техния източник, за да изтеглят целеви файлове в локално хранилище, след което да влязат в целевия им облак. Оттам те трябва да качват целевите файлове от локалната система в облака на местоназначението – което отнема много време. “

В допълнение към прехвърлянията, MultCloud дава възможност на потребителите да синхронизират данни между облачните среди на редовни интервали или в определени часове. „Функцията за синхронизиране в облака е изключително полезна“, каза Катрин. „Например можете да гарантирате, че работните ви документи в Dropbox са същите като в Google Drive (еднопосочна синхронизация) или да запазите определени файлове както в Dropbox, така и в Google Drive (двупосочно синхронизиране).“

След като започне прехвърляне или синхронизиране на облак в облак, потребителят може просто да изключи своя браузър или компютър и MultCloud ще изпълни задачата офлайн. Търсите да улесните процеса още повече? Безплатното разширение на Google Chrome на MultCloud позволява на потребителите да наблюдават прехвърлянето на файлове между облаци по всяко време – и докато сърфирате в мрежата.

Freeware и разширени функции с опции за надграждане Premium

MultCloud има за цел да поддържа по-голямата част от услугите си безплатни в усилията си да насърчи достъпа до колкото се може повече потребители. Катрин ни каза, че целта на компанията е от самото начало и тя възнамерява да поддържа добрата работа. В същото време MultCloud предлага премиум опции за напреднали потребители, които се нуждаят от допълнителни ресурси.

Безплатният план на компанията, например, позволява общо 50 GB трафик на данни за прехвърляне или синхронизиране на данни между облачните услуги за съхранение на месец. Ако потребителят се нуждае от допълнителен трафик, той ще има възможност за надграждане до абонатния план, който се таксува на $ 9,90 месечно, $ 24,90 на тримесечие или $ 89,90 годишно.

Безплатният план предлага еднопосочна и двупосочна синхронизация, докато платените планове предлагат осем режима на синхронизация, включително персонализирани опции и поддръжка за инкрементални резервни копия. Платените планове също включват по-висококачествени сървъри и поддръжка на клиенти. Въпреки че компанията би предпочела да предоставя всички услуги безплатно, нарастващата популярност на съхранението в облак налага непрекъснати технически инвестиции.

“Тези ситуации изискват от нас непрекъснато да подобряваме технологиите си”, каза Катрин. „Платените ни планове ни позволяват да предложим задоволителни скорости, да дадем възможност за едновременно прехвърляне на няколко сървъра и да гарантираме по-безопасна среда чрез 256-битово AES криптиране“, каза Катрин.

Текущо развитие и предстоящо мобилно приложение

Катрин ни каза, че MultCloud основава най-малко 80% от процеса на разработване на продукта на адаптиране към новите тенденции и слушане на отзивите на клиентите. „Например идеята за добавяне на определен нов облачен диск към нашата услуга идва най-вече от изискванията на клиента“, каза тя.

Що се отнася до хоризонта, MultCloud работи усилено, за да стартира мобилно приложение, което ще улесни от всякога компанията да достигне своята линия: „Поставете няколко облачни диска в едно.“ Катрин каза, че приложението ще направи възможен процесът на прехвърляне на данни само с пръст на пръста. Създателите на MultCloud също създадоха eBackupper – услуга с едно щракване, която позволява бързо и лесно архивиране на уебсайтове и бази данни към собствените облачни услуги на потребителя.

Похвално Катрин каза, че целта на MultCloud не е най-голямата, най-мощната компания на пазара – тя трябва да бъде най-отговорната.

„Нашият екип работи усилено, за да направи MultCloud по-добър – да го направи по-полезен, лесен и безопасен за нашите потребители“, каза тя. С цели като тези виждаме девствени фючърси за много облачни среди, подобни на таванско помещение.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me