Platform.sh отключва непрекъснато внедряване с платформа от край до край, която позволява на разработчиците да изграждат, стартират и мащабират приложения

TL; DR: Platform.sh представя надежден начин за безопасно разгръщане на актуализации, създадени в клонирана производствена среда, като премахва всякакви страхове от счупване на уебсайта или приложението ви в средата на критичен скок на трафика. Мултиоблак платформата на компанията оптимизира конфигурирането и управлението на инфраструктурата до прости YAML файлове, което дава възможност на разработчиците и стартиращите компании да стартират и мащабират приложения с контейнер или без глава. Вицепрезидентът по маркетинг Крис Йейтс сподели собствения си опит с Platform.sh и как компанията, фокусирана върху потребителите, непрекъснато се стреми да опрости разработката и доставката.


Представете си, че отговаряте за онлайн присъствието и уеб приложенията на голяма търговска верига. Или може би професионален спортен отбор, или може би наградите на Академията. Вратите са на път да се отворят при продажбите на Черен петък, вашите играчи са на път да стартират шампионската игра или се отваря пликът за най-добра картина. Ужасно време за срив на уебсайта ви, нали?

За много масови търговски марки и бизнеси за електронна търговия това са абсолютно най-лошите моменти за актуализиране на уебсайт или внедряване на промени в приложение – а също и най-важното. Именно там процъфтява Platform.sh, което позволява на бизнеса да стартира, внедрява и мащабира приложения с целогодишна гъвкавост.

Изхождайки от опита в изграждането на сложни сайтове, задвижвани от Drupal, за търговски марки за електронна търговия, ръководството на Platform.sh забеляза липсата на инструменти за поддържане, управление и непрекъснато разработване на тези сайтове, според вицепрезидентът по маркетинг Крис Йейтс, особено за бизнеса, който е изправен пред силен натиск през определени времена, които генерират значителна част от приходите.

„Това, което открихме, е, че повечето от тези клиенти не желаят да правят промени в приложението си през онова време на годината от страх да не нарушат сайта и да прекъснат поради работата по разработката, която вършат“, каза Крис. „Това предизвиква парализа по отношение на способността на компанията да реагира на пазара, да отговаря на своите клиенти и да отговаря на своите конкуренти. Те не могат да правят иновации през цялото време и да отговарят на най-важните си заинтересовани страни. “

Подходът на Platform.sh към полиглот, мулти-облачен хостинг осигурява конфигурация и управление на инфраструктурата от край до край, като дава на стартиращите и предприятията шанс да оптимизират работните процеси около растежа и успеха на бизнеса, вместо досадната поддръжка на сървъра.

„По самостоятелен начин създадохме набор от инструменти, които бихме искали да използваме и използвахме за извършване на промени в уеб приложение, което е под стрес и високи нива на трафик“, каза Крис. „Ние всъщност сме платформа като услуга, която предоставя пълна платформа за изграждане, поддържане, хостинг и мащабиране на техните приложения.“

Контролите на версиите осигуряват надзор върху работните процеси и инфраструктурата

Chris Yates не е типичният вицепрезидент по маркетинг. Като бивш разработчик и директор на различни инженерни и продуктови екипи, той е по-подготвен от повечето да говори добре за технологиите, докато разширява обхвата на платформата. Той е особено полезен в Platform.sh, където се удвоява като потребител, който прави код почти всеки ден.

„Това, което наистина харесвам в Platform.sh, е, че за всяка промяна, която искам да направя на уебсайта, независимо дали просто добавям нова публикация в блога, експериментирам с някои промени в целевата страница или прилагам някаква нова интерактивна функция, всяка една от тези промени е клон в моята система за контрол на версиите “, каза той.

Екранна снимка на таблото на Platform.sh

Platform.sh черпи вдъхновение от разработчиците на системи за контрол на версии, които вече са запознати с опростяването на внедряването.

С поддръжка на всяка PHP рамка, заедно с Python, Ruby, Go, Node.js и Java, Platform.sh се основава на Git и системи за контрол на източници за надзор на актуализациите на кода, както и на компоненти на работния процес и конфигурация на инфраструктурата. Потребителите създават и редактират YAML файлове, за да посочат от какво се нуждае приложение, от езици за програмиране и софтуер до бази данни и локално или мрежово съхранение.

„Ние имаме система за непрекъсната интеграция и непрекъснато внедряване, която чете тези файлове и изгражда тези среди за потребителя“, каза Крис. „За всяка промяна ще искам да създам клон или заявка за изтегляне и Platform.sh автоматично създава моментална среда за клониране на производствения стек, независимо дали е нещо просто като моя уебсайт за маркетинг или приложение за електронна търговия с милиони продукти в база данни. “

Тази клонирана среда дава на разработчиците увереност да обединят промените обратно в производството, знаейки, че той или тя оперират с точно същата инфраструктура, код и данни, които се изпълняват в момента в производството.

„Всичко, което сте направили, ще работи в производството, когато правите сливане, което е всичко, което е необходимо за внедряването, защото сте го тествали на нещо, което съвпада с байт за байт“, каза Крис. „Това е истински смяна на игри от гледна точка на разработчика, но също така и от гледна точка на собственика на бизнеса или ръководителя на проекта – не е нужно да приемам думата на никого за това. Всичките ми тестове ще работят точно така, както биха направили в производството и мога да бъда наистина уверен, когато направя промяната в Черния петък. Правя точно същия процес по автоматизиран начин върху нещо, което огледало произвежда. Знам, че ще работи. “

Мейнстрийминг контейнери и композитни приложения Shift Toward

Подобряване на възхода на Platform.sh, според Крис, е нарастващата популярност на микросервизите – Докер е начело на заряда от 2014 г., а Kubernetes година по-късно. Компанията получи началото на тенденцията, като изгради напълно контейнеризирана платформа за приложения преди платформата за оркестрация на контейнери Kubernetes.

„Необходими са някои подобни подходи, тъй като това, което се опитваме да направим, е да помогнем на разработчиците и организациите, които работят, за да се съсредоточат върху това, което е наистина важно за тях“, каза Крис. „Не е достатъчно да поддържате сървъри или контейнери за приложения, а да пишете добър код, който предоставя функции, които клиентите и заинтересованите страни изискват. Позволяваме на нашите клиенти да отделят всякакви притеснения относно поддръжката, да разберат как различните елементи от стека им трябва да работят заедно и да ги преместим в обикновен конфигурационен файл. “

Изображение на екипа на Platform.sh

Екипът на Platform.sh пребивава в четири глобални локации: Франция, Германия, САЩ и Великобритания.

Сравнявайки Platform.sh с по-модерно управление „направи си сам“ в сравнение с по-традиционната, конвенционална поддръжка на VPS, Крис кредитира Docker и Kubernetes за увеличаване на ентусиазма за извършване на преход към архитектури на микросервизи. По подобен начин той също наблюдава промяната в индустрията към несъвместими или безглави приложения, които комбинират множество компоненти и независими функции.

„Все по-малко и по-малко приложения включват един език или рамка“, каза той. „За да стартирате тези приложения, трябва да имате възможност да поддържате различни инструменти на хостинг страни, но също така трябва да имате поддръжка на различни натоварвания на инструмента, за да създавате непрекъснато тези приложения и да внедрявате тези приложения в производство.“

Platform.sh дава възможност на клиентите да създават по-бързо и да стартират по-скоро

В кимване на клиенти като търговската верига, спортен екип, награди показват и заедно с безброй други бързо развиващи се онлайн бизнеси, Крис спомена неписаното правило за разработчици да не се разгръща в петък – освен ако не искате да прекарате уикенда си, като поправите нещо, което се счупи в края на деня.

„Ние всъщност сме го обърнали и приехме„ Разгръщане петък “като един от нашите вътрешни лозунги“, каза той. „Идеята, която имаме е, че всичко трябва да бъде толкова автоматизирано и толкова надеждно, че да можете да се доверите на вашия процес и да внедрите, когато пожелаете.“

Служителите на Platform.sh всъщност провериха системите за сливане на регистрационни файлове в Черен петък миналата година, за да видят как компанията обслужва тези клиенти – и бяха доволни от резултатите.

„Имахме огромна активност, тъй като хората правеха промени, правеха подобрения, реагираха на пазара и влизаха пред конкурентите“, каза Крис.

Вместо да описва Platform.sh като хостинг компания или бизнес, който произвежда полезни инструменти за разработчици, Крис каза, че избира да каже на хората, че организацията е в „бизнес с времето стойност“. Когато говори с технологични стартирания в ранен етап, той забеляза, че Platform.sh е особено полезен за решаване на баланса за правилното изпълнение на нещата и бързото им стартиране.

„Ако можете да прехвърлите усилията си, които бихте вложили в инфраструктурата обратно в тази функция или създаване на стойност, можете да се движите толкова по-бързо със същия екип“, каза той. „Битовете за инфраструктура и управление на процесите отнемат време за решаване на проблеми с клиентите и доставяне на по-добри продукти от вашите потенциални конкуренти. Ето защо ние се занимаваме с това да помагаме на хората да се съсредоточат и да се движат по-бързо. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me