Platform.sh otključava kontinuiranu implementaciju s platformom od početka do kraja koja programerima omogućuje izgradnju, pokretanje i skaliranje aplikacija

TL; DR: Platform.sh uvodi pouzdan način sigurne implementacije ažuriranja stvorenih u kloniranom proizvodnom okruženju uklanjanjem bilo kakvih strahova od probijanja vaše web stranice ili aplikacije usred kritičnog skoka prometa. Tvrtkova multi-cloud platforma pojednostavljuje konfiguraciju i upravljanje infrastrukturom u jednostavnim YAML datotekama, omogućujući programerima i startapima da lakše pokreću i razmještaju programe s kontejnerom ili bez glave. Potpredsjednik odjela za marketing Chris Yates podijelio je vlastita iskustva s platformom.sh i kako tvrtka koja se fokusira na korisnika kontinuirano nastoji pojednostaviti razvoj i isporuku.


Zamislite da ste odgovorni za internetsku prisutnost i web aplikacije velikog trgovačkog lanca. Ili možda profesionalni sportski tim ili možda Akademskih nagrada. Vrata će se otvoriti na crnom rasprodaji, vaši će igrači uskoro započeti igru ​​prvenstva ili će se otvoriti omotnica najbolje slike. Grozno vrijeme za rušenje vaše web stranice, zar ne?

Za mnoge masovne robne marke i e-trgovinu, oni su apsolutno najgori trenuci za ažuriranje web mjesta ili implementaciju promjena u aplikaciji – a ujedno su i najvažnije. U tome također napreduje Platform.sh, omogućavajući tvrtkama pokretanje, implementaciju i razmjenu aplikacija uz agilnost tijekom cijele godine..

Izvlačeći iz iskustava u izgradnji složenih web lokacija koje pokreću Drupal za marke e-trgovine poduzeća, vodstvo Platform.sh primijetilo je nedostatak alata za održavanje, upravljanje i kontinuirano razvijanje tih web mjesta, izjavio je potpredsjednik odjela za marketing Chris Yates, posebno za tvrtke izložene ekstremnim pritiscima tijekom određenog vremena koje donosi značajan dio prihoda.

“Ono što smo otkrili je da većina tih kupaca nije bila voljna mijenjati svoju aplikaciju tijekom tih doba godine zbog straha da će lomiti web mjesto i imati kvare zbog razvojnog posla koji obavljaju”, rekao je Chris. “To uzrokuje paralizu u pogledu sposobnosti kompanije da reagira na tržištu, odgovara svojim kupcima i odgovara svojim konkurentima. Ne mogu cijelo vrijeme inovirati i biti odgovorni na najvažnije dionike. “

Platform.sh pristup poliglotu, hostingu s više oblaka pruža cjelovitu konfiguraciju i upravljanje infrastrukturom, pružajući startapima i tvrtkama priliku da pojednostave radne tijekove oko rasta i uspjeha poslovanja umjesto zamornog održavanja poslužitelja.

“Na sebi sam način izgradio set alata koji bismo željeli koristiti i koji smo koristili za izmjene web aplikacije koja je pod stresom i visokom razinom prometa”, rekao je Chris. “Mi smo zaista platforma koja pruža uslugu koja pruža cjelovitu platformu za izgradnju, održavanje, hosting i skaliranje njihovih aplikacija.”

Kontrole verzija pružaju nadzor nad tijekovima rada i infrastrukturom

Chris Yates nije vaš tipični potpredsjednik odjela za marketing. Kao bivši programer i direktor raznih inženjerskih i proizvodnih timova, spretniji je od većine da bi o tehničkoj tehnologiji govorio dok širi domet platforme. Posebno je koristan na Platform.sh-u, gdje se predstavlja kao korisnik koji gotovo svakodnevno unosi kôd.

“Ono što uistinu volim kod Platform.sh-a je da za svaku promjenu koju želim izvršiti na web mjestu, bilo da jednostavno dodajem novi post na blogu, eksperimentiram s nekim promjenama odredišne ​​stranice ili implementiram neku novu interaktivnu značajku, svaka jedna od tih promjena je grana u mom sustavu kontrole verzija “, rekao je.

Snimak zaslona nadzorne ploče Platform.sh

Platform.sh crpi inspiraciju iz sustava za nadzor verzija, programeri su već upoznati kako pojednostaviti implementaciju.

Uz podršku za bilo koji PHP okvir, zajedno sa Python, Ruby, Go, Node.js i Java, Platform.sh se temelji na Git i izvorima za kontrolu izvora za nadzor ažuriranja koda, kao i komponente radnog tijeka i konfiguracije infrastrukture. Korisnici stvaraju i uređuju YAML datoteke kako bi odredili što aplikaciji treba, od programskih jezika i softvera do baza podataka i lokalne ili mrežne pohrane.

“Imamo kontinuiranu integraciju i kontinuirani sustav implementacije koji čita te datoteke i gradi ta okruženja za korisnika”, rekao je Chris. “Za svaku pojedinu promjenu htio bih stvoriti podružnicu ili zahtjev za povlačenjem, a Platform.sh automatski stvara trenutno klonsko okruženje proizvodnog snopa, bilo da je riječ o nečemu jednostavnom poput moje web lokacije za marketing ili aplikacije za e-trgovinu s milijunima proizvoda u baza podataka. “

To klonirano okruženje pruža programerima povjerenje u spajanje promjena natrag u proizvodnji, znajući da on ili ona posluju s potpuno istom infrastrukturom, kodom i podacima koji se trenutno izvode u proizvodnji.

“Sve što ste napravili radit ćete u proizvodnji kada spojite, što je sve što je potrebno za implementaciju jer ste je testirali na nečemu što odgovara bajtu za bajtom”, rekao je Chris. “To je pravi izmjenjivač igara iz perspektive programera, ali i iz perspektive vlasnika tvrtke ili menadžera projekta – ne moram nikoga preuzimati za to. Svi će moji testovi raditi potpuno onako kako bi to radili u proizvodnji, a ja mogu biti stvarno uvjeren kad promjenu napravim na Crni petak. Provodim potpuno isti postupak automatizirano na nečemu što se ogleda u proizvodnji. Znam da će uspjeti. “

Mainstreaming spremnika i kompozitnih aplikacija Shift prema naprijed

Chris je povećao porast Platform.sh-a, prema Chrisu, sve veća popularnost mikroservisa – s tim da je Docker prednjačio od 2014., a Kubernetes godinu dana kasnije. Tvrtka je započela trend trendom izgradnje potpuno kontejnerske aplikacijske platforme prije postojanja platforme Kubernetes za orkestraciju kontejnera.

“Potrebni su neki slični pristupi. Ono što pokušavamo učiniti jest pomoći programerima i organizacijama koje rade kako bi se usredotočili na ono što im je zaista važno”, rekao je Chris. “Nije dovoljno za održavanje poslužitelja ili spremnika aplikacija. Radi se o pisanju dobrog koda koji pruža značajke koje zahtijevaju kupci i dionici. Našim kupcima omogućavamo da se postave zabrinutosti u vezi održavanja, da shvate kako različiti elementi njihovog snopaka moraju raditi zajedno i sve to premjestimo u jednostavnu konfiguracijsku datoteku. “

Slika tima Platform.sh

Tim Platform.sh nalazi se na četiri globalne lokacije: Francuskoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

Uspoređujući Platform.sh s modernijim „uradi sam“ u usporedbi s tradicionalnijim, konvencionalnim održavanjem VPS-a, Chris je zaslužne Dockera i Kubernetesa da pojačaju entuzijazam za prelazak na mikroservis arhitekture. Slično tome, uočio je i pomak industrije prema nevezanim ili bezglavim aplikacijama koje kombiniraju više komponenti i neovisne funkcije.

“Sve manje i manje aplikacija uključuje jedan jezik ili okvir”, rekao je. “Morate biti u mogućnosti podržati razne alate na strani hostinga da biste pokrenuli te aplikacije, ali isto tako trebate imati podršku za različita radna opterećenja alata za kontinuirano izradu tih aplikacija i njihovo korištenje u proizvodnji.”

Platform.sh omogućuje kupcima brže stvaranje i pokretanje

Krenuvši kupcima poput trgovačkog lanca, sportskog tima, priznanja i uz bezbroj drugih brzih internetskih tvrtki, Chris je spomenuo nepisano pravilo za programere da se ne postavlja petkom – osim ako svoj vikend ne želite provesti popravljajući nešto što se pokvarilo na kraju dana.

“Zapravo smo to okrenuli i usvojili petak u petak, kao jedan od naših internih slogana”, rekao je. “Ideja koju imamo je da sve treba biti toliko automatizirano i toliko pouzdano da možete vjerovati u svoj postupak i implementirati se kad god želite.”

Zaposlenici Platform.sh-a zapravo su provjerili sustave spajanja zapisnika na Crni petak prošle godine kako bi vidjeli kako tvrtka opslužuje te kupce – i bili su zadovoljni rezultatima.

“Imali smo veliku količinu aktivnosti jer su ljudi unosili promjene, unosili poboljšanja, reagirali na tržište i bili ispred konkurencije”, rekao je Chris.

Umjesto da Platform.sh opisuje kao hosting tvrtku ili tvrtku koja proizvodi korisne alate za razvojne programere, Chris je rekao da je odlučio ljudima priopćiti kako je organizacija u “vremenu vrijednom poslu”. Prilikom razgovora o tehnološkim startapima u ranoj fazi primijetio je da je Platform.sh posebno koristan za rješavanje ravnoteže kako bi se stvari obavile kako treba i što brže pokrenuli..

“Ako možete prebaciti svoj trud koji biste uložili u infrastrukturu natrag u tu značajku ili stvaranje vrijednosti, moći ćete se brže kretati s istim timom”, rekao je. „Bitovi infrastrukture i upravljanja procesima oduzimaju vrijeme rješavanja problema s kupcima i isporuke boljih proizvoda od vaših potencijalnih konkurenata. Zbog toga se trudimo da ljudima pomažemo da se brže i brže kreću. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me