phoenixNAP nudi internacionalni otisak datacentra za pružanje sigurnih, visokih performansi hostinga za svoje klijente

TL; DR: Iako njegovo ime upućuje na njegov rodni grad u Arizoni, PhoenixNAP razvija globalnu prisutnost na web hostingu. Tvrtka ima 13 datacentra širom svijeta i nastavlja proširiti svoj prostor dok nudi široki spektar usluga i rješenja za svoje klijente. Kako IT tržište postaje sve zahtjevnije i individualiziranije, PhoenixNAP može implementirati originalne kombinacije usluga, IaaS i prilagođene značajke koje zadovoljavaju jedinstvene poslovne ciljeve. Uz fokus na personalizaciju, PhoenixNAP pruža skalabilnost i sigurnost u koju klijenti mogu vjerovati.


Zemljopisno podrijetlo web hosting PhoenixNAP je u svom nazivu. No, iako se tvrtka pripremala otvoriti svoj prvi centar podataka u Arizoni 2010, imala je svoje vidike u izgradnji nečeg većeg.

“Otvorili smo vodeći datacenter, imali smo misiju da povećavamo usluge mrežne pristupne točke (NAP) kako u zemlji, tako i na globalnoj razini”, rekao je Martin Wielomski, direktor proizvoda PhoenixNAP.

Tvrtka je već prepoznala svjetsku potrebu za namjenskim poslužiteljima, oblakom i ponudom infrastrukture kao usluge, koja još nije bila široko dostupna. To je motiviralo PhoenixNAP da doda snažnije usluge i započne razvijati svoju globalnu mrežu.

Tvrtka je napravila značajan korak ka ostvarenju tog sna kada je 2012. godine otvorila svoju prvu međunarodnu lokaciju u Amsterdamu. Lokacija u Nizozemskoj dizajnirana je za europske kupce – i one kojima je potreban pristup tržištu – tražeći posvećene poslužitelje, kolokaciju, upravljani oblak i usluge oporavka od katastrofe.

“Danas je PhoenixNAP prisutan na mnogim lokacijama u SAD-u, Europi, Azijsko-Pacifiku i, uskoro, Latinskoj Americi”, rekao je Martin. To uključuje šest lokacija širom Sjedinjenih Država, šest u Europi, jedno u Aziji i jedno u Australiji.

Snimka zaslona globalnih lokacija PhoenixNAP

S lokacijama diljem svijeta PhoenixNAP pomaže tvrtkama da dođu do svojih kupaca na bilo kojem tržištu.

Tvrtka je oduvijek imala holistički pristup hostingu i rano je shvatila da će prošireni trag postići više od pukog dovođenja klijenata iz različitih regija. Omogućio bi tvrtkama da dođu i do tih lokacija.

Njegovi podatkovni centri sigurnosno kopiraju i razmještaju okruženja u više zemalja, što zauzvrat omogućava tvrtkama računanje i prijenos prostora za pohranu širom svijeta. Te tvrtke mogu utjecati na više od jednog centra za podatke, a također mogu povezati usluge putem PhoenixNAP-a.

Prednosti ovih strateških lokacija su jasne, ali PhoenixNAP nudi i druge impresivne karakteristike za klijente, uključujući povezivanje podatkovnih centara 2,35 Tbps, 100% produženo jamstvo i uvijek dostupnu podršku.

Sve ove odluke također su pomogle da PhoenixNAP raste. Danas tvrtka zapošljava više od 450 ljudi i partnera s oko 35 prijevoznika za kolokaciju.

Održavanje tržišne prednosti putem sigurnosti i skalabilnosti

Tvrtka je nastavila ispunjavati potrebe klijenata zadržavajući se u prvom planu inovacija, posebno s obzirom na to da se IT krajolik brzo razvija.

Danas tvrtke zahtijevaju znatnu količinu pouzdanosti od centara podataka. Moraju osigurati kontinuirano radno vrijeme, sigurnost, pokrivenost mreže i snažnu ponudu usluga.

Odgovarajući na tu potražnju, PhoenixNAP je razvio portfelj usluga koji zadovoljavaju jedinstvene ciljeve različitih industrija.

phoenixNAP logo

U 2017. godini PhoenixNAP je lansirao svoj Data Security Cloud koji kombinira hardverska i softverska rješenja.

Za jednu, PhoenixNAP održava fokus na pružanju sigurnosti koju klijenti očekuju od početka. Tvrtka je 2017. pokrenula svoj Data Cloud Cloud, okruženje koje kombinira softver i hardver za zaštitu podataka u oblaku.

Ipak, tvrtka nastavlja ne samo tražiti najnovije sigurnosne zaštite, već PhoenixNAP također radi na vlastitim proizvodima zaštite.

“Nastavljamo poboljšavati platformu u okviru naše misije za izgradnju najsigurnijeg rješenja oblačne infrastrukture u svijetu”, rekao je Martin.

Drugi razlog zbog kojeg su se tvrtke okrenule PhoenixNAP-u je taj što ne mogu dostići razinu koja im je potrebna da bi održale korak s rastom. No, PhoenixNAP omogućuje klijentima da koriste široku paletu usluga i tehnologija za brzo postavljanje okruženja. Odatle mogu prilagoditi ove sredine kad god je to potrebno.

To pomaže mnogim klijentima srednjeg tržišta PhoenixNAP-a koji posjeduju infrastrukturu, ali taj hardver ne mogu prilagoditi njihovim trenutnim ili budućim potrebama..

PhoenixNAP rješava nove probleme korisnika kroz stručnu podršku 24 sata dnevno, razvoj novih tehnologija i, naravno, širenje svoje mreže podataka.

Razvijanje IAAS planova za poduzeća za korporativne klijente

Mnoge organizacije traže komplementarnu informatičku infrastrukturu koja im omogućava da poraste iznad svojih mogućnosti i ispune vremenske rokove izdanja i životne cikluse razvoja. Kao odgovor, PhoenixNAP pruža SaaS usluge koje odgovaraju različitim potrebama, uključujući kolokaciju, oblak, hosting i hibridne ponude.

“Naš je cilj dopuniti postojeću internu IT infrastrukturu i timove isplativim rješenjima”, rekao je Martin.

Ostale tvrtke žele dodati planove za uslugu pružanja infrastrukture i za pomoć u njihovoj implementaciji obrate se PhoenixNAP-u. Mogu nadgledati svoje usluge pomoću često ažurirane upravljačke ploče – PhoenixNAP Client Portal (PNCP).

“Možemo im pomoći u izgradnji infrastrukture koja ispunjava ciljeve izvedbe, sigurnosti i dostupnosti”, rekao je Martin.

Na primjer, PhoenixNAP je razvio IaaS uslugu za Sneaker Server, tvrtku koja brine o kolekcionarskom tržištu tenisica. Tvrtka je željela upravljane poslužitelje koji se mogu učinkovito rasporediti na zahtjev.

Sneaker Server je dobio sigurnost, skalabilnost, brze proizvode na poslužitelju i 100% produženu garanciju. Nadalje, PhoenixNap je mentorirao mladu tvrtku na njenim tehničkim izazovima, što joj je pomoglo da poveća svoj domet.

“PhoenixNAP je uspio isporučiti željeno rješenje razumijevanjem potreba Sneaker Server-a i pružajući ga svaki put u nekoliko sati, nudeći neprekidnu podršku sve do kraja”, rekla je tvrtka u studiji slučaja.

Uskoro, PhoenixNAP planira implementirati više usluga za pomoć svojim klijentima IaaS, uključujući nove lokacije centara podataka. Tvrtka također surađuje s Intel, Veeam i VMware na implementaciji modernijih softverskih i hardverskih rješenja.

“Nedavno smo lansirali 2. generaciju procesora koji se može skalirati Intel Xeon, a koji nude neviđene performanse za zahtjevna radna opterećenja poput AI, ML i HPC”, rekao je Martin.

Kolokacije i opcije oblaka omogućuju tvrtkama da kroje planove hostinga

Od svog osnutka u Arizoni 2010. godine, PhoenixNAP planira razviti svjetsku mrežu datacentera i ostati na vodećem rubu napretka u tehnologiji. A jedan trend koji PhoenixNAP vidi je sve veća potražnja za prilagođenom infrastrukturom i specijaliziranim uslugama.

“Dok se organizacije provode kroz digitalnu transformaciju, njihove se IT potrebe razvijaju i često zahtijevaju vrlo sofisticirana hardverska i softverska rješenja”, rekao je Martin.

Kao odgovor na te zahtjeve, PhoenixNAP individualizira svoj pristup radu sa svakom tvrtkom. Podrazumijeva da, iako će jednoj tvrtki možda trebati samo usluge kolokacije, drugoj će možda trebati potpuno upravljano rješenje.

“Želimo osigurati da imamo tehnologije, lokacije i osoblje kako bismo im pomogli da ispune sve poslovne ciljeve koje mogu imati naši klijenti.” – Martin Wielomski, direktor proizvoda u PhoenixNAP-u

Značajke koje privlače klijente na usluge uspostavljanja kompanije PhoenixNAP uključuju uključivanje tvrtke u ekološku održivost. A PhoenixNAP kolokacija je također privlačna zbog svog statusa programa računalnih podataka (CDCP), državnog propisa koji neke centre podataka oslobađa plaćanja poreza na opremu. Tvrtka tim uštedama prenosi svoje klijente.

“Želimo osigurati da imamo tehnologije, lokacije i osoblje kako bismo im pomogli da ispune sve poslovne ciljeve koje mogu imati naši klijenti”, rekao je Martin.

Zato PhoenixNAP nudi takvu širinu mogućnosti i usluga hostinga. Želi osigurati tvrtkama svih veličina, pa čak i onima s najambicioznijim ciljevima, pravu infrastrukturu koja odgovara njihovim potrebama – bez kompliciranja portfelja ili povećanja troškova.

Te usluge također pružaju brojne povoljne putove za poduzetnike; tvrtke mogu rasti, birati nova rješenja ili mijenjati svoje ciljeve bez potrebe da pronađu drugog davatelja usluga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me