От програмни до предсказуем маркетинг: Как Sizmek използва AI за оптимизиране на връзката между марката и клиента

TL; DR: Sizmek предоставя на маркетолозите и агенциите инструменти за договаряне на сложността на програмното закупуване на цифрови медии. Той постига това чрез използване на изкуствен интелект за обработване на огромните количества данни, необходими за оценка на индивидуалните тенденции за купуване на потребители. След това Sizmek придобива най-обещаващия рекламен инвентар и доставя персонализирани съобщения в реално време, за да конвертира клиентите по-ефективно. Използвайки AI за оптимизиране на всеки етап от пътуването на клиента, Sizmek увеличава прогнозната сила на програмния маркетинг. И тъй като нейният модел за пълна прозрачност измерва ефективността на медийните кампании срещу разходите, клиентите разбират точно как Sizmek подобрява маркетинговата възвръщаемост на инвестициите. От предоставяне на данни до оптимизация на творчеството до изпълнение на медиите, Sizmek помага на маркетинговите програмисти да използват инвентаризацията на медиите до максималния си потенциал.


Повече от 4 от 5 дигитални дисплейни реклами ще осъществят трансакцията си програмно до 2019 г., за да достигнат почти 50 милиарда долара рекламни разходи, сочи доклад на eMarketer. Като платформа за закупуване на реклама от търсенето, Sizmek наддава в реално време за този програмен рекламен инвентар от името на своите клиенти. Сделките се случват за милисекунди – по-бързо от мигането на окото – и целта е всяко впечатление да се брои.

В бързо развиващия се свят на програмно купуване на цифрови реклами в реално време Sizmek използва мощна платформа за изкуствен интелект за увеличаване на реализациите и подобряване на възвръщаемостта на инвестициите за марки. Прилагайки AI решения по време на пътуването на клиентите, Sizmek разкрива какви данни казват за отделните модели на пазаруване, насочва се към съобщения и ги предоставя на подходящите платформи за съдържание в точното време, за да превърне впечатленията в реализации.

Снимка на Никос Акуа, главен визионер в Sizmek

Никос Акуня, главен визионер в Sizmek, говори с нас за бъдещето на програмната дигитална реклама.

„Ние използваме AI, за да разкрием и действаме по предварително скрити размери и връзки между марките и техните клиенти. Поради това опитът, осигурен от всяко рекламно впечатление, се подобрява “, каза Никос Акуня, главен визионер в Sizmek.

Това, което прави Sizmek уникален, каза Никос, е че той обхваща цялото пътуване на рекламата, от зачеването до преобразуването.

Клиентите използват потенциала на Sizmek за предоставяне на данни, за да идентифицират прозрения в пет измерения на прогнозния маркетинг – кампании, потребители, контекст, креатив и цена. Въоръжени с тези прозрения, маркетолозите могат да създадат по-умишлени стратегии за предоставяне на вдъхновена реклама.

Динамичните инструменти за оптимизация на творчеството и най-голямата независима платформа за показване на реклами в света гарантират, че тези стратегии могат да бъдат приложени в глобален мащаб. AI дори помага на Sizmek бързо да промени курса в отговор на реакцията на публиката и развиващите се цели на кампанията. Платформата от страна на търсенето допълва картината.

„Изпълнението на медиите означава разбирането на кого трябва да се обърне внимание, къде да се намерят тези хора, колко да платите, за да стигнете до тях и какво ще има резонанс с тях“, заяви Никос. „В Sizmek, AI дава право на всичко. Това е много здрава и усъвършенствана платформа, която може да действа по прецизни поглед в мрежата, по целия свят и през цялото време. “

Максимизиране на влиянието чрез разбиране на склонността на клиентите към покупки

Sizmek помага на марките, с които работи, да станат по-ефективни рекламодатели. Тъй като електронната търговия продължава да трансформира индустрията на дребно и пътуванията на клиентите стават все по-сложни, Sizmek се превръща в диференциращ фактор, способен да изгради връзки, които могат да привлекат и задържат бизнеса.

„Ние сме усъвършенствали модели, които помагат на маркетинговете за електронна търговия да постигнат целите си, като оптимизират до много конкретни резултати“, каза Никос. „Разглеждаме всички налични набори от данни и намираме преобразувателите, които работят най-добре. Показваме на нашите клиенти кой преобразува и кога и какъв инвентар трябва да използват за подобряване на тези числа. “

Предвид експоненциалния растеж на данните за потребителите и пазара, тези видове програмни възможности просто вече не са достатъчни. Но Sizmek има силата да внесе прогнозна стойност в програмния маркетинг.

„В рамките на търговските площи става въпрос за предварително предвиждане на предпочитанията на клиентите“, каза Никос. „Преминаваме програмно на следващото ниво, като оценяваме всяка отделна възможност за импресии въз основа на склонността на индивида да конвертира и след това поставяме парите на масата – прилагайки оптималната цена за всяко импресиране.“

Резултатът за склонност е средство на Sizmek за постигането на това емпирично. Всяко впечатление за наддаване получава оценка и много се вписва в създаването му.

„Най-сложните марки разбират потенциала на данните, създадени от първите страни, и те са на тяхно разположение. „И след това въвеждате богати данни на трети страни, по-широкият пейзаж на предпочитанията и поведението на потребителите се събира, докато хората се движат в мрежата“, каза Никос. „Обвързването на всичко това по начин, който е възможен – това е, което движи иглата. Защото сега знаете не само какво е правил клиентът в миналото, но и какво означава това за днес и утре. “

Предоставяне на най-доброто съдържание в правилния контекст за всеки клиент

Наличието на информация е добро начало, но възможностите за впечатления идват и си отиват за милисекунди, а на пазара има много очни ябълки.

„Представете си процеса на поставяне на реклами в мащаб с всеки наличен издател, всяка възможност за импресии, налична в реално време. Гледате около 300 милиарда импресии в мрежата, които трябва да бъдат оценени по отношение на контекст, тип медия, аудитория, ограничения за насочване, време, ден от седмицата – да не говорим за сигналите, изтеглени от метаданни на трети страни – каза Никос. „Сега разглеждате около 44 септилионни комбинации от импресии до категории до канали до съобщения до аудиторията.“

Като се имат предвид тези числа, може би маркетолозите трябва да се убедят, че AI изобщо работи. Но динамичният двигател за креативна оптимизация на Sizmek гарантира, че всички взаимодействия на марката имат смисъл, където и когато се появят. Нещо повече, способностите на Sizmek, управлявани от данни, сега помагат на маркетолозите да се възползват от психологическите и творческите измерения на своите клиенти и дори в по-фундаментални мотиви от това..

„Търговията на дребно предприема стъпки към истински динамичен креативен, използвайки кодове на ниво продукт, за да създава подходящи съобщения в различни места и широка аудитория“, заяви Никос. „Но ние надхвърляме това, за да предвидим и доставим съобщения въз основа на измерения, които едва сега започваме да разбираме.“

Тези нови възможности могат да донесат съдържание на потребителите въз основа на по-малко на няколко факта и повече на пълна картина за тях като личност.

„Можете ли да се насочите към някого въз основа на желанието им да променят света? Въз основа на желанието им да поемат повече контрол над живота си? Въз основа на желанието им да се откроят или да се съобразят? Смятаме, че можем – и можем да предадем тези съобщения на тази аудитория “, каза Никос.

Прозрачност на разходите & Видимост на данните за подобряване на оценката на кампанията

С наддаването на Sizmek за астрономически брой импресии във всяка дадена кампания и жизнеспособността на тези оферти за грабване почти до момента, в който рекламите се показват, клиентите могат да се чудят дали парите им са добре изразходвани. Моделът на общата прозрачност на Sizmek отключва интелигентността на кампанията в множество маркетингови измерения, за да направи номера на ROI по-смислен.

Снимка на екрана на таблото на Sizmek

Sizmek използва изкуствен интелект, за да помогне на бизнеса да взима по-изгодни рекламни решения в реално време.

„Ние установяваме, че с повече данни и аналитичните инструменти, с които разполагаме, стават все по-строги и усъвършенствани, разпаковането на подробностите по отношение на начина на използване на клиентските данни се превърна в критичен диференциатор за нас“, заяви Никос.

Това означава да погледнете дълбоко в AI, за да комуникирате с клиенти, кои атрибути на данни, включени в кампания, са най-ефективни. „Въоръжени с тази интелигентност, търговците са овластени да работят съвместно с AI, за да направят рекламите си по-ефективни и ефективни“, заяви Никос.

Насърчаване на маркетинговата ефективност чрез разбиране на индивидуалността на клиента

Sizmek работи за постигане на разумно разбиране на индивидуалността на клиентите в големи мащаби. И носи тази информация за програмната реклама, използвайки AI за вземане на решения в реално време за закупуване на реклама.

„Започваме да разгръщаме творческия потенциал на всички тези данни и да разберем кога хората са най-възприемчиви към съобщенията и какво ги кара да конвертират“, заяви Никос. „Това е възможно, защото нашият ИИ непрекъснато се учи от взаимодействията, които генерира.“

Системата оценява кои атрибути на данни – местоположение, действие на клиента, тип медия и много други – създават положителни или отрицателни ефекти върху реализациите и се сближават към сценарии на инвентара, които правят целите на кампанията по-постижими.

„В програмни среди в реално време, AI, буквално, слага пари на масата и оценява собствения си успех“, каза Никос. „Ако предложим конкретна възможност за импресии и клиентът не реализира, ние се отдалечаваме от този сценарий. Придвижваме се към сценариите, които дават най-добро представяне. “

Резултатите показват защо се вземат всички тези решения за отделна секунда и дори могат да разкрият нови джобове на потенциални клиенти. А това означава, че успехът надгражда успеха – което е пътят напред за марките в ерата на дигиталната трансформация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me