Odabir SSL certifikata: Jednostavno

Kada vam je potreban SSL certifikat za vaše web mjesto, naizgled beskrajan broj dostupnih opcija može biti zastrašujući. Budući da su SSL certifikati proizvodi web sigurnosti, postoji velik izbor opcija za odabir jer tijela za ovjeru (CA) žele osigurati da krajnji korisnici dobiju certifikat (cert) koji savršeno odgovara njihovim jedinstvenim potrebama i osigurati će njihovu web stranicu s najvišim moguću razinu šifriranja, istovremeno uvodeći povjerenje u njihovu stranicu.


Pregled osnovnih vrsta dostupnih SSL certifikata

tip certifikata
Vrste web lokacija
Značajke
Proširena validacija (EV)* e-trgovina
* Web lokacije koje prikupljaju osobne podatke
* Web lokacije na kojima je povjerenje korisnika najvažnije
* 2048-bitna enkripcija
* Zelena traka za pružanje vrhunske pouzdanosti
* Vrsta koju koriste internetski divovi poput Twittera, banaka itd.
* Izdano za 3-5 dana
Potvrđivanje organizacije (OV)* e-trgovina
* Web lokacije koje prikupljaju osobne podatke
* Potvrđeno da je web mjesto registrirano vladino tijelo
* 128-, 256- ili 2048-bitnu enkripciju
* Izdano za oko 24 sata
Provjera domene (DV)* Probne stranice
* Interne stranice
* Web lokacije koja nisu u e-trgovini
* Vrlo pristupačno
* Izdano gotovo odmah

Osnovna vrijednost SSL certifikata

Za početak, postoje određene značajke koje nude svi SSL certifikati.

Šifriranje

Očito će svi SSL certifikati kriptirati podatke koji se šalju iz klijentovog preglednika na poslužitelj tvrtke.

Šifriranje se kreće bilo gdje od 128-bitnog do preporučenog 256-bitnog. U današnjem sve više izdajničkom mrežnom svijetu, što je šifriranje veće, to je bolje.

Pokazatelji povjerenja

Uz to, SSL certifikati aktiviraju brojne pokazatelje povjerenja na web mjestu, poput “https” pored naziva domene, pri čemu “s” stoji na “sigurno”, ikonu lokota na traci preglednika i pečate web mjesta kako bi se potvrdilo da posao je provjerila zaštitarska tvrtka treće strane.

Zelena traka s EV certifikatima

Uz SSL certifikate proširene provjere valjanosti (EV) aktivirana je poznata „Zelena adresna traka“ koja pretvara zeleni odsjek u zelenu da bi jednostavno prenijela da zeleno znači da je misao instinktivna, bez obzira na kojem jeziku govorite.

Različite vrste SSL certifikata

Da biste istinski shvatili koja vrsta SSL certifikata bi bila najbolja za vašu web stranicu, važno je razumjeti koje su vrste SSL certifikata dostupne. SSL certifikati se u osnovi mogu spustiti na pet opcija:

1. Proširene validacijske (EV) potvrde

Ovo su vrhunski SSL certifikati. Iako su SSL certifikati prije svega sigurnosni proizvodi dizajnirani za šifriranje podataka poslanih iz preglednika na web poslužitelj, EV certifikati to čine korak dalje. Osim vrhunske, industrijske, 2048-bitne enkripcije, EV certifikati dolaze sa zelenom adresnom trakom – prepoznatim simbolom povjerenja na Internetu.

SSL (EV) certifikat zelena traka

Ovo je ista slika povjerenja koju koriste najpopularnije web stranice na svijetu, poput PayPala, Twittera i Bank of America, ako ih samo nabrojimo. Ove se potvrde preporučuju svima, jer nude najviše novca za vaš dolar, ali apsolutno su neophodni za bilo koju web lokaciju e-trgovine – gdje je privlačenje povjerenja posjetitelja ključno za internetsku pretvorbu i profitabilnost..

Budući da su ovi certifikati najbolji od najboljih kada je riječ o SSL-u, postupak provjere valjanosti koji provodi izravno certifikacijsko tijelo obično traje između 3-5 radnih dana prije uspješnoga izdavanja certifikata..

2. Potvrđene organizacije (OV) certifikate

Ovi certifikati aktiviraju brojne pokazatelje povjerenja preglednika, ali ne dolaze sa zelenom adresnom trakom.

Potvrđene organizacije (OV) SSL certifikati funkcioniraju kako samo ime kaže – potvrđuju da je vaša organizacija ili tvrtka legitimna i priznata od strane vladinog entiteta; međutim, ova provjera valjanosti ne traje toliko dugo koliko traje EV certifikat. Izdavanje OV certifikata obično se završava u roku od 1-3 radnih dana.

OV certifikati izvrsni su za tvrtke koje ne mogu baš dobro uklopiti EV opciju u svoj proračun, ali još uvijek žele uvjeriti svoje kupce na mreži da su prava kompanija i sigurne za poslovne transakcije. U današnje doba i doba lažnih web stranica i kršenja identiteta, potrošači sve više i više uče biti oprezni na webu. Stoga web stranice koje je temeljito pregledala zaštitna tvrtka trećih strana imaju konkurenciju.

Ove su potvrde posebno važne za web stranice e-trgovine, ako je EV certifikat iz bilo kojeg razloga nedostupan. Jednostavno ne možete postaviti cijenu za stjecanje povjerenja posjetitelja web lokacije, a EV i OV certifikati odličan su način za pokretanje.

3. Potvrde domene (DV)

Ovi certifikati nude standardnu ​​enkripciju i ne drugo. Pored šifriranja podataka, velika je korist potvrda domene (DV) u tome što se može izdati za samo nekoliko minuta, jer Tijelo za ovjeru (CA) mora samo potvrditi da ste vlasnik domene koju želite osigurati.

DV certifikati su ujedno i najpovoljnija opcija na tržištu.

Potvrđeno domenom

Budući da se radi o relativno jeftinim potvrdama koje je lako dobiti i brzo ih izdati, idealna su pogodnost za testiranje web lokacija, zajedno s ostalim internim web lokacijama. Preporučujemo DV certifikate samo za internu upotrebu jer ne nude vrhunske značajke povjerenja koje se nude s OV i posebno EV opcijama, pa bi se svaki vlasnik web mjesta koji cijeni povjerenje kupaca trebao odlučiti za više premium certifikata.

Pregled dostupnih naprednih vrsta SSL certifikata

tip certifikata
Vrste web lokacija
Značajke
Multi-domene* Tvrtke koje posjeduju 2-100 domena* Dodavanje i uklanjanje domena tijekom cijelog životnog vijeka certa
zamjenski* Web lokacije koje trebaju poddomene kako bi imale i SSL* Može biti DV ili OV, ali ne i EV

4. Potvrde s više domena

Ako trebate osigurati više domena, ali ne želite se baviti generiranjem i instaliranjem zasebnog SSL certifikata, preporučujemo opciju potvrde s više domena. Ovi certifikati mogu osigurati više različitih domena sa samo jednim certom (poznatim i kao SAN / UC certs).

Ovisno o certifikatu, možete osigurati bilo gdje od dvije domene do 100 ili više. Prednost upotrebe SSL certifikata za više domena je da je mnogo lakše upravljati s nekoliko domena pod samo jednim certifikatom i također ćete dobiti bolju stopu po domeni, za razliku od kupnje zasebnog SSL-a za svaku domenu.

Također, kada kupite SSL certifikat za više domena, možete dodati dodatne domene tijekom cijelog životnog vijeka certifikata, do maksimalne količine domena dopuštenih za taj proizvod. To je još jedna prednost multi-domenskog certifikata; u slučaju da se moraju osigurati nove domene, jednostavno ih možete dodati postojećem certifikatu, a ne prolaziti kroz proces nabave čitavog novog certifikata.

5. Potvrde o zamjenskim bojama

Ove su vrste potvrda nevjerojatno popularne i nevjerojatno prikladne. Omogućuju vam da osigurate glavnu domenu web lokacije (www.name-of-site.com) i, u većini slučajeva, neograničen broj poddomena (mail.domain.com, login.domain.com, xyz.domain.com, itd.) sa samo jednim SSL certifikatom.

Dakle, ako vaša domena ima pridružene poddomene, bez obzira na količinu, toplo bismo preporučili SSC certifikat za zamjenske znakove. Na raspolaganju su i DV i OV zamjenski znakovi; međutim, trenutno ne postoji opcija EV wildcard certifikata.

Rekapicija: Zašto bi vam SSL sigurnost trebala važiti

Studija koju je provela Symantec, najveća svjetska tvrtka za sigurnost na internetu, otkrila je da je 552 milijuna identiteta prekršeno putem interneta samo u 2013. godini.

To predstavlja porast od 493 posto u odnosu na 2012. Činjenica je da su hakeri istaknutiji i odlučniji nego ikad prije, a vašoj web stranici potrebno je sigurnosno rješenje koje pravilno rješava težinu ovih prijetnji.

SSL certifikati odlično su mjesto za pokretanje i opremanje vaše web stranice s jednim koji bi trebao biti na vrhu liste prioriteta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me