Novo u 2017. godini: NGINX Plus R12 gura prema naprijed s visokom izvedbom platforme za isporuku, donošenjem dijeljenja konfiguracije i poboljšanim predmemoriranjem

TL; DR: Ukrcavajući početnu kožu, članovi tima koji se nalaze iza divno popularnog NGINX web poslužitelja i platforme za dostavu i dalje sazrijevaju i isporučuju visoko uspješne i pouzdane web stranice i aplikacije. Sada sa strukturom i resursima koji su lideri u industriji, tvrtka je nedavno objavila najnoviju verziju svog poslovnog proizvoda, NGINX Plus R12. Prijavite se kod tehničkog direktora marketinga proizvoda Faisal Memon da vidimo kako je tvrtka do 2017. rasla i inovirala, kao i što je na horizontu.


Čak i stručnjaci misle da je isporuka web stranice s visokim performansama izazovna. Osim stvaranja uzbudljivog sadržaja i zanimljivih interakcija, programeri moraju razmotriti, implementirati i upravljati procesima kao što su predmemoriranje i balansiranje učitavanja.

Kako stranica raste, administratori će možda trebati istražiti prelazak na mikroservis ili oblačne aplikacije. Dodana složenost otežava postizanje maksimuma performansi i infrastrukturnih resursa vaše web stranice, prema Faisal Memon, tehnički direktor marketinga proizvoda u NGINX-u.

“Puno puta bili ste sretni ako vaša web stranica radi, a kamoli ako radi”, rekao je.

Milioni programera koriste otvoreni izvorni web-poslužitelj NGINX za povećanje performansi, stabilnosti i skalabilnosti. Komercijalni komercijalni proizvod, NGINX Plus, proširuje značajke kako bi poduzećima omogućio veću kontrolu nad infrastrukturom bez ograničavanja inovacija.

S novom značajkom dijeljenja konfiguracije i poboljšanim alatima za predmemoriranje, najnovija inačica NGINX Plus pomaže vlasnicima web stranica i upraviteljima aplikacija da pređu dalje od funkcionalnosti i poduzmu korake za poboljšanje performansi.

Unutar NGINX-a: Pratiti pogled na konkurenciju dok tim raste

Otkako smo posljednji put razgovarali s Faisal-om, NGINX tim narastao je na otprilike 150 zaposlenika i prešao je iz načina pokretanja u više strukturiran, etabliran lider u industriji. Osim konsolidacije i centralizacije inženjerskih skupova alata, NGINX je nedavno zaposlio prve zaposlenike u IT i HR službi te tvrtke..

“Pokušavamo pronaći dio te strukture koju su veće kompanije izgrađivale tijekom godina, vrstu stvari koju veće kompanije uzimaju zdravo za gotovo”, rekao je Faisal. “Mislite da uvijek postoji HR, ali prije mjesec dana to nikad nismo imali.”

Unutar industrije NGINX prati svoj napredak u odnosu na dobavljače hardvera, uključujući F5, Citrix i NetScaler, kao i naslijeđene IT kompanije.

“Dobar izvor našeg poslovanja je zamjena tih hardverskih uređaja s našim softverom”, rekao je Faisal. “Tvrtke koje pređu na nas mogu uštedjeti nešto novca i dobiti dodatnu fleksibilnost.”

Rivali u softverskom prostoru, poput Amazonovih opcija balansiranja opterećenja, pružaju teže prepreke, prema Faisalu.

“Jedan od najizazovnijih dijelova kompanija sa otvorenim kodom je da je vaša najveća konkurencija vi sami”, rekao je, dodavši da borba nadilazi open-source i komercijalne proizvode NGINX-a. “Ne radi se samo o tome da je verzija otvorenog koda dostupna besplatno, ali druge tvrtke uzimaju softver otvorenog koda, komercijaliziraju ga i tada se natječu protiv nas.”

5 značajki uključene u NGINX Plus R12

NGINX objavljuje ažuriranja tri puta godišnje, a NGINX Plus R12 obilježava 12. ažuriranje otkako je NGINX objavio komercijalni proizvod 2013. Osim što je najavio nove značajke, Faisal je rekao da tim ima smisla pokazati kupcima kako ih rasporediti..

“Naš je sadržaj vrlo tehnički”, rekao je. „Želimo uključiti uzorke koda, konfiguracijske uzorke, dijagrame i puno sličnih stvari da bismo stvarno olakšali pristup tim informacijama. Korisnicima pokazujemo kako konfigurirati ove nove značajke. “

1. Konfiguracija dijeljenja sinkronizira poslužitelje za skalabilnost i dostupnost

Korisnici otvorenog koda i komercijalni kupci NGINX-a često razmještaju više poslužitelja kako bi se osigurala dostupnost i mogućnost upravljanja velikim količinama prometa. Umjesto da konfiguriraju svaki poslužitelj pojedinačno, administratori mogu upravljati klasterom s jedne lokacije ili glavnog poslužitelja.

Grafički prikaz dijeljenja konfiguracije

Sa najnovijom verzijom NGINX-a, administratori mogu odrediti glavnog poslužitelja za pojednostavljenje konfiguracije.

“Odlazak tamo i ručno konfiguriranje svakog poslužitelja pojedinačno je dugotrajna i mučna praksa”, rekao je Faisal. “Sada možete ući u svog glavnog računala, izvršiti sve potrebne promjene konfiguracije i pokrenuti skriptu za preuzimanje tih promjena. Ići će na svaki poslužitelj unutar klastera, staviti tamo konfiguraciju i provjeriti je li u redu. “

2. nginScript Konfiguracijama dodaje JavaScript sintaksu

Zadnji put kad smo razgovarali s Faisal-om, inženjeri su radili na dodavanju mogućnosti ugrađivanja JavaScripta u konfiguracijsku datoteku NGINX. Izdanje NGINX Plus R12 donijelo je krajnji rezultat, nginScript dostupan i open-source i komercijalnim korisnicima.

Poznata sintaksa pomaže programerima u implementiranju sofisticiranih konfiguracija, kao što su evidentiranje prilagođenih varijabli složenom logikom, kontrola odabira uzvodno, provođenje algoritama za uravnoteženje opterećenja i implementacija jednostavnih web usluga.

3. Veća vidljivost s dodatnim mjernim podacima

S takvim naglaskom na performanse, NGINX Plus R12 unosi veću transparentnost u metrike uključivanjem vremena odziva poslužitelja, korištenja zajedničke memorijske zone, kodova grešaka i druge analitike bilo na nadzornoj ploči praćenja aktivnosti ili na izvoznom JSON formatu.

Snimka zaslona nadzorne ploče NGINX Plus

NGINX Plus sada izvještava o više informacija o vremenu odziva poslužitelja i aplikacijama uzvodno.

Instrument za praćenje također daje uvid u ponašanje i performanse nadolazećih aplikacija, pružajući korisnicima cjelovitiju sliku svog okruženja.

4. Poboljšani pribor donosi bolje performanse

Predmemoriranje je siguran način varenja za ubrzavanje vaše web stranice ili aplikacije, ali može doći do komplikacija kada je na raspolaganju nova verzija sadržaja koja nije spremljena u predmemoriju.

Prije NGINX Plus R12, posjetitelji koji traže sadržaj istekle čekaju da se novi videozapis ili aplikacija isporuče s matičnog poslužitelja. Korisnik će uvijek vidjeti najnoviji sadržaj, ali performanse trpe.

“Sada, ako je korisnik zatražio sadržaj s istekom roka trajanja, možda bih htio nastaviti s njim i pružiti mu zastarelu verziju kako ne bi došlo do kaznenog učinka”, rekao je Faisal. “U međuvremenu, osvježit ću resurse u pozadini. U mom slučaju, to je u redu. To možda neće funkcionirati za sve kupce, ali željeli smo pružiti tu mogućnost. “

5. Poboljšane zdravstvene provjere novih poslužitelja

Kada administratori dodaju nove poslužitelje u bazen za uravnoteženje opterećenja, NGINX Plus R12 može odgoditi slanje prometa dok ne prođu zdravstveni pregled na razini aplikacije radi provjere ispravne konfiguracije i postavljanja. Nakon što je poslužitelj odobren, NGINX Plus može polako donijeti više prometa na određenom poslužitelju.

Uskoro: Certificirani softverski moduli dodaju integracije u NGINX

Sljedeći na popisu novih značajki za Faisal i NGINX tim je portal za certificirane softverske module koji dodaju još više funkcionalnosti bilo open-source ili komercijalnoj platformi.

Izgrađeni od članova NGINX tima, kao i vanjskih partnera i trećih programera, moduli dodaju jednostavnije radnje, poput razmještanja korisnika IP adresom u složenije značajke.

Na primjer, Ping identitet pružio je jedan od prvih certificiranih NGINX modula, pružajući korisnicima mogućnost ograničavanja pristupa aplikacijama na temelju vjerodajnica pomoću tvrtke sustava upravljanja pristupom identitetu tvrtke.

Faisal je usporedio program s Salesforce AppExchangeom i rekao da će se NGINX-ov portal pokrenuti s modulima šest partnera i dodatnim desetak modula koje su stvorili unutrašnji i vanjski programeri..

“Nadamo se proširenju ovog programa i dodavanju još partnera i integracija tijekom narednih godina”, kazao je Faisal. “Radimo s dobavljačima na stvaranju ovih aplikacija koje nam omogućuju integraciju s njihovim uslugama.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me