Ново през 2017 г .: NGINX Plus R12 натиска напред с високоефективна платформа за доставка, привеждане на споделяне на конфигурация и подобрено кеширане

TL; DR: Разпъвайки стартовата си кожа, членовете на екипа зад дивно популярния уеб сървър и платформа за доставка на NGINX продължават да узряват и да предоставят високоефективни и надеждни уебсайтове и приложения. Сега със структурата и ресурсите, които се радват на лидер в отрасъла, компанията наскоро пусна най-новата версия на своя корпоративен продукт, NGINX Plus R12. Проверихме с техническия продуктов маркетинг мениджър Faisal Memon, за да видим как компанията се разраства и иновации до 2017 г., както и какво е на хоризонта.


Дори експертите смятат, че предоставянето на високоефективен уебсайт е предизвикателство. Освен създаването на вълнуващо съдържание и ангажиращи взаимодействия, разработчиците трябва да обмислят, прилагат и управляват процеси като кеширане и балансиране на зареждането.

С увеличаването на сайта администраторите може да се наложи да проучат преминаване към микросервизи или облачни приложения. Добавената сложност прави по-трудно да се гарантира, че увеличавате максимално производителността и ресурсите на инфраструктурата на вашия уебсайт, според Файсал Мемон, технически мениджър маркетинг на продукти в NGINX.

„Много пъти сте просто щастливи, ако уебсайтът ви работи, камо ли, ако той работи“, каза той.

Милиони разработчици използват уеб сървъра с отворен код на NGINX, за да повишат производителността, стабилността и мащабируемостта. Комерсиалният продукт на компанията, NGINX Plus, разширява функциите, за да предостави на предприятията по-голям контрол върху инфраструктурата, без да ограничава иновациите.

С нова функция за споделяне на конфигурация и подобрени инструменти за кеширане, най-новата версия на NGINX Plus помага на собствениците на уебсайтове и мениджърите на приложения да надхвърлят функционалността и да предприемат стъпки за по-нататъшно увеличаване на производителността.

Вътре NGINX: Наблюдаване на конкуренцията, докато отборът расте

Откакто за последен път разговаряхме с Faisal, екипът на NGINX нарасна до около 150 служители и премина от стартиращ мисъл, за да се превърне в по-структуриран и утвърден лидер в бранша. В допълнение към консолидирането и централизирането на набор от инструменти на инженерите, NGINX наскоро нае първите служители в ИТ и HR на компанията.

„Опитваме се да добием част от тази структура, която по-големите компании са изградили през годините, вида на нещата, които по-големите компании приемат за даденост“, каза Файсал. “Мислите, че винаги има HR, но до преди месец никога не сме го имали.”

В рамките на индустрията NGINX проследява своя напредък спрямо доставчици на хардуер, включително F5, Citrix и NetScaler, както и наследени ИТ компании.

„Добър източник на нашия бизнес е замяната на хардуерните уреди с нашия софтуер“, каза Файсал. „Компаниите, които преминават към нас, могат да спестят малко пари и да получат допълнителна гъвкавост.“

Съперниците в софтуерното пространство, като опциите за балансиране на натоварването на Amazon, предоставят по-трудно препятствие според Faisal.

„Една от най-предизвикателните части на компаниите с отворен код е, че най-голямата ви конкуренция е вие ​​самите“, каза той и добави, че борбата надхвърля отворения код и търговските продукти на NGINX. „Не само фактът, че има версия с отворен код, предлагана безплатно, но други компании вземат софтуера с отворен код, комерсиализират го и след това се състезават срещу нас.“

5 функции, включени в NGINX Plus R12

NGINX пуска актуализации три пъти годишно, а NGINX Plus R12 отбелязва 12-ата актуализация, откакто NGINX пусна на пазара търговския продукт през 2013 г. Освен че само обяви нови функции, Faisal заяви, че екипът има смисъл да покаже на клиентите как да ги разгърнат..

„Съдържанието ни е много техническо“, каза той. „Ние обичаме да включваме кодови образци, конфигурационни проби, диаграми и много подобни неща, за да направим наистина много по-лесен достъп до тази информация. Показваме на потребителите как да конфигурират тези нови функции. “

1. Конфигурационното споделяне синхронизира сървърите за мащабируемост и наличност

Потребителите с отворен код и търговските клиенти на NGINX често разполагат с множество сървъри, за да гарантират наличността и възможността да обработват големи количества трафик. Вместо да конфигурират всеки сървър поотделно, администраторите могат да управляват клъстер от едно местоположение или главен сървър.

Графика, показваща споделяне на конфигурация

С последната версия на NGINX, администраторите могат да определят главен сървър за оптимизиране на конфигурацията.

„Трябва да влезете там и да конфигурирате ръчно всеки сървър поотделно, отнема много време и досадна практика“, каза Файсал. „Сега можете да влезете в своя господар, да направите каквито промени в конфигурацията да са ви необходими и да стартирате скрипта, за да се ангажирате с тези промени. Ще отиде на всеки сървър в клъстера, ще постави конфигурацията там и ще се увери, че е добре. “

2. nginScript Добавя JavaScript синтаксис към конфигурации

Последният път, когато говорихме с Faisal, инженерите работиха за добавяне на възможност за вграждане на JavaScript във конфигурационния файл NGINX. Изданието NGINX Plus R12 направи крайния резултат, nginScript достъпен както за отворен код, така и за търговски потребители.

Познатият синтаксис помага на разработчиците да внедрят сложни конфигурации, като регистриране на персонализирани променливи със сложна логика, контролиране на изборите по течението, извършване на алгоритми за балансиране на натоварването и прилагане на прости уеб услуги.

3. По-голяма видимост с допълнителни показатели

С такъв акцент върху производителността, NGINX Plus R12 въвежда по-голяма прозрачност в показателите, като включва време за реакция на сървъра, използване на споделена зона на паметта, кодове за грешки и други анализи или на таблото за наблюдение на дейността, или на експортиран формат JSON.

Снимка на екрана на таблото за управление NGINX Plus

NGINX Plus сега отчита повече информация за времето за реакция на сървъра и приложенията нагоре.

Инструментът за мониторинг също дава представа за поведението и производителността на приложенията нагоре, като предоставя на потребителите по-пълна картина на тяхната среда.

4. Подобреното кеширане носи по-добра производителност

Кеширането е сигурен метод за ускоряване на уебсайта или приложението ви, но може да възникне усложнения, когато има нова версия на съдържание, което не е кеширано.

Преди NGINX Plus R12, посетителите, които искат съдържание с изтекъл срок, ще изчакат новото видео или приложение да бъдат доставени от първоначалния сървър. Потребителят винаги ще вижда най-новото съдържание, но производителността страда.

„Сега, ако потребителят е поискал изтекъл срок с изтекъл срок, бих могъл да продължа и да му дам тази застояла версия, за да няма наказание за изпълнение“, каза Файсал. „Междувременно ще освежа ресурсите на заден план. В моя конкретен случай, това е ОК. Това може да не работи за всички клиенти, но искахме да предоставим тази опция. “

5. Подобрени здравни проверки за нови сървъри

Когато администраторите добавят нови сървъри към балансиращ пул, NGINX Plus R12 може да забави изпращането им на трафик, докато не преминат здравна проверка на ниво приложение, за да проверят правилната конфигурация и настройка. След като сървърът бъде одобрен, NGINX Plus може бавно да доставя повече трафик към конкретния сървър.

Очаквайте скоро: Сертифицирани софтуерни модули Добавете интеграции към NGINX

На следващо място в списъка с нови функции за Faisal и екипът на NGINX е портал за сертифицирани софтуерни модули, които да добавят още повече функционалности към отворения код или търговската платформа.

Изградени от членове на екипа на NGINX, както и от външни партньори и разработчици на трети страни, модулите добавят прости действия, като геолокиране на потребителите по IP адрес, към по-сложни функции.

Например, Ping Identity предостави един от първите сертифицирани NGINX модули, даващ на потребителите възможност да ограничат достъпа до приложения, базирани на идентификационни данни, използвайки системата за управление на достъпа до идентичност на компанията.

Faisal сравни програмата с Salesforce AppExchange и каза, че порталът на NGINX ще стартира с модули от шест партньора и допълнителна дузина модули, създадени от вътрешни и външни разработчици.

„Надяваме се да разширим тази програма и да добавим още партньори и интеграции през следващите години“, каза Файсал. „Работим с доставчици, за да създадем тези приложения, които ни позволяват да се интегрираме с техните услуги.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me