Neprepoznat život – Kako aplikacija za upravljanje datotekama tri u jednom povećava produktivnost Mac korisnika organiziranjem njihovih bilješki, datoteka i međuspremnika

TL; DR: Aplikacija Unclutter za radnu površinu povećava produktivnost i organizaciju za Mac korisnike jednostavnim integriranjem s macOS operativnim sustavom radi optimizacije stvaranja bilješki, pohrane datoteka i povijesti međuspremnika. Jednostavan, ali uz to vrlo učinkovit alat samo je odmakom miša i otključava skriveni prostor za pohranu kako biste upravljali svojim idejama, podsjetnicima i nedavnim radnjama. Programer i izvršni direktor Eugene Krupnov nastavlja pružati transparentnost i nadograđene značajke bez dodavanja nepotrebnih nereda kojima njegova aplikacija nastoji spriječiti.


Svi imaju svoju ladicu za smeće u svojoj kući ili sveprisutnu kutiju slučajnih kablova za koje ste sigurni da će vam na kraju trebati. Možda ih nećete koristiti svaki dan, ali čini se da oni uvijek prolaze kroz kvačilo.

Zašto ne biste imali isti sustav za vaše računalo?

U današnje doba digitalnog čuvanja Unclutter dolazi za Mac korisnike koji traže brže načine pristupa važnim datotekama, idejama i nedavnim radnjama. Jednostavnim potezom miša korisnici mogu otkriti skrivenu ladicu s dobro organiziranim i prikladnim područjima za bilješke, datoteke i povijest kartona.

Umjesto da snažna tehnologija stane na put produktivnosti ili doprinese u kaosu, Eugene Krupnov je kombinirao tri različita zadatka u pojednostavljenu i optimiziranu aplikaciju koja omogućava korisnicima da učinkovito iskoriste svoju računalnu snagu i kreativnost.

“Ponosni smo što je Unclutter vrlo jednostavan”, rekao je. “Mislim, izgleda jednostavno i lako se koristi. Iako to nije bio lak zadatak, ova aplikacija kombinira funkcionalnost i složenost tri različite aplikacije. “

I otkrili smo da je ta jednostavnost jedna od njenih najboljih prodajnih mjesta. Za mene, Unclutter predstavlja Sveti Gral onoga što bih nazvao “Desktop Zero”. Nakon jednostavne instalacije, radna površina je bila bez nereda, ali sam se utješio činjenicom da su sve potrebne datoteke samo potez miša. Preporučio bih Unclutter svim korisnicima Maca koji traže bolji način da organiziraju svoje digitalne tokove rada.

Pruža transparentnost i jednostavnost doživljaju macOS-a

Vodeći mali, neovisni razvojni tim u Ukrajini, Eugene i njegov brat Oleg Krupnov udružili su snage s dizajnerom Tarasom Brizitskim kako bi preispitali kako su korisnici Applea komunicirali sa svojim MacBooksima i iMacsima.

Tim, na čijem je čelu Oleg, prvi je pokrenuo aplikaciju za analizu prostora na disku DaisyDisk kako bi vizualno prikazao upotrebu prostora za pohranu i pomogao korisnicima da identificira, pronađe i izbriše neželjene datoteke. Nekoliko godina kasnije Eugene je iskoristio još jednu neugodnost za korisnike macOS-a i pustio Unclutter u 2012. Oleg i Eugene razdvojili su se za rad na njihovim zasebnim aplikacijama, ali braća i dalje surađuju po potrebi.

“Od početka sam želio stvoriti nešto korisno za ljude”, rekao je Eugene. “Izgradnja Mac aplikacije bio je zaista lijep način za to … Bilo je prilično jednostavno: Uklonite većinu dosadnih, malih neprijatnosti kada koristite Mac. “

Da bi riješio frustracije korisnika macOS pristupom bilješkama i pohrani datoteka, Eugene se koncentrirao na uklanjanje složenosti umjesto da je samo zamjenjuje alternativnim rješenjem. Uklonivši barijere i hanguse s kojima su se mučili korisnici, otkrio je da su kupci brzo usvojili Unclutter-ovo sučelje i da će se držati aplikacije putem više uređaja.

“Nepotrebnost se pokazuje vrlo ovisnom”, rekao je Eugene. “Jednom kada ga upotrebite, nećete htjeti bez njega. Mnogi korisnici kažu da je Unclutter jedna od prvih aplikacija koje instaliraju na novi Mac. To mi mnogo znači jer ako se brzo naviknete na aplikaciju, tada je Unclutter zaista koristan i prikladan alat. “

Unclutter je trostupanjski pristup upravljanju datotekama

Bez obzira na to da li korisnici započinju s sedmodnevnom besplatnom probnom brzinom Uncluttera ili preuzmu aplikaciju iz App Store-a, brzo se mogu upoznati s pojednostavljenim sučeljem. Jednostavnim pomicanjem pokazivača na vrh zaslona i pomicanjem prema dolje Unclutter otkriva svoj trio značajki:

  • Bilješke: Nema više čekanja da se otvori uređivač teksta ili bilješka. Samo povucite prstom prema dolje i počnite tipkati ili pretraživati ​​postojeće bilješke. Možete čak konfigurirati aplikaciju za spremanje bilješki u zajedničku mapu radi automatske sinkronizacije na svim svojim uređajima.

“Ponekad je potrebno da brzo nešto napišete”, rekao je Eugene. “Pokretanje aplikacije za bilješke nije uvijek prikladno rješenje. Ovo malo kašnjenje može lako postati velika smetnja koja prekida tijek rada, mirno usmjerenje korisnika i smanjenje produktivnosti. “

  • datoteke: Kao mjesto za povremeni, praktični prostor za pohranu, područje prevlačenja i prebacivanja Uncluttera čuva datoteke često pristupane na dohvat ruke ili pruža zonu pada za brzo kretanje datoteka između aplikacija.

“Finder nije uvijek dobar pomoćnik, a radna se računala vrlo brzo pretvaraju u nered”, rekao je Eugene. “Namjeravali smo stvoriti prikladno mjesto za ispuštanje nekih povremenih datoteka.”

  • Sandučić: Poput vremenskog stroja za funkciju kopiranja-lijepljenja, Unclutter prikazuje povijest vaših nedavno kopiranih predmeta. Korisnici također mogu označiti često korištene isječke kako bi se trajno spremili za buduću upotrebu.

“Većina ovih ljudi moći će vidjeti što se trenutno nalazi u međuspremniku vašeg Mac-a i prisjetiti se nečeg kopiranja prethodno”, rekao je Eugene.

Pronalaženje načina za nadogradnju funkcionalnosti bez stvaranja nereda

Ažuriranje Unclutter-a, aplikacije izgrađene na smanjenoj jednostavnosti, može biti ravnoteža između dodavanja modernih, progresivnih značajki i bespotrebnog dodavanja samom neredu koji program želi ukloniti.

“Kako se macOS razvijao, tako se i Unclutter mijenjao”, rekao je Eugene.

Program se u početku pokrenuo skeuomorfnim dizajnom, oponašajući bilježnicu. Obnovljen je 2015. godine izdanjem Verzije 2 kako bi se bolje podudarao s okolnim operativnim sustavom. S ažuriranjima aplikacija koja se objavljuju svakih nekoliko tjedana, Eugene je već na sljedećoj velikoj nadogradnji.

Slika skladišnog prostora Unclutter

Dostupno pomoću miša, a ažurirani izgled Uncluttera sadrži tri područja za organiziranje datoteka i ideja.

“Ima još puno stvari za napraviti, ali već mogu reći da će novi Unclutter imati novi, svjež izgled i mnoštvo ažuriranja za poboljšanje praktičnosti uporabe i mogućnosti”, rekao je.

Iako ne bi dijelio mnoge detalje o nadolazećim ažuriranjima, Eugene nam je rekao da će Unclutter i dalje iskoristiti svoje značajke za uštedu vremena za potpis. Pogodnost aplikacije i pomicanje prema gore od vrha prema dolje – metoda otvaranja “Unclutter”, prema Eugeneu, zahtijeva da aplikacija ostane jednostavna, brza i prirodna.

“Glavna prednost Uncluttera je mogućnost brzog otvaranja kad god i gdje god vam treba”, rekao je. “Jedna jednostavna gesta i Unclutter se otvara na bilo kojem spojenom zaslonu – čak i u načinu na cijeli zaslon kada je na zaslonu prisutna samo jedna aplikacija.”

Iza aktivne zajednice korisnika, osobne podrške i transparentnog razvojnog ciklusa, Eugene i Unclutter njeguju gotovo otvorenu energiju gdje se povezuje i komunicira izravno s kupcima.

“Na temelju vlastitog iskustva i povratnih informacija naših korisnika sastavili smo popis nedostajućih značajki”, rekao je. “Sada je pravo vrijeme da se ispravljaju i da se produktivnost korisnika prebaci na novu razinu.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me