Насърчаване на любовта към ученето: YMCA вдъхновява бъдещите поколения да възприемат STEM чрез целогодишни програми за младежко развитие

TL; DR: Днешните преподаватели често изтъкват предимствата на STEM, метод на преподаване, който обединява науката, технологиите, инженерството и математиката в рамките на една междудисциплинарна програма. Ако търсите възможности в реалния свят за децата да изследват тази дисциплина, не потърсете повече от YMCA. Нестопанската цел помага за насърчаване на критическото мислене и уменията за решаване на проблеми чрез целогодишни програми за младежко развитие на повече от 1000 обекта в цялата страна. С акцент върху практиките, съобразени с пола, Y предлага програмиране на STEM достъпен за всички деца.


Като възрастни ние виждаме предимствата на STEM образованието чрез обектива на логиката.

Знаем, че професиите в областта на науката, технологиите, образованието и математиката плащат добре, като 93 от 100 кариери на STEM внасят заплати над средните за страната. Ние признаваме, че силното присъствие в тези области е от съществено значение за устойчивия икономически растеж. И ние признаваме, че STEM образованието поставя основата на бъдещите иновации.

Логото на YMCA

YMCA осигурява целогодишни STEM дейности.

Но макар че всички тези факти са верни – и изключително важни за успеха на нашата нация – те приспиват средното дете да спи.

За щастие YMCA има дълга история да гледа света през идеалистичните очи на нашата младеж – и днес използва тази сила, за да ги включи в целогодишните STEM дейности. Достъпни в цялата страна, тези програми въвеждат младите учащи в STEM, като запалват вроденото им любопитство.

Нестопанската организация възприема цялостен подход към програмирането на STEM, който има за цел да преодолее пропуските в достъпа, с които се сблъскват студентите с недостатъчно представяне. Чрез креативни, практически възможности за учене, Y дава важно послание на децата от всички полове и социално-икономически класове: STEM е забавно – наистина забавно!

Подхранване на самоувереност и умения за решаване на проблеми

Y предлага своето STEM програмиране през целогодишните възможности на 1000 места в цялата страна, включително STEM в летни лагери и след училищни програми. За да поддържа учениците ангажирани, нестопанската организация разполага с набор от програми, които преподават научни, технологични, инженерни и математически концепции чрез практическо обучение и игра.

От роботиката, базирана на Лего, до науката за тинята, тези дейности насърчават активното изследване, помагайки на децата да тестват своите идеи, да оценяват резултатите и да обясняват своите открития по потапящ, практически начин.

Според Y, младежите, които участват в такива дейности, имат значително предимство в много области, тъй като участието на STEM предоставя на децата необходимите инструменти за решаване на проблеми, развиване на умения за критично мислене, прегръщане на неуспех, работа с други хора и изграждане на себе си -confidence.

Тези умения са изключително необходими, особено в САЩ. Вземете например решаване на проблеми. Доклад за 2016 г., публикуван от Националния център за статистика на образованието, постави американските работници в дъното на списък от 18 индустриализирани държави по отношение на уменията за решаване на проблеми.

Статистиката е също толкова мрачна, що се отнася до самоувереността, като проучванията показват връзка между ниската самооценка и лошите академични постижения. От друга страна, програмите, показани за повишаване на самочувствието, могат да намалят честотата на антисоциално поведение, вандализъм и вербална и физическа агресия в училищата с 40% до 50%.

Тогава има страхът от провал. Според Джим Тейлър, професор от университета в Сан Франциско, изтощаващата тревожност сред децата в Америка нараства, което ги кара да избягват риска с цената на собствения си успех.

Вместо да изпаднат в паника, тези статистически данни трябва да илюстрират потенциала на STEM образованието като средство за борба с обществените неразположения. Да, проблеми съществуват, но чрез достъпно STEM програмиране, като тези, предлагани от Y, можем да предоставим на нашите младежи уникални инструменти за подхранване както на интелектуалния, така и на емоционалния растеж.

Насърчаване на приобщаването чрез справедливи пола практики

Жените може да представляват половината от глобалното население, но те са значително по-слабо представени в полета, базирани на STEM. Националният съвет за наука установи, че жените представляват едва 28% от научната и инженерната работна сила през 2018 г. Жените с чернокожи и латински страни са изправени пред най-големи различия, което представлява по-малко от 1 на 20 заети учени и инженери.

Що се отнася до образованието на К-12, Националната научна фондация установи, че момичетата и момчетата не се различават по отношение на математиката и научните способности, но има несъответствие както в техния интерес, така и доверието им към предметите на STEM.

Отсъствието на модели за подражание може да играе роля в това неравенство. Скорошно проучване, проведено от Microsoft в партньорство с KRC Research, установи, че 64% от момичетата и 56% от младите жени не познават жена в професия STEM. Същото проучване разкри, че момичетата, които са насърчавани от родител, са по-склонни да учат компютърни науки в гимназията, както и момичетата от средното училище, които участват в STEM дейности.

Y се ангажира да популяризира жените в STEM, като включва в своите програми практиките за равнопоставеност на половете. Клоновете на YMCA поставят умишлено акцент върху подпомагане на момичетата да реализират своя потенциал. На младежки лидери след училище и лято дори се предлагат обучение, предназначено да им помогне да разберат въздействието, което могат да окажат върху затварянето на пропастта от възможности STEM.

През цялата година Y насърчава младежта да изгради справедливост в разделението между половете, като предоставя идеи за дейности на открито, които всеки съветник може да предприеме. Тези достъпни концепции включваха експеримент за проследяване на сянка, използван като механизъм за научаване на движението на земята и иновативно предизвикателство за решаване на проблеми, което не изисква нищо повече от вода и кофа.

Игриви начинаещи дейности и истории от младежта от реалния живот

Родителите и младите учащи се могат да видят как децата в САЩ се възползват от програмирането на STEM на Y, като видят „Вашата Y. вашата камера на нестопанската цел. Твоята история.” кампания. Чрез пет видеоклипа Y разказва историите на деца в Калифорния, Индиана, Минесота, Ню Йорк и Северна Дакота, които използват ресурсите в Y, за да подхранват своите STEM интереси.

Мариде, 12-годишно момиче в Индиана, получи възможността да се запознае с математиката, науката и компютрите чрез програмата LEGO® Mindstorms на семейство Валпараисо..

„Учителите свършиха наистина страхотна работа, като говориха с нея какво прави и как може да се подобри“, каза майката на Мариде, Шери, във видеоклип на сайта на STEM. „Тя започна да решава проблеми и наистина се радваше на процеса и гордостта, която изпитваше. Това влезе в голяма степен за нея в училище – тя започна да използва тези умения за решаване на проблеми в класната стая. “

Опитът в крайна сметка измести гледната точка на момичето към науката като цяло. „Преди си мислех, че науката наистина е скучна и се опитвах да се измъкна от нея, а сега, когато разбирам много повече от нея, много ми харесва“, каза Мариди.

За да откриете подобни възможности във вашия район, свържете се с местния Y. Междувременно с нестопанската цел са осигурени редица дейности в дома или в класната стая, до които можете да получите достъп безплатно онлайн. Ето няколко, на които сме частични:

Творческо мислене чрез хроматография (степен K-6)

Предназначена за по-малки деца, Chromatography Mysteries е едночасово изследване на цвета, което предоставя на учениците способността да формират хипотези, да генерират творчески решения на проблеми и да правят здрави преценки. Упражнението, представено от YMCA от Северна Юта, изисква евтини материали, като кафе филтри, гъба, пластмасова чаша, маркери за сухо изтриване, постоянни маркери и вода.

Дъга от цветове

Y осигурява ангажиращи дейности, базирани на STEM, които можете да опитате у дома.

Простият експеримент нанася сериозен удар в способността му да илюстрира хроматографията, изследването на цвета; и разтворимост, способността на едно вещество да се разтваря в друго. До края на сесията студентите ще получат общо разбиране за това как се произвеждат бои и цветове в продуктите.

Разследване и проектиране: Парашутното предизвикателство (степен K-8)

Младите учащи се могат да разгърнат своите умения за разследване и проектиране чрез парашутното предизвикателство, друго евтино, часово упражнение, използвайки основни материали, като филтри за кафе, хартиени щипки, връв, ножици и лента.

Замислено да бъде завършено чрез работа в екип, дейността предизвиква младежите да проектират парашут, който остава във въздуха по-дълго от тези на състезаващи се отбори. Но преди да пристъпите към заключения, ще трябва да направят множество прогнози, да определят план и да го подкрепят с доказателства.

Независимо дали спечелят или не спечелят конкурса, студентите ще научат всичко за елементите на решаването на проблеми, включително правене на наблюдения, разпит, планиране на разследване, споделяне на резултати и участие в рефлексивна дискусия.

Експериментирайте с принципите на полета (3-8 клас)

Третият ни избор, Principles of Flight Challenge, е създаден да помогне на младите учащи се да усвоят основните понятия по физика чрез експериментиране и инженерство. Тази дейност изисква най-прости материали – бяла хартия, хартиени щипки и молив – и трае само 50 минути.

Експериментът е създаден за малко по-възрастни ученици в трета до осма степен, като включва проектиране, тестване и препроектиране на хартиени самолети, за да отговарят на различни критерии в областите на повдигане, тегло, тяга и въздушно съпротивление. Това управленско, но ефективно упражнение създава чудеса в илюстрирането на принципите, които инженерите трябва да вземат предвид при проектирането на самолети.

В крайна сметка подобни дейности са само част от цялостния подход на Y към развитието на младежта, който насърчава децата от всякакъв произход да станат компетентни и здрави възрастни. За повече подробности как Y може да помогне на младите да приемат STEM във вашия район, посетете Find Your Y.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me