Napredak u vožnji: Northern Data AG gradi održivu globalnu infrastrukturu za podršku računalstvu visokih performansi

TL; DR: Northern Data AG, proizvod spajanja njemačkog Sjevernog Bitcoin AG-a i Whinstone US, Inc., gradi globalnu infrastrukturu za računalstvo visokih performansi (HPC). Tehnologija je osmišljena kako bi postigla napredak u blockchain aplikacijama kao i AI, streaming video igara i autonomna vožnja. Kako se 2020. godina razvija, novoosnovana tvrtka fokusirat će se na izgradnju najvećeg podatkovnog centra u Sjevernoj Americi – i najvećeg postrojenja za rudarjenje bitcoin-a na svijetu – u srcu Teksasa.


Između umjetne inteligencije, IoT, blockchain i napredne analitike, današnja tehnologija postaje sve veća, pametnija i brža – i sve veća potražnja za brzinom obrade u skladu s tim.

Tipično stolno računalo ili radna stanica ne predstavljaju šansu u ovom novom okruženju kada su u pitanju performanse. Da bismo riješili najneuvremenije probleme znanosti, inženjerstva i poslovanja, moramo se okrenuti superračunalima. Ove mreže čvorova i procesora omogućavaju računarstvo visokih performansi (HPC) pomoću združene računalne snage.

Globalno se tržište HPC-a širi i donosi 2018. gotovo 28 milijardi USD, a predviđa se da će do 2023. generirati gotovo 40 milijardi USD. Slučajevi upotrebe tehnologije postoje u nizu industrija, od bioznanosti i modeliranja klime do elektroničke automatizacije i medija.

Sjeverni podatkovni logotip

Northern Data AG gradi infrastrukturu za računalstvo visokih performansi koje će dosegnuti širom svijeta.

Za daljnji napredak u ovoj areni u nastajanju, Northern Data AG gradi globalnu infrastrukturu posebno za računalstvo visokih performansi (HPC).

“Northern Data djeluje na mladom, ali brzo rastućem tržištu”, rekao je Hans Dürr, šef korporativnih komunikacija tvrtke Northern Data. “Izgradnja svjetske infrastrukture za HPC aplikacije doprinos je Northern Data-a pokretanju digitalne transformacije – na taj način unapređujući razvoj našeg digitalnog društva.”

Kao rezultat nedavnog spajanja njemačkog sjevernog bitcoin AG-a i američkog Whinstone US-a, Inc, novoosnovana tvrtka kombinira višegodišnje iskustvo u planiranju, izgradnji i radu stacionarnih HPC-ovih podatkovnih centara s detaljnim saznanjima o radu mobilnih visokotehnoloških uređaja. tehnički centri podataka u kontejnerima za otpremu.

Tehnologija Northern Data dizajnirana je za ubrzavanje napretka u blockchain aplikacijama kao i AI, streamingu video igara i autonomnoj vožnji. Krećući se prema naprijed, tvrtka će se fokusirati na izgradnju najveće kriptovalute na svijetu u Rockdaleu u Teksasu.

Spajanje oslobađa sinergije

Spajanje bivših konkurenata Northern Data i Whinstone, prvi put najavljeno u studenom 2019., stvorilo je novu tvrtku sa proširenim fokusom. Prije toga, Northern Bitcoin AG se fokusirao na rudarenje bitcoinima putem hardvera koji pokreću obnovljivi izvori energije i samorazvijeni rudnički bazen.

S druge strane, Whinstone Grupa pokazala se uspješnom u blockchain industriji od 2014. godine, uspostavljajući i upravljajući vlastitim rudarskim postrojenjima u Nizozemskoj, Švedskoj i SAD-u. Kao Northern Data AG, udružena tvrtka gradi globalnu infrastrukturu za HPC koji će podržavati blockchain aplikacije i šire.

“Novi Northern Data AG ima vodeću poziciju u nadolazećim tehnološkim sektorima”, rekao je Aroosh Thillainathan, izvršni direktor Northern Data AG-a u nedavnom priopćenju za javnost. „Okosnica naših aktivnosti je računalna sposobnost visokih performansi kojom raspolažemo. S korijenima u blockchainu stvorili smo sjajnu osnovu za budući rast s jakim međunarodnim partnerima u drugim područjima, poput video prikazivanja i AI aplikacija. “

Vodeća globalna infrastruktura za računalstvo visokih performansi

Northern Data pruža infrastrukturu putem i stacionarnih i mobilnih centara podataka.

Tvrtka sada kombinira samorazvijeni softver i hardver s inteligentnim konceptima za ekonomičnu i održivu opskrbu energijom. Budući da koristi hardver za klijente iz fiksnih podatkovnih centara i mobilnih centara podataka u kontejnerima za otpremu koji se mogu smjestiti bilo gdje u svijetu, kupci imaju priliku dati prednost klimatskoj neutralnosti i održivosti.

Prema Hansovu mišljenju, uspjeh u prostoru za kriptovalute ovisi o pristupu dovoljnim količinama jeftine energije. Istodobno se povećavaju politički i društveni pritisci na kripto-rudarske kompanije koje koriste isključivo fosilnu energiju poput ugljena ili lignita. Rješenje, rekao je, je pomak industrije prema obnovljivoj energiji, koja je i čista i pristupačna.

„Northern Data je sada usmjeren na pružanje održive HPC infrastrukture koja podržava blockchain aplikacije za kupce širom svijeta – i ne ovisi o cijeni Bitcoina.“

Unapređenje Blockchaina, AI-ja, strujanja i autonomne vožnje

Uz blockchain rudare, globalna infrastruktura HPC-a Northern Data AG može pomoći znanstvenicima i inženjerima širom svijeta u prevladavanju računskih prepreka..

Prema američkom Geološkom istraživanju (USGS), znanstvenom ogranku američke vlade koji proučava prirodne opasnosti, znanstvenicima je potrebna HPC tehnologija za širenje područja istraživanja, povećanje rezolucije modela i integraciju novih podataka u projekte.

Na isti način, tehnologije kao što su IoT, umjetna inteligencija, video prikazivanje i 3D igre moraju obraditi velike količine podataka – zadatak koji je često moguć samo pomoću kombinirane implementacije računala visokih performansi..

U tom cilju, Northern Data je pripremljen: „Tvrtka ima duboko znanje u izradi vremenski i isplativih IT rješenja u hardverskom i softverskom prostoru, kao i u razvoju i upravljanju centrima podataka.“

Kao rezultat računalnih mogućnosti visokih performansi, Northern Data ima potencijal da stvarno utječe na znanstveni, industrijski i društveni napredak.

“Mi smo u mogućnosti pružiti našim kupcima rješenja za njihove aplikacije koje štede vrijeme i novac, a istovremeno pružaju vrhunsku skalabilnost”, rekao je Hans. “Pored toga – a to nas također razlikuje od ostalih – razmotrimo opskrbu energijom prilikom planiranja rješenja koja razvijamo. To znači da naši kupci također imaju koristi od posebnih modela cijena. “

Budući da je tvrtka uvrštena na njemačku burzu, u poziciji je da profitira od rasta mladog i brzorastućeg tržišta. “Northern Data ima pristup financijskim tržištima i savršenu infrastrukturu za brzi rast”, rekao je.

Kako napreduje, kako Northern Data ažurira svoju tehnologiju, proširuje infrastrukturu i uvodi nove ideje u proizvodnju, prema Hansu, povratne informacije dionika i članova HPC zajednice od najveće su važnosti:

“Naše duboko razumijevanje potreba kupaca određuje naše procese”, rekao je.

Izgradnja najvećeg svjetskog mehanizma za rudarjenje bitkova

Northern Data ima velike planove za 2020. godinu, uključujući fokus na strateškim partnerstvima. U veljači, Northern Data i Canaan Inc. objavili su da će tvrtke raditi u uskoj suradnji na razvoju AI, blockchain tehnologiji i operacijama centara podataka.

Iz tvrtke su također rekli da će sarađivati ​​sa SBI Crypto, podružnicom u japanskom SBI Group-u u stopostotnom vlasništvu, na unapređivanju blockchain tehnologija.

“Iznimno nam je drago što je SBI kao sjajan partner i jedna od vodećih međunarodnih financijskih i tehnoloških holding kompanija s naše strane”, rekao je Aroosh Thillainathan, izvršni direktor Northern Data AG-a, u nedavnom priopćenju za javnost. „Svojim dosadašnjim aktivnostima, SBI Holdings je impresivno pokazao svoje vodstvo u razvoju kripto i blockchain industrije u nastajanju. To partnerstvo nam daje potencijal da još brže rastemo udruživanjem snaga. “

Uz to, Northern Data trenutno gradi ogroman pogon u Rockdaleu u Teksasu.

Tvrtka trenutno surađuje s lokalnim građevinskim partnerima na izgradnji objekta koji će se prostirati na 100 hektara, što je ekvivalent otprilike 57 nogometnih igrališta. Radnici će prvu od tri faze izgradnje dovršiti do prvog tromjesečja 2020., osiguravajući snage od 300 megavata.

“Očekuje se da će ukupni kapacitet od jednog gigavata biti dostupan u četvrtom tromjesečju 2020. Prvi kupci nove stranice su dvije korporacije koje kotiraju na zalihama i koje će koristiti značajan dio kapaciteta za blockchain tehnologiju”, rekao je Hans. “Ovo je zaista uzbudljivo!”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me