Nagrade za izbor urednika: 15 najboljih američkih internetskih stupnjeva sigurnosti

Kako se internet širi, tako se prijete i ljudi i tvrtke kako bi osigurali svoje osjetljive podatke. Kršenjem podataka može se razotkriti sve, od lozinki i imena korisnika, do datuma rođenja, adresa i brojeva socijalnog osiguranja, koji koštaju organizacije poput Yahoo, eBay, Target i Equifax u milionima dolara i nepopravljivo oštećene reputacije.


Čak i ako osobni podaci nisu izloženi, napadači mogu osakatiti poslovanje organizacije – posebno njihove krajnje točke. Cyber ​​kriminala predstavlja najbrže rastući uzrok kvarenja datacentra, prema istraživanju Instituta Ponemon iz 2016., koje izvješćuje o gotovo četvrtini zastoja zbog zlonamjernih upada – u odnosu na samo 2% u 2010.

Kao takva, cyber-sigurnost predstavlja jednu od najbrže rastućih industrija na svijetu. Pogoršavajuće stvari, tržište rada ne može držati korak. ISACA, neprofitna međunarodna organizacija usmjerena na IT stručnjake, predviđa globalni manjak od 2 milijuna radnika u cyber-sigurnosti do 2019. Više od 313.000 cyber-security radnih mjesta i dalje ostaje otvoreno samo u SAD-u, što je otprilike 28.000 radnih mjesta u odnosu na 2017., prema CyberSeek-u.

Obrazovanje i obuka za ove položaje, međutim, lako su dostupni onima koji žele iskoristiti priliku. IT stručnjaci zaposleni na području kibernetičke sigurnosti u 2013. izvijestili su o prosječnoj godišnjoj plaći od 116 000 USD – što je gotovo tri puta više od nacionalnog srednjeg dohotka za radnike sa punim radnim vremenom – pokazali su CIO i Zavod za statistiku rada..

Prevladavanje internetskih diplomskih programa označava pristupačniji i povoljniji put do uspjeha. S toliko mnogo mogućnosti za odabir, među 15 čimbenika smo rangirali 15 najboljih internetskih stupnjeva kibernetičke sigurnosti u zemlji na temelju nastavnog plana i programa, troškova po kreditnom bodu, stope diplomiranja, postotaka zapošljavanja i pregleda studenata. Čitajte dalje kako biste naučili o sveučilištima i online stupnjevima koji su spremni prihvatiti vašu prijavu:

1. Sveučilište Purdue Global

Logotip sveučilišta PurduePored sjajne reputacije sveučilišta u znanosti, inženjerstvu, tehnologiji i obrazovanju na računarskim znanostima, Purdue University Global je na vrhu naše liste za stručno uravnoteženje istaknutih, rigoroznih tečajeva s pristupačnošću i fleksibilnošću koje mnogi traže od internetskih stupnjeva.

Usmjereni studentima da daju znanje, vještine i iskustvo u stvarnom svijetu potrebnu za postizanje izvrsnosti u području kibernetske sigurnosti i stjecanje certifikata u industriji, sveučilišni dodiplomski i diplomski tečajevi osnažuju studente da dizajniraju sigurne informacijske sustave, procjenjuju sigurnosne trendove i prakse, mjere i analiziraju prakse upravljanja rizikom na razini mreže poduzeća.

Naše dvije najdraže komponente Purdueovih diplomskih programa prilika je za stjecanje stvarnog iskustva kroz neobavezno stažiranje na kraju preddiplomskog studija, kao i ubrzanog programa prvostupnika.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science in Cybersecurity180$ 371
Magistar znanosti iz upravljanja cyber-sigurnošću60$ 420

Zarađivanjem minimalne ocjene u određenim razredima preddiplomskog studija, studenti se mogu upisati u skraćenu verziju magistarskih studija sveučilišta iz informacijske tehnologije ili upravljanja cyber-sigurnošću – što dodatno omogućava studentima uštedu vremena i novca i brži ulazak na tržište rada.

“Naš program stupnja sigurnosti je primjer kako možemo pomoći organizacijama da zadovolje potražnju visoko obučenih radnika u ovom brzorastućem i nevjerojatno fascinantnom polju studija, istovremeno stvarajući personalizirano, visokokvalitetno obrazovno iskustvo za studente koje odgovara njihovim planovima.” rekao je dr. Jeffrey Buck, dekan Univerziteta Purdue University Global School of Business and Information Technology.

2. Utica College

Logotip Utica CollegeaSveučilište Syracuse koje je prvotno osnovalo Sveučilište Syracuse razvilo je široku paletu programa certifikata i diplomskih studija koji istražuju cyber poslovanje, računalnu forenziku, inteligenciju i osiguranje informacija. Nacionalna sigurnosna agencija, Odjel za domovinsku sigurnost i Centar za cyber kriminal obrane prepoznaju programe Utice da su na vodećem rubu obuke i obrazovanja o kibernetičkoj sigurnosti..

Iako svaki diplomski program nudi nekoliko specijalizacija, potencijalni studenti preddiplomskog studija moraju ili imati diplomu suradnika ili su stekli najmanje 57 bodova sa četverogodišnjeg sveučilišta prije upisa u Uticu.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science in Cybersecurity61$ 475
Magistar znanosti iz kibernetičke sigurnosti30$ 895
Magistrirali iz stručnih studija u području cyber politike i analize rizika30$ 775

Koledž surađuje s nekoliko regionalnih i državnih organizacija za sigurnost kako bi ponudili mogućnosti umrežavanja i popuste na pripreme i ispite za certificiranje, među ostalim pogodnostima. Prema Austen Givens, direktorici diplomiranih programa kibernetičke sigurnosti na faksu, bliska partnerstva pružaju uvid u stvarni svijet u trendove, aplikacije i izazove s kojima se industrija suočava..

“Internetski fakultet za cyber-sigurnost Utica Collegea posjeduje bogato iskustvo u stvarnom svijetu iz vladinog i korporativnog sektora”, rekao je. “Mi koristimo ovu fakultetsku stručnost kako bismo pomogli našim studentima da postanu etični, predani i dobro upućeni u kibernetičku sigurnost u svim zamislivim okruženjima, od američkih obavještajnih agencija do Fortune 500 tvrtki širom svijeta.”

3. Sveučilište u Arizoni

Logo Sveučilišta ArizonaSveučilište u Arizoni, jedan od samo 20 programa koje je NSA odredio kao centar akademske izvrsnosti u cyber operacijama, nudi robusne i izazovne programe za studente zainteresirane za obranu, primjenu zakona i privatnu industriju, kao i za radne stručnjake koji žele steći tehničku tehniku majstorstvo.

Program prvostupnika, dizajniran za udruživanje sa suradnikovom diplomom ili dvije godine radnog iskustva, podijeljen je u dva smjera: inženjerstvo i informatiku, te obranu i forenziku. Diplomski studij može se usredotočiti na informacijski ili fizički sustav. Strogi magisterij izgrađen je za one koji imaju tri godine radnog iskustva u srodnim poljima i izvodi se sa sveučilišnih programa u upravljačkim informacijskim sustavima, električnom i računalnom inženjerstvu, te sustavima i industrijskom inženjerstvu.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Applied Science in Cyber ​​Operations45$ 500
Magistar znanosti iz kibernetičke sigurnosti33$ 1.332

Zanimljivo je da je Arizona stvorila grad unutar virtualnog okruženja zvanog CyberApolis kako bi studentima omogućila testiranje i primjenu svojih vještina u stvarnim scenarijima. Više od 15.000 vrlo detaljnih osoba živi u CyberApolisu, a okruženje se također može pohvaliti pseudo internetom – zajedno s web stranicama banke, bolnice, komunalnih poduzeća, društvenih medija, trgovaca, podzemne zajednice hakera i elementa organiziranog kriminala. Svaka web lokacija ima potpunu prisutnost mreže s integriranim ranjivostima koje podržavaju posebne ciljeve učenja.

4. University of Maryland University College

Logotip University of Maryland University CollegeObožavajući najširi raspon internetskih ponuda diploma i certifikata na našem popisu, Sveučilište Maryland University College također je prepoznato od strane NSA, DHS-a i Centra za cyber kriminal zločina (DC3).

Fizički kampus sveučilišta smješten je na sreću između Cyber ​​komande Ministarstva obrane u Marylandu i Cyber ​​Coridora u Virginiji, što znači da ne postoji nedostatak inovativnih poslodavaca i stručnjaka za kibernetičku sigurnost koji bi pomogli pri ažuriranju i vođenju kurikuluma..

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science u računalnim mrežama i kibernetičkoj sigurnosti120294- $ $ 499
Bachelor’s Science iz upravljanja i politikom kibernetičke sigurnosti120294- $ $ 499
Bachelor’s Science u razvoju softvera i sigurnosti120294- $ $ 499
Magistar znanosti iz upravljanja i politikom kibernetičke sigurnosti36$ 694
Magistar znanosti u tehnologiji kibernetičke sigurnosti36$ 694
Magistar znanosti digitalne forenzike i cyber istraga36$ 694

Kada je riječ o praktičnom iskustvu, University of Maryland University College pruža virtualni laboratorij za kibernetičku sigurnost kako bi studentima pružio priliku da napadaju i brane sustave na mreži na siguran, siguran i izoliran način. Okolina također pomaže sveučilišnom timu za natjecanje u cyber konkurenciji, sastavljen od studenata, nastavnika i alumnija, da se pripreme za natjecanja koja uključuju digitalnu forenziku, penetracijsku provjeru i obranu računalne mreže.

5. Državno sveučilište Arizona

Online logotip Arizona State UniversityDržavno sveučilište Arizona među najvećim javnim sveučilištima uvrstilo se u top 25% programa internetskih prvostupnika, pokazuju američke vijesti i svjetsko izvješće. Uz stupnjeve sigurnosti u domovini, koji uključuju nastavu o kiberterorizmu, sveučilišne diplome informatičke tehnologije naglašavaju umrežavanje i sigurnost računalnog sustava. Zadnja dva semestra će provesti razvijajući i prezentirajući projektno rješenje za relevantni, moderni izazov za IT sigurnost.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science in Information Technology120520- $ $ 728
Magistar znanosti iz područja informacijske tehnologije30522- $ $ 1397
Magistar računalnih znanosti30$ 500

Sveučilišni magisterij računarskih znanosti nudi se kroz zanimljivo partnerstvo države Arizona i Coursera, kombinirajući znanstvene i inženjerske karakteristike informatike kako bi studente podučavao o umjetnoj inteligenciji, blockchainu, cyber-sigurnosti, programskom inženjerstvu, velikim podacima i drugim tematskim područjima. Predavanja se održavaju putem Coursera, dok drzavni fakultet u Arizoni savjetuje i procjenjuje rad studenata.

6. Državno sveučilište Pennsylvania

Logotip Penn State World Campus-aPrvobitno osnovana kao Farmers High School iz Pensilvanije 1855., Pennsylvania State University razvila je moderan internetski obrazovni program koji su prepoznali američki News and World Report, NSA i DHS. Stupanj sigurnosti i analize rizika na sveučilištu pruža mogućnost informiranja i kibernetičke sigurnosti koja se koncentrira na alate i vještine potrebne za oblikovanje i procjenu zaštićenih sustava koji ljude i informacije čuvaju.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science iz sigurnosnih i analiza rizika120$ 555-596
Magistar stručnih studija informacijskih znanosti33$ 886

Fakultet informacijskih znanosti i tehnologije Penn State-a posjeduje široku paletu stručnosti, uključujući računalnu znanost, inženjerstvo, psihologiju, kemiju i umjetnu inteligenciju. Kao takva, multidisciplinarna magisterijska opcija kombinira fleksibilnost s visoko relevantnim kurikulumom vođenim stvarnim problemima i situacijama u kojima se informacije mogu izložiti ili ugroziti.

7. Champlain College

Champlain College Online logotipPrivatni, neprofitni fakultet koji je regionalno akreditiran sa sjedištem u Burlingtonu, Vermont, Champlain College pokrenuo je prve internetske diplomske programe sredinom 1990-ih. Ali, ne dopustite da vas mali trag na fakultetu zabrinjava – SC magazin imenovan je Champlain vodećim programom kibernetičke sigurnosti u 2013. i 2015. godini, a školu su prepoznali NSA, DHS i DC3 za obrazovanje o kibernetičkoj obrani..

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science in Cybersecurity120$ 318
Magistar znanosti iz operacija informacijske sigurnosti30$ 795

Cijenimo da se fakultet fokusira na fleksibilnost za odrasle polaznike, nudeći šest datuma početka rada i uključivanje radnog iskustva u proces upisa. Champlainovi stupnjevi usmjereni su na iskustveno učenje, a studenti će sudjelovati u stvarnim simulacijama u virtualnom laboratorijskom okruženju na faksu. Naglasak na rješavanju problema, a ne na jednostavnom testiranju, omogućava studentima da budu bolje pripremljeni za karijeru i promjene tehnologije.

8. Sveučilište Illinois

Logotip sustava University of IllinoisSveučilište Illinois dom je jednog od najbržih superračunala na sveučilišnom kampusu i među najmoćnijim superračunalima na svijetu domaćin je Nacionalnog centra za superračunalne aplikacije. Fortune 50 tvrtki, laboratorija i sveučilišta širom svijeta koriste NCSA, a odjel za cyber-sigurnost istraživača, programera i stručnjaka štiti stotine tisuća računalnih jezgara, više od 1,5 petabajta memorije, 25 petabajta za pohranu diska i 500 petabajta za pohranu vrpce.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science o sigurnosti informacijskih sustava36304.50- $ $ 358,50
Magistar znanosti iz upravljanja informacijama40$ 403

Kao Ciscova regionalna mreža za umrežavanje, sveučilišni računarstvo i programi online diplome dobili su priznanje od NSA, DHS-a i Centra za sigurnost sustava i sigurnost informacija Nacionalne zaklade za znanost. Da bi se pridružili prvostupničkom programu, studenti moraju zaraditi najmanje 2,0 GPA za 30 kreditnih sati nastave za studente prve i druge godine. Pored pjesama usredotočenih na analizu podataka i arhitekturu informacija, potencijalni studenti magistra mogu slijediti put usredotočen na privatnost, povjerenje, sigurnost i etiku.

9. Sveučilište Johns Hopkins

Logotip sveučilišta Johns HopkinsNe, Sveučilište Johns Hopkins nije samo za liječnike. Privatno sveučilišno sveučilište zahtijeva stroge standarde prijema i skupe školarine, ali Johns Hopkins trajno se ubraja među najcjenjenija svjetska sveučilišta. Sveučilišni institut za informacijsku sigurnost služi kao središnja točka za istraživačke i obrazovne napore u informacijskoj sigurnosti, uvjeravanju i privatnosti.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Magistar znanosti iz kibernetičke sigurnosti30$ 1.417
Magistar znanosti iz područja računalskih znanosti30$ 1.417
Magistar znanosti iz područja inženjerstva informacijskih sustava30$ 1.417

Iako sveučilište nudi niz tradicionalnih, ubrzanih i kombiniranih diplomskih programa iz informatike, znanosti podataka, kibernetičke sigurnosti i informatike o sigurnosti, mogućnosti online učenja ograničene su na programe diplomskih studija. Uz magisterij koji je posebno skrojen da studentima pruži vještine za osiguranje povjerljivosti, dostupnosti i integriteta podataka, Johns Hopkins također pruža koncentracije kibernetičke sigurnosti kao dio svojih šireg programa inženjerstva informatičkih i informacijskih sustava..

10. Sveučilište Southern New Hampshire

Logotip Sveučilišta Southern New HampshireUpis na Sveučilište Southern New Hampshire, jedno od najbrže rastućih sveučilišta u zemlji, porastao je s otprilike 8000 studenata 2001. godine na više od 90.000 danas. Američke vijesti i svjetsko izvješće smatraju SNHU najinovativnijom školom u državi zbog pristupa nastavnom planu i programu, nastavnicima, studentima i tehnologiji.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science in Cybersecurity120$ 320
Magistar znanosti iz kibernetičke sigurnosti36$ 627

Sveučilišni nastavni plan i program cybersigurnosti usklađen je s NICE Okvirom radne snage za cybersecurity od Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju i Konzorcijem za cyber sigurnost, koji je studente pripremio za vrijedne karijere u osiguravanju informacija, web sigurnosti i privatnosti, cyber forenzike i upravljanju rizicima. Osim prioriteta pristupačnosti, studenti SNHU-a mogu završiti magisterij u samo 15 mjeseci ili prenijeti do 90 bodova na prvostupničku diplomu.

11. Sveučilište Regent

Logotip Sveučilišta RegentJedino kršćansko sveučilište koje se našlo na popisu, Regent University prvotno je pokrenuo evanđelist Pat Robertson kao Sveučilište Christian Broadcasting Network. S obzirom na lokaciju kampusa u blizini tri vojne baze u Virginijskoj plaži u Virginiji, Regent je izuzetno ljubazan za aktivno službeno osoblje, rezervu ili osoblje Nacionalne garde, kao i porodice veterana i oružanih snaga..

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science in Cyber ​​i Digital Forensics120395- $ $ 425
Bachelor’s Science in Cybersecurity120395- $ $ 425
Magistar znanosti iz kibernetičke sigurnosti30$ 650

Osim što su ga NSA i DHS imenovali Nacionalnim centrom akademske izvrsnosti u obrazovanju za cyber odbranu, Regent je među samo 4% sveučilišta za dobivanje zasluga od Nacionalne inicijative za obrazovanje o kibernetičkoj sigurnosti. Blizina vojnih i vladinih instalacija dovela je do snažnih programa za kibernetičku sigurnost u Regentu. Sveučilišni institut za cybersecurity nedavno je pokrenuo trening centar za cyber domet – prvi takve vrste na privatnom sveučilištu – za pružanje praktične obuke, simuliranih scenarija napada i sigurnosnih kršenja u stvarnom vremenu.

12. Sveučilište Bellevue

Logotip Sveučilišta BellevueKombinirajući pristupačnost s obrazovnom filozofijom koja je pripremljena za pripremu maturanata za uspjeh u stvarnom svijetu, Sveučilište Bellevue je regionalno akreditirana privatna ustanova usmjerena ka usluživanju odraslih polaznika (više od 75% studenata Bellevuea ima 25 i više godina). Sveučilišni Centar za obrazovanje o kibernetskoj sigurnosti nudi širok izbor interdisciplinarnih stupnjeva i resursa, a priznat je i Odbor za nacionalne sigurnosne sustave, NSA i DHS.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science in Cybersecurity127$ 415
Magistar znanosti iz kibernetičke sigurnosti36$ 575

Studenti koji steknu diplomu o kibernetičkoj sigurnosti mogu naučiti na tradicionalnom rasporedu polaznih predmeta ili u ubrzanoj skupini u kojoj grupa razrednika i vršnjaka rade kroz nastavni plan i program i razmjenjuju iskustva. Na razini master programa, tradicionalni format je usmjeren za profesionalce nižeg i srednjeg nivoa, dok je kohortna ruta korisnija radnicima s iskustvom u IT-u, upravljanju informacijskim sustavima ili u informacijskoj sigurnosti.

13. Florida Institute of Technology

Logotip Florida Institute of TechnologyNudeći jedini MBA na našoj listi, Florida Institute of Technology koncentrira se na napredne diplome o kibernetičkoj sigurnosti koji studentima pružaju vještine i znanje kako bi bez problema ušli na tržište rada. Stupanj osiguranja informacija i kibernetičke sigurnosti instituta nudi se u partnerstvu s korporacijom Harris, izvođačem obrane i pružateljem IT usluga i tehnologije. Lekcije uključuju metode iskopavanja podataka i metode strojnog učenja za napad analize i forenzike.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Magistar znanosti iz područja informacijskog osiguranja i cyber-sigurnosti33$ 777
Magistar znanosti iz cyber-sigurnosti informacijske tehnologije33$ 777
Magisterij poslovne administracije u cybersecurity36$ 896

FIT-ov širi program informacijske tehnologije uključuje specijalizaciju o kibernetičkoj sigurnosti koja polaznicima pruža temeljne stvarne aplikacije za upravljanje sigurnošću, sigurnost utemeljenu na domaćinima i kontrolu pristupa. Program MBA istražuje cyber-sigurnost kao sastavni dio cjelokupnog poslovanja i nadzora tvrtke. Odgajatelji stavljaju naglasak na analizu politike, trendova i tehnologija kako bi bolje predvidjeli nove prijetnje i primijenili vrhunska rješenja.

14. Sveučilište Franklin

Logotip Sveučilišta FranklinZa one koji traže način prilagođen transferu da steknu diplomu o cyber-sigurnosti, Sveučilište Franklin omogućuje potencijalnim studentima da prenesu do 94 ranije stečena koledž kredita – više od tri četvrtine kredita potrebnih za diplomu. Sveučilište je jedinstveno postavljeno za opsluživanje odraslih radno sposobnih učenika – prosječna dob studenata je 34 godine, a pomoć u prijemima, savjetnicima i nastavnicima dostupna je nakon 17 sati. Franklin također ima promjenjivu dužinu tečaja, više termina početka i časove jedan dan u tjednu.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science in Cybersecurity124$ 526

Kurikulum za sveučilišni program kibernetičke sigurnosti, usklađen s ključnim područjima znanja koje je definirao Međunarodni konzorcij za sigurnost informacijskog sustava, uključuje stvarne simulacije sigurnosti koje izgrađuju iskustvo u stvarnom svijetu i primjene stečenih vještina. Studenti će odabrati lokalnu poslovnu ili neprofitnu organizaciju i pomoći u njihovim sigurnosnim potrebama pripremajući sigurnosni plan i procjenu rizika te provodeći penetracijski test i skeniranje ranjivosti..

15. Sveučilište Saint Louis

Logotip Sveučilišta Saint LouisNa našem popisu nalazi se Sveučilište Saint Louis, najstarije sveučilište zapadno od rijeke Mississippi. Četverogodišnje privatno rimokatoličko istraživačko sveučilište osnovano je 1818. godine i nudi raznovrsne internetske diplome putem svoje Škole za stručne studije. Sveučilište i njegovi diplomirani suradnici postigli su impresivan uspjeh s 90% diplomiranih studenata koji su radili ili završili školsku godinu u roku od šest mjeseci nakon što su stekli diplomu. Među njima 95% radi u svom odabranom polju.

Ponuđeni programi
Potrebni su krediti
Trošak po kreditu
Bachelor’s Science u računalnim informacijskim sustavima120$ 640
Magistar znanosti iz kibernetičke sigurnosti36$ 780

SLU svake godine nudi šest ubrzanih termina od osam tjedana, što znači da studenti mogu uživati ​​u fleksibilnosti odabira rasporeda koji će najbolje odgovarati njihovom životu. Studenti koji pružaju cyber-sigurnost istražit će teoriju i primjene dizajniranja, korištenja i osiguranja arhitekture i aplikacija za poslovne sustave, istovremeno učeći osnove računalne forenzike i osiguravajući da su informacije u potpunosti zaštićene..

Metodologija i izvori

Za sastavljanje našeg popisa uspoređivali smo nastavni plan i program svakog pojedinog programa, cijenu po kreditima i broj bodova potrebnih za završetak studija. Ukupne stope diplomiranja i zapošljavanja na sveučilištima uključene su u našu ljestvicu, kao i akreditacije, nagrade i certifikati. Osim savjetovanja o američkim vijestima i svjetskom izvještaju te mrežnim pregledima studenata, naši izvori uključuju Nacionalni centar za statistiku obrazovanja, Nacionalni institut za standarde i tehnologiju, Konzorcij za obrazovanje o cyber sigurnosti, CyberSeek, u stvari, Zavod za statistiku rada, CIO i ISACA.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me