На преден план в обучението по компютърни науки: Kodable помага на децата у дома или в училището да учат програмиране чрез възприемане на геймификация

TL; DR: Kodable прави обучението по програмиране достъпно за децата чрез забавен и ангажиращ подход за игри. И родителите, и преподавателите могат да използват системата за обучение, която осигурява основа за уменията, които децата ще трябва да се ориентират в технологично наситеното си бъдеще. Kodable работи и върху инструменти, предназначени за преодоляване на технологичната пропаст, която често се случва между учители, родители и ученици, проправяйки пътя за по-цялостен образователен опит.


Хората често сравняват умовете на малките деца с гъбите, тъй като те лесно попиват информацията около тях. Това е особено вярно, когато става дума за изучаване на втори или дори трети език, като проучванията показват, че уменията ни за усвояване на езика постепенно намаляват с остаряването.

От това следва, че колкото по-млад е умът на някого, толкова по-лесно е да усвои нов език за програмиране. През 2014 г. изследователи от няколко високо ценени университета използваха функционално ЯМР изображения, за да открият връзка между компютърното програмиране и центровете за обработка на езици в мозъка ни.

Признавайки това, хората от Kodable създадоха онлайн опит за обучение заедно с инструментите, които родителите и учителите трябва да научат децата да кодират.

Kodable лого

Kodable дава на родителите и учителите необходимите инструменти за преподаване на основни концепции за компютърни науки.

„Има няколко проучвания, които доказват, че е по-лесно да научите език, когато сте по-млади, така че нашата работа е да изложим децата възможно най-рано да бъдат изложени на кодиращото мислене“, казва Джон Матингли, основател и изпълнителен директор на Kodable.

Джон знае, че този подход работи от опит, тъй като той започна да учи сам да кодира едва на шест години. „Започнах с много основни програми, които ме научиха да мисля по определен начин, например да структурирам инструкциите си последователно“, каза той. „Това са типовете мисловни парадигми, които е трудно да се избере, след като си по-възрастен.“

Kodable помага да се запознаят децата с концепции, които ще бъдат от основно значение за тяхното наситено с технология бъдеще чрез приятелска и забавна игрална среда. Учебният инструмент е отличен ресурс за домашна обстановка, а учителите, които го прилагат, се ползват с достъп до пълна учебна програма с повече от 70 плана за уроци.

С бъдещите планове за подпомагане на преодоляването на технологичната пропаст между дома и училището, Kodable цели да помогне на всяко дете да изгради основа за обучение в 21 век.

Разгледайте кода в благоприятна и ангажираща среда

Когато Kodable за първи път влезе на пазара през 2011 г., Джон ни каза, че компанията е една от малкото пионери, осигуряващи забавно и ангажиращо обучение по кодиране, насочено към младите обучаващи се. От оскъдния избор повечето опции бяха или ограничени по обхват, или неинтересни за децата.

„Повечето от тях са разработени и проектирани, така че не е задължително визуално да се харесват или да се ангажират с деца“, каза Джон. “И по това време почти нямаше никакъв вид геймификация.”

Джон каза, че той и съоснователят на Kodable Grechen Huebner са били вдъхновени от ранната система за развитие на езика на вашето бебе може да чете, която тогава нарастваше по популярност. „В същото време много приятели на моя съосновател казваха, че искат да научат своите четири и петгодишни деца да кодират“, казва Джон. „Сложихме две и две заедно и си помислихме:„ Е, ако учим малки деца да четат, защо не можем да ги научим да кодират? “

Тъй като всичко е по-добре с размитите космически извънземни: Gamification добавя тире на забавление към всяка нова концепция за кодиране.

Днес Джон каза, че пазарът не е почти толкова оскъден, отчасти поради новите закони, регулиращи технологичното образование в някои щати. През 2017 г., например, Вирджиния стана първият щат, мандат на обучението по компютърни науки в училищата К-12. Тази година тенденцията продължи, като огромните 33 държави приеха законодателство за разширяване на програмите за компютърна наука К-12.

По-специално, Пенсилвания инвестира над 15 милиона долара в безвъзмездни средства, което представлява най-голямата сума на финансиране, предназначена за обучение по компютърни науки К-12 от държавата за една година.

„През седемте години, откакто сме започнали, учителите преминаха от абсолютно нищо не знаят кодирането до прилагането на стандартите за компютърни науки“, каза той. „Хубаво е да си начело на тази еволюция.“

За преподаватели: Пълен учебен план за кодиране К-12

Въпреки че сега редица щати осигуряват стандарти за образованието по компютърни науки, Джон каза, че темата рядко е включена в държавно изпитание. По този начин често става второстепенно притеснение, когато учителите са изправени пред изпитвания натиск, съсредоточен върху математиката и езиковите изкуства. Точно тук Джон каза, че администрацията трябва да влезе.

„Не можете да обвинявате учител, че не разполагате с достатъчно време през деня, за да направите всичко“, каза той. „Училищната администрация трябва да подкрепя тези усилия и да каже:„ Вижте, ние ще впишем това в графика ви, без да се чувствате сякаш трябва да направите допълнителни 30 минути от нищото “.“

Kodable има за цел да премахне стреса, присъщ на планирането на уроци, с цялостна програма за програмиране, фокусирана върху решаване на проблеми, критично мислене, креативност, сътрудничество, комуникация и компютърно програмиране.

Децата в детската градина през втори клас се фокусират върху основополагащите логически умения, докато тези от трети до пети клас се учат да четат, променят и пишат скриптове чрез обектно-базирано програмиране. Чрез партньорство с CodeHS – уеб базирана платформа за обучение по компютърни науки – Kodable след това разширява учебната си програма за ученици от шести до осми клас с акцент върху текстово базиран код.

И накрая, учениците от девети до 12 клас получават запознаване с професионални езици за програмиране, като CSS, HTML, Java, JavaScript и Python..

Осигуряване на основни умения за нашето бъдеще

Не е тайна, че САЩ се сблъскват с недостиг на талант в разработчиците на софтуер. Според Code.org в момента има 500 000 незапълнени програми за работа във всяка индустрия и държава – цифра, която се очаква да нарасне два пъти по-бързо от всички останали работни места.

Kodable е на мисия да направи своята роля в подготовката на деца от 21 век с основни умения за решаване на проблеми, критично мислене и програмиране, необходими за кодиране на приложения, игри и уебсайтове от средното училище.

„Не е задължително да знаем къде ще бъде светът след 20, 30, 40 или 50 години, но знаем, че компютрите ще играят неразделна роля и знанието как да си взаимодействат с тях ще бъде основно умение, – каза Джон. „Ние наистина сме съсредоточени върху настройването на децата за успех.“

Джон прогнозира, че разликата в технологичните таланти ще стане по-малко за недостиг на разработчици и повече за липса на квалифицирани разработчици.

„Големите компании, като Amazon, Apple, Google и Facebook, наемат само най-доброто – и много пъти е необходимо разработчиците да са пренасочили тези умения в голяма част от живота си, за да достигнат това ниво“, каза той. „Това се опитваме да постигнем, като стартираме толкова млади студенти – те ще бъдат в състояние да успеят в кариерата по компютърни науки, ако решат.“

Бъдещи планове: Преодоляване на пропастта между учители и родители

Джон ни каза, че екипът на Kodable е развълнуван да си партнира с Code.org на събитието Hour of Code, което се провежда по целия свят на 9-15 декември 2019 г., като част от Седмицата на обучението по компютърни науки.

„Часът на кода е предназначен да демистифицира кода и да покаже, че компютърните науки не са ракетна наука – всеки може да научи основите“, казва Хади Партови, основател и изпълнителен директор на Code.org, в изявление на сайта на събитието. „Над 100 милиона студенти по света изпробваха час на кода. Търсенето на съответното образование по компютърни науки от 21 век преминава всички граници и не знае граници. “

Kodable ще помогне на студентите да се запознаят с компютърните науки, използвайки своята програма за почистване на плажа, в която студентите използват основни концепции за кодиране, за да защитят морския живот от замърсяване. Планът за урок с двойно предназначение, който придружава играта, учи учениците за поддържане на океаните здрави, докато учат основни концепции за кодиране.

Движейки се напред, Джон каза, че Kodable също ще се съсредоточи върху затварянето на пропуските между родители, учители и ученици, що се отнася до технологичното образование.

„Добре е документирано, че съществуват пропуски в постиженията, защото децата нямат укрепване на уменията, които са научили в класната стая у дома“, каза той. „Ние не смятаме, че кодирането трябва да се преподава в училищата, така че предприемаме стъпки, за да включим родителите повече в напредъка на децата си, за да завършат наистина този кръг.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map