Mirantis: Kako pružatelj usluga upravljanja otvorenim oblakom pomaže poduzećima da iskoriste snagu inovacije otvorenog koda kako bi postigli ROI u oblaku na skali

TL; DR: Od svog osnutka 2011. godine, Mirantis je David mnogim Goliatima iz tehnološke industrije, prevladavajući naizgled nepremostive kvote gritom, odlučnošću i – naravno kodiranjem kotleta. Danas je privatno preuzeta tvrtka pobijedila kao lider u OpenStack i Kubernetes doprinosima i ima položaj vodećeg pružatelja usluga otvorenog oblaka u industriji. Nedavno smo sjeli s Mirantisom, potpredsjednikom korporativnog marketinga Davidom Van Everenom, koji nam je rekao kako se odgajatelji u industriji nastavljaju graditi na povijesti neumoljive inovacije – uključujući puštanje nove tehnologije koja pomaže poduzećima da iskoriste prednost oblaka u razmjeru..


Kalifornijski Mirantis prvi put je utopio nožne prste na tehnološko tržište 2011. godine, doprinoseći šifrom otvorenoj izvornoj infrastrukturnoj platformi OpenStack, koja je pokrenuta krajem 2010..

“Tu je Mirantis sebi dao ime,” rekao je David Van Everen, potpredsjednik korporativnog marketinga u Mirantisu. “Bili smo jedna od prvih tvrtki koja je prihvatila OpenStack kao vodeći suradnik u softverskoj bazi otprilike četiri godine, od 2012–2016.”

U to su vrijeme IT operateri pokušavali oponašati funkcionalnost koju bi mogli postići s javnim pružateljima oblaka, poput Amazon Web Services (AWS), na privatnom oblaku.

“OpenStack je pokrenut radi pružanja tog iskustva s javnim oblakom kroz lokalni oblak”, rekao je David. “Tijekom te četiri godine, mnoge velike i male tvrtke – uključujući RedHat i HPE – pridonijele su kodeksu OpenStack, dodajući puno mogućnosti i stabilnosti.”

Krajem 2016., međutim, tržište se pomaklo. David nam je rekao kako su kompanije počele shvaćati da je orkestriranje vlastitih privatnih oblaka izuzetno teško.

“To je uključivalo neko stvarno teško podizanje, a javni oblak je sve više počeo dominirati na tržištu oblaka u cjelini”, rekao je David. “Sve je više i više tvrtki, posebno poduzeća, koje su odlučile otići u javni oblak zbog svoje oblačne infrastrukture, ostavljajući pružatelje telekomunikacijskih usluga kao glavne potrošače i korisnike OpenStack tehnologije.”

David Van Everen glavom i logotipom Mirantisa

Potpredsjednik korporativnog marketinga David Van Everen rekao nam je kako se Mirantis razvio u lidera u upravljanju otvorenim oblakom.

Mirantis je brzo krenuo na smjenu, što je uključivalo i pomak prema kontejnerskim aplikacijama i tehnologijama poput Kubernetesa.

“Vidjeli smo da postoji potreba za fleksibilnijim pristupom upravljanju softverom koji se koristi za oblačnu infrastrukturu, pa smo uveli razvojne principe i alate u način na koji isporučujemo softver”, rekao je David.

Tvrtka je tijekom 2016. godine kupila TCP Cloud kako bi proširila svoje upravljane mogućnosti otvorenog oblaka i 2017. godine pokrenula platformu Mirantis Cloud, uključujući Kubernetes i OpenStack. To je uključivalo raščlanjivanje na pojedinačne usluge sav softver koji je Mirantis isporučio kupcima.

“U izvjesnom smislu, bilo je vrlo slično onome što rade mnoge tvrtke kada kontejneraju svoje aplikacije: stvaraju mikroservise za pojedine dijelove ili usluge unutar aplikacije”, rekao je David. “Isto smo učinili i s OpenStackom, Kubernetesom i softversko definiranim umrežavanjem, i došli smo do ove objedinjene kolekcije artefakata – uglavnom VM-ova – koji su bili zapakirani i dostavljeni u skladište.”

Danas Mirantis ostaje vodeći pružatelj OpenStack-a, jedan je od prvih 10 suradnika Kubernetes-a i sebe predstavlja kao # 1 pure-play open cloud kompanija – svi zadržavajući inovativne startap kulture poznati su po tome.

Korak s više oblaka koji omogućuje neprekidnu isporuku s otvorenim kodom

Mirantis Cloud Platform (MCP), hrpa softvera s više oblaka, sada igra vitalnu ulogu u pomaganju poduzeća i pružatelja usluga da pouzdano ubrzaju isporuku aplikacija otvorenog koda. Izgrađen korištenjem operativno usmjerenog pristupa, pruža proaktivno praćenje i analitiku kako bi se osigurala maksimalna dostupnost uz kontinuirano isporučivanje automatiziranih ažuriranja infrastrukture, kao i aplikacija, kroz CI / CD cjevovod.

„Naši kupci imaju razvojnu alatnu mrežu koja se zove DriveTrain, markirano ime za upravljački dio životnog ciklusa Mirantis Cloud Platform koji je u osnovi git, Gerrit i Jenkins“, rekao je David. „Stvara CI / CD cjevovod za isporuku paketa koje korisnicima Mirantis Cloud Platform pružamo kako bi mogli sve to potrošiti mnogo brže i raditi stvari poput ažuriranja ili nadogradnje na mjestu s minimalnim ili nultim vremenom za radna opterećenja, na primjer „.

Platforma može uključivati ​​OpenStack i / ili Kubernetes, omogućavajući korisnicima brzu isporuku VM, spremnika i gotovih metala za računanje; uz Ceph, OpenContrail i Calico za pohranu i umrežavanje definirano softverom.

To je fleksibilan model koji omogućava korisnicima da brže utječu na inovacije s otvorenim kodom – u roku od nekoliko tjedana u odnosu na mjesece ili čak godine.

“Sve se svodi na poslovnu okretnost, što može pridonijeti i većim prihodima i manjim troškovima”, rekao je David.

Model „ključ u ruke”, koristi-prenosi-prijenos, bez zaključavanja dobavljača

Tvrtkov fleksibilan model isporuke-upravljanja i prijenosa dizajniran je tako da odgovara operacijama i potrebama podrške svakog klijenta. izgraditi faza, na primjer, uključuje mapu puta koja ocrtava kako klijent potencijalno može mjeriti.

“Dio onoga što radimo tijekom otkrića i primjene je rješenje arhitekta na način koji za njih ima smisla”, rekao je David. “Ako imaju više centara podataka ili trebaju napraviti više klastera, imamo alat koji će nam pomoći da ponovimo ono što gradimo u dodatne centre podataka ili dodatne klastere po potrebi.”

Sljedeće dolazi raditi faza, uključujući OpsCare. David nam je rekao da je ovo upravljana usluga gdje Mirantis ima SLA s kupcima i upravlja okruženje za njih.

Ali, kao što je David napomenuo, prijenos faza je gdje prednosti softvera otvorenog koda zaista sjaju.

“Jedna od prednosti otvorenog koda za poduzeća je ta što postoji veća sloboda od zaključavanja dobavljača”, rekao je David. “Čak i ako kompanije to ne iskoriste, znaju da je to tamo i imaju mogućnost. To je u osnovi kontrolirani prijelaz s naše upravljane usluge i našeg OpsCare-a na njihov operativni tim koji preuzimaju i nama koji pružaju poslovnu podršku. “

Usmjerite oblak u mjerilu s Mirantisovom aplikacijskom platformom temeljenom na Spinnakeru

Najnovija ponuda tvrtke, Mirantisova platforma za aplikacije (MAP), trenutno je u beta testiranju.

“MAP je nova ponuda koja se prije svega temelji na tehnologiji otvorenog koda koja se zove Spinnaker i namijenjena je pružanju alata i upravljanju izdanjima za oblačne aplikacije”, rekao je David.

Tehnologija funkcionira kako od privatnih tako i javnih pružatelja usluga oblaka i neovisna je o MCP-u, ali nadopunjuje s njim.

“To u suštini pruža način da se kompanijama omogući postizanje ROI-a u oblaku”, rekao je David. “S mnogim smo tvrtkama nedavno razgovarali o tome kako premještaju aplikacije u oblak, kako skladištaju aplikacije – ili ne, u puno slučajeva.”

Iskorištavanje prednosti oblaka u skali je izazov. David nam je rekao da je jednostavno za recimo 10 ljudi pokrenuti aplikaciju na Amazonu. No, kako broj raste, tako raste i razina težine.

“Kada govorite o 1.000 inženjera iz 100 timova, postaje mnogo izazov standardizirati procese i alate oko toga”, rekao je. “MCP Apps osmišljen je da pomogne u rješavanju tog problema.”

MCP Apps također pomaže korisnicima da uvedu nova izdanja u proizvodnju, s mogućnošću da ih se povuče ako se otkriju nepravilnosti. A David je rekao da je Spinnaker orkestracijski motor koji kontrolira sav taj proces.

“Sveukupni luk za Mirantis kao kompaniju kreće se od infrastrukture prema aplikacijama i od klasičnih IT operacija prema razvojnim i kontinuiranim principima isporuke – preko infrastrukturnog softvera i aplikativnog softvera koji pružamo našim kupcima”, rekao je.

OpenStack & Kubernetes trening & Potvrda prilagođena potrebama korisnika

Pored MCP-a i MAP-a, Mirantis pomaže IT stručnjacima da se istaknu u OpenStacku i Kubernetesu kroz sveobuhvatni nastavni plan i program koji je dostupan na 85 lokacija širom svijeta. Prodavači-agnostički tečajevi uključuju praktičnu obuku, teoriju i suradnju vršnjaka kako bi student osigurao alate potrebne za stručnost.

Do danas je Mirantis dodijelio svoje certifikate OpenStack i Kubernetes – priznate kao neke od najboljih IT certifikata u industriji – na više od 4500 studenata, opremljujući ih znanjem za upravljanje bilo kojim okruženjem otvorenog koda.

Instruktori tvrtke su inženjeri u kući sa Linuxom, umrežavanjem, virtualizacijom i pohranom. Donoseći ovu tehničku stručnost u učionicu, Mirantis osigurava učenicima cjelovito obrazovno iskustvo.

U prošlosti je ta stručnost upravo Mirantisu pružila šansu za borbu protiv konkurenata.

„Kad smo se slagali s imenima velikih tvrtki, a bili smo samo mali Mirantis, često bi se uspjeli natjecati za posao, jer smo OpenStack inženjerske dijelove imali kroz sve naše doprinose u šifri, kao i profesionalna tvrtka orijentirana na usluge. koji bi mogli riješiti složenost koju uključuje OpenStack “, rekao je David.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me