LiteSpeed ​​web poslužitelji izvuku više iz postojeće infrastrukture pružanjem visokih performansi za predmemoriranje i spuštanje troškova

TL; DR: Iza laganog, ali vrlo brzog web poslužitelja, LiteSpeed ​​Technologies ubrzava rad web mjesta i smanjuje troškove infrastrukture. Umjesto dodavanja više hardvera za ublažavanje problema sa opterećenjem, LiteSpeed ​​Technologies koristi arhitekturu vođenu događajima i najsuvremenije predmemoriranje kako bi izvukao više performansi postojećeg hardvera. Osnivač George Wang i softverski inženjer Michael Alegre podijelili su kako tvrtka open-source i komercijalni proizvodi povećavaju učinkovitost i za tvrtke koje pružaju usluge hostinga i vlasnike web lokacija..


Vlasnik dviju popularnih WordPress web stranica imao je zastrašujući izazov za srednjeg grčkog pružatelja usluga hostinga SigmaWeb: Web stranice prosječno su pregledale milijun stranica dnevno i poslužile su 80.000 jedinstvenih posjetitelja otprilike 70 zahtjeva u sekundi.

Vlasnik web lokacije bio je razočaran performansama prethodnih domaćina – web-lokacijama trebaće između osam i 12 CPU-a za upravljanje prometom – i nadao se da će SigmaWeb moći izdržati sve veći promet web mjesta.

Vlasnik SigmaWeb Stratos Vougas postavio je stranice na različite verzije i konfiguracije Apachea, u pokušaju da bez problema uspije riješiti probleme s opterećenjem. Prijatelj je na kraju preporučio web poslužitelj od LiteSpeed ​​Technologies, a rezultati su bili izvanredni.

Nakon samo nekoliko minuta instalacije, opterećenje je palo na manje od jednog procesora. Potrošnja memorije pala je sa 14 GB na ispod 4 GB. Koristeći arhitekturu LiteSpeed-a usmjerenu na događaje i optimizirano kodiranje broj procesa se drastično smanjio, s gotovo 200 na manje od 10.

“Bavim se ugostiteljskim poslom od 2003. godine i isprobavam različita rješenja”, rekao je Stratos u studiji slučaja. “Ovo je prvi put da sam vidio nešto takvo. Zahvaljujući LiteSpeed ​​web poslužitelju, ozbiljno ću razmotriti ulazak na tržište teškog prometa ovdje u Grčkoj, tržište kojem sam se bojao pristupiti. “

Kako LiteSpeed ​​pomaže domaćinima i tvrtkama da dobiju najviše od hardvera

Osnivač George Wang pokrenuo je tvrtku 2002. godine nakon što je napisao visoko performansni, visoko dostupan sustav praćenja za AT&To je IP mreža.

Dok Apache i NGINX kontroliraju lavovski udio upotrebe web poslužitelja, LiteSpeed ​​poslužitelji napajaju više od 2% interneta – dovoljno za četvrto mjesto, iza Microsoftovog IIS.

Osnivač George Wang i logotip LiteSpeed-a

Osnivač George Wang stvorio je LiteSpeed ​​kako bi pomogao vlasnicima web lokacija i hosting kompanijama da povećaju performanse.

“LiteSpeed, Apache i NGINX svi su proizvodi istodobno istodobno, ali svi smo krenuli različitim putovima”, rekao je George. “Naša niša je Apache kompatibilnost i pomažemo hosting tvrtkama i korisnicima da lako upravljaju performansama infrastrukture.”

1. Kompatibilnost Apache nudi mogućnost zamjene dodataka

Ako mogu pročitati konfiguracijsku datoteku Apache, korisnici LiteSpeed-a mogu odmah iskoristiti prednosti performansi bez glavobolje prelaska na novu platformu poslužitelja.

“Gotovo sve popularne značajke Apache su već ugrađene u naš proizvod”, rekao je George.

LiteSpeed ​​čita i pokreće datoteke httpd.conf i .htaccess tvrtke Apache, što znači da korisnici ne moraju konfigurirati LiteSpeed ​​poslužitelje s istim postavkama. Platforma se može instalirati i prebaciti za manje od 15 minuta bez stanke.

Tvrtka dodatno pojednostavljuje prijelaz na LiteSpeed ​​poslužitelje nudeći instalacijsku skriptu i dodataka upravljačke ploče jednim klikom za WHM, Plesk i DirectAdmin.

2. Arhitektura na temelju događaja koristi manje resursa za povećanje brzine

Web stranica tvrtke opisuje razliku između web poslužitelja temeljenih na događajima i procesa temeljenih na analogiji kafića. U kafiću sa procesima, poput Apachea, jedan zaposlenik opslužuje jednog kupca; barista preuzima narudžbu kupca, ispunjava je i obrađuje plaćanje prije nego što prijeđe na sljedećeg kupca.

Međutim, šalter kafe LiteSpeed-a više je poznat popivačima kave: jedna osoba prima narudžbe, dok druga pravi pića.

Umjesto stvaranja novog procesa ili niti za svaku vezu, kao što to čini Apache, LiteSpeed ​​poslužitelji obrađuju sve veze sa samo nekoliko procesa koji ostaju otvoreni i obrađuju više zahtjeva. LiteSpeed ​​koristi vanjske procese za dinamičke web aplikacije i zahtjeve baze podataka dok nastavlja s polja statičkih zahtjeva.

Grafikoni koji prikazuju mjerila za izvedbu

Internetski poslužitelji LiteSpeed ​​isporučuju statičke datoteke do pet puta brže od Apachea.

Iako LiteSpeed ​​isporučuje statički sadržaj do pet puta brže od Apachea, korisnici će primijetiti najveću razliku u dinamičkim informacijama: LiteSpeedova konfiguracija vođena događajima služi aplikacijama i bazama podataka do 40 puta brže od Apachea.

3. Učinkovita upotreba CPU-a i RAM-a povećava mogućnost multitenancy

LiteSpeedova arhitektura na temelju događaja oslobađa hardverske resurse za druge procese, poput onih koji poslužuju dinamički sadržaj iz web aplikacija ili MySQL baza podataka. Učinkovitost LiteSpeed-a znači da poslužitelji mogu isporučiti brže učitavanje stranica koristeći 98% manje resursa.

Prema klijentu softverskog inženjera Michaela Alegre, glavni klijenti LiteSpeed-a dijele se pružatelji usluga hostinga koji cijene kako web poslužitelji učinkovitije upravljaju resursima..

“Neke tvrtke stavljaju 200 ili 300 klijenata u jednu kutiju i moraju dobiti drugu kutiju ako ih dobiju više”, rekao je Michael. “Međutim, jednom kada se prebace na nas, oni lako mogu smjestiti 2.000 do 3.000 klijenata na isti okvir bez ikakvog dodatnog hardvera.”

OpenLiteSpeed: Web sučelje pomaže korisnicima da izbjegnu konfiguracijsku datoteku

Uz komercijalne web poslužitelje, LiteSpeed ​​nudi verziju otvorenog koda s istim laganim performansama.

Iako poslužitelj otvorenog koda uključuje ugrađeno predmemoriranje stranica i neograničene procese, neće čitati Apacheove konfiguracijske datoteke ili u potpunosti podržati .htaccess.

“To je malo više posla, ali to je za drugačiju ciljanu publiku”, rekao je George. “Za ljude koji žele sami upravljati konfiguracijama bez upravljačke ploče.”

Umjesto toga, OpenLiteSpeed ​​korisnici mogu konfigurirati arhitekturu s korisničkim internetskim sučeljem. “Ne morate dodavati konfiguracijsku datoteku na vaš tanjur, tako da je netehnički ljudima mnogo lakše”, rekao je George.

Ugrađeno predmemoriranje stranica i podrška za ESI brže su dinamični

Prema Georgeu, LiteSpeed ​​je počeo razvijati rješenja za predmemoriranje brzo nakon pokretanja web poslužitelja. Usredotočen na ubrzanje specifično za aplikaciju, tim je prvo započeo s razvojem dodatka za Magento zbog složenosti platforme eCommerce..

Grafikoni koji uspoređuju performanse poslužitelja s Magentom

LiteSpeed ​​nadmašuje konkurente kada su u pitanju SSL zahtjevi u sekundi (lijevo) i prosječno učitavanje po stranici (desno).

“Stranica uvijek ima nešto što se razlikuje za svakog korisnika, ovisno o tome koliko je artikala u košarici, koje su stavke već pregledali i što želite usporediti”, rekao je.

Tvrtka koristi Edge Side Includes ili ESI koji administratorima web mjesta omogućuje imenovanje različitih vrsta sadržaja. Jezik za označavanje fragmente web stranice označava statičkim ili dinamičkim – fiksni sadržaj poslužuje se iz javne predmemorije, dok se informacije koje se mijenjaju odvojeno izvlače i predmemoriraju..

“Naš proizvod želi ostati vrhunski”, rekao je George, dodajući da je LiteSpeed ​​prvi glavni web poslužitelj koji je podržao HTTP / 2 – cijelu godinu ispred NGINX-a. „Zaista nam je stalo do koda i zapisujemo ga na mnogo učinkovitiji način. Što god učinimo, bit ćemo najbrži od svega što je dostupno. “

Mali, okretni tim LiteSpeed-a doprinosi cijeloj kompaniji

U otprilike dvije godine, Michael je radio u LiteSpeedu, prešao je od tehničkog pisca do davanja podrške i sada razvija dodatke na upravljačkoj ploči.

“Mi nosimo mnogo šešira”, rekao je uz smijeh. “Jednog dana ću je kodirati, drugi dan ću raditi HTML, a dan kasnije pregledavat ću marketinške materijale.”

Iza poduzetničke kulture, LiteSpeed ​​tim može donijeti četvrti najpopularniji svjetski web poslužitelj s manje od 50 zaposlenih.

“Mnogo smo usmjereni na agilnost, tako da nam manja tvrtka pomaže u tome”, rekao je Michael. “U kompaniji se ništa ne događa što mi ne znamo.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me