Krajnji vodič za web-panele 2020. godine: cPanel vs. Plesk vs. Webmin vs. Ostali alati za upravljanje hostingom

Mnogi ljudi kojima je danas potrebno web hostingovanje žele najjednostavniju metodu za upravljanje poslužiteljima. Mnogi samo očekuju da će im grafičko-korisničko sučelje (GUI) biti na raspolaganju uz njihov hosting račun. Dobra vijest je da mnogi od najboljih domaćina nude najbolje ocijenjene upravljačke ploče u svojim planovima.


Upravljačke ploče hostinga su internetska sučelja koja omogućuju administratorima i / ili korisnicima da upravljaju različitim funkcionalnostima poslužitelja iz udobnosti web preglednika umjesto naredbenog retka..

Iako bi svaka upravljačka ploča hostinga trebala ponuditi iste temeljne značajke – upravljanje domenama, e-pošta, FTP, instalacije aplikacija i tako dalje – stvarni ponuđeni setovi značajki, izgled i razina kontrole mogu se uvelike razlikovati od ploče do ploče. U nastavku, raspravljamo o svakom od najboljih upravljačkih ploča web hostinga.

cPanel & Pregled WHM-a

Kao najčešće korištena upravljačka ploča za hosting, cPanel & WHM uključuje sučelje na razini korisnika (cPanel) i sučelje za upravljanje poslužiteljem (WHM). Dva sučelja se neprimjetno spajaju kako bi ponudili intuitivno upravljanje hostingom i upravljanjem web mjesta za krajnje korisnike i preprodavače, kao i alate za administraciju poslužitelja za hosting pružatelje usluga. cPanelu vjeruju neka od najvećih imena u hosting industriji, uključujući GoDaddy, 1&1, Bluehost, LiquidWeb i HostGator. Pogledajte naše omiljene domaćine koji koriste cPanel:

Pogledajte ostale vrhunske domaćine cPanela »

cPanel misija je osnažiti pružatelje usluga hostinga svih veličina. Jedan od načina na koji cPanel osigurava domaćine, administratore poslužitelja, vlasnike web lokacija i web profesionalce ono što im je potrebno je kroz obrazovanje. Uz informacije koje se nalaze u bazi znanja, dokumentaciji i video tutorijali, cPanel ima posvećen tim trenera koji upravljaju besplatnim internetskim programom obuke, cPanel University, otvoren za svakoga.

Snimak ekrana cPanel sučelja

Direktorica organizacije Engagement Benny Vasquez odlučna je u svojoj obvezi da neće prodavati ljude nečemu što ne žele ili ne trebaju. Umjesto toga, od potencijalnih klijenata traži da imenuju zadatke koje mrze, ali ih moraju obavljati redovito. Neizbježno, zamorne ili svakodnevne poslove, poput upravljanja ažuriranjima softvera ili skeniranja zlonamjernog softvera, dolaze kao odgovori..

“Nikad ih ne pokušavam uvjeriti da trebaju nešto što ne žele, ali ja im pokazujem gdje je cPanel & WHM može riješiti probleme s kojima se susreću i vratiti im svoje dragocjeno vrijeme “, rekla je.

Pomaganje korisnicima u prevladavanju prepreka prilikom hostinga – taktično pomaganju domaćinima da zarade više novca i vlasnicima web lokacija pruža ugodno iskustvo upravljanja – mjesto je gdje cPanel tim sjaji. Benny rade neumorno na “inkrementalnim potezima” koji dodaju vrijednost i pomiču proizvod prema najmoderniziranijoj, fleksibilnoj ploči na webu. Iako su cPanel i WHM podržani samo na Linuxu, podrška za Windows može se postići korištenjem postavki za virtualizaciju.

 • Značajke

  • Najbrže PHP i Ruby web stranice: PHP7, u kombinaciji s PHP-FPM i HTTP / 2, znači da će vaše web stranice letjeti. Nadogradnja sa PHP5.6 će vam dati 70-postotni poticaj, rekao je Benny, dok MultiPHP vlasnicima web lokacija omogućuje jednostavno upravljanje PHP, PHP-FPM i konfiguracijom opcija virtualnih računala. cPanel je također napravio cPanel & WHM 90% brži i smanjuje resurse servera potrebnih za dodatnih 30%.
  • Besplatni SSL certifikat za svako web mjesto: Pomoću AutoSSL-a svaka se web lokacija nalazi na cPanelu & WHM poslužitelju se može automatski izdati besplatni SSL certifikat u nekoliko minuta. Krajnji korisnici mogu certificirati u cPanel sučelju, što znači da pružatelji usluga hostinga neće trebati instalirati SSL usluge. Bez obzira želite li koristiti Comodo, Let’s Encrypt ili nekog drugog davatelja, SSL enkripcija je besplatna i certifikati će biti aktualni tokom cPanel računa.
  • Automatski blokiraj zlonamjerne posjetitelje: Zaštitite svoju web lokaciju od napadača bez sprečavanja zakonitih korisnika da pristupe vašim web lokacijama pomoću cPHulk, što vlasnicima web lokacija omogućuje bijelu listu ili crnu listu čitavih zemalja, IP adresa ili računa. Alat je uključen kao dio cPanela & WHM instalacije i mogu se koristiti za nadgledanje i blokiranje svih pokušaja prijave na cPanel, WHM, FTP, e-poštu i SSH.
  • Automatizirane sigurnosne kopije i restauracije: Održavajte mir bez čuvanja sigurnosnih kopija računa i uživajte u mogućnosti da vratite jednu datoteku iz bilo koje sigurnosne kopije na vašem poslužitelju. Osim toga, korisnici mogu koristiti inkrementalne sigurnosne kopije datoteka i mapa pomoću Rsync-a, koje osiguravaju najbrže moguće sigurnosne kopije na udaljeno odredište.
  • Jednostavna PCI sukladnost: S jakom zadanom konfiguracijom i jednostavnim urednikom i cPanelom & WHM poslužitelj može biti PCI kompatibilan u roku nekoliko minuta, zahvaljujući WHM-ovom korisničkom sučelju.
 • Demo
 • cijena

CPanel API je alat koji domaćini najviše koriste kada integriraju značajke cPanel s vlastitim sustavima podrške, rekao nam je Benny, tako da tim za razvoj cPanel osigurava ispravnu dokumentaciju. Tim se sastaje tromjesečno kako bi utvrdio što slijedi za cPanel & WHM i izdaje sigurnosne zakrpe šest puta godišnje, uz redovna ažuriranja značajki. cPanel Inc., koja je nedavno proslavila 20. godišnjicu, ne pokazuje znakove usporavanja. U 2018. godini tvrtka je fokusirana na što jednostavnije postavljanje najpopularnijih pružatelja usluga oblaka, uključujući AWS i Azure. Prema Bennyju, kolektivno oko tima uvijek je okrenuto sjevernoj zvijezdi – radeći ono što je najbolje za njihove korisnike.

Pleska recenzija

Plesk vodeća je upravljačka ploča u SAD-u koja također otima otprilike 75 do 80 posto europskog tržišta. S podrškom za širinu verzija Linuxa, kao i za kompatibilnost sa sustavom Windows, ploča dolazi u nekoliko izdanja od kojih je svako prilagođeno specifičnim slučajevima korištenja hostinga.

Snimka zaslona sučelja Pleska

Korisničko sučelje smatra se malo čišćim od cPanela, ali u značajkama se Plesk i cPanel ne razlikuju mnogo. Obje kompanije koriste velike hosting tvrtke (često u obliku brenda) i mnogi drugi kupci. Budući da je Plesk najčešće povezan s Windows hosting okruženjima, evo popisa naših najboljih domaćina poznatih po jakom Plesk hostingu:

Pogledajte ostale vrhunske domaćine Pleska »

Nedavno je Plesk postao neovisna tvrtka i oni su strastveno fokusirani na praćenje Interneta koji se stalno razvija. Kreatori panela ciljaju i hosting novaka i hardcore programera čineći upravljanje poslužiteljem jednostavnim i učinkovitim. Tvrtka također ulaže velika sredstva u obrazovne svrhe – uz sadržaj marketinga kako bi naučila web profesionalce najboljim praksama za vođenje poslovanja putem interneta, marketingom, pa čak i pripovijedanjem priča..

 • Značajke

  • Domaćin / OS Agnostic: Plesk se može instalirati na širok raspon operativnih sustava i praktički je domaćin agnostik. Ako pokrećete bilo koji oblik popularne verzije Linuxa (CentOS, Ubuntu, CloudLinux itd.) Ili čak Windows, možete pokrenuti Plesk. Kao dodatni bonus, možete pokrenuti Plesk unutar Docker spremnika koji se nalazi na Docker Hubu. Ovo je snažan faktor povlačenja koji Plesk razlikuje od cPanela, koji radi samo na CentOS-u.
  • Integracija Gita: Kao odgovor na pritužbu da mnogi web paneli ne nude podršku za Git, popularni sustav kontrole verzija koji se koristi za praćenje promjena i ažuriranja web mjesta, Plesk je dodao svoje proširenje Gitman. Proširenje je dostupno za Plesk 12.5 i noviji, s potpunom Git podrškom uvučenom u jezgru u nadolazećem Plesk izdanju.
  • Integracija dockera: Izdanje za listopad 2016. također će ažurirati Pleskovu jezgru do uključivanja Dockerove podrške – s katalogom od preko 200 000 Docker slika. To vam omogućuje pokretanje Docker slika izravno s Pleska bez dodirivanja komandne linije.
  • Sigurnost SSL s jednim klikom: Čak i oni koji su novi u hostingu imaju tendenciju da razumiju potrebu za SSL sigurnošću. Nažalost, postavljanje i ažuriranje može biti bolno. S novim uslugama kao što je Let’s Encrypt koji olakšava i olakšava dobivanje SSL-a (TLS) na vašoj web lokaciji, nema razloga da vaše stranice ne ostanu bez nadzora. Plesk će automatski obraditi dobivanje certifikata i konfiguriranje datoteka baze podataka za prilagođavanje https samo za vas, tako da su zaštićeni i vaša web ploča i sve web lokacije na vašem poslužitelju. To će također uključivati ​​dobrote poput obnavljanja vašeg certifikata, pokretanja HTTP2 ili pružanja sigurnosnih detalja kada je vaš poslužitelj pod napadom.
  • Otvrdnjavanje WordPressa jednim klikom: Predstojeće izdanje proširenja omogućit će korisnicima usluge WordPress hostinga da povjere svoje upravljanje sigurnošću Plesku jednim klikom. Plesk će tada upravljati nadopunama dodataka, ispravkama programskih pogrešaka i sigurnosnim zakrpama za vas.
 • Demo
 • cijena

Za veću pamet, ploča sadrži podršku za brojne verzije PHP-a izvan okvira, s Ruby, Python i NodeJS podrškom dostupnom putem Phusion (ili izvan okvira s izdanjem Plesk Onyx-a). Među popularnim Linuxovim distribucijama koje podržavaju su Ubuntu, CentOS, RHEL, Debian i CloudLinux, s podrškom za nadogradnju za Ubuntu i Debian.

Snimka zaslona Pleska

DirectAdmin pregled upravljačke ploče

DirectAdmin relativno je lagana upravljačka ploča koja podržava Linux. Ima sve osnovne značajke upravljačke ploče, uključujući podršku za postavljanje više kupaca. Sve prodane licence su licence “neograničene domene”.

 • Značajke
 • Demo
 • cijena

DirectAdmin

Pregled upravljačke ploče STORM

Odgovarajući na molbe kupaca za lakšom platformom za upravljanje poslužiteljem, Nimbus Hosting proveo je dvije godine razvijajući vlasničku platformu STORM kako bi naglasio važnost i upotrebljivost. Budući da klijentela domaćina u Velikoj Britaniji gleda prema agencijama za web dizajn i razvoj, STORM omogućuje korisnicima jednostavno i jednostavno postavljanje i upravljanje web stranicama svojih klijenata iz intuitivnog sučelja.

Nimbus hosting proveo je dosta vremena na pojednostavljivanju implementacija iz Git spremišta, poput GitHub-a ili Bitbucket-a. Jednom kada se račun poveže sa STORM-om, korisnici mogu pregledati spremište i podružnicu izravno unutar web stranice ili mape na poslužitelju. Promjene se mogu rasporediti automatski ili jednim klikom, ovisno o tome koju ste postavku odabrali – mnogo brže od korištenja FTP ili SSH.

Ova čista, moderna upravljačka ploča djeluje drugačije od cPanela i Pleska jer nije instalirana na svakom poslužitelju kojim upravlja. Umjesto toga, STORM se nalazi na nekoliko Nimbus Hosting poslužitelja za upravljanje koji se povezuju s klijentovim poslužiteljem kad god se zatraži promjena. Kao takav, morat ćete ugostiti svoje web mjesto ili aplikacije pomoću Nimbus hostinga da biste mogli koristiti STORM. Unatoč dodatnom koraku, ažuriranja se događaju gotovo trenutno.

Centralnim upravljanjem STORM-om, Nimbus hosting povećava ukupnu brzinu, sigurnost i stabilnost svojih hosting usluga. Prema tvrtki, 82% kupaca vidi poboljšanje performansi prilikom prelaska na STORM. Korisnici mogu instalirati najnoviju verziju WordPress-a za manje od 10 sekundi, a poslužitelji G10 HPE STORM-a omogućuju Nimbus Hosting da jamči 99,995% produženog vremena poslužitelja.

Redovito implementirane nove značajke ne zahtijevaju da korisnici ažuriraju svoju upravljačku ploču. STORM pojednostavljuje upravljanje korisnicima i dozvole omogućujući administratorima da postave kada istekne pristup s adrese s bijele liste IP adresa. Slično tome, Šifrirajte SSL certifikate i PCI sukladnost možete omogućiti samo jednim klikom. Korisnici mogu odabrati ponovno pokretanje cijelog poslužitelja ili ponovno pokretanje MySQL, Apache, NGINX ili PHP odvojeno.

 • Značajke
 • Besplatno probno razdoblje
 • cijena

Snimka zaslona upravljačke ploče STORM

Pregled upravljačke ploče Core-Administrator

Temeljni-Admin osmišljeno je kao centralizirano i visoko povezano rješenje koje pruža podršku za upravljanje s više poslužitelja pomoću jedne web konzole za administraciju. To uključuje napredni sustav dozvola i sustav nadzora. Postoji “Besplatno web izdanje” koje je ograničeno na obradu od 10 domena.

 • Značajke
 • Demo
 • cijena

Temeljni-Admin

Pregled InterWorx upravljačke ploče

InterWorx dolazi u dvije verzije paketa: NodeWorx (za upravljanje poslužiteljem) i SiteWorx (za upravljanje web-mjestom). Interworx ima lijep sustav dodataka koji omogućava brzu instalaciju aplikacija, slično Softaculous upravitelju web paketa. InterWorx također ima sučelje naredbenog retka.

 • Demo
 • cijena

Interworx

Pregled upravljačke ploče ISPmanager-a

ISPmanager je fleksibilna upravljačka ploča sa sjedištem u Linuxu, koju nudi ISPsystem, vodeći pružatelj rješenja za automatizaciju hostinga u Rusiji. Gotovo dva desetljeća ISPmanager je prerastao u jednu od najpopularnijih ploča za web kontrolu u zemljama istočne Europe, s rastućom popularnošću na drugim teritorijima. Ova moćna ploča nudi se u dva izdanja; oboje su opremljeni za rukovanje neograničenim domenama i korisnicima i mogu se prilagoditi vašim potrebama marke.

ISPmanager Lite dizajniran je za upravljanje VPS-ima i namjenskim poslužiteljima.

ISPmanager Business idealan je za zajedničko ili distribucijsko gostovanje.

ISPmanager je komercijalni proizvod s karakteristikama sličnim premium kontrolnim pločama, međutim, cijena se nalazi na donjem kraju spektra, pa mnogi krajnji korisnici smatraju da je ova opcija bolja vrijednost. Bogati set značajki ISPmanager-a i povoljna kombinacija troškova ono što nas čini ponosnim što pomažemo u uvođenju softvera na američko tržište.

 • Značajke
 • cijena
 • Demo & 14-dnevna besplatna proba

Snimka zaslona upravljačke ploče ISPsystem - ISPmanager 5

Pregled upravljačke ploče i-MSCP

i-MSCP je s otvorenim izvorima i želi biti dobra upravljačka ploča s više poslužitelja za osobnu i profesionalnu upotrebu (tj. pružatelje usluga hostinga). Ne postoji nitko posebno izvanredan aspekt ovog web panela, ali postoji aktivna zajednica oko njega.

 • Značajke
 • Izvor

i-mscp

Pregled Froxlor Control Panel-a

Froxlor je internetska upravljačka ploča s otvorenim kodom s vrlo čistim sučeljem. Postoje podrška za IPv6, sustav prodaje karata i integrirani sustav za razmjenu poruka prodavača i kupaca. Idealan je za davatelje internetskih usluga i slične organizacije.

 • Značajke
 • Demo
 • Izvor

Froxlor

Pregled upravljačke ploče Vesta

Vesta je s otvorenim izvorima i želi biti jednostavna i lagana web upravljačka ploča. Ne podržava više slične značajke poduzeća (poput postavki više poslužitelja), ali pokušava staviti naglasak na performanse koristeći Nginx za sučelje web panela i Apache za podupirač aplikacija..

 • Značajke
 • Izvor

Vesta

Pregled upravljačke ploče ZPanel

Zpanel (nije ažurirano od 3. ožujka 2014. i više se ne može održavati) s otvorenim izvorima i ima za cilj biti “upravljačka ploča web hostinga poslovne klase s podrškom za neograničene preprodavače.” Sučelje je kompaktno i vrlo funkcionalno. Zpanel ima podršku za mnoge operativne sustave, uključujući Linux, Windows, MacOS i FreeBSD.

 • Značajke
 • Izvor

zPanel

Pregled upravljačke ploče Sentora

Sentora je vilica ZPanela. Ova se vilica dogodila nakon prodaje Zpanela američkoj kompaniji. Sentora sebe naziva “zajedničkom inačicom” ZPanela. Tim koji stoji iza Sentore-a nudi i premium podršku temeljenu na pretplati.

 • Izvor

Sentora

Pregled Webmin upravljačke ploče

Webmin web-upravljačka ploča s otvorenim kodom za administraciju sustava na Linuxu / Unixu. Ima desetak modula za konfiguriranje servisa poslužitelja. Njihov Cloudmin alat je internetsko sučelje za upravljanje virtualnim sustavima, uključujući Xen, KVM i OpenVZ.

 • Demo
 • Izvor

Webmin

Pregled upravljačke ploče ISPConfig

ISPConfig je popularan, open-source sustav web upravljačke ploče s dobrom podrškom za poduzeća. Projekt tvrdi da ima više od 40.000 preuzimanja mjesečno. Dobra je podrška za više poslužitelja, IPv6 i virtualizaciju (OpenVZ), što je idealno za ISP-ove ili druga poslovna okruženja..

 • Demo
 • Značajke

ISPConfig

Pregled upravljačke ploče Ajenti

Ajenti je sustav internetske upravljačke ploče temeljen na Python-u, što ga čini izdvojenim od svih panela temeljenih na PHP-u. Njegova web stranica tvrdi da postoji više od 55 000 aktivnih korisnika Ajentija. Sučelje je vrlo dobro dizajnirano. Ajento pokreće različite distribucije Linuxa i FreeBSD.

 • Izvor

Ajenti

Pregled nadzorne ploče BlueOnyx

BlueOnyx je web-upravljačka ploča s otvorenim kodom koja radi samo na distribucijama CentOS i Scientific Linux. Njegovo sučelje može malo pokazati svoju dob, ali postoji dobra podrška za postavljanje za više korisnika među mnogim drugim značajkama.

 • Značajke
 • Demo

BlueOnyx

Pregled web-ploče CentOS-a

WebOS CentOS ploča je otvoreni izvorni web panel za distribuciju CentOS Linuxa. Ima solidan skup značajki koji se može slagati s većinom ostalih web panela, iako mu nedostaje podrška na više poslužitelja.

 • Značajke
 • Demo

WebOS CentOS ploča

Pregled virtualne upravljačke ploče

Virtualmin je popularna i (uglavnom) open-source upravljačka ploča koja se nudi u tri verzije proizvoda:

Virtualmin GPL je osnovni softver za web upravljačku ploču s čvrstim setom značajki i ugodnim korisničkim sučeljem. Ovaj je proizvod dostupan i u obliku webmin modula. Virtualmin nudi četiri metode za upravljanje vašim poslužiteljem: s web-a, mobilnog, naredbenog retka i putem udaljenog HTTP API-ja.

Virtualmin Professional olakšava instalaciju i ažuriranje mnogih drugih aplikacija (npr. WordPress, Joomla, Magento, NodeJS) i dolazi s komercijalnom podrškom.

Cloudmin Professional je upravljačka ploča s više poslužitelja koja se temelji na Virtualminu, kako bi se omogućila izgradnja oblačnih usluga za korištenje od strane poduzeća i pružatelja usluga. Cloudmin ima podršku za instance Xen, vserver, Solaris Zones i Amazon EC2.

 • Značajke
 • cijena
 • Izvor

Virtualmin verzija otvorenog koda

Virtualmin Professional ima naprednije značajke podrške za instalaciju aplikacija:

V irtualmin Professional verzija

Zajedničke značajke upravljačke ploče

Općenito, većina upravljačkih ploča implementira zajednički skup značajki. Dok će većina implementirati neki od tih podskupina, postoji nekoliko njih koji uključuju sve njih. Softver upravljačke ploče za web hosting može pružiti pristup:

 • Upravljanje sustavom imena domena (web domene, domene pošte itd.)
 • Upravljanje sustavom e-pošte (adrese e-pošte, kvote e-pošte, sprječavanje neželjene pošte itd.)
 • FTP upravljanje (korisnički računi, upravljanje lozinkama, kvote za datotečni sustav)
 • Pristup datotečnom sustavu koji se temelji na webu
 • Upravljanje SSH korisnikom / ključevima
 • Upravljanje bazama podataka (MySQL, PostgreQSL i ponekad drugi sustavi baza podataka)
 • Upravljanje sigurnosnim kopijama
 • Pristup i izvještavanje dnevnika
 • Dodatak za konfiguriranje dodatnih usluga i instaliranje aplikacija (npr., WordPress)

Kao i kod gotovo bilo kojeg drugog tržišta proizvoda, postoje web nadogradnje i premijske verzije. Neke upravljačke ploče također imaju značajke tvrtke prilagođene tvrtkama kao što su:

 • Upravljanje više poslužitelja s jednog sučelja upravljačke ploče
 • (Za domaćine) Dopustite više klijenata da paralelno pokreću softver na upravljačkoj ploči na poslužitelju
 • Nadzor i upozorenje usluge
 • Sustav prodaje karata za kupce
 • IPv6 podrška

Ove su opcije fantastične za velike, rastuće tvrtke i hostere.

Usporedba značajki upravljačke ploče

Svi znamo da je stvari lakše vidjeti vizualno, pa smo sastavili lijepu tablicu za vas da brzo usporedite sve upravljačke ploče i njihove značajke. Ispod tablice dajemo neke komentare na svaki dio softvera i poveznice kako bismo vam pomogli da dalje istražite.

Recenzije na upravljačkoj ploči
Rezervni jezik
Otvoreni izvor
Linux
Windows
DNS
E-mail
FTP
baze podataka
IPv6
Multi-poslužitelja
cPanelPerl, PHPxxxxxxx
PleskPHP, C, C++xxxxxxxx
DirectAdminPHPxxxxxx
OLUJAPHPxxxxxx
Temeljni-AdminPHPxxxxx
InterWorxPHPxxxxxxx
ISPmanagerC++xxxxxxx
iMSCPPHP, Perlxxxxxxx
FroxlorPHPxxxxxx
VestaPHPxxxxxx
ZPanelPHPxxxxxxxx
SentoraPHPxxxxxxx
WebminPerlxxxxxxxx
ISPConfigPHPxxxxxxxx
AjentiPitonxxxxxx
BlueOnyxJava, Perlxxxxxxx
WebOS CentOS pločaPHPxxxxxxx
VirtualminPHPxxxxxxxx

Značajke ovih ploča su različite. Neki paneli možda su najprikladniji za klijente koji dijele hosting, dok su drugi vrlo popularni među korisnicima hostinga u oblaku. Ipak, bilo da web mjesto pokrećete na namjenskim poslužiteljima, VPS-u ili zajedničkom hosting okruženju, korisnost mogućnosti upravljanja datotekama, e-poštom, aplikacijama i tako dalje s jednog intuitivnog sučelja je neprocjenjiva..

Završna napomena

Nadamo se da će vam ovaj brzi pregled najboljih 17 web-ploča koje se aktivno održavaju ostaviti da ste potpuno spremni za najbolji odabir prilikom pretraživanja web-ploče kako biste zadovoljili vaše osobne ili profesionalne potrebe upravljanja web-mjestima..

Prije nego što odaberete ploču, morat ćete znati koji “kanta” hostinga (dijeli nasuprot posvećenom i virtualnom) najbolje odgovara vašim potrebama za hostingom. Naš vodič za osnove upoznat će novorođenče s onim što je web hosting i što im treba da bi započeli.

Pogledajte najbolje planove hostinga sa uključenim kontrolnim pločama

Zapamtite, web ploča je samo internetska nadzorna ploča vlasnika web mjesta za upravljanje aplikacijama, datotekama, programskim dodacima i još mnogo toga za njihovu web lokaciju – a mnoge omiljene usluge hostinga naših stručnjaka uključuju fantastične upravljačke ploče u svoje pakete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me