Консултативен съвет за сигурност в чужбина: Насърчаване на сътрудничеството в областта на сигурността между правителството на САЩ и американския частен сектор

TL; DR: Създаден през 1985 г., Отвъдморският консултативен съвет за сигурност (OSAC) е съвместно предприятие между държавния департамент на САЩ и частния сектор, фокусиран върху международните проблеми на сигурността от взаимен интерес. Центърът за научноизследователска и информационна поддръжка на Съвета (RISC) предоставя изследвания и анализи, достъп до частния сектор и насоки за настоящите и възникващите цифрови заплахи. Следете за 34-ия годишен брифинг на OSAC през ноември, информативно събитие, съсредоточено върху разширяване на вашата мрежа и знания.


През 1985 г. увеличението на заплахите срещу американските интереси подтикна група изпълнителни директори от добре известни американски фирми да се срещнат с тогавашния държавен секретар Джордж П. Шулц.

Тяхната цел – да засилят сътрудничеството между американския частен сектор и правителството на САЩ по въпросите на сигурността – беше постигната при създаването на Консултативен съвет за сигурност в чужбина (OSAC). Съгласно Закона за федералния консултативен комитет OSAC действа като съвместно предприятие между държавния департамент на САЩ и частния сектор на САЩ.

“От 1985 г. насам OSAC насърчава сътрудничеството в областта на сигурността между Държавния департамент и интересите на частния сектор в САЩ по целия свят”, заяви американският държавен служител. „Съветът се състои от 34 представители на компании, нестопански организации и правителствени агенции, които се занимават със сигурността в чужбина.“

OSAC лого

Чрез OSAC публичният и частният сектор работят за решаване на международни проблеми на сигурността от взаимен интерес.

Директорът на Службата за дипломатическа сигурност (DSS) служи като съпредседател на съвета, както и ротационен член на общността на частния сектор. Днес OSAC включва също повече от 5500 американски компании, образователни институции, базирани на религия организации и неправителствени организации.

В допълнение, изследвания на OSAC & Центърът за информационна поддръжка (RISC) предоставя най-новата информация, свързана с безопасността и сигурността, чрез оригинален анализ, събития в мрежа, консултации по сигурността и известия за заплахи в своя избирателен район.

Всяка организация от частния сектор в САЩ с операции в чужбина има право да се присъедини към OSAC, да участва в събития или програмиране и да използва услугите си безплатно. Като цяло OSAC работи с повече от 25 000 мениджъри по сигурността и поддържа повече от 150 индивидуални програми в цялата страна и по целия свят.

„Мрежата и достъпът до лицата, вземащи решения в частния и публичния сектор на сигурността, са крайъгълният камък, поради който толкова много ръководители на сигурността поддържат взаимодействието си с OSAC след създаването му през 1985 г.“, заяви служителят на Държавния департамент.

Използвайки своя 35-годишен опит за предоставяне на инструментите и най-добрите практики, необходими за справяне с развиващите се днес предизвикателства в областта на сигурността, OSAC продължава своята мисия за смекчаване на проблемите със сигурността в чужбина.

35 години опит, смекчаващи проблемите със сигурността в чужбина

Пространството за сигурност се развива бурно през последните няколко десетилетия с появата на мрежата като основен комуникационен инструмент и все по-голяма зависимост от цифровите активи. За да остане уместен и полезен, OSAC работи за разширяването на съответния обхват.

„От създаването си OSAC следва ръководството на мениджърите по сигурността на частния сектор, за да разшири обхвата си, разглеждайки други заплахи за операции в чужбина“, заяви служителят на Държавния департамент. „Престъпността, гражданските вълнения, киберсигурността, здравословните проблеми и реакцията на природните бедствия са сред много проблеми, свързани със сигурността, които OSAC сега адресира в своите продукти и форуми.“

По отношение на сигурността в мрежата OSAC наскоро насочи вниманието си към опасенията като използването на VPN в Китай, защитата на данните при използване на публичен wifi и увеличаването на иранските кибератаки на частния сектор.

Комуникационните механизми на OSAC също се развиха през последните десетилетия. Първоначално се доставя изключително чрез доклади и периодични брифинги във Вашингтон, D.C., сега OSAC осигурява онлайн достъп до информация чрез OSAC.gov, мобилното приложение OSAC за iOS и Android, редовни уебинари и присъствието му в Twitter.

В допълнение, програмирането на OSAC се е разпространило както в САЩ – с повече местни събития, достъпни за мениджърите по сигурността, базирани извън Вашингтон, както и в посолствата и консулствата на САЩ по целия свят..

Методологията на съвета също се разви. „Трябва да гарантираме, че информацията за сигурността, която предоставяме, е ясна и приложима“, заяви служителят на Държавния департамент. „Вместо да се фокусираме върху научни документи за научни изследвания, ние предоставяме кратки снимки на текущите тенденции и инциденти и предоставяме интерактивни консултации, за да се съсредоточим върху специфичните нужди на избирателите.“

OSAC също така провежда проучвания, за да определи как неговите мрежи реагират на промените в средата за сигурност и след това изготвя навременни отчети за останалата част от общността. Това дава възможност на всяка организация да установи стандарти, когато става въпрос за готовност.

„Тъй като толкова много в частния сектор с отговорности по сигурността или безопасността не е задължително да има опит в областта на сигурността, ние правим всичко на обикновен английски език, избягвайки технически жаргон или други формалности, които биха могли да объркат значението на нашето послание“, заяви служителят на Държавния департамент. „Искаме да сме сигурни, че всички разбират какво имаме да кажем.“

Център за изследователска и информационна поддръжка на OSAC (RISC)

През 1997 г. Бюрото за дипломатическа сигурност (DS) създаде RISC – персонал за изследователска и информационна поддръжка, посветен на въпросите на сигурността в чужбина, засягащи САЩ – в отговор на препоръка на OSAC. Днес RISC е съставен от програми за научни изследвания и информационни дейности, включително съвети на държавите, регионални съвети и специфични за сектора работни групи.

Отделът за изследвания и анализи например отговаря за изготвянето на доклади, инструктажи и консултации по въпроси, засягащи частния сектор в чужбина..

„Миналата година проведохме над 2000 индивидуални консултации по сигурността с учредителните организации и изготвихме 200 оригинални аналитични доклада за сигурност“, заяви служителят на Държавния департамент. „Публикувахме почти всички наши популярни 250 доклада за престъпления и безопасност, за да осигурим добра база за средата на сигурност във всяка страна по света.“

RISC лого

Центърът за изследователска и информационна поддръжка (RISC) е създаден през 1997 г..

От друга страна, отделът за програми за аутрич насърчава и улеснява информационните мрежи като окръжните съвети на OSAC, които имитират модела на OSAC на 142 задгранични места. Съветите на държавите помагат за обединяването на дипломатически мисии и организации от частния сектор, за да се улесни обмена на информация, свързана със сигурността в чужбина.

В допълнение към съветите на страните, отделът за програми за външни програми обединява специфични за сектора работни групи OSAC и регионални съвети на OSAC, които предоставят възможности на членовете да участват в дискусии за сигурност, съсредоточени върху Африка, Европа, Латинска Америка, Близкия Изток и Паназия..

И накрая, Global Security на OSAC поддържа тясно свързани връзки в общността на разузнаването, за да спомогне за въвеждането на информация на некласифицирано ниво, когато правителството на САЩ е запознато с конкретни и достоверни заплахи, насочени към индивиди или организации в САЩ..

Движейки се напред, OSAC ще продължи да разширява мисията си за споделяне на информация за сигурността с частния сектор. Подчертаните инициативи включват форум „Жени в сигурността“, специфични за индустрията работни групи, фокусирани върху теми като авиацията и академичната сигурност, и отвъдморските и регионалните съвети за ръководители на сигурността със специфични за местоположението отговорности.

Очаквайте есента: Годишен брифинг на OSAC

В момента OSAC подготвя своето най-голямо вътрешно събитие за годината: годишния брифинг на OSAC. Проведено на 20-21 ноември 2019 г. във Вашингтон, округ Колумбия, събитието ще се фокусира върху разширяването на мрежата и знанията. Регистрацията вече е отворена в OSAC.gov.

„Тази двудневна конференция е домакин на 1300 професионалисти по сигурността от всички сфери и включва анализ на собствения ни персонал, основни адреси на основните участници в бранша, панелни дискусии с професионалисти, споделящи най-добрите практики, произтичащи от реални инциденти, и възможности за обучение на участници, които варират от рано – кариерни анализатори на главни служители по сигурността на компаниите на Fortune 500 “, заяви служителят на Държавния департамент.

Банер за годишен брифинг на OSAC

Регистрирайте се сега за 34-ия годишен брифинг на OSAC на 20-21 ноември 2019 г..

OSAC се подготвя и за други програмни предложения, включително регионални и национални конференции, предназначени да помогнат на мениджърите по сигурността да учат, да участват и да се свързват с играчи от правителствения и частния сектор.

Ако се интересувате от член на OSAC, посетете OSAC.gov, за да се регистрирате. Регистрацията е ясна и осигурява достъп до всички услуги и програмиране на OSAC, както и до информация, получена от огромната глобална мрежа от състави и организации на OSAC.

„Нашите избиратели знаят на кого да се обадят, когато имат въпрос или проблем със сигурността – или дори ако просто искат да отхвърлят идея от някой, на когото имат доверие“, заяви служителят на Държавния департамент. „Това е полза от OSAC. Освен това, това не идва безплатно за частния сектор. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me