Koliko brzo platforma Edge Cloud pomaže tvrtkama da obrađuju podatke u stvarnom vremenu kako bi poboljšali performanse interneta i aplikacija

TL; DR: Održavanje lojalnosti kupaca i ostvarivanje prihoda postali su korisno iskustvo (UX) u današnjem poslovnom okruženju na mreži. Web lokacije s poteškoćama u vezi s izvedbom ili vremenom učitavanja često uzrokuju da posjetitelji odustanu, i što je još gore, kažu prijateljima. Brzo postavljena oblačna platforma pomaže tvrtkama da budu u toku s očekivanjima kupaca, pružajući brza i sigurna iskustva posjetitelja. Platforma mjeri na zahtjev, optimizirajući vrijeme učitavanja dinamičkim ubrzanjem stranice. Kroz fleksibilno predmemoriranje i strujanje podataka u stvarnom vremenu brzo pomaže nekim od najvećih mrežnih tvrtki na svijetu poboljšati performanse svojih web lokacija i aplikacija.


U suvremenom mrežnom poslovnom prostoru tijekom proteklog desetljeća došlo je do povećanog usredotočenja na korisničko iskustvo (UX), a velik dio tog fokusa počiva na pouzdanosti web mjesta i vremenu učitavanja. Statistike govore – 39% posjetitelja napusti web mjesto ako se slike predugo učitavaju, a 68% posjetitelja neće se vratiti na web mjesto s lošim performansama. Što je još štetnije, zapanjujućih 46% potrošača koji napuštaju web mjesto zbog problema s opterećenjem širit će riječ o svojim prijateljima, što može biti posljednji čavao u lijesu za posao na današnjem konkurentnom mrežnom tržištu.

Vrijeme učitavanja je novac i brzo je napravio misiju pomaganja tvrtkama u optimizaciji.

“Vrijeme utovara postalo je samo kritičnije kako vrijeme prolazi, posebno s današnjim očekivanjima trenutnog pristupa. Korisnici će skakati ako se web lokacija ne učitava dovoljno brzo, “rekao je brzonaštični direktor CI Tyler McMullen. “Web lokacije mogu – i izgube posjetitelje ako ne dobiju trenutni pristup sadržaju.”

Kroz svoju rubnu platformu oblak, tvrtkama brzo nudi mogućnost brzog i sigurnog digitalnog iskustva.

Tyler McMullen je glava i brzo logo

Najbrži CTO Tyler McMullen rekao nam je kako rubna oblačna platforma povećava rad web mjesta i pozitivno utječe na prihode.

Od velikih medija do web lokacija za igre na sreću i e-trgovine, brzo omogućuje tvrtkama razmjenu web stranica bez velikih zahtjeva za ulaganje u infrastrukturu. Ubrzanje tvrtke, fleksibilno predmemoriranje i streaming mogućnosti u stvarnom vremenu daju tvrtkama konkurentsku prednost u ispunjavanju očekivanja posjetitelja kada je u pitanju upotrebljivost i funkcionalnost web mjesta..

Uz predviđanja koja se odmiču od računalstva u oblaku, postaje sve važnije posluživanje podataka na rubu mreže i brzo pomaže učiniti upravo to.

“Naša platforma to omogućuje uz ublažavanje sigurnosnih prijetnji i bez žrtvovanja korisničkog iskustva”, rekao je Tyler. “Ovo je dio šireg trenda koji preusmjerava Internet u cjelini.”

Edge Cloud platforma za pružanje brzih i sigurnih digitalnih iskustava

Najbrža rubna platforma pruža mogućnost da budete svjesni i reagirati na zahtjeve korisnika u stvarnom vremenu. Tyler nam je rekao kako je važno brzo koristiti kao CDN za upravljanje i zaštitu infrastrukture na rubu mreže.

“Naša nova rubna platforma za oblake zbirka je mogućnosti koja omogućuje najpopularnijim svjetskim tvrtkama pružiti sigurna, brza i personalizirana digitalna iskustva što je moguće bliže krajnjim korisnicima”, rekao je. “U konačnici to pomaže digitalnim tvrtkama da se bolje natječu pružanjem skalabilnih, dosljedno sigurnih, brzih i pouzdanih mrežnih iskustava.”

Platforma brzo kombinira uravnoteženje opterećenja, sigurnost u oblaku, lako ubrzanje dinamičke imovine i strujanje u stvarnom vremenu kako bi se to postiglo..

Dinamično ubrzanje stranice s fleksibilnim keširanjem

Spremanje statičkog sadržaja obično uključuje povlačenje sadržaja iz memorije i vraćanje korisniku što je brže moguće. Tyler nam je rekao da je to dobro shvaćen problem, ali dinamičan sadržaj stvara niz novih problema.

“To znači da se morate brinuti o uklanjanju starog sadržaja i dodavanju novog sadržaja nevjerojatno velikom brzinom”, rekao je. “To, bez negativnog utjecaja na propusnost, je izazovno.”

Prema Tyleru, naivna rješenja mogu stvoriti fragmentaciju memorije i naštetiti SSD-ima, što smanjuje njihov vijek trajanja i negativno utječe na kašnjenje.

“Završili smo stvaranje i korištenje novog softvera posebno za ovaj problem.”

Rezultat je bio dinamički softver za ubrzanje web mjesta koji ubrzava zahtjeve i odgovore između brzo prisutnih točaka (POPs) i poslovnog poslužitelja. To zadržava vrijeme opterećenja niskim i visoku iskoristivost posjetitelja.

Prednosti upotrebe laka i brzog SSD poslužitelja

Tyler je napomenuo da brze prednosti performansi dolaze iz dva povezana mjerenja – kašnjenja i protoka. Gledajući kašnjenje, Tyler je rekao da brzo pomno promatra vrijeme do prvog bajta (TTFB).

“Zbog načina na koji je Varnish izgrađen i ogromne količine promjena koje smo ga unutar njega uveli, držimo naš 99. postotak TTFB-a znatno ispod 1ms”, rekao je Tyler. “Iznad tog 99. postotka, počinjete vidjeti učinak kada morate ići na disk.”

No, zbog SSD-a koji se brzo koriste i načina na koji ih tim koristi, čak i iznad kašnjenja od 99. postotka ostaje brže od industrijskog standarda. Krajnji rezultat je mala varijanca od jednog zahtjeva do drugog; prema Tyleru, odgovori su pouzdano brzi.

Kad je riječ o propusnosti, Tyler nam je rekao da niža odgoda znači da se može riješiti više zahtjeva.

“Provodimo puno vremena optimizirajući Varnish tako da možemo upotrijebiti svaki posljednji pad mrežnog opsega i CPU-a”, rekao je. “To nam omogućava da se naša brzina po stroju održi na 40 gbps ili više, što je važno za zaštitu naših kupaca od šiljaka i DDoS-a.”

Streaming u stvarnom vremenu omogućuje kupcima podatke pouzdano i učinkovito

Streaming podataka u stvarnom vremenu ima prednosti i nedostatke, a Tyler je odlučio koliko brzo ih vidi.

“Povećava složenost sustava na neke načine, a smanjuje na druge”, rekao je. “Kada imate podatke u memoriji, najbolje je vrijeme za njihovo premještanje po mreži i isporučivanje korisnicima odmah – odmah.”

Prema Tyleru, trenutno strujanje podataka stvara manje brige o gubitku. Budući da podaci brzo prenose svoje kupce što je brže moguće bez snimanja, problemi s privatnošću i sigurnošću uvelike su smanjeni.

Grafički prikaz kako brzo platforma dostavlja podatke

Brzo dostavlja podatke što je moguće bliže krajnjem korisniku, što rezultira pouzdanom i učinkovitom strujenjem.

Postoje problemi koji mogu nastati strujenjem velike količine podataka u stvarnom vremenu. Tyler nam je rekao da su slični drugim problemima pokretanja CDN-a za dinamički sadržaj.

“Streamiramo gotovo onoliko zapisa u sekundi koliko obrađujemo zahtjeve u sekundi od krajnjih korisnika”, rekao je. “Jedno od ključnih pitanja ovdje je strujanje tih podataka bez DDoSing podataka naših kupaca.”

Da bi se to izbjeglo, brzo koristi hijerarhijski sustav, prikupljajući podatke na više lokacija i usmjeravajući ih na kupce s učinkovitošću.

Pomaganje tvrtkama da budu u korak s očekivanjima kupaca

Brzo optimizira performanse web mjesta za tvrtke u širokom rasponu industrija. Od digitalnog objavljivanja i e-trgovine do mrežnih video i ugostiteljskih usluga, platforma Fastly pomaže tvrtkama da povećaju efikasnost i prihod.

Ponekad su ispravci jednostavni, kao što je to bio slučaj s Pinterestom. Gumb Pin It na društvenoj mreži premješten je na Brzo, što je odmah uštedjelo troškove uklanjanjem potrebe za velikom sigurnosnom infrastrukturom.

Brzo je uspio pomoći u skali web stranice Dollar Shave Cluba nakon što je tvrtka objavila oglas za vrijeme Super Bowla. Više od 100 milijuna gledatelja vidjeli su reklamu Dollar Shave Cluba, a tvrtka je htjela biti spremna pružiti posjetiteljima web mjesta besprijekorno iskustvo.

“Imali smo tona prometa”, rekao je Michael Dubin, predsjednik Uprave Dollar Shave Cluba, “a mjesto je održano i skalirano upravo onako kako smo se brzo nadali.”

Poput Dollar Shave Cluba, New York Times je brzo iskoristio kako bi pomogao svojoj web stranici u očekivanju porasta prometa u izbornoj noći.

“Vidjeli su porast prometa od 8,371% tijekom izborne noći i mogli su čitateljima pružiti nesmetano, pouzdano iskustvo, a istovremeno su ažurirali članke o vijestima i interaktivni sadržaj”, rekao je Tyler.

Sljedeći IT razarač – računalstvo u oblaku na rubu je budućnost

Zahtjevi javnosti za brzim vremenom učitavanja web stranica i pouzdanost su tu da ostanu. S širenjem Interneta stvari i povećanjem internetskog pristupa udaljenim dijelovima svijeta, CDN-ovi moraju održavati tempo kako se krajolik mijenja.

Nedavno je Andreessen Horowitz predvidio da će sljedeći glavni IT razarač računalstvo u oblaku prebaciti na rub mreže i brzo je spreman pomoći tvrtkama da odgovore.

“Izuzetno smo uzbuđeni što pomažemo tvrtkama da pomaknu mrežu na rubu i poboljšaju radnu snagu”, kazao je Tyler. “Budući da velik dio današnjih podataka generiraju korisnici na rubu mreže, obrada i posluživanje podataka na rubu postat će sve važnije. Tvrtke se više ne mogu pouzdati u statičke podatke i ostati relevantne. “

Web stranice zahtijevaju brzu isporuku sadržaja koji se mijenja, kako bi preživjeli i brzo je na prvom mjestu što utira put u budućnost isporuke sadržaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me