Kako Wix Design Playground ™ školuje ambiciozne web dizajnere i omogućuje neprofitne organizacije alatima za puštanje njihove kreativnosti

TL; DR: Kad je tim iz Wixa sanjao Playground, htjeli su pomoći dizajnerima da postanu divlji, ludi i inovativni koliko bi im zamisli dopuštale. I nakon što je uspješno pokrenuo kreativno rješenje za izradu web lokacija, Wix je odlučio da Playground koristi igralište za pomoć zajednicama. Zato je pokrenuo Wix Design Playground, tromjesečni program za novajlije dizajnere u New Yorku i upao one studente s lokalnim neprofitnim organizacijama za pomoć u web dizajnu. Kroz dizajn igrališta, Wix gradi ono što naziva “petljom osnaživanja” koje daje povratak istovremeno prenoseći znanje.


Kad je Wix tim krenuo u kreiranje platforme za razvoj web stranica koja bi potaknula dizajnere na krivotvorenje maštovitih mjesta, jednostavno poboljšanje utvrđenih alata nije bilo dovoljno. Umjesto toga, tim je odlučio usredotočiti iskustvo oko dizajnera, a ne na rezultat.

“Znali smo da želimo staviti tvorca u prvi plan – jer je to dio Wix-ovih vrijednosti, a dodaje i emociju i osjećaj empatije”, rekao je Lior Dahan, Wix dizajner, u postu na blogu predstavljajući svoju novu platformu.

Tako je Wix stvorio novi jezik, novu perspektivu i potopljeni svijet u kojem su dizajneri mogli igrati. Zbog toga su i nazvali inovativnu web platformu Playground. Drugi Wixov dizajner, Amit Asulin, dodao je kako je tim inspiraciju pronašao analizirajući eksperimentalni, racionalni i emocionalni svijet.

Snimka zaslona primjera Wix Playground-a

Wix Playground izgrađen je na umu dizajnera i pruža alate potrebne za izgradnju fantastičnih mjesta.

Jedan je izazov s kojim se tim suočio bio taj što je, iako je imala na umu publiku dizajnera, ta publika pristupila njegovom radu na različite načine. Neki dizajneri vjerovali su svojim instinktima i gradili su stranice bez strukture ili predloška. Drugi su rješavali probleme racionalnim, deduktivnim stilom. To je značilo da je Playground potrebno fleksibilnost da bi radio za mnoge dizajnere, a istovremeno je to jedina stvar koju svi nagrađuju – kreativnost.

Igralište dizajnerima olakšava prijenos videa s YouTubea ili Vimea, a ako žele osigurati vlastite fotografije, mogu se pouzdati u ugrađenu zaštitu igrališta.

Osim što ima ugrađeno 100 fontova, igralište omogućuje dizajnerima da učitaju svoje. Sadrži alate za izoštravanje slika i optimizira ih za obje radne i mobilne platforme. A sa svojim mogućnostima vektorske umjetnosti, izgledom web stranica i dizajnerskim efektima ima obilje alata za poticanje kreativne vatre dizajnera.

Nakon što je Wix izgradio igralište, tim se još uvijek nije osjećao kao da je završio svoj posao. Platforma je pomogla dizajnerima, ali željeli su da ona izgradi više od web stranica. Prema Hagit Kaufman, Wix VP za dizajn & Brand, Wix je želio da igralište pomogne u izgradnji zajednica.

Dakle, tim je pokrenuo program Wix Design Playground koji služi kao pokretačka ploča za dizajnere koji su tek započeli svoju karijeru – i kao način pomoći neprofitnim organizacijama u tom procesu.

Zašto je tim Wix-a sagradio igralište za dizajn zajednicu

Playground pruža poznatim dizajnerima moćan novi alat, ali Wix ga koristi i za podršku onima koji upuste u posao. Zbog toga je tvrtka postavila tromjesečni program koji studentima daje prostor za studij dizajna dok uče od stručnjaka s tog područja.

„Studenti dolaze u New York City, uče savjete i trikove koje profesionalci koriste, a također uče kako sami sebe plasirati na tržište. To je fantastičan način njegovanja novog talenta, “rekao je Hagit.

A budući da Wix vjeruje da je najbolji način za učenje web dizajna stvaranjem web stranice, program studentima pruža iskustvo u stvarnom svijetu dok pomažu zajednici.

„Započeli smo svoj projekt društvenog dobra i obraćali se lokalnim neprofitnim organizacijama. Oni su poput bilo kojeg drugog posla u tome što su obično pokidani za novac i vrijeme “, rekao je Hagit,” Izgradnja dobre web stranice može biti vrlo teška. Ali u Wixu znamo da lijepa web stranica povećava povjerenje i daje vam prednost u odnosu na konkurente. “

Snimka zaslona značajki Wix Playground

Wix igralište nudi značajke koje dizajnerima mogu pomoći – bez obzira na to koliko su iskusni – ostvariti svoju viziju.

Ta partnerstva odjednom ispunjavaju dva korisna zadatka – studentima pružaju mogućnost izrade web stranica za stvarne klijente i pružaju neprofitnim organizacijama prekrasne web stranice bez da moraju ulagati novac koji bi mogli upotrijebiti za pomoć svojim klijentima. Studenti Wix Design playgrounda trebali su pokazati sve vještine koje su naučili, uključujući SEO, marketing putem e-pošte i prikaz galerije. A web stranica je bila vrhunski projekt.

„Studenti su stekli radno iskustvo i razvili svoj portfelj. Moraju vidjeti kako dizajn izravno utječe na druge i kako može obogatiti njihov vlastiti život. Osim toga, vidjeli su što je potrebno za pokretanje posla putem interneta “, rekao je Hagit. “Neprofitne organizacije imaju snažne web stranice i jake poslovne platforme, puno više od svega što bi se moglo pogledati.”

Pomaganje neprofitnim organizacijama na jednom web mjestu

Cilj programa Wix Design Playground je stvoriti zajednicu u kojoj svi pomažu jedni drugima i poboljšavaju mjesto na kojem rade – New York City. To je bila svrha doprijenja do neprofitnih organizacija i stvorila je ono što je Hagit nazvao “petljom osnaživanja”.

Jedna od neprofitnih organizacija s kojom su studenti radili bila je kompanija CharacTours, koja pruža informativne i zabavne pješačke ture po New Yorku. CharacTours je program vidio ne samo kao priliku za redizajn svoje web stranice, već i kao način za stvaranje novog sadržaja i jačanje svog položaja u zajednici. Redizajnirano web mjesto pojednostavilo je i stvorilo stratešku internetsku prisutnost.

To pomaže CharacToursu da postigne svoj konačni cilj – povezati ljude s prošlošću New Yorka i njegovom evolucijom.

Raspon organizacija s kojima partneri su Wix Playground impresivan je i svaka ima jedinstvenu misiju i brand. Na primjer, Inky Blue Animal Rescue djeluje na poticanje odgovornog i humanog ponašanja prema životinjama kroz programe obrazovanja, komunikacije i spašavanja. Nova stranica koristi se za oglašavanje projekata mladih i za pomoć kućnim ljubimcima.

Onda je tu Start unutar Coachinga, organizacije koju je pokrenuo trener za upravljanje stresom Colette Ellis. Njezin je cilj bio osnaživanje žena i željela je klijentima olakšati način rezervacije termina putem interneta.

Ove i druge organizacije rade nevjerojatno. Igralište Wix Design pomaže im da to učine bolje.

Igralište Wix Design omogućuje maštama da se pokrenu

Iako je Wix Design igralište sastavni dio pomoći zajednicama, važno je zapamtiti snagu platforme web stranice. Najlakši način za razumijevanje učinka koji je imao je čuti povratne informacije od dizajnera koji ga koriste.

Australska dizajnerica Frankie Ratford željela je 15 godina svog rada staviti na jedno jednostavno, web mjesto brenda.

“Moj animirani životopis, kratke biografije, slike i odjeljci pomažu da jasno predstavim svoj portfelj”, rekla je u dizajnerskom svjetlu na web mjestu Playground. “Izvrsno izgleda u mobilnim i stolnim verzijama.”

Lauren Hom je zauzela suprotan pristup. Kao dizajnerica i iznajmljivačica iz L.A.-a, svoju web stranicu koristi za ronjenje u strastnim projektima. A jedan od najvažnijih aspekata njezine web stranice je shema boja.

“Redovita web stranica s portfeljem predstavlja kuriranu galeriju vašeg rada. Ali strastveni je projekt trajna serija koja ima tendenciju da se sažeti više “, rekla je u svom dizajnerskom svjetlu. “Za one koji me slijede, znate da volim tirkizni. Željela sam ubaciti svoju boju potpisa u predložak. Odlučio sam se za beskonačno pomicanje, pa sam mogao dodati onoliko slika koliko sam htio. Boja pozadine svake ploče slika je lagana inačica tirkizne boje koja dodaje vizualni interes. “

Bez obzira da li sastavljaju ogromno istraživanje svoje karijere ili njeguju male količine kreativne energije, mnogi se dizajneri slažu da upotreba alata Wix Playground oslobađa neograničenu maštovitu moć.

Kroz program Wix Design Playground u New Yorku nadolazeći dizajneri mogu izgraditi svoje vještine pomažući neprofitnim organizacijama u svojim lokalnim zajednicama. Zatim mogu koristiti Wix Playground da naprave svoje portfelje i postanu svoje u uzbudljivoj industriji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map