Kako Supermicro gradi visoke performanse sustava za poslužitelj i pohranu koji štede resurse i promiču održivost

TL; DR: Više od 25 godina Supermicro je u Silikonskoj dolini izgradio inovativne sustave poslužitelja i pohrane za čak i najzahtjevnije radno opterećenje. Pristupni blok tvrtke omogućuje mu prilagođavanje – i optimiziranje – sustava za bilo kojeg kupca, bez obzira na aplikaciju ili tržište. Tvrtka također dizajnira tehnologiju kako bi pomogla svojim kupcima da pređu na ekološki prihvatljivije i isplativije postavke. A internetski tim Supermicro ostaje posvećen izgradnji najnaprednijih poslužitelja na tržištu i pružanju vodećih rješenja.


U vrijeme kada je Silicijska dolina dobila svoj nadimak početkom 1970-ih, to je već bio epicentar tehnoloških inovacija u Sjedinjenim Državama. A legenda regije Sjeverna Kalifornija, poznata po koncentraciji tvrtki za proizvodnju silikonskih računalnih čipova, samo je rasla.

Charles Liang, osnivač Supermikrona Silicijske doline, dio je tog eksplozivnog rasta otkad je pokrenuo tvrtku 1993. Supermicro gradi poslužiteljske i skladišne ​​sustave za neke od ključnih svjetskih pružatelja web usluga i dizajnira, inženjere i proizvodi veliku većinu proizvoda u objektu veličine 2 milijuna četvornih metara u San Joseu, Kalifornija.

Tvrtka također optimizira sustave za specifično opterećenje velikih OEM kupaca. Mnoge su tvrtke nekad samostalno proizvodile svoje poslužiteljske proizvode, no danas često kupuju proizvode od Supermicro-a i pakiraju ih vlastitim softverom..

Budući da je tvrtka odrasla na tako konkurentnom tržištu, uvijek se fokusirala na inovacije i pružanje široke palete prilagođenih proizvoda.

“Mi ne vodimo tradicionalno poduzeće s modelom” sve za sve “, rekao je Michael McNerney, potpredsjednik odjela za marketing i mrežnu sigurnost Supermicro. “Izgrađujemo hardver prilagođen specifičnim aplikacijama davatelja web usluga, tako da kada se povećavaju i povećavaju, ostaje optimiziran za tu aplikaciju.”

Danas Supermicro ugrađuje milijune komada hardvera svake godine i jedan je od pet najboljih svjetskih dobavljača poslužitelja. Posao se brzo smanjuje, povećava prihod i usredotočuje se na svoje prednosti – što uključuje i autonomiju.

“Zabavno je vidjeti ovu krivulju rasta. Nedavno smo u Santa Clari izgradili prilično velik centar podataka. Krenuli smo od dizajniranja na papiru do cjelovite arhitekture sustava u šest tjedana “, rekao je Michael. “To ne bismo mogli učiniti da moramo razgovarati s vanjskim izvođačima. Bilo je moguće, jer ovdje imamo inženjerstvo i inženjerski talent. A s kupcima radimo licem u lice kako bismo postigli nevjerojatne stvari. “

Sustavi poslužitelja i skladištenja prilagođeni potrebama kupaca

Supermicrosistem racionalizirani organizacijski pristup omogućuje mu brzu izradu specijaliziranih proizvoda, bez obzira na to što kupcu možda treba. Naziva strategiju Solutions Building Block Solutions. Iako nudi širok spektar različitih proizvoda, koristi mnoge iste osnovne komponente u svim svojim linijama.

“Imamo dijelove za osnovnu snagu, hlađenje i međusobnu povezanost”, rekao je Michael. „Kad sastavimo ove građevne blokove, oni se mogu optimizirati i primijeniti na bilo koje tržište ili aplikaciju. Ponosni smo na tu arhitekturu jer je naša misija pronaći optimalni plan dizajna za svakog od naših kupaca. “

Snimka zaslona ponude Supermicro poslužitelja

Supermicro optimizira rješenja za tvrtke koje žele skalirati, ali ne mogu ugraditi poslužitelje u svoju tvrtku.

I tijekom desetljeća poslovanja, potrebe kupaca Supermicro dramatično su se promijenile. Danas se najčešće postavljano pitanje glasi: “Kako da radim u skali?” Tvrtke žele kopirati modele Googlea i Facebooka koristeći istu otvorenu arhitekturu, fleksibilnost i optimizaciju tijeka rada, ali ne mogu samostalno graditi vlastite poslužitelje.

Tvrtke koje postavljaju te zahtjeve nisu zadovoljne jedinstvenim rješenjima ili izvorima izvornih OEM proizvođača. Također trebaju nekoga da pomogne u dizajniranju njihovog hardvera, zbog čega se okreću Supermicro.

“Ako imate usluge ispisa ili interni sustav, hardver može biti malo neučinkovitiji”, rekao je Michael. “Ali kada imate velike web usluge, razlike u hardveru mogu imati ogroman utjecaj na dostupnost, performanse i troškove. Još uvijek ima puno inovacija u hardveru. “

Smanjenje energetskog otpada može pomoći okolišu i uštedjeti novac

Prije otprilike 15 godina, Supermicro tim se počeo fokusirati na način izrade zelenijih sustava. Inženjeri su se okupili i postavili stotine temeljnih pitanja. Tim je želio znati kako on može isporučiti sustave koji smanjuju potrošnju resursa i smanjuju utjecaj velikih centara podataka.

Kad su u početku pogledali troškove provedbe ekološki prihvatljivih promjena, tvrtka je vidjela da će trebati izgraditi veliku količinu novih zelenih sustava kako bi taj potez bio isplativi. Ali kada je nekoliko kupaca zatražilo ekološka rješenja, tvrtka je odlučila krenuti u korak s vjerom.

“Nešto smo se kladili na učinkovitost ovih tehnologija i rekli:” Hajde da ih izgradimo i nadamo se da će doći više kupaca i učiniti ih isplativijim “, rekao je Michael.

Snimak ekrana natpisa početne stranice Supermicro

Supermicro održiva tehnologija poslužitelja može smanjiti otpad i uštedjeti novac tvrtki.

Nedavna stvar koju je tim učinio bio je da osmisle bolje načine za podjelu resursa čineći sustave razvrstanijima. Sada Supermicro može nadograditi različite dijelove sustava pojedinačno, umjesto da ih prisiljava zamijeniti sve istovremeno. Na primjer, ako Intel uvede novi procesor, tvrtka može jednostavno ažurirati procesorove memorijske komponente bez potrebe za brisanjem lima, IO infrastrukture ili pohrane – mogu sve ostaviti na mjestu.

Osim smanjenja otpada, ovaj postupak nudi i ogromne uštede troškova, kako je istaknuo izvršni direktor Charles Liang u naslovnici američkog izvršnog magazina.

“Uštedimo do 40% na troškovima osvježavanja, jer ne uklanjamo sve. To znači da kada prodajemo svoja zelena rješenja, ne moramo razgovarati o korporacijskoj odgovornosti – već kupcima kažemo o pozitivnom povratu ulaganja od naših ekološki prihvatljivih proizvoda “, rekao je Michael. “Tada razgovor zaista klikne, a kupci nas pitaju:” Kako to možemo učiniti brže? I kako možemo više učiniti? “

Mnoga poduzeća razumiju utjecaj donošenja ekološkog izbora. Kroz inovaciju Supermicro to je možda i najisplativiji izbor.

Inovacija kućnog hardvera pruža jedinstvenu vrijednost i visoku kvalitetu

Kao tvrtka koja je preživjela i napredovala u Silicijskoj dolini, nije ni čudo što je Supermicro također na vodećem rubu, dosljedno dovodeći na tržište hardverske inovacije. Njegovi inženjeri su najviše uzbuđeni zbog stvaranja sve snažnijih rješenja za pohranu. Već je stvorio novi proizvod s NVIDIA-om koja podržava do 20 grafičkih procesorskih jedinica (GPU-a), a Supermicro raduje se oslobađanju još snažnijih proizvoda.

“Tradicionalno, skladištenje je dizajnirano oko pogona koji se okreću”, rekao je Michael. “Ali optimizacija za okrugli i tanki faktor oblika nema puno smisla. Nalazimo se u ranoj fazi novih faktora oblika, od kojih se jedan naziva poduzeće i datacenter SSD faktor oblika (EDSFF), “rekao je Michael. „Ima novi izgled i izgled, s boljom toplinom i većim kapacitetom za pohranu. Pomoću toga, mislimo da možemo donijeti petabajt za pohranu na 1U poslužitelj – a ne u okvir, poslužitelj. “

Razlog zbog kojeg je Supermicro tako ugodan pokretač inovacije je taj što ostaje posvećen filozofiji “vlastite tvrtke”. Tvrtka želi zaposliti pametne ljude, izgraditi svoje proizvode u San Joseu i držati se onoga što najbolje zna: poslovanja s hardverom.

„Svaka druga tvornica sustava Tier 1 ima dobavljače koji dizajniraju svoje napajanje. Ali imamo nekoliko stotina inženjera za napajanje. To se ne čuje I zato možemo inovirati “, rekao je Michael.

Zato tvrtke koje žele raditi s hardverom koji nije u skladu s najnovijim trendovima, već ih definira, traže Supermicro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me