Kako rješenja rješenja za pohranu Microsemi pomažu centrima za izradu podataka i učinkovito upravljanje infrastrukturom s integriranim predmemoriranjem, analitikom i spremanjem

TL; DR: Na današnjem konkurentnom tržištu domaćini moraju osigurati visoku dostupnost svojim kupcima uz maksimiziranje učinkovitosti kako bi se troškovi održavali niskim. Microsemi pruža rješenja za datacentere koji se bave ovim problemima. Tvrtka okuplja softver za upravljanje, hardver adaptera i silikonske komponente kako bi osigurali jedinstveno rješenje kompatibilno s nizom uređaja za pohranu podataka. Microsemi korisnicima omogućuje precizno podešavanje radnog opterećenja, što može smanjiti broj poslužitelja potrebnih za izvođenje određenih zadataka do 50%. Sa hrpom za pohranu koja se pokreće i u IOC i RAID na čipu i spajanjem konjskih snaga CPU-a s namjenskim motorima radi smanjenja potrošnje energije, Microsemi pomaže domaćinima da se diferenciraju u prenapučenoj industriji.


Mnogi se podatkovni centri i domaćini obraćaju korporaciji THIRDWAVE radi pružanja prilagođenih poslužitelja i komponenti prilagođenih njihovim individualnim potrebama. Tvrtka za hosting koja koristi jedan od poslužitelja starijih modela THIRDWAVE tražila je moderniju zamjenu koja bi mogla pružiti veće I / O performanse putem SSD i hardverskog RAID adaptera sa 6Gbps. THIRDWAVE je predložio njihov bazni sustav R-280-HW kao rješenje za domaćina; međutim, nastali su problemi prilikom pokušaja pronalaženja RAID adaptera koji će se uklopiti u malo kućište.

Nakon nekoliko zamaha i propusta, THIRDWAVE je odgovor pronašao s Microsemi. Faktor oblika Microsemi 6405E RAID adaptera kratke duljine odgovara bez stvaranja mehaničkih naprezanja i bio je vrlo kompatibilan s matičnom pločom i ostalim komponentama šasije. Uz Microsemijevu pomoć, THIRDWAVE je uspio isporučiti rješenje prilagodljivo potrebama i infrastrukturi domaćina.

Priča tvrtke THIRDWAVE ne razlikuje se od one koja imaju OEM proizvođači i domaćini kada se okrenu Microsomiju radi rješenja. Microsemi je više od samo RAID adaptera. Tvrtka je udala softver za upravljanje, hardver adaptera i silicijumske komponente u jedno cjelovito rješenje koje pomaže domaćinima i centrima podataka da maksimiziraju efikasnost i smanje troškove.

Kolaž glave Juergen Frick i logotip Microsemija

Juergen Frick, Microsemijev lider za marketing proizvoda, rekao nam je o ujedinjenim SoC rješenjima tvrtke za centre podataka.

“Imamo silikonski temelj koji pokreće isti softver i alate, dok konkurentska rješenja imaju namjenska I / O rješenja i RAID rješenja”, rekao je Juergen Frick, Microsemijev lider u marketingu proizvoda. “Oni dolaze s različitim arhitekturama i softverskim paketima, što je teže implementirati u hosting okruženju. Imamo jedan proizvod koji zadovoljava sve vaše potrebe. “

Microsemijevo rješenje omogućava korisnicima precizno podešavanje radnog opterećenja na zajedničkom spremištu koji radi preko IOC i RAID na čipu (RoC) varijante. To je, zajedno s brakom konjskih snaga CPU-a i posvećenim motorima za manju potrošnju energije, zato se toliko domaćina i datacentra okreće Microsemiju da bi se diferencirali u konkurentnom krajoliku.

Fino ugađanje performansi radnog opterećenja štedi domaćine novac i resurse

Microsemi opslužuje brojne industrije u nekoliko vertikala, radeći s OEM-ovima, poput THIRDWAVE-a, i izravno s centrima podataka. Kao dio Microsemijeve skalabilne poslovne jedinice za pohranu, Juergen nam je rekao o svom fokusu na povezivanju sa SaaS-om i uređajima za pohranu, kao što su proizvodi za povezivanje koji su integrirani u, recimo, rješenje matične ploče..

“Naš klasični RAID adapter omogućuje vam ubrzanje putem predmemoriranja, dostupnosti podataka ili suvišnosti”, rekao je Juergen. “Drugi način da se ovo pogleda je da imate proizvod za povezivanje, HBA ili IFC, a zatim imate RAID adapter, što je sofisticiranija platforma koja u pozadini može učiniti nešto za vas.”

Jedna od najčešćih stvari koju Juergen i njegov tim vide u centrima podataka je suvišnost podataka koja se događa na razini čvora. Korisnici možda neće upotrebljavati RAID u hipskalnom podatkovnom centru, ali ipak će htjeti ubrzati kroz predmemoriju na adapteru.

“Naši alati za upravljanje pružaju vam kartu svih vaših poslužitelja, adaptera za pohranu i povezanih uređaja”, rekao je. “Ako postoji problem, ne moram pojedinačno skenirati svaki proizvod. Imam alat koji mi izravno pruža informacije. “

Juergen je napomenuo da softversko definirana rješenja za pohranu raspoređuju domaćini i hiper-skali podatkovni centri kako bi se višak udaljio od adaptera za pohranu. Međutim, potrebno je i upravljanje i zadržavanje pogrešaka, a to je, kaže Juergen, tamo gdje Microsemi dodaje vrijednost.

“Sve se odnosi na performanse, predmemoriranje i vidljivost”, rekao je.

Prema Juergenu, kada se rješenje adaptera instalira u poduzeće pomoću predmemoriranja, postoji dinamični algoritam koji podešava performanse ovisno o radnom opterećenju. Datacentri mogu imati na hiljade sustava raspoređenih u istu svrhu s istim softverom. Ovdje, primijetio je Juergen, ima smisla optimizirati performanse za određene aplikacije.

“Vidjeli smo da u određenom radnom opterećenju možemo optimizirati i do četiri puta više performansi u odnosu na rješenje koje nije spremljeno za predmemoriju”, rekao je. “To se može prevesti u polovicu broja poslužitelja kojima centar podataka treba da rasporedi ovo radno opterećenje.”

Uštede su ovdje očite. Datacentri ne moraju kupiti, održavati ili hladiti što više poslužitelja, što može značiti ogromna smanjenja troškova.

Unificirano pametno pohranjivanje smanjuje operativne troškove & Maksimizira pouzdanost

Microsemi je nedavno najavio svoju najnoviju generaciju silikona u obliku objedinjene pločice Smart Storage. Korak se može primijeniti u bilo kojoj aplikaciji za pohranu s 12Gbps SAS ili 6Gbps SATA HDD-om ili SSD-ovima. Rješenje se udaje za Microsemi SmartROC i SmartIOC, koji korisnicima pružaju fleksibilnost.

“Naš RAID na čipu (ROC) je mjesto gdje dodavate predmemoriranje i, potencijalno, komad za suvišnost, tako da imamo dvije verzije silicija, ali sve ih pokreće isti snop za pohranu”, rekao je Juergen. “Možete birati i birati.”

Sučelje je isto za IOC i ROC, pa su upravljački programi OS i alati za upravljanje isti. Na ovaj se način korisnici mogu odlučiti za rješenje IOC-a, ali ako naiđu na probleme sa performansama ili skaliranjem, mogu isprobati rješenje temeljeno na RoC-u..

“Besprijekorno se integrira jer koristi iste softverske komponente koje ste već kvalificirali”, rekao je Juergen. “I možete vidjeti dali vam to koristi i surađujte s našim inženjerima za precizno prilagođavanje rješenja.”

Juergen je napomenuo da je ovo posebno korisno u odnosu na pohranu definiranu softverom, jer se mnogi od ovih sloga oslanjaju na predmemoriranje, a ovo proširuje mogućnosti keširanja.

Spajanje snage CPU-a & Namjenski motori za fleksibilnost & Ubrzanje

Kako je Microsemijev sustav izgrađen, ima puno veze sa njegovom sposobnošću dajući korisnicima fleksibilnost i povećati ubrzanje. Juergen nam je rekao kako je silikon izgrađen s ugrađenim jezgrama CPU-a, visoko-performansim DDR sučeljem i NAND flash sučeljem za sigurnosno kopiranje podataka iz predmemorije u slučaju nestanka struje.

No, unutar čipa postoje i namjenski motori koji rade na ubrzavanju određenih obrazaca podataka. Juergen je kao primjer toga upotrijebio šifriranje podataka, gdje motor u čipu omogućava korisnicima da šifriraju podatke u pokretu. To je mješavina konjskih snaga CPU-a i vrlo posvećen motor.

“Prednost ove vrste arhitekture je što vam daje fleksibilnost gdje možete prilagoditi i prilagoditi svoj softver”, rekao je. “Ali ubrzanje dobivate i od hardvera, a otisak je mnogo niži od CPU opće namjene.”

Juergen je napomenuo da ovo znači iste ili bolje performanse, ali drastično smanjuje potrošnju energije.

Pomaganje domaćinama da se diferenciraju na konkurentnom tržištu

Kao što pomaže OEM-ovima, poput THIRDWAVE-a, u pružanju rješenja za podatkovne centre za klijente, Microsemi kroji svoje proizvode izravno za domaćine.

“Otkrili smo u razgovoru s domaćinom zajednice da koncept RAID-a možda nije ono na što su oni usmjereni”, rekao je Juergen. “Ali možemo im pomoći da se razlikuju od drugih domaćina koji imaju samo standardnu ​​ponudu.”

Microsemi posjeduje značajan udio na tržištu RoC-a, a kao što je Juergen napomenuo, tvrtka želi proširiti i povećati svoj udio na tržištu MOK-a. Radeći to, Microsemi će poboljšati svoj cilj pomoći kupcima u konkurentnosti s raznolikim rješenjima.

„Domaćini vole naš model jer mogu primijeniti, recimo, ROC rješenje, ali još uvijek ga mogu koristiti kao HBA“, rekao je Juergen. “Prilagođavamo ovisno o potrebama klijenta.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me