Kako Red Hat i OpenShift automatiziraju upravljanje infrastrukturom – pomažu vam da brže razvijate, implementirate i razmjenjujete aplikacije temeljene na spremnicima

TL; DR: Umjesto da dan provedete postavljajući svoje okruženje, OpenShift paket kontejnerskih platformi omogućava programerima pravo na posao. Svojim rješenjem spremnika aplikacija, open-source div Red Hat omogućuje svakome od početnika do velikih poduzeća da brzo razvijaju, ugoštaju i razmještaju aplikacije. OpenShift koristi velika sredstva na Docker kontejnerima i Kubernetes orkestraciji, uravnotežujući fleksibilne računalne snage s sučeljem koje je lako za korištenje. Programer za razvojne programere Grant Shipley rekao nam je o nekim svojim omiljenim značajkama OpenShift-a i izazovu uravnoteženja složenih potreba programera s sučeljem koje je lako za korištenje.


Nakon što je proveo cijeli dan radeći u Javi kao glavni softverski inženjer za Red Hat, Grant Shipley radovao se učenju mobilnog razvoja, a Ruby u slobodno vrijeme..

Prije nego što je mogao pokrenuti, trebao je konfigurirati lokalno okruženje za podršku novog vremena izvršavanja, novog poslužitelja aplikacija ili nove baze podataka.

“Kad bih sve montirao lokalno, ponekad bi potrajao cijeli dan”, rekao je. “Postao sam stvarno frustriran i izgubio interes.”

Nedugo zatim čuo je za projekt o kojem je razmišljao drugi tim Red Reda. OpenShift će riješiti svoje – i milijune drugih programera – problema s napornim upravljanjem infrastrukturom, pa je Grant pronašao svoj put u tim koji je smislio rješenje.

Otprilike u isto vrijeme Grant je pomagao prijatelju da se uključi u programiranje. Russ je samo želio naučiti kako započeti pisati jednostavne PHP skripte, ali mučio se da postavi LAMP stack.

“Shvatio sam da, umjesto da ga prođem kroz sve to, mogu ga usmjeriti prema projektu na kojem radim, a on može izdati jednu naredbu i u osnovi će mu se čitav LAMP snop podići za oko 20 sekundi”, rekao je Grant , “Tada sam stvarno shvatio da ćemo raditi na tome da promijenimo svijet razvoja i kako oni gledaju i rade s tehnologijama.”

Brinući o zamornom upravljanju infrastrukturom, OpenShift omogućava programerima da se usredotoče na svoje projekte i kupce. Izgrađen oko jezgre ambalaže Docker kontejnera i upravljanja klastera Kubernetes spremnika, OpenShift razvojna i hosting platforma automatizira osiguravanje, upravljanje i skaliranje aplikacija.

Red Hat i OpenShift idu all-in na kontejnerskim okruženjima

Otpočetka je OpenShift radio na aplikacijama poput kontejnera zvanim zupčanici koji dijele zajedničko jezgro operacijskog sustava. Bez virtualiziranog hardvera i operativnih sustava, zupčanici su se učinkovitije koristili i manje resursa nego virtualni strojevi.

Odmah nakon što je dotCloud najavio projekt otvorenih kontejnera, Docker, koji je eliminirao potrebu da zupčanici dijele isti isti operativni sustav, Red Hat je najavio partnerstvo za uvođenje tehnologije kontejnera na OpenShift.

Kako je OpenShift prihvatio kontejnere i prepoznao Dockerovo obećanje, Googleov orkestracijski sustav Kubernetes postao je glavni izvor za upravljanje spremnicima kontejnera.

Grafički prikaz razlike između virtualnih strojeva i spremnika

Različita arhitektura iza spremnika omogućava učinkovitiju upotrebu računalnih resursa.

“Preoblikovali smo cijelu svoju platformu da iskoristimo format Docker kontejnera i Kubernetes orkestraciju”, rekao je Grant. “To mijenja krajolik razvoja i on nekako rješava početni problem koji sam pokušavao riješiti.

OpenShift je dodao svoj vlastiti pečat tehnologiji spremnika stvarajući još jedno rješenje otvorenog koda za automatizaciju Docker konfiguracijskih datoteka iz izvornog koda programera.

“Tijekom svih različitih ponavljanja koje smo napravili, naš je cilj uvijek bio pojednostaviti proces implementacije za programere”, rekao je Grant. “Želimo im dopustiti da se usredotoče na kod, a ne na operativne aspekte koji idu zajedno s razvojem.”

Kako platforme spremnika otvorenog koda OpenShift pomažu programerima

Osnažujući programere za brzo i jednostavno stvaranje razvojnog okruženja, OpenShift olakšava opterećenje operativnih timova i promiče učinkovitiju upotrebu infrastrukturnih resursa.

“Nekad sam upravljao SysAdmin timom, a jedan od naših najvećih izazova bio je zapravo ne znam je li okruženje programera još uvijek u tijeku dva tjedna ili dvije godine kasnije”, rekao je Grant. “Bilo je puno aspekata upravljivosti i unazad koji OpenShift sada ublažava.”

Red Hat nudi OpenShift u različitim formatima da zadovolji potrebe kupaca:

  1. OpenShift Porijeklo proizvod je čisto otvorenog koda gdje OpenShift tim razvija nove značajke. Korisnici mogu preuzeti izvorni kod ili sliku virtualnog stroja na svoje poslužitelje.
  2. OpenShift Online nudi javni oblak za one koji traže malu opciju hostinga. Više od 3 milijuna aplikacija razmješteno je u oblaku OpenShift Online.
  3. OpenShift posvećen namijenjen je kupcima koji trebaju posvećene poslužitelje i podršku. Organizacije većih razmjera obično pokreću OpenShift Dedicated u javnim oblacima kao što su AWS, Microsoft Azure ili Google Compute Engine.
  4. Platforma kontejnera OpenShift omogućuje velikim poduzećima s vlastitim centrima podataka da koriste platformu kontejnera na svojim poslužiteljima dok i dalje uživaju 24/7 podršku OpenShifta.

Za velike poslovne klijente, OpenShift Container Platform pozicioniran je kao distribucija tvrtke Kubernetes. OpenShift programeri rade izravno s zajednicama otvorenog koda kako bi uveli značajke koje izravno zadovoljavaju potrebe poduzeća koje traže u orkestraciji..

“Zatim te složene tehnologije obložimo na siguran način, uz odlično korisničko sučelje i pružamo im podršku svjetske klase”, rekao je Grant.

Za startup poduzeća ili manja poduzeća “koji ne moraju nužno biti uspješni”, kako Grant kaže, OpenShift znači da ne moraju ulagati dragocjene resurse u infrastrukturu ili infrastrukturne timove. Umjesto toga, mogu se osloniti na platformu za automatsko skaliranje kako potražnja raste.

“Ako žele pokrenuti malu sa možda samo jednim poslužiteljem, to sigurno mogu učiniti”, rekao je. „Platforma zapravo prati statistiku upotrebe i vidi broj zahtjeva i upotrebe procesora. Ako potražnja premašuje kapacitet, može automatski skalirati potražnju. Oni mogu udovoljiti svojim zahtjevima korisnika u jednom od najkritičnijih razdoblja svoje tvrtke – kada počinju dobivati ​​poteze – bez napada panike što učiniti kako bi upravljali cijelim prometom. “

Grantove omiljene značajke i izazovi OpenShift-a kako bi ih stvorio

Prema Grantu, jedan od ključnih dizajnerskih načela OpenShifta jest taj da svaki programer treba imati mogućnost stvaranja klasteriranog okruženja koje replicira njihovo proizvodno okruženje.

Logotipi Red Hat, OpenShift, Docker i Kubernetes

Red Hat, OpenShift, Docker i Kubernetes pokazuju kako tehnologija otvorenog koda može olakšati infrastrukturno opterećenje programerima.

“To ograničava broj pogrešaka koje pronađu nakon što krenu s prijenosnog računala ili radne površine u potpuno klasterirano okruženje”, rekao je. “Sa OpenShiftom, programeri mogu pružiti točnu kopiju proizvodnog okruženja u kojem mogu razmišljati o tim klasterima koji su u pitanju nakon što dosegnu proizvodnju.”

Podijeli promet između dvije verzije iste aplikacije za testiranje i nadogradnje

Jedna od najdražih Grantovih novih značajki, podijeljen promet prije dva ili tri mjeseca i omogućuje timovima da istovremeno implementiraju dvije različite varijacije iste aplikacije i podijele promet između njih u bilo kojem omjeru koji žele. Imate li novi postupak kupnje putem interneta koji želite isprobati? Primijenite rješenja i pokrenite analitiku na A / B testiranju da biste vidjeli koji angažira korisnike i rezultira manje napuštenim košaricama.

Split promet također radi za plavo / zelenu implementaciju, omogućujući vam neprimjetno preusmjeravanje prometa na nove poslužitelje ili aplikaciju bez zastoja.

Toolkit izvor-za-sliku gradi Docker slike iz izvornog koda

Međutim, njegov je najdraži omiljeni projekt otvoreni kod koji programerima omogućuje interakciju s OpenShift platformom putem izvornog koda i git revision sustava.

“To mi je bilo izuzetno moćno jer kao programer ne moram ništa posebno raditi”, rekao je Grant. “Mogu samo gurnuti svoj izvorni kod na platformu i ona se automatski podudara s osnovnom Docker slikom, sastavlja moj izvorni kod i stvara novu Docker sliku u pokretu s mojim izvornim kodom i runtimeom. Dobivam sve prednosti Dockera bez da zapravo moram poznavati unutarnja crijeva Dockera ili Kubernetesa. “

Uravnotežavanje potreba za razvojnim programerom s jednostavnim korisničkim sučeljem

Pojednostavljivanje iskustva za programere glavni je prioritet OpenShifta – ali ujedno i jedan od najvećih izazova, prema Grantu. U početku su neki od moćnijih ili složenijih alata OpenShift mogli biti učinjeni samo putem sučelja naredbenog retka, a ne putem interneta.

“Ovo posljednje izdanje je kada smo stvarno prenovili korisničko sučelje kako bi stvari bile čišće i omogućile istu funkcionalnost na web konzoli kao i integrirano razvojno okruženje”, rekao je. “Kubernetes i Docker zvuče vrlo jednostavno na naslovnici, ali zapravo su stvarno komplicirani i složeni sustavi za masovnu, poslovnu proizvodnju koja želimo staviti na raspolaganje svakodnevnom programeru.”

OpenShift tim obraća se korisnicima za povratne informacije o proizvodu

Nastavljajući na temu usmjerenu na razvojne programere, OpenShift stavlja sljedeću generaciju OpenShift Online-a dostupnim programerima kao dio ograničene javne beta verzije.

“Iskreno, imali smo puno više zahtjeva za račune nego što smo mislili da ćemo učiniti”, rekao je Grant, spomenuvši da tim neprestano dodaje nove poslužitelje kako bi udovoljio potražnji. „Programeri vole koristiti sustav i više su nego voljni pružiti povratne informacije o tome kako ga možemo poboljšati. To je dovelo puno promjena koje uvodimo u najnoviju verziju. “

Ta suradnja nije ništa novo za OpenShift ili Red Hat, čiji su timovi drugi najveći doprinos upstream zajednice Docker i Kubernetes.

“Mi radimo ove tehnologije dostupnim programerima pridonoseći značajke koje programerima i velikim poduzećima trebaju biti uspješni”, rekao je Grant. “Sve glavne stvari na kojima radimo nalaze se na otvorenom. Nema nikakvih poslovnih tajni, a open-source je tako kritičan za našu kulturu kao tim i kao tvrtka. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me