Kako performanse i Seapin pružaju cjelovito i besprijekorno korisničko iskustvo za upravljanje životnim ciklusom aplikacija i kontrolu verzija

TL; DR: Sa kupnjom stručnjaka za upravljanje životnim ciklusom aplikacija krajem 2016. godine, Seapine Software, stručnjaci za kontrolu verzija Perforce sada mogu ponuditi sveobuhvatan paket alata koji pomažu inženjerskim timovima iz svih industrija u izgradnji složenih proizvoda kolaborativno, sigurno i učinkovito. Upoznali smo kako Seapin-ov TestTrack sustav – uskoro bi trebao biti preustrojen da se pridruži Perforceovim proizvodima Helix – pruža razvojnim i IT organizacijama alate, tehnologije i najbolje prakse za isporuku kvalitetnih proizvoda na vrijeme i na proračun.


Njemačka inženjerska tvrtka Softing suočila se s teškim izazovom: tvrtka je zaposlila dva odjela za inženjering, raspoređene u tri države, koje su proizvele dvije različite proizvodne linije. Odjeljenje za industrijsku automatizaciju željelo je pratiti razvojni proces razvoja kako bi moderniziralo i dodalo fleksibilnost postojećim procesima, dok je kompanijskom timu Automotive Electronics bila potrebna sljedivost i složeniji tijek rada kako bi zadovoljili stroge zahtjeve usklađenosti.

Unatoč drastično različitim razvojnim procesima i potrebama, vodstvo Softinga poželjelo je unificirani, pojednostavljeni i standardizirani skup alata za razvoj – i pronašli su ga u TestTrack-u, aplikacijskoj platformi za upravljanje životnim ciklusom (ALM) iz Seapine softvera koju Softing već koristi za praćenje problema.

Već više od dva desetljeća suosnivač Seapine-a i izvršni direktor Rick Riccetti dodao je značajke za rast paketa TestTrack kako bi obuhvatio upravljanje tijekovima rada projekata, zahtjevima, testiranjem i problemima.

“To je bila ključna snaga našeg proizvoda i ono što je vrlo atraktivno za našu korisničku bazu jer mogu dodavati funkcionalnost prema potrebi”, rekao je Rick. “Čitavim portfeljem se olakšava upravljanje, lakše se izrađuje sigurnosna kopija i ljudima se omogućuje da nauče još jedan dio rješenja budući da se te potrebe pojave.”

Slika Perforce CTO Rick Riccetti s logotipima Seapine i Perforce

Rick Riccetti pokrenuo je Seapine softver u blizini Cincinnatija, Ohio, i ostaje glavni direktor tehnologije u Perforceu.

Pored TestTrack-a, nekoliko najvećih kupaca kompanije Seapine koristi softver Perforce za kontrolu verzije poslovne razine i upravljanje izvornim kodom. Tvrtka sa sjedištem u Minnesoti kupila je Seapine u studenom 2016. radi pružanja rijetkog, sveobuhvatnog paketa programa za upravljanje svim aspektima razvoja proizvoda.

Prepoznatljivi brendovi, kao što su Apple, Samsung, Honda, General Electric i Bank of America, u mnogim se industrijama oslanjaju na softver Seapine i Perforce za razvoj djelotvornih, sigurnih i sigurnih proizvoda na razini potrošača, izjavio je inženjer Tehničkih rješenja Nico Krüger.

“Vjerojatno koristite i vjerujete ovim proizvodima”, rekao je. „Oni nam vjeruju da će im pomoći pružiti kvalitetan posao. To je zapravo ono što mi radimo: pomaganje najboljim svjetskim brandovima da isporuče neke od najboljih proizvoda vani. “

Perforce i Seapine: Sveobuhvatni alati za upravljanje tijekom rada

Kako su vodstva Seapine i Perforce započela raspravu o spajanju dviju kompanija, Rick je cijenio zajednički fokus na ubrzavanju inovacija i poboljšanju predvidljivosti u različitim sektorima kao što su automobilska industrija, zdravstvena zaštita, financije, igre i animacije, softver i tehnologija, kao i ugrađeni uređaji..

„Ono što dobivate dok spajamo te tvrtke i proizvode zajedno je nevjerojatno bogato i sposobno rješenje za upravljanje životnim ciklusom aplikacija s motorom za upravljanje verzijama koji danas zaista nema konkurenciju“, rekao je.

Grafika proizvoda Seapine i Perforce

TestTrack će se uskoro ponovno pojaviti kao Helix ALM kako bi se pridružio Perforceovom sustavu kontrole verzija.

Perforceov paket rješenja za upravljanje verzijama Helix-a uključuje visoko skalabilnu platformu za upravljanje verzijama i suradnju za sigurno upravljanje promjenama na svim digitalnim sadržajima, razvojni ekosustav temeljen na Gitu i platforma za pregled Gerrit stila za povezivanje distribuiranih timova, zaštitu intelektualnog vlasništva i podrške. ciklusi brzog otpuštanja.

Prije toga, Rick je vidio natjecatelje koji izvrsno napreduju ili u ALM ili programima kontrole verzija – ili radeći subpar softver u obje kategorije.

“Rekao bih da trenutno nema zaista nikoga tko ima mogućnosti Helixa i mogućnosti TestTracka sve pod jednim portfeljem”, rekao je. „Dok radimo kroz plan puta, cilj nam je stvoriti izgled i osjećaj kao jedan proizvod. To ćete vidjeti u narednih nekoliko tjedana, kada radimo na brendiranju svega zajedno i pružamo našim kupcima besprijekornije iskustvo u jednoj kompaniji. “

Helix ALM-ov put ka inženjerskoj učinkovitosti

Napredujući kao jedinstvena razvojna platforma, TestTrack će uskoro biti označen kao Helix ALM i integriran u sustav kontrole verzija.

Budući da su inženjerski timovi i proizvodi koji se stvaraju toliko složeni, Nico je rekao da Helix igra kritičnu ulogu u pomaganju kompanijama da postignu rezultate na vrijeme, na proračun i kvalitetu za ispunjavanje važnih standarda i zahtjeva za usklađenost.

“Nije tako jednostavno kao izrada web stranice”, rekao je Nico. “To je obično nešto mnogo složenije, poput stvari koje idu u avione, automobile, medicinske uređaje i tako dalje. Zaista smo radili na dizajniranju proizvoda koji je iznimno skalabilan i podesiv za to. “

1. Uspostavljanje okretnih tijekova razvoja

Bez obzira radi li vaš tim u vodopadu, agilnom, kanbanu ili scrumu – ili negdje u sredini, Helix ALM se prilagođava prilagodljivim nadzornim pločama i pločama sa zadacima. Prema Nicou, korisnici mogu prelaziti s grafičkog prikaza na popise i pronalaziti zadatke te njima upravljati, s naglaskom na postavljanje relevantnih informacija ispred i u središte.

Snimak zaslona nadzorne ploče Helix ALM

Nadzorne ploče mogu se prilagoditi prema korisniku i tako osigurati najbrži pristup informacijama.

“Trudimo se smanjiti dio buke kako bismo vas izravno doveli do onoga što svakodnevno trebate raditi”, rekao je. “Trudimo se da korisnik bežično radi kako želi.”

2. Upravljanje zahtjevima kroz suradnju

Umjesto velikih timova koji pokušavaju istovremeno dijeliti i uređivati ​​isti Wordov dokument, Helix ALM pruža središnje središte za suradnju svih ljudi paralelno. Nakon uvoza dokumenta zahtjeva, Helix ALM organizira kriterije u kategorije, status i razine rizika.

Korisnici mogu pratiti odnose različitih zahtjeva, uz to da vide povezane podatke, što Nico kaže da doprinosi jednom od najvrjednijih aspekata Helix ALM-ovog sustava upravljanja zahtjevima – naprijed i nazad utjecaj analize koji zastave sumnjaju u ovisnosti.

“Vrlo brzo mogu prepoznati da ako učinimo promjenu, pogledajte sve stvari koje ćemo slomiti”, rekao je. „Ova je vrsta uvida doista važna većini naših kupaca. To im omogućuje sposobnost razumijevanja utjecaja promjena. “

3. Nadgledanje test slučajeva za vidljivost QA

Korisnici mogu kreirati automatizirane ili ručne ispitne slučajeve s mogućnošću procjene koliko će vremena trajati i uključuju varijante za pokrivanje više preglednika, operativnih sustava ili igraćih konzola. Osim toga, Helix ALM ima ugrađene algoritme koji identificiraju razinu rizika koji svaki test ima za opći uspjeh projekta.

Snimka zaslona Helix ALM test slučaja

Korisnici mogu stvarati, uređivati ​​i pokretati testne slučajeve koji se vraćaju na izvorni zahtjev i ostale korisne podatke.

Platforma za upravljanje testnim slučajevima Helix ALM dolazi s dodatkom Defect Scribe koji bilježi i bilježi korake ručnog testiranja i automatski ih uključuje u testni slučaj s relevantnim snimkama zaslona i napomena.

“Ja u stvari pritisnem tipku za snimanje i ona bilježi svaki moj korak, napravim snimku zaslona i istakne gdje kliknem”, rekao je Nico. “To je zaista učinkovit način testiranja, posebno ako imate aplikaciju za GUI.”

4. Rješavanje problema i nedostataka s praćenjem

Helix ALM pomaže inženjerima i administratorima u istraživanju kvarova racionalizacijom pretraživanja povezanih materijala tijekom cijelog projekta.

“Bilo gdje u sustavu koja se pojavila greška, donijet će rezultati koji će pokazati je li to ponavljajuća greška ili se nešto dogodilo”, rekao je Nico. “Trudimo se da olakšavamo pronalaženje podataka, posebno ako imate velike timove.”

Snimka zaslona sljedivosti Helix ALM-a

Helix ALM nudi sigurnost i sljedivost prilikom snimanja i upravljanja testnim slučajevima.

Prepoznavanje nedostataka u Helix ALM-u brzo povezuje relevantne informacije zajedno na lako podjeljiv način kako bi se pomoglo u reprodukciji problema.

“Mogu vidjeti koji su mi funkcionalni zahtjevi dostavljeni, ali mogu vidjeti i test povezan s tim zahtjevom”, rekao je Nico. “Ako je došlo do kvara, mogu vidjeti kvar i njegov status i zapravo ga mogu povezati s našim alatima za kontrolu izvornog koda. Zapravo vam možemo pokazati liniju koda na koju utječe promjena i pratiti je sve do zahtjeva najviše razine. “

5. Automatsko generiranje izvješća s kontrolom finog zrna

Pružanje dubljih informacija od nadzornih ploča, automatizirana izvješća mogu pomoći timovima da donose pravovremene, informirane odluke sa snimljenim ljestvicama, izvješćima o napretku i prekretnicama proizvodnosti.

“Ne morate smisliti kako puno toga napraviti”, rekao je Nico. “U osnovi samo odabirete predložak. Može biti jednostavno kao odgovor na pitanje koliko ste udaljeni od puštanja. Imamo puno snage u izvještavanju i kako možete izraditi vlastita izvješća u sustavu da biste izvukli malo smisla iz svih tih podataka. “

Korisnička podrška i slušanje korisnika za ažuriranja i nove značajke

Prema mišljenju Nico, većina Perforceovih korisnika dobiva podršku u roku od jednog sata, a ne može se usporediti mnogo tvrtki s tako sveobuhvatnim i tehničkim proizvodima..

„Volimo imati sretne kupce i slušamo svoje kupce“, rekao je. „Sa toliko ljudi širom svijeta koji koriste naše proizvode, ima puno sjajnih ideja vani. Ako ih slušate i šijete bukom, često možete vidjeti zajedničku temu i pokupiti se trendovima kuda stvari idu. “

Najnoviji dodaci Helix proizvoda usmjereni na kupca uključuju grafičko sučelje nadzorne ploče i programsku ploču, kao i podršku za radni tijek Scrum i Kanban. Korisnici mogu dodatno konfigurirati Helix ALM izvana putem API-ja ili uz pomoć Perforce-a kako bi se poboljšala automatizacija i integrirala s drugim sustavima.

“Definitivno imamo dugačak popis stvari koje želimo učiniti na proizvodu kako bismo poboljšali mogućnosti, ali smatramo da puno puta možemo prilagoditi onome što tvrtke traže samo kroz prilagodljivost proizvoda”, rekao je Rick. “Zaista se trudimo održati puls onoga što se događa u svijetu razvojnih metodologija i procesa, a zatim slijedimo te vrste mogućnosti i dodamo ih na vrh platforme koju imamo.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me