Kako NETSCOUT ometa tržište aplikacija i mreža za upravljanje performansama pomoću softvera za paketni broker koji štedi vrijeme i novac IT timova

TL; DR: Kada je u pitanju upravljanje podacima unutar organizacije, preciznost je ključna. Iako je zbroj svih podataka važan za cjelokupno zdravlje organizacije, nije svima potreban pristup svim njima (a u nekim slučajevima to ne bi trebali). Tamo bi paketni brokeri mogli napraviti veliku razliku – isporučujući podatke samo tamo gdje je to neophodno. NETSCOUT je razvio softverski zasnovan pristup brokiranju paketa koji omogućuje upravljanje podacima preko mreža i aplikacija lakšim i učinkovitijim. Kombinacijom kontinuiranog učenja i osluškivanja kupaca, tim u NETSCOUT-u ruši barijere i narušava tržište aplikacija i mrežnih performansi kao što to znamo..


Potrebne su brojne vrste IT stručnjaka da upravljaju podacima tvrtke kako bi operacije mogle nesmetano prolaziti. U poduzeću različiti timovi trebaju posebni prikazi istih podataka da bi obavljali svoje poslove. NETSCOUT, tvrtka koja nudi softver za paketne brokere, među ostalim informatičkim poslovnim rješenjima, pokretačka je snaga za pružanje pravih podataka pravim ljudima, a da žice ne budu prekrižene.

Problem se svodi na timove koji imaju slične potrebe za podacima, ali bitno drugačiju infrastrukturu, prema Ann Sun, viši direktor marketinga proizvoda / rješenja.

“To može uzrokovati nedostatak zajedničke perspektive i ono što nazivamo silosi vidljivosti”, rekla je.

Rješenja za protok paketa NETSCOUT omogućuju IT timovima da dobiju potrebne podatke o podacima, a također pružaju zajednički cjelokupni prikaz informacija. Na primjer, NetOps timovi trebaju podatke podataka koji im omogućuju rješavanje problema s mrežom, dok sigurnosne operacije moraju biti u mogućnosti pregledati mrežni promet radi utvrđivanja rizika.

“Naša je filozofija da moramo biti u mogućnosti nabaviti sve pakete koji su potrebni bilo kojem timu koji im treba”, rekla je Ann.

Softverska arhitektura NETSCOUT-a koja omogućava IT timovima pristup paketnim tokovima bez stvaranja poremećaja razdvaja rješenja tvrtke brokerskih paketa. Iako je većina paketnih posrednika vlasnički hardver, softver NETSCOUT-ovog posrednika za paketne brokere je isplativiji i prilagodljiviji..

“Prešli smo iz organizacije orijentirane na hardver i uređaje, tako da ove mogućnosti prepustimo softverskim značajkama, što pruža mnogo više fleksibilnosti za ispunjavanje različitih potreba moderne mrežne arhitekture”, rekla je Ann.

Slika NETSCOUT direktorice marketinga proizvoda Ann Sun s logotipom tvrtke

Prema riječima više direktorice marketinga proizvoda / rješenja Ann Sun, NETSCOUT je obnovio paketno posredovanje u ekonomičan softver..

Tvrtka od oko 3000 zaposlenika koja je prisutna kako na tržištima usluga, tako i na tržištima poduzeća, NETSCOUT pruža rješenja za upravljanje IT organizacijama u više od 50 zemalja svijeta. Radeći s mnogim različitim vrstama kupaca, NETSCOUT je vrlo upoznat s kritičnim izazovima modernih IT timova. Ann se sastala s nama kako bi opisala neke izazove paketnih posrednika, kao i način na koji NETSCOUT inovativnim pristupima ometa tržište paketnih brokera..

“Automatski” softverskog posrednika paketa

U povijesti paketa posrednika postoji dugačak niz rješenja u obliku vlasničkog hardvera. Ti tradicionalni uređaji “ključ u ruke”, rekla je Ann, ograničavaju rad IT-a.

„Izazov s tim je kupnja svakog pojedinačnog uređaja, a vi ste vezani za pojedinačnu hardversku platformu“, rekla je Ann. “Postoji mnogo različitih vrsta hardverskih platformi, tako da je vrsta fiksnog sustava. Ne imate puno fleksibilnosti s njima. “

Uz to, prema Ann, ova vrsta proizvoda može biti skupa. U protekloj godini NETSCOUT je uveo softversku arhitekturu za svoj paketski broker. Poduzeće radi sve što hardver može, ali kupcima omogućuje veću fleksibilnost u načinu na koji ga provode.

Inovativni pristup NETSCOUT-a djelomično je omogućen projektom Open Compute, inicijativom koja omogućava dobavljačima da koriste standardne hardverske mrežne sklopke i inovacije ugrađene u njih. Tvrtke poput NETSCOUT-a mogu staviti softver na vrh hardvera, što ga čini isplativijim za kupce.

„Naši kupci koji možda već imaju mrežne sklopke OCP u svojoj mreži mogu zatim dodati softversku funkcionalnost koju smo isporučili paketnim brokerima uz postojeći hardver“, objasnila je Ann. “Dakle, umjesto da kupuju ove krute ili zatvorene vlasničke sustave, oni imaju izbor.”

Za tvrtke koje se trebaju širiti širom svijeta, NETSCOUT nudi rješenje u obliku svoje mrežaste PFS (Packet Flow Switch) tehnologije. Ann naziva “automagičnu” mogućnost dinamičkog povezivanja svih sklopki za protok paketa zajedno sa softverom.

Slika tima NETSCOUT-ovog Paket Flow Systems tima

Tim NETSCOUT Paket Flow Systems osmislio je softverski način za automatsko povezivanje sklopki.

Na primjer, ako organizacija zahtijeva dodatnog posrednika paketa za veću propusnost ili nove sustave, postavljanje novog prekidača protoka paketa u PFS mrežu automatski ga povezuje s ostalim. Softver također ima inteligenciju da bi drugi prekidači za protok paketa podizali gubitak kad se jedan odvede izvan mreže.

“Zovem je” automatski “jer nema dodatnih poslova koje bi operativni tim trebao obavljati”, rekla je Ann. “Ne treba vam odvojeni kontroler kako biste ga upravljali.”

Automatska obrada ovih procesa štedi vrijeme IT operativnim timima i softver čini isplativijim za čak i najveću organizaciju na web mjestu, rekla je.

Fleksibilne značajke koje vode do skalabilnijih IT operacija

Prema Ann, Anla je reklamirala da je skalabilnost glavni fokus tvrtke, koja ima mnogo značajki koje se mogu konfigurirati za učinkovitije IT poslovanje. Bez obzira na to trebaju li svi timovi vidjeti iste podatke ili potpuno različite informacije, NETSCOUT-ov posrednik paketa ima mogućnost filtriranja i prilagođavanja podataka koje vidi svaki tim.

“Može učiniti filtriranje koje pomaže da se pojedini sustavi učine učinkovitijim”, rekla je Ann. “Gledaju samo vrstu paketa ili prometa koji trebaju ispitati, pa se ne preopterećuju.”

Na primjer, zaštitni timovi možda žele vidjeti promet s određenih lokacija ili čitavog prometa, a mrežni tim im može poslati sve. Sigurnosni tim može odlučiti filtrirati određene sigurnosne sustave ili vrstu prometa.

“Postoji puno različitih funkcija koje paketna sklopka može raditi. Sve je to podesivo, tako da možete prilagoditi bilo koji od pojedinačnih sustava kojima šaljete te pakete na bilo koji način koji vam je potreban za to, “rekla je Ann.

Druga funkcija koju posrednik paketa obavlja je uklanjanje oznaka koje se stavljaju na pakete pri kretanju mrežom.

“Do trenutka kada stigne na vaš nadzorni ili sigurnosni sustav, oni možda neće moći ispitati taj promet niti ga analizirati na način na koji trebaju jer postoje sve ove dodatne oznake”, rekla je Ann. “Možete zapravo ukloniti puno onih oznaka koje vam nisu nužno potrebne tako da analizu zapravo može obaviti sigurnosni sustav ili alat za praćenje.”

Posrednik paketa također ima mogućnost učitavanja paketa ravnoteže i prometa koji se ulijeva u svaki od tih pojedinačnih sustava. S više sustava, ovo može pomoći u suvišnosti i visokoj dostupnosti. Posrednik paketa može udvostručiti promet koji dolazi iz cijele mreže kako bi umanjio složenost svakog pojedinog IT sustava.

“Opet, to doprinosi većoj operativnoj učinkovitosti bilo kojeg od tih pojedinačnih sustava”, rekla je Ann. “Kada govorimo o prekidačima za protok paketa, ključ je preuzimanje cijelog tog mrežnog prometa koji je potreban i u suštini optimizacija za bilo koji od alata za nadgledanje – kako bi svi ti alati i sustavi mogli učinkovitije raditi.”

Olakšavanje dijeljenja podataka uz osiguranje osjetljivih informacija

Dobivanje podataka osobama kojima su potrebni jedno je. Dodatni izazov su podaci poput zdravstvene zaštite ili kreditnih kartica koji trebaju ostati privatni. Brokerski posrednik NETSCOUT-a ima mogućnost uklanjanja određenih podataka kada su isporučeni, tako da se osobne identifikacijske informacije ne dijele.

Slika ureda NETSCOUT u San Joseu

Pored ureda u San Joseu u Kaliforniji, NETSCOUT održava lokacije na pet kontinenata.

“U zdravstvenoj industriji, uz poštivanje HIPAA, ne želite vidjeti osobne podatke u prepoznavanju pacijenata”, rekla je Ann. “Pa ipak, dijelite podatke o pacijentima širom mreže kako biste osigurali da liječnici, medicinske sestre i osoblje imaju pristup koji im je potreban.”

Posrednik paketa može skinuti ili narezati pakete i, u osnovi, ne poslati neke podatke određenim sustavima ili korisnicima, ovisno o razini pristupa koji im je dopušten ili što sustavi trebaju vidjeti. To se odnosi na filtriranje određenih podataka na praktičnoj razini – na primjer, vatrozid web aplikacije ne mora imati sav promet (samo web promet), dok će drugi sigurnosni sustavi možda trebati vidjeti sav promet.

“Dio onoga što moramo biti u stanju uravnotežiti su potrebe poslovanja, sustava i potrebe korisnika”, rekla je Ann. „Važna funkcija onoga što pružaju paketni brokeri je sposobnost da se vidi sve i isporuči sve što je potrebno, ali i da možete filtrirati ili ukloniti stvari poput osobnih podataka.“

Korištenje snage povratnih informacija kupaca za pokretanje inovacija

Kada je riječ o stvaranju boljeg proizvoda, NETSCOUT koristi cjelovit pristup uzimajući u obzir znanje i stručnost svog tima te iskustvo i povratne informacije svojih kupaca..

„Izuzetno je važno da razumijemo izazove sa kojima se susreću naši kupci kako bismo ih mogli razviti kako bismo im pomogli u mogućnostima koje su im potrebne“, rekla je Ann.

Istovremeno, s inženjerske strane, postoji puno originalnosti i zamaha u kompaniji da kontinuirano poboljšavaju svoja rješenja za paketne brokere.

“To je ravnoteža za nas u iskorištavanju tehnološkog napretka i inovacija, kao i dalje fokusiranju na rješavanje IT izazova korisnika kako se ti izazovi i dalje razvijaju”, rekla je Ann.

U svibnju će NETSCOUT održati korisnički događaj pod nazivom Angažirati kako bi prikupio još povratnih informacija i podijelio informacije s kupcima. Ove interakcije s kupcima, rekla je Ann, vrijedne su za njihovu tvrtku i pomažu im da ostanu na vrhu tržišta paketskih brokerskih kuća nastojeći stvoriti najbolji dostupan proizvod.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me