Kako je Zuver izgradio pametniju uslugu hostinga za WordPress s samoupravljanim planovima i namjenskom australskom podrškom

TL; DR: Iako se mnogi domaćini hvale svojim upravljanim uslugama, tim Zuver vjeruje da je ovaj izraz izgubio samo značenje. Zbog toga australska tvrtka nudi ono što naziva „pametnijim“ uslugama hostinga i dodala su nova rješenja kako za budžetske tako i za premium korisnike u 2019. Tijekom godina, Zuver i njegova matična kompanija, VentraIP, prilagodili su se sve konkurentnijem i konsolidiranom australijskom tržištu , Ali Zuver se razlikuje kroz 100% korisničku uslugu i unapređenu infrastrukturu.


Zuverov put započeo je 2010. pokretanjem VentraIP Australia, usluge koja je brzo postala značajan igrač na tržištu domaćina zemlje. Do 2012. godine, VentraIP je porastao toliko da je tvrtka odlučila da može bolje opslužiti podskup svojih kupaca stvaranjem zasebne, namjenske marke.

“Željeli smo da se VentraIP fokusira na premium kraju poslovanja, ali nismo htjeli forsirati povećanje cijena na svoje kupce”, rekla je Cheyne Jonstone, izvršna predsjednica VentraIP-a. „Odlučili smo koristiti svoje automatizacijske vještine da bismo uslužili ostale tvrtke na tržištu, ali to učinimo kroz drugu marku.“

Zuver logotip

Zuver je pokrenut kako bi pomogao Australcima kojima su potrebne pouzdane i povoljne usluge hostinga.

U tom duhu kupca, VentraIP je započeo natjecanje na svom forumu kako bi korisnici nove marke mogli imenovati tvrtku. Krajnji pobjednik bio je Zuver, od njemačke riječi “zuverlassig”, što u prijevodu znači “pouzdan, pouzdan i pouzdan” – definicija koja je savršeno uklapala u misiju nove tvrtke.

Otada, Zuver-ove potpuno automatizirane domene i usluge hostinga pružaju kupcima prave proizvode u pravo vrijeme.

“Kao jedan od vlasnika posla, mogu vam reći da je lijepo zvučao. Ali na kraju 2018. primijetili smo da je proračun na kraju tržišta bio u prijelaznom razdoblju “, rekao je Cheyne. „Čak su i veći igrači počeli shvaćati da su kupci rado platili više za bolji proizvod. Iako je Zuver tehnički bio proračunski brend, uvijek je privlačio premium korisnike. Stoga smo odlučili ponovno brendirati i dodati ponude te smo ponovno pokrenuli tvrtku u siječnju 2019. “

Rebranded Zuver i dalje zadovoljava proračunski kraj tržišta s prilagođenim cPanel uslugama, ali je dodao izbor hosting proizvoda za WordPress korisnike. A novi Zuver nudi stopostotnu australsku korisničku podršku i unapređenu infrastrukturu koja pomaže kupcima da dobiju najviše vrijednosti od svojih hosting planova.

Zašto se tvrtke okreću Zuver-ovoj alternativi za upravljani hosting

Kad je Zuver tim prvi put započeo razmišljati o rebrandingu, bavio se konkurentnom analizom prijavljujući se za upravljane račune usluga kod lokalnih i nacionalnih pružatelja usluga hostinga i ispitujući svaku platformu od kraja do kraja. Tim je otkrio da svaka usluga koja košta manje od 50 dolara mjesečno nikad ne nudi više od zajedničkog poslužitelja.

“Nisam to vidio kao zaista upravljanu uslugu. Ono što većina tvrtki naziva “upravljanim WordPress hostingom” je samo cPanel sa Softaculous-om. Automatski se ažuriraju s rezervnim agentom, ali nitko nije tamo koji fizički gleda uslugu “, rekao je Cheyne. “To bi trebala biti” upravljana usluga “. To je isti fenomen koji smo vidjeli godinama prije s riječi “oblak”. Svaki je dobavljač počeo govoriti “oblak” kad god je mogao, ali izgubio je smisao i postao beskorisna jeziva riječ. To je ono što je “upravljana usluga” sada. “

Umjesto da se pokuša boriti za točniju definiciju “upravljane usluge”, Zuver je svoje WordPress usluge hostinga nazvao “pametnijim”. I te usluge uključuju iskusne profesionalce koji prate sve što se događa.

Snimka zaslona Zuver WordPress planova za hosting

Zuver WordPress hosting planovi nude podršku u zemlji i automatsko izradu sigurnosnih kopija.

I, planirajući svoj rebrand, tim Zuver-a je također razmatrao promjene na svojim cPanel uslugama, ali je odlučio nastaviti s njima zbog vrijednosti koju pružaju kupcima..

“Shvatili smo da izbacivanje cPanela ne bi bilo fer prema našim kupcima. Usluge usmjerene na krajnji proračun na tržištu polako nestaju – ali tim kupcima je i dalje potrebno predstavljanje “, rekao je Cheyne. „Zato smo odlučili zadržati prilagodljiv cPanel. Zaključili smo da će se tržište pomaknuti u više specifičnom smjeru – i dizajnirali smo uslugu koja bi bila spremna za tu promjenu. “

Izrađivači web mjesta putem točke i klika, poput Wixa, postaju sve popularniji i omogućuju mnogim ljudima bez pozadine u razvoju da brzo izgrade vlastite web stranice. Uz dodatak WordPressovog urednika bloka Gutenberg, ova se promjena samo ubrzava. Zato Zuver ne samo da nastavlja podržavati WordPress, već također radi na pružanju mogućnosti hostinga za dodatne platforme, uključujući Joomla.

Uspijeva na australijskom tržištu koje se brzo mijenja

Prilagođavanje promjenama na tržištu hostinga nije uvijek bilo lako, ali Cheyne je rekao da su rana istraživanja Zuveru omogućila da shvati kakvim će se klijentima služiti.

“Prije nego što smo se odlučili ponovno ukloniti robnu marku Zuvera, istražili smo točno koliki postotak Zuver i VentraIP korisnika koristi WordPress. Izvanredno, bilo je više od 40% “, rekao je Cheyne. “To je bilo kada smo prvi put shvatili da se tržište prebacuje s pravih hosting usluga na hosting usluge specifične za aplikaciju.”

Iako je to najnoviji trend kojim su timovi VentraIP i Zuver morali krenuti, oni su se prilagodili mnogim drugima u prošlosti. Kada je započeo VentraIP, tržište je bilo znatno drugačije nego što je to danas – Amazon Web Services bio je maloljetnik, Rackspace je prodavao namjenske servere, a Microsoft Azure nije ni pokrenuo.

Fotografija ekipe Zuvera

Tim Zuvera pomagao je domaćinu da se prilagodi australskom tržištu od 2012. godine.

Početkom 2010-ih, VentraIP je na australijskom tržištu imao između 20 i 30 konkurenata. Ali, baš kao i na prekomorskim tržištima, australski hosting pružatelji vidjeli su se dosta konsolidacije tijekom godina.

„Sjećam se da sam prije godina susreo dečke iz tvrtke koja je gostovala u tvrtki Small Orange. Bili su na pozornici i neprestano su govorili publici da je nikada neće prodati “, rekao je Cheyne. “A danas su u vlasništvu Endurance International grupe (EIG)”, rekao je Cheyne.

Kako su se ulozi povećavali, VentraIP i Zuver timovi su vidjeli kako se tržište zatvara. Uskoro je Australija imala pet glavnih konglomerata u domaćinstvu – MelbourneIT, GoDaddy, CrazyDomains i Hostopia Deluxe, koji se svi žestoko natječu za kupce.

Zbog toga su vodeći timovi u VentraIP-u i Zuveru odlučili da se trebaju dodatno odvojiti smjelim potezom – zadržavajući cijele svoje timove u Australiji.

Nastavljamo postavljati trendove osporavanjem statusa Quo

Od početka svog putovanja u 2012., Zuver je naučio puno o australijskom hosting tržištu. To znanje omogućuje timu da samouvjereno promijeni kurs kako bi se uskladio s očekivanjima industrije – i kada postaviti nova.

“Bili smo okruženi velikom ribom s dubokim džepovima”, rekao je Cheyne. “Zaustavili smo se i rekli sebi:” Moramo razmisliti o tome što ćemo ovdje raditi. I odlučili smo provaliti trendove. “

Zuver je tada pružio podršku Indiji kao i svim svojim konkurentima. Odlučio je da će vraćanje te podrške u Australiju razlikovati njezine usluge – ali doći će do skupe cijene. Kad su tvrtke napokon donijele odluku, proračune su smanjile kako bi se ostvarile. Ali ubrzo su primijetili temeljni pomak. Ne samo da su kupci bili sretniji, već su širili i riječi o Zuverovoj reaktivnoj podršci. Ubrzo su novi kupci pristizali pred domaćina.

Zatim je ekipa napravila drugi hrabar potez. Posljednjih nekoliko godina Zuver je zamijenio cijelu svoju mrežu. Tamo gdje je nekad implementirao isti Cisco 7200 koji su koristili njegovi konkurenti, Zuver sada ima novi Brocade hardver. Također je prešao na SSD, odlučivši preskočiti druga rješenja komercijalne snage i dodao Samsung SAS SSD, s gotovo 50 K IOPS u svakoj kutiji.

„Naši kupci istinski cijene našu transformaciju. Kako smo poboljšali tehnologiju i uveli naš tim za podršku u zemlju, gotovo svi kupci ostali su s nama “, rekao je Cheyne. “I vidimo najveći pokušaj kod korisnika koji dodaju nove usluge. Bilo je to nevjerojatno uzbudljivo putovanje. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map