Kako je Replicon ušao u prostor softvera za upravljanje vremenom fleksibilnim rješenjima koja pomažu tisućama tvrtki da rade efikasnije

TL; DR: Replicon je prije 20 godina pionirao u prostor za internetske aplikacije sa svojim softverom za upravljanje vremenom koji pomaže tvrtkama da optimiziraju pristup snimanju vremena, naplate i obračuna plaća. Danas je tvrtka i dalje na tome, pruža SaaS rješenja koja povećavaju učinkovitost i poboljšavaju suštinu tisuća tvrtki širom svijeta. Replikonov softver pruža organizacijama jedinstveno, fleksibilno rješenje koje se može distribuirati po cijelom poduzeću kako bi se riješile točke boli povezane s ručnim snimanjem vremena i okretnošću raspoređivanja prilikom ukrcavanja novih timova. U konačnici, tvrtke žele visoku zaradu od svojih ulaganja, a Replicon donosi.


Tim iz tvrtke Logic Healthcare zadužen je za pomoć bolnicama da pojednostave svoje IT okruženje kako bi se zdravstveni radnici mogli fokusirati na središnju misiju skrbi o pacijentima. Logički je posao važan – također je velik. Konzultanti tvrtke provode naizgled beskrajne sate putujući kroz 21 državu kako bi opslužili svoje klijente.

S ovim dugim putovanjima nije čudo što je Logic vrijeme promatrao kao jedno od svojih najvrijednijih svojstava. Tvrtka nije željela da zaposlenici provode dugačka razdoblja ručno prateći vrijeme i troškove, ali brzo je utvrdila da su za naslijeđene sustave zaposlenici zahtijevali upravo to. Tada se Logic okrenuo Repliconu.

Primjenjujući Replikonov softver za upravljanje vremenom, Logic je uspio smjestiti svoje podatke o vremenu i troškovima na jedno mjesto, što je omogućilo potpunu vidljivost tvrtkinih resursa i najnovijeg stanja. Zaposleni na terenu više nisu morali ručno unositi podatke o svom vremenu i putnim troškovima. Umjesto toga, proces je automatiziran putem Replikonove intuitivne mobilne aplikacije. I, uz integracije s QuickBooksima, Replicon je naplatio povjetarac.

“Razmjera koliko brzo i točno možemo naplatiti našim klijentima bila je nevjerojatna kod Replikona”, rekao je Kris Cox, glavni financijski direktor tvrtke Logic. “Smanjili smo ručno unošenje podataka za više od 75% i povećali točnost naplate za više od 25%, što je sve učinjeno bez potrebe za zapošljavanjem dodatnog osoblja ili trošenja puno vremena na prekvalifikaciji našeg postojećeg tima.”

Kolaž slike Scotta Balesa i logo Replikona

Scott Bales, potpredsjednik tvrtke Solution Engineering, rekao nam je kako Replicon pomaže tvrtkama da optimiziraju vrijeme i upravljanje plaćama.

Za Scotta Balesa, Replikonova VP-a Solution Engineeringa, Logicina priča predstavlja samo još jedan dan u uredu. Scott je vidio kako Replicon pomaže tisućama tvrtki poput Logic-a u optimizaciji poslovanja i učinkovitijem vođenju.

“Razumijemo sve izazove s kojima se susreću kupci”, rekao je. “A znamo kako ih riješiti bolje nego bilo tko drugi.”

Već više od 20 godina Replikonovi fleksibilni alati pružaju tvrtkama vidljivost u stvarnom vremenu u njihovim postupcima upravljanja vremenom, naplate i obračuna plaća. Ove tvrtke okreću se Repliconu jer su rješenja tvrtke učinkovita i trenutno predstavljaju povrat ulaganja.

Izgrađen kao bolji način za snimanje, upravljanje i optimiziranje vremena

1996. godine Raj Narayanaswamy i Lakshmi Raj našli su se na tehnološkom polju radeći ugovorne poslove u razvoju softvera. Tim muža i žene primijetio je veliki jaz u tadašnjim alatima za precizno snimanje vremena i naplatu računa svojim klijentima. Znali su da ostavljaju neiskazano vrijeme i, prema tome, prihod na stolu i željeli su stvoriti rješenje.

“Rekli su:” Mora postojati bolji način “, sjeli i napisali verziju našeg proizvoda”, rekao je Scott. “A Replicon se rodio.”

Scott nam je rekao kako je tržište aplikacija softvera prije 20 godina bilo instalirano isključivo klijenta. Na tržištu nije bilo internetskih proizvoda, a Raj i Lakshmi su to promijenili.

“Svaki je dobavljač proizvodio ova web sučelja koja su u osnovi proizvodi klijent-poslužitelj”, rekao je Scott. “Jedan od načina na koji su se razlikovali bio je da im se proizvod u potpunosti temelji na webu – otvorite preglednik i otvorite web stranicu.”

Kolaž Raja Narayanaswamyja i Lakshmija Raja glave i Replicon logotip

Lakshmi Raj i Raj Narayanaswamy osnovali su Replicon kao bolji način za hvatanje i upravljanje vremenom i naplatom.

Prema Scottu, veliki je izazov rano educirati tržište. Tvrtke su navikle instalirati proizvode, a ne pristupati im poput web stranica.

Tržište je na kraju zahvatilo nakon što je Replicon pokrenuo internetski prostor za primjenu, a tvrtka je imala ogroman rast. No, kao i svaki inovator, Replicon je znao da je došlo vrijeme za promjenu 2005. godine, kada se industrija odmakla od prodaje lokalnih postrojenja i letanja u oblak.

“Strogo smo prešli na SaaS i morali smo ponovno educirati tržište”, rekao je Scott. “Kako je tržište raslo, pokušavali smo razumjeti kako bolje opskrbiti kupce tu uslugu, a evoluirali smo i prebacili sve na AWS.”

Ovim potezom Scott nam je rekao da je proizvod više skalabilan, osiguran putem viška i dostupan širom svijeta.

Organiziranje naplate poduzeća i obračuna plaća pomoću jedinstvenog rješenja

Ono što čini Replicon tako učinkovitim alatom jest da je to sveobuhvatno rješenje. Tvrtke mogu upravljati i mjeriti sve bitne aspekte ljudskih resursa, uključujući daljinsko angažiranje radne snage, vrijeme i odsutnosti zaposlenika i učinkovitost, među ostalim.

Uz to, alat nudi središnju lokaciju koja omogućuje precizan obračun, mjerenje troškova rada i upravljanje dobavljačima. Replikonovo rješenje također osigurava da tvrtke ostanu u skladu s radnim zakonima i omogućava potpunu kontrolu nad procesima plaća.

Kad se ukrcaju, kupci Replicona otkrivaju da fleksibilnost rješenja omogućava upotrebu u cijelom poduzeću. Budući da različite poslovne jedinice unutar organizacije zahtijevaju različita rješenja, tvrtke su pronašle niz različitih alata. No, fleksibilnost Replikonovog proizvoda znači da ga mogu koristiti različite ekipe.

“Sam proizvod je vrlo popravljiv”, rekao je Scott. “Ne mijenja procese. Umjesto toga, kupci ga mogu umetnuti u svoje okruženje i konfigurirati ga tako da odgovara njihovim procesima iz perspektive vremena, troškova i plaća. “

Uklanjanje potrebe za ručnim unosom podataka vjerojatno je jedna od najvećih prednosti koje pruža Replicon. Prema Scottu, ovo je glavna točka trenja koja dovodi kupce u Replicon.

Bez obzira na to je li vrijeme za plaćanje zaposlenika ili klijenata koji naplaćuju račune, Scott nam je rekao da ručno vrijeme i praćenje naplate plaše tvrtke zbog svih stvari koje mogu poći po zlu..

“Sve su informacije u glavama ljudi, a ne postoji auditivan trag koji bi pokazao usklađenost”, rekao je Scott. “Te tvrtke napokon kažu,” dosta je dovoljno “, i dođu do nas kako bismo se obratili ručnim naporima – i to rješavamo.”

Krenite uživo satima: pružanje okretnosti u slučaju složenih slučajeva upotrebe

Drugi glavni faktor koji vozi poslovanje na Replicon je brzina implementacije. Scott nam je rekao kako se tvrtke koje su nedavno prošle kroz veliki krug zapošljavanja suočavaju s izazovom da odmah odvoje vrijeme za nove zaposlenike.

Te tvrtke dolaze u Replicon jer nisu u mogućnosti ukrcati se na sve nove zaposlenike u svoj sustav tako brzo kao što žele, ali još uvijek trebaju utrošiti vrijeme za plaće. Brzina i okretnost na koju djeluje Replicon ublažava tu bolnu točku.

Snimka ekrana Replikonovog korisničkog sučelja za praćenje vremena

Replicon uklanja dugotrajne cikluse implementacije, tako da tvrtke mogu biti aktivne u roku od nekoliko sati umjesto mjeseci.

Prema Scottu, upravo je taj poslovni sloj koji mu pruža prednost kada je u sobi s konkurencijom.

“Ne trebaju nam dugi ciklusi implementacije – to je jedan od ključeva naše brzine”, rekao je. „Vidimo kako posluju i možemo modelirati kako mogu prilagoditi proizvod u skladu s njihovim procesima u roku od nekoliko sati, a ne više mjeseci.“

To omogućava kupcima Replicon-a da se brzo pokrenu i pokrenu, a pruža gotovo trenutan pogled na visoki povrat ulaganja koji proizvod pruža.

Budućnost: jedinstveni izvor istine za globalnu organizaciju plaća

Kao i Logic Healthcare, tisuće tvrtki pronašle su Replikonov softver za upravljanje učinkovitim alatom za uklanjanje dugotrajnog ručnog unosa podataka. Automatiziranje procesa naplate, snimanja vremena i obračuna plaća s okretnošću omogućava tvrtkama da optimiziraju operacije i dovedu donje crte u fokus. Uvijek inovativci, Replicon ne pokazuje znake usporavanja svojih napora kako bi pomogao poduzećima da rade efikasnije.

Scott nam je rekao da se mnoge multinacionalne kompanije često suočavaju s dodjeljivanjem platnih spiskova skupocjenim dobavljačima. Slušajući potrebe korisnika, Replicon je mogao razumjeti poteškoće koje neke tvrtke imaju u procjeni vrijednosti davatelja usluga. Tvrtkama nedostaje fleksibilnost za zamjenu dobavljača za plaće na različitim lokacijama, jer usporedbe troškova nisu dostupne.

„Želimo svoj proizvod razviti u sastajalište koje rukovoditeljima pruža mogućnost uvida u njihove troškove po državama, sve na jednom mjestu, uz fleksibilnost u kretanju po različitim dobavljačima“, rekao je Scott. “Replicon vidimo kao jedinstveni izvor istine za globalnu organizaciju plaća.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me