Kako Clouding.io ometa španjolsko tržište virtualnog hostinga transparentnošću, pouzdanošću i uslugom bez obaveza

TL; DR: Virtualni domaćin Clouding.io sa sjedištem u Barceloni uvijek je težio stvarima. Prije nego što je uopće pokrenuta, osnivači tvrtke započeli su koristeći svoje bogatstvo iskustva u industriji hostinga kako bi ispitali uobičajene točke boli i utvrdili koje značajke zapravo dodaju vrijednost kupcima. Pristup Clouding.io pružanju klijentima samo korisnih usluga također je pomogao u trajnoj inovaciji i širenju. Danas tvrtka nudi arhivirane i skalabilne servere i naplatu po drugom – obje prakse nekada nečuvene u Španjolskoj.


Španjolska virtualna hosting tvrtka Clouding.io osnovana je s uzvišenim početnim ciljem: utvrditi koje su tipične industrijske prakse zapravo koristan klijentima. Prije nego što je tvrtka pokrenuta, njeni osnivači proveli su znatnu količinu vremena i resursa istražujući je li zajednička hosting hosting strategija i dodatna vrijednost za klijente.

“Ponovno smo procijenili sva osnovna uvjerenja u industriji kako bismo otkrili jesu li istinita ili nisu”, rekao je Xavier Trilla, CEO Clouding.io.

Možda ne iznenađujuće otkrili su da su mnoge tipične značajke koje nude domaćini bile ili zabludne ili beskorisne. Kao odgovor na te otvorene nalaze Clouding.io je odlučio ukloniti naknade za registraciju, mjesečno minimalno plaćanje, sitni tisak u svojim ugovorima i ukloniti isprepletene postupke otkazivanja – što su sve bile prilično standardne prakse mnogih kompanija u sektoru.

Clouding.io logo

Clouding.io bio je jedan od prvih pružatelja usluga hostinga na španjolskom tržištu koji je drugi ponudio naplatu.

“Još se sjećam dobavljača koji je inzistirao da se nakon otkaza moraju obavijestiti faksom”, rekao je Xavier kroz smijeh.

Osnivači su uvrstili i mnoge značajke za koje su vjerovali da imaju dodanu vrijednost za kupce. Clouding.io bio je jedna od prvih tvrtki na španjolskom tržištu koji je drugi ponudio naplatu, a dodao je usluge koje su uključivale skalabilne servere, arhiviranje poslužitelja kada se ne koriste, snimke za vraćanje značajki i poslužitelje koji se mogu pokrenuti u sekundi.

Iako je tvrtka smatrala da su njeni proizvodi već korisniji i transparentniji od većine, nije prestala pronalaziti načine da se razlikuje. Tvrtka želi osigurati da su korisnici u potpunosti zadovoljni uslugom, tako da nudi besplatnu probnu verziju za koju nije potrebna obveza. A, u skladu s tim obećanjima o nepoštivanju obveza, besplatno se suđenje ne prebacuje na automatsku obnovu nakon što se probno razdoblje završi.

“Ne želimo da klijent ili kupac ugovori s nama samo zato što su zaboravili otkazati suđenje”, rekao je Xavier. “Želimo da rade s nama jer su uvjereni da smo najbolja opcija za njihove potrebe.”

Služba za korisnike koja zadovoljava klijente tamo gdje se nalaze

Prednost tvrtke Clouding.io potrebama klijenta jasno je istaknuta kroz njegove poslovne prakse. To je posebno očito u načinu na koji gradi odnose.

“Iznad svega, zadržali smo fokus naše usluge na stvaranju korektnih i zdravih odnosa s klijentima, jer samo fer i zdravi odnosi traju dugo vremena”, rekao je Xavier.

Da bi održali fokus na klijentima, osnivači su odlučili zadržati potpunu kontrolu nad tvrtkom. Nikada nisu preuzeli vanjska ulaganja, tako da rukovodstvo može ostati uključeno u svakodnevne operacije i donositi odluke koje su u korist kupaca, a ne investitora ili dioničara.

Taj pristup također pomaže vodstvu tvrtke da stvori podupiruće radno okruženje za svoje zaposlenike. A ta se pozitivna kultura rada prevodi u zadovoljstvo kupaca. No možda je najvažnija značajka tvrtke njegova pouzdanost.

Na primjer, ako postoji problem sa poslužiteljem, tim Clouding.io može problem riješiti u sekundi, a ne u satima. I svako se održavanje provodi postupno, tako da klijenti ne doživljavaju stanke zbog rutinskih ispravki infrastrukture.

“Imamo infrastrukturu koja vam nikada ne daje glavobolje, bilo da je to zbog performansi, troškova, lošeg korisničkog servisa ili problema s produženim vremenom. Mislim da je to naša glavna korist, “rekao je Xavier.

Ali ne postoji nijedna usluga ili značajka koja Clouding.io čini neprocjenjivim za svoje klijente; Umjesto toga, tvrtka je kombinacija proizvoda koji su najprije kupci i odgovarajuća podrška.

“Na kraju, sve komponente ili značajke Clouding.io moraju poboljšati korisnikov doživljaj korištenja naših usluga”, rekao je Xavier. “To je moja omiljena značajka – pružanje besprijekornog iskustva našim kupcima.”

Obećavajuća suvišna infrastruktura i robusne značajke

Za korisnike Clouding.io infrastruktura mora uvijek raditi. Svi diskovi virtualnog poslužitelja tvrtke pohranjeni su u Ceph grupi kako bi se osigurala kontinuirana funkcionalnost. U slučaju kvara hardvera u hipervizoru, klijentima se usluga može obnoviti u nekoliko sekundi.

Ista infrastruktura pruža i klijentima više mogućnosti. Klijenti mogu birati koliko prostora na disku dodijeliti svom poslužitelju, bez prisiljavanja na kupovinu RAM-a ili CPU-e za pohranu koju nikada neće koristiti. Oni također mogu arhivirati poslužitelje kad se ne koriste pa ne moraju za njih više platiti.

A kako bi ostao konkurentan na sve konkurentnijem tržištu, Clouding.io uvijek razmatra kako njegove značajke mogu donijeti vrijednost kupcima.

Fotografija izvršnog direktora Clouding.io Xavier Trilla

Xavier Trilla, predsjednik uprave Clouding.io, razgovarao je s nama o domaćinu.

“Uvijek se pitamo:” Što ova značajka ili usluga donosi da kupci ne mogu pronaći konkurenciju? “, Rekao je Xavier. “I,” Postoji li istinska potražnja za ovom značajkom ili uslugom? “

Ako tvrtka odluči da se neka značajka isplati, strogo testira njezinu funkcionalnost prije nego što je predstavi klijentima. Clouding.io mora osigurati da dobro funkcionira kako bi ga kupci mogli odmah koristiti.

“Mi otklanjamo i izoštravamo naše ideje kako bismo vidjeli dodaju li vrijednost, kakvi su zahtjevi za njihovu provedbu i jesu li prikladni i korisni za većinu kupaca”, rekao je Xavier.

Neke značajke nedavno su prošle test i razvijat će se tijekom 2019. godine, uključujući API, 64-jezgrene poslužitelje u oblaku i pakete s 512 GB RAM-a. Novi sustav sigurnosnih kopija s inkrementalnim obnavljanjem, snažniji hipervisori, NVMes i veća propusnost za cloud poslužitelje su također u izradi.

Tvrtka također postiže određene interne korake, uključujući dobivanje novih akreditacija i osvježavanje svoje web stranice.

Tvrtka je stekla i ISO 27001 i 9001 certifikate za sustave upravljanja kvalitetom i sustave upravljanja sigurnošću. Također planira razviti novu web stranicu i korporativni imidž u narednoj godini.

Povišen doživljaj hostinga više od 15 godina u izradi

Clouding.io rođen je iz bolova koji su njegovi osnivači vidjeli tijekom svog više od 15 godina iskustva u industriji. Ta su iskustva navela da pažljivo planiraju od početka – umjesto da rješavaju probleme kako nastaju – i donose odluke koje će biti od koristi potrošačima.

“Dao nam je fantastičnu perspektivu s obzirom da smo tržištu kojem smo svjedočili u nastajanju i rastu i na kojem smo opsluživali tisuće klijenata”, rekao je Xavier. “Sve što smo postigli uvijek je zahvaljujući podršci naših kupaca.”

“Koristit ćemo vrata koja nam se otvori rast kako bismo još više poboljšali kvalitetu naše usluge.” – Xavier Trilla, predsjednik uprave Clouding.io

Ti su kupci pomogli tvrtki da raste, a razgovori s klijentima daju Clouding.io još više informacija o tome što smatraju vrijednim. To je od vitalne važnosti u industriji koja se i dalje tako brzo mijenja.

“Ponekad smo toliko uključeni u projekt da nam trebaju svježi kupčev pogled da bi stvari brže vidjeli nego mi”, rekao je Xavier.

Ovaj će model povratnih informacija klijenata pomoći Clouding.io da ostane prizemljen dok nastavlja rasti. U posljednje dvije godine tvrtka se udvostručila, ali i dalje ostaje posvećena osiguravanju pouzdanosti svoje usluge.

“Koristit ćemo vrata koja nam se otvaraju kako bismo još više poboljšali kvalitetu naše usluge”, rekao je Xavier.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me