Kako Citrix oblak smanjuje troškove i složenost pružatelja usluga – centralizirana platforma za brzo postavljanje i upravljanje virtualnim okruženjem

TL; DR: Citrix Cloud nudi centraliziranu konzolu koja olakšava upravljanje svim Citrixovim preintegriranim tehnologijama. Platforma mijenja tradicionalni prikaz upravljanja temeljenog na oblaku, jer se radni prostori mogu rasporediti iz bilo koje infrastrukture – lokalno ili u javnom ili privatnom oblaku. Ovo, zajedno s ažuriranjima softvera za dva tjedna i kulturom tvrtke usmjerenom na inovacije, čini Citrix Cloud vrijednim alatom za virtualizaciju radnog prostora za administratore i davatelje usluga.


Prije nekoliko godina prisustvovao sam izložbi kako bih intervjuisao stručnjake iz industrije za časopis u kojem sam radio. Kao što svatko iz polja za objavljivanje časopisa može potvrditi, ako sastavljate sadržaj za nadolazeći broj, izgledi su dobri, na redu je još jedan koji čeka na završetak produkcije.

Nakon dugog dana trljanja laktova s ​​ispitanicima, došlo je vrijeme da se poradimo na dovršetku uređivanja u dizajnerskom programu tvrtke kako bi se izašao sljedeći broj na ulici. Budući da se od mog računala u uredu nalazi više od 200 kilometara moglo bi mi predstavljati problem. Srećom, moja je tvrtka ponudila siguran, virtualni pristup dizajnerskom programu, tako da sam mogla radno pristupiti svom radnom prostoru. Naš IT odjel upravljao je sigurnim postupkom isporuke aplikacija putem Citrix Clouda.

Upotreba aplikacija koje se sigurno upravljaju i isporučuju putem usluga Citrix Cloud bilo je jednostavno kao i pokretanje bilo kojeg drugog instaliranog programa na mom prijenosnom računalu. Iako je besprijekorna upotreba softvera očita korist za krajnjeg korisnika, Citrix također pružateljima usluga omogućuje sigurnu isporuku virtualnih aplikacija iz okruženja s više stanara, osiguravajući izvrsno iskustvo u radnom prostoru.

“Ono što pokušavamo učiniti davatelju usluga im je lakši život”, rekao je Ken Oestreich, stariji direktor marketinga proizvoda Citrix Cloud. “Bit će im manje Citrix-a za instaliranje, konfiguriranje i veličinu. Tako će se oni i njihovi stanari brže pokretati i još uvijek pružaju fleksibilnost u izvođenju radnih opterećenja gdje god žele. “

Glava slike Kena Oestreicha i Citrix Cloud logotipa

Ken Oestreich, stariji direktor marketinga proizvoda Citrix Cloud, mijenja percepciju oblačnog modela.

Citrix Cloud je u osnovi intuitivna konzola utemeljena na oblaku koja omogućuje upravljanje svim Citrix tehnologijama na jednom mjestu. Skraćeno vrijeme konfiguracije platforma dramatično ubrzava proces ukrcavanja davatelja usluga. Značajke su unaprijed integrirane, a administratori mogu postaviti virtualno radno opterećenje na bilo koju vrstu infrastrukture. S dvomjesečnim ažuriranjima softvera i stalnom predanošću inovacijama, Citrix mijenja način na koji IT profesionalci gledaju oblak.

“Sve kao usluga” – Kako Citrix pojednostavljuje IT upravljanje

Prije više od pet godina Citrix je pokrenuo novi kanal pod nazivom Citrix Service Providers, koji je domaćin Citrix tehnologija, rekao nam je Ken. Ovaj je kanal narasla na više od 2000 pružatelja usluga kojima se upravlja širom svijeta. Citrix se sada priprema da Citrix Cloud tehnologije tim partnerima postanu dostupne negdje 2017. godine – pomažući u pojednostavljivanju načina integriranja i upravljanja Citrix tehnologijama za svoje stanare..

“Više kupaca, bilo da su poduzeća, davatelji usluga ili korisnici stanara tih pružatelja usluga, očekuju više SaaS usluga poput oblaka”, rekao je Ken. “Ono što radimo pružit će davatelju uslugu kao uslugu preko različitih Citrix tehnologija. To im omogućuje da se usredotoče na ono što rade najbolje – konfiguraciju, upravljanje, integraciju aplikacija za svoje stanare. “

Elementi grafičkog modeliranja Citrix Clouda

Platforma Citrix Cloud omogućuje administratorima da jednostavno upravljaju jednom ili više unaprijed integriranih Citrix tehnologija.

Davatelji usluga mogu se obratiti Citrix Cloudu za brzo pokretanje i pokretanje virtualnih okruženja i neometano upravljanje njima s centraliziranim korisničkim sučeljem.

Skraćeno vrijeme konfiguracije omogućuje vam da ustanete infrastrukturu za samo 29 dana

Za pružatelje usluga kojima se upravlja, virtualno postavljanje na radnu površinu ponekad može biti zastrašujuće i dugotrajno. Ken nam je rekao da bi postupak mogao tražiti njihove partnere davatelja usluga u trajanju od 150 do 175 dana kako bi ubrzali i instalirali infrastrukturu. Ono što sada pronalaze je da će proces biti mnogo brži i relativno bezbolan.

Do iduće godine Ken i Citrix Cloud tim planiraju olakšati te procese pružateljima usluga preuzimajući lavovski dio instalacije i konfiguracije za njih putem Citrix Clouda.

“Danas imamo kupce na brodu Citrix Cloud 29 dana”, rekao je Ken. “Možemo dobiti kupca da ustane hosting ili tradicionalnu poslovnu infrastrukturu za manje od mjesec dana. Redoslijed je kraći i znači brže vrijeme na tržištu i brže vrijeme vrednovanja za upravljane davatelje usluga kada imaju pristup Citrix Cloudu. “

Konzola usmjerena na dizajn olakšava upravljanje

Jedna od karakteristika koje je Ken rekao da Citrix Cloud razlikuje od ostalih oblačnih platformi je intuitivno, centralizirano korisničko sučelje. Jedan od internih slogana Citrixa jest „empatija prema kupcima“. Citrix sučelje Cloud nudi ovaj moto s dizajnerskim pristupom.

“Ono što mi pokušavamo učiniti je shvatiti kako izgleda prvo korisničko iskustvo, bilo da je riječ o kupcu ili davatelju usluga”, rekao je Ken. “Gdje su njihova kontekstualna pomoć, smjernice, pokazivači i slično u korisničkom sučelju? Pokušavamo pojednostaviti stvari za administratore. “

Grafičko modeliranje Citrix Cloud arhitekture

Citrix Cloudov fokusiran na dizajn usmjeren na upravljanje omogućuje pružateljima implementaciju iz intuitivne, centralizirane konzole.

Budući da su sve funkcije upravljanja sastavljene na jednom mjestu, administratori imaju puno manje posla. Skaliranje, podešavanje i konfiguriranje baza podataka može se učiniti u, kako Ken naziva, “crnom okviru”.

Predintegrirane usluge orkestriraju virtualna radna opterećenja

Citrix Cloud je kišobran pod kojim su dostupne sve tehnologije Citrix. Virtualna radna površina, virtualna aplikacija, sinkronizacija podataka, kontrola mobilnosti i usluge upravljanja mrežama sve su značajke integrirane i moguće implementirati pod Citrix Cloud.

“Prava vrijednost ovdje nije samo korištenje Citrix Clouda za uključivanje određene usluge”, rekao je Ken. “Sve su usluge svjesne i integrirane. Ako želim, recimo, sinkronizirati virtualnu uslugu radne površine i uslugu sinkroniziranja i dijeljenja datoteka, obojica se znaju jedni o drugima. “

Predintegracija pojednostavljuje postavljanje jednostavnim za administratore, jer usluge crpe iz istih informacija aktivnog direktorija. A, budući da se skup usluga u Citrix Cloudu izvodi baš onako kako bi ih bilo da su instalirani kao tradicionalni softver, krajnji korisnici nikada ne vide razliku.

“Iz administrativne perspektive, neke se usluge moraju usmjeriti na okruženje izvršenja,” primijetio je Ken, “ali mnogo je manje konfiguracija, razmjera i integracija jer je to učinjeno za vas kao uslugu.”

Promjena modela oblaka s fleksibilnim značajkama i inovacijama

Citrix Cloud mijenja percepciju o tome kako se može koristiti virtualizacija utemeljena na oblaku. U tradicionalnom modelu oblaka sve usluge i značajke pokreću se unutar oblaka.

Ken je primijetio da je Citrix Cloud različit. Virtualna radna površina i aplikacija mogu se rasporediti bilo gdje, pružajući fleksibilnost pružateljima usluga i administratorima. Platforma također uklanja potrebu za kupnjom ažuriranja softvera, a njegovo laboratorijsko područje osigurava brzinu inovacije prema novom dizajnu i stvaranju proizvoda.

Uvođenje je moguće u prostorima i u javnim ili privatnim oblacima

Jedna od karakteristika Citrix-a bila je fleksibilnost korištenja iz bilo kojeg oblaka ili lokalne informatičke infrastrukture. Ken je primijetio otprilike dvije trećine pružatelja usluga Citrix-a koji koriste platformu iz vlastite infrastrukture, a od onih, kojih oko jedne trećine očekuje da će početi prisluškivati ​​javni oblak u roku od 12 mjeseci.

Citrix Cloud će olakšati ovaj proces pružanjem platforme za upravljanje temeljenom na oblaku za sva radna opterećenja Citrix-a i pojednostaviti način na koji ih je moguće implementirati u bilo koji oblak ili tradicionalnu infrastrukturu.

“Pružatelj usluga odlučuje je li njihov izbor infrastrukture ekonomičan, pogodan za rad, performanse, suverenitet podataka”, rekao je Ken. “Naša je odluka bila dati im izbor. Ne želimo ih nametnuti. “

Snimka zaslona opcija implementacije Citrix Clouda

Citrix Cloud je fleksibilan i može se pokretati na bilo kojoj infrastrukturi – lokalnom ili u javnom ili privatnom oblaku.

Pružatelji usluga mogu staviti opterećenja kao što su virtualne radne površine i virtualne aplikacije, gdje god žele, na postojeću infrastrukturu ili u javni ili privatni oblak. Kao što je Ken napomenuo, Citrix Cloud je agrostičan za infrastrukturu, što znači da je platforma samo sloj podataka i prezentacije, a svaka infrastruktura može se koristiti za pokretanje.

“Ljudi mogu imati neke od svojih virtualnih okruženja radnog prostora u, recimo, Azure, neke u Amazonu, a neke u datacentru u Velikoj Britaniji i upravljaju njima sve zajedno”, rekao je. “Prilično je uredno.”

Softver je zimzelen s ažuriranjima za dva tjedna

Ažuriranje softvera kako bi korisnici osigurali najnovije i najučinkovitije alate neprestano je briga za administratore i davatelje usluga. Ova briga uklanja se za one koji koriste Citrix Cloud usluge.

“SaaS pojam zimzelenog softvera zaista privlači ljude”, rekao je Ken. “Sve se naše konzole, sve naše tehnologije, ažuriraju svaka dva tjedna.”

Česte zakrpe i podešavanja upotrebljivosti Citrix softvera stvaraju besprijekoran rad krajnjih korisnika i oslobađaju vrijeme administratora koje mogu bolje potrošiti ne pokušavajući riješiti probleme nastale zastarjelim softverom. Također se uklanja i svaka zabrinutost oko troškova nadogradnji, jer je sve to uključeno u dio usluge Citrix Cloud.

Područje laboratorija omogućuje korisnicima testiranje i povratne informacije o novom softveru

Citrix može ostati konkurentan i proizvoditi tehnologije poput Citrix Clouda zbog svoje predanosti inovacijama. Imaju inženjerske timove širom svijeta koji zajedno rade u jedinstvenom i otvorenom laboratorijskom području gdje eksperimentalne softverske usluge, poput virtualizacije i ubrzanja aplikacija, mogu testirati, eksperimentirati i komentirati javnost.

“Ako iz našeg inženjerskog tima dođe nova ideja, ona se pojavljuje u laboratorijima, a kupci se slobodno mogu igrati s njom”, rekao je Ken. “Usluge ponekad padaju na lice. Ponekad su producirani. Ovo je fantastična prilika za inovaciju. “

Laboratoriji omogućuju Citrixu da dobije povratne informacije o klijentima u stvarnom vremenu i pomognu usmjeriti mjesto na kojem tvrtka preuzima određenu tehnologiju.

Budućnost: XenApp Express i prošireno partnerstvo s Microsoftom

Velike su stvari na horizontu za Citrix i platformu Citrix Cloud. U 2015. godini kompanija je najavila partnerstvo s Microsoftom na nekoliko nadolazećih tehnologija.

Jedan od njih, potencijalno nazvan XenApp Express, je Microsoft-ova usluga za strujanje aplikacija koje se mogu upravljati izvan Citrix Clouda. Također će nuditi upravljanje za Windows 10 VDI koji se nalazi izvan Azure. Ken nam je rekao da očekujemo detalje u narednim mjesecima.

“Imaćemo jače partnerstvo s Microsoftom”, rekao je Ken. “Ovo stvarno ilustrira pojam jednog mjesta koje treba ići. Postoji jedna konzola koja integrira sve resurse radnog prostora koje ćete koristiti kao davatelj ili administrator. “

Kao osoba koja koristi aplikacije kojima se upravlja i isporučuje putem Citrix Clouda, nisam imao pojma koja je infrastruktura rasporedila aplikaciju za dizajn moje tvrtke. Samo sam znao da to radi kad mi je trebalo dok sam bio na mjestu. Sigurna sam da je IT administrator moje tvrtke podjednako zahvalan koliko i ja za jednostavno postavljanje napajanja i napajanja softvera za svoje radne prostore stanara..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me