Kako Attunity pojednostavljuje integraciju i upravljanje podacima: štedi vrijeme i novac tvrtki fleksibilnim, automatiziranim rješenjima

TL; DR: Budući da tvrtke koriste sve veći broj resursa podataka za prepoznavanje operativne učinkovitosti i donošenje poslovnih odluka, sve je manje vremena za ručno kodiranje i kašnjenje. Pripadnost, primatelj nagrade za programere Choice ™ za učinkovitu integraciju i upravljanje podacima ubrzava isporuku, pohranu i dostupnost podataka sa svojim portfeljem softvera. Usredotočeni smo na tri programa s potpisima – Replikacija, Sastavljanje i Vidljivost – kako bismo pokazali kako korisnici mogu bez problema i sigurno unositi podatke i automatizirati rutinske procese upravljanja podacima i skladištenjem..


Swiss Life Group, jedna od vodećih europskih tvrtki za osiguranje i upravljanje bogatstvom, željela je objediniti podatke o klijentima kroz više sigurnosnih sustava u jedan indeks koji se može pretraživati. Prije toga, svakom podupirućem sustavu trebalo je pristupiti pojedinačno, a podaci bi bili predstavljeni malo drugačije – zbunjujući kupce, prodavače i zaposlenike.

Korištenjem programa iz Attunityja, Swiss Life je prikupio podatke iz glavnog okvira u središnju bazu podataka koja je služila zajedničkoj tražilici. Sada kupci mogu pristupiti podacima u stvarnom vremenu o svojim pravilima putem weba, tableta i mobilnih aplikacija, a tvrtka širi svoju funkcionalnost na druge odjele, distributere i agente usluga.

“Bez Pripadnosti, ne bismo mogli realizirati projekt”, rekao je direktor studije arhitekture Christian Phan-Trong u studiji slučaja. “To bi nam bilo skupo u smislu razvojnog rada. Trebali bismo odustati od zahtjeva za širenjem podataka u stvarnom vremenu. “

Iako kupci Attunityja uglavnom padaju u redove Fortune 2.000, stariji direktor marketinga proizvoda Kevin Petrie rekao je da nekoliko proizvoda, kao što je CloudBeam, također ima aktivnu korisničku bazu srednjih kompanija. “Tehnologija koju sigurno imamo za tvrtke bilo koje veličine”, rekao je.

Zašto je efikasnu integraciju podataka teško postići

Kako količina i raznolikost podataka koja tvrtkama trebaju nastavljati rasti, Kevin je rekao da tradicionalni procesi i programi ne idu u korak.

Projektiranje i izrada sustava ili skladišta podataka za integraciju podataka često zahtijeva nekoliko tjedana i programere ETL (izdvajanje, pretvaranje i učitavanje). Postavljanje i održavanje vremena i resursa koji zahtijevaju velike resurse mogu biti zabranjeni za tvrtke – posebno one koji pokušavaju koristiti podatke za povećanje operativne učinkovitosti.

Kupci zahtijevaju okretnost, neposrednost i fleksibilnost

Prema Kevinu, potencijalni kupci obično traže da zadovolje tri uobičajene potrebe prilikom primjene sustava integracije podataka:

  1. Upotreba i kopiranje podataka na zahtjev: Organizacije moraju brzo prikupiti i premjestiti podatke između sustava. “Ta je okretnost veliki zahtjev”, rekao je.
  2. Streaming u stvarnom vremenu: Trenutna ažuriranja podataka omogućuju tvrtkama da odmah iskoriste mogućnosti klijenta ili operativnu učinkovitost.
  3. Podrška na više platformi: Mogućnost dijeljenja podataka na više baza podataka i platformi pruža rješenje koje se može promovirati bez vlasničkih ograničenja.

Većina podataka izgubi velik dio svoje vrijednosti nakon 30 minuta, rekao je Kevin. Na primjer, trgovci mogu upotrijebiti podatke o prodaji kako bi odmah nastavili odnos s kupcima nakon što izvrše kupnju.

“Možete napraviti ponudu u stvarnom vremenu na temelju obrazaca društvenih medija, na primjer, za tu demografsku kategoriju”, rekao je. “Sve stvari možete saznati u stvarnom vremenu kako biste postavili profil kupcu i napravili sljedeću najbolju ponudu za unakrsnu prodaju.”

Rješenja koja se izazivaju zbog složenosti, kašnjenja i nedosljedne podrške

Promijenite snimanje podataka ili CDC, programi identificiraju, zabilježe i isporuče informacije u ciljanu bazu podataka, skladište, Hadoop ili oblak. Prema Kevinu, pažnja i natjecatelji nastoje ublažiti sljedeća tri izazova:

  1. Složeni ručni kodiranje: Tradicionalne metode kopiranja podataka uključuju mnogo vremena i komplicirano ETL programiranje.
  2. Kašnjenje u transferima: Uz velike količine podataka koje kreću, neučinkoviti programi kopiranja mogu usporiti rad proizvodnih aplikacija.
  3. Neskladni procesi: Specifične platforme i alati često zahtijevaju određene postupke za učinkovito pomicanje i obradu podataka, što može biti, ali ne mora biti i intuitivno.

Attunity sebe smatra vrhunskim neovisnim pružateljem usluga za streaming CDC-a. Većina konkurenata, uključujući Oracle, nude programe prilagođene njihovim povezanim internim proizvodima. Kevin je, na kraju, rekao da Attunity podržava 36 izvora podataka i ciljeva.

“Jednostavno ne mogu imati istu razinu podrške za druge platforme”, rekao je. “Naša neovisnost daje nam mogućnost bliskog partnerstva s Microsoftom, Teradatama, Hewlett Packard Enterprise-om i mnogim drugima kako bismo čvrsto integrirali i premjestili podatke gdje god trebate, u stvarnom vremenu.”

Kako programi privrženosti pomažu tvrtkama da se kreću, pripreme i analiziraju podatke

Kevin je rekao da programi Attunity pomažu tvrtkama da iskoriste analitiku s automatizacijom i inteligencijom, ostvarujući misiju Attunity-a za osnaživanje IT odjela za brzu i efikasniju isporuku podataka u većim količinama.

“Sve stvari za koje je bilo potrebno puno talentiranih, priručnih, ETL programera sada se događaju s automatizacijom preko web-sučelja s povlačenjem i ispuštanjem”, rekao je.

1. Replicirajte ™ aktivira i struji podatke na više platformi

Glavni proizvod tvrtke Attunity, Replikacija, kopira podatke skupno ili u stvarnom vremenu iz proizvodnih okruženja i replicira u analitičko skladište kao što je Hadoop ili skladišta podataka.

Korisnici automatiziraju integraciju podataka bez kodiranja definiranjem izvora podataka i ciljeva na intuitivnom portalu i mogu pratiti napredak u stvarnom vremenu.

Snimak ekrana ponavljanja prilike

Replikacija podataka brzo i sigurno premješta preko desetaka podržanih platformi u stvarnom vremenu.

“Možete premjestiti skupno opterećenje podataka, a zatim odmah prijeći na CDC u stvarnom vremenu kako bi ga održavali aktualnim”, rekao je Kevin. “To možemo učiniti s našim vrlo laganim, brzim i učinkovitim softverskim alatom.”

Među najnovijim ponudama tvrtke Enterprise Manager nudi središnje sučelje za upravljanje i nadziranje unosa podataka u korisnikovom repliciranom okruženju..

“Odjednom, masivni napori na objedinjavanju podataka postaju mnogo izvodljiviji”, rekao je Kevin. “Nije pretjerano u pogledu radne snage jer imate ovaj jedinstveni zapovjedni centar za svoje operacije.”

2. Sastavite ™ automatizira rutinske procese skladištenja podataka

Nakon što je racionalizirana integracija podataka, Attunity Compose može pomoći kupcima u automatizaciji stvaranja, upravljanja i ažuriranja skladišta podataka..

Snimka zaslona Attuity Compose

Compose automatizira dugotrajne procese za pohranu podataka u skladišta podataka.

Izgradnja skladišta podataka dolazi s mnogim istodobnim zahtjevima za resursima i resursima, kaže Kevin, koji nam je rekao o velikom osiguravajućem društvu koji je planirao 45 dana da ETL programeri ručno postave okruženje. Upotrebom Compose umjesto toga, vremenska traka smanjila se na samo dva dana.

“Može biti prilično nezgrapno nešto postaviti i ažurirati na vrijeme kako bi se zadovoljile potrebe poslovanja”, rekao je Kevin. „Automatizacija procesa može biti veliki korak naprijed za naše organizacije i oni mogu biti vrlo ambiciozni u naporima na kopiranju i konsolidaciji podataka.“

3. Vidljivost ™ mjeri utjecaje podataka na uvid u stvarnom vremenu

Jedna od najvećih svjetskih automobilskih tvrtki koristi Attunity Replicate za objedinjavanje podataka iz stotina izvora za rješavanje različitih poslovnih potreba, uključujući prediktivno održavanje u procesu proizvodnje. Proizvođač automobila može pomoću podataka odrediti koje postupke poboljšati, predvidjeti što bi moglo poći po zlu i riješiti problem prije nego što eskalira..

Isti pristup može se primijeniti na resurse podataka tvrtke s vidljivošću Attunity, koja pruža informacije o tome kako se podaci koriste i što znače za infrastrukturu u pogledu performansi, položaja podataka, troškova i usklađenosti.

Snimka zaslona vidljivosti privrženosti

Vidljivost pruža vašu analitiku – optimizirajući izvedbu infrastrukture i pohranu podataka.

“To vam daje analitiku podataka, tako da možete razumjeti kako tim podacima upravljati djelotvornije i efikasnije”, rekao je Kevin. “To je lukava operacija bez obzira, ali pokušali smo umanjiti složenost i vrijeme potrebno da bismo shvatili što se događa u vašem okruženju.”

Prednosti alata: Alati pomažu tvrtkama da ostanu u tijeku podataka

Kako se upotreba podataka i zahtjevi razvijaju, tako se razvijaju i mogućnosti koje Attunity nudi kupcima, rekao je Kevin. Ažuriranja tijekom godina pomažu kupcima da iskoriste popularne tehnologije kao što su Hadoop i platforme za pohranu u oblaku.

“Pomažemo velikim organizacijama u objedinjavanju podataka s desetaka ili stotina ili potencijalno tisuća krajnjih točaka u podatkovnim jezerima Hadoop”, rekao je Kevin. “Također, većina organizacija ima neki oblak kao dio svoje arhitekture, a to raste. Replicate sve više i više pomaže klijentima da neke od tih podataka premjeste u oblak. “

Bez obzira na platformu, Kevin je rekao da se Attunity ponosi pružanjem realne i jednostavne ponude za komplicirane Big Data sustave.

“Želimo složenost učiniti transparentnom za korisnika”, rekao je. “Kroz usku integraciju i suradnju sa svim glavnim dobavljačima platformi i vrlo pažljivim dizajnom našeg automatiziranog sučelja osiguravamo da se složenost znatno smanji za administratore koji trebaju integrirati podatke.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me