Как Sonic Foundry помага на предприятията и висшите учебни заведения да използват силата на видеото и анализите за образование, обучение и ангажиране

TL; DR: През 1991 г. Sonic Foundry се ражда в малък гараж в Медисън, Уисконсин и оттогава се развива в доставчик на пълни жизнени цикли за стрийминг на видео услуги за висши учебни заведения и клиенти на ниво предприятия по целия свят. Основният продукт на компанията Mediasite позволява на организациите лесно да заснемат, търсят, управляват и разгръщат поточно видео на предварително или в облака. Поради проследимия характер на действията на потребителите във връзка с видео, организациите използват решенията на Sonic Foundry, за да използват данни, за да научат за своята аудитория и да информират бъдещи маркетингови кампании. Това, съчетано с усилията на компанията да се включи в съществуващата инфраструктура за уеб и видеоконференции, работи за целта на Sonic Foundry да създаде ефективно и обединено пространство за видео комуникация.


Главният директор на стратегията в Dark Fiber Africa, Reshaad Sha, изложи ползите от свързването на селските райони на Южна Африка с широколентовите мрежи в неотдавнашна статия на Huffington Post. Reshaad отбеляза, че работните места, инвестициите и социалното включване на малките селски общности се подобряват, когато достъпът до интернет стане налице. Малките предприятия могат да се конкурират и образованието става по-широко разпространено.

Университетът на свободната държава в Южна Африка призна това и потърси по-бързо решение за осигуряване на достъп до онлайн образование в селските райони на страната. И училището намери желаещ и ефективен партньор в Sonic Foundry.

„Създадохме система, която се разпространява на места, където няма интернет“, казва Роб Липс, EVP в Sonic Foundry. „Като образователна компания е просто нещо, което трябва да направим, за да се опитаме да получим знания в ръцете на някои от тези деца.“

Лого на Рон Липс и логото на Sonic Foundry

Sonic Foundry EVP Роб Липс ни разказа как компанията помага на организациите да създават, управляват и разгръщат видео съдържание.

Университетът и Sonic Foundry постигат това чрез разполагане на водещия продукт на Mediasite за стрийминг на видео на компанията в местните сървъри в училищата напълно извън мрежата. Сателитната инфраструктура се използва за изпомпване на видео платформата в училищата, така че децата и възрастните да могат да се учат от световното видео съдържание.

„Това е пилотът за опит да се въведе тази технология в други училищни системи“, каза Роб. „Не само в Южна Африка, но в Африка на юг от Сахара и извън нея.“

Роб ни каза голяма част от иновациите, които са насочени към техните образователни усилия в Южна Африка, за да се възползват от по-широката клиентска база на Sonic Foundry по целия свят. Всъщност това, което Sonic Foundry прави в Южна Африка, е точно това, което правят за висшите училища и предприятията на ниво бизнес по целия свят – свързване на хората чрез видео и образователни ресурси.

От гараж в Медисън до трансформиране на пространството за видео потоци

Основана в гараж в Медисън, Уисконсин, през 1991 г., Sonic Foundry има всички проекти на стартиране в началото на 90-те. Основателят на компанията Монти Шмит разработи набор от инструменти за редактиране на аудио и видео, наречени Sonic Forge, за музиканти да извършват цифрово редактиране. Софтуерът придоби популярност и в рамките на няколко години бизнесът процъфтява.

„Нараснахме го наистина голям и имахме пазарен капитал от над милиард долара в икономиката на поход от началото на 90-те години“, каза Роб.

През 2002 г. всички продукти на Sonic Forge са предадени на Sony, която все още е собственик и ги предлага на пазара. Точно преди това Sonic Foundry придоби технология за отделяне от университета в Карнеги Мелън, наречена Mediasite. По времето на придобиването му Mediasite беше компания за аудио технологии за търсене, фокусирана върху обработката на езика на речта, и много големи организации на ниво предприятие се интересуваха от нея.

„Mediasite е основана с няколко инвестиции от Националната научна фондация, Intel, Microsoft и Boeing“, заяви Роб. „Всички натрупаха пари, за да се опитат да направят аудиото във видеото индексируемо.“

Колаж от устройства, използващи софтуер Mediasite и лого на Mediasite

Появата на технологията Mediasite позволи на бизнеса да сканира и индексира аудио и видео файлове за първи път.

Продуктът се оказа мощен инструмент за фонетично търсене, който може да помогне на радио- и телевизионни оператори, като BBC и CNN, или дори големи компании, като General Motors, да търсят в своите архиви от видеоклипове, които по-рано не могат да бъдат използвани. Възможността да сканира и индексира аудио чрез изговореното слово беше нещо, което не можеше да се направи преди това, и Sonic Foundry изигра голяма роля за превръщането му в реалност.

С течение на времето екипът на Sonic Foundry разбра, че хората с огромни архиви от видео до голяма степен са ограничени до излъчваното пространство и само няколко корпорации. Пазарът беше малък и Sonic Foundry искаше да го разшири, като улесни по-лесното производство на видео.

„Като компания за търсене решихме, че нашият пазар за разширено търсене наистина зависи от способността за бързо производство на качествено корпоративно видео“, каза Роб. „Така че ние разработихме набор от технологии, които да се интегрират в пространствата, през които се провеждаха презентации, за да извадят това съдържание.“

Това доведе Sonic Foundry във висшето образование и корпоративното обучение, което е това, което компанията е най-известна днес – помага на организациите да създават, търсят, управляват и разгръщат видеоклипове към целевата си аудитория.

Пълен подход на жизнения цикъл за заснемане, управление и споделяне на видеосъдържание

Както Роб отбеляза, даването на възможност на организациите лесно да създават видео активи е неразделно както за успеха на Sonic Foundry, така и за способността на организацията да комуникира ефективно с аудиторията, до която се опитват да достигнат. Едно от най-големите предизвикателства пред висшите учебни заведения и бизнеса беше заснемането на видео в позната и удобна среда.

“Ако кажете на хората, че искате да ги пуснете в студио, това може да бъде много нервно”, каза Роб. „Разговорът с камера всъщност не е нещо, с което повечето хора са им удобни. По-удобно им е да стоят пред стая и да тренират. “

Sonic Foundry архитекти своето решение да заснемат спокойно хора в средата, в която вече работят, като лекционна зала, класна стая или в работилници по време на конференция.

„Ако вече стоите и изнасяте естествена презентация пред публика на живо, това е много по-лесен начин от включването на светлината и продуцента да каже„ 3, 2, 1, сега говорете с камерата. “

Този подход не променя начина или мястото, където хората тренират или общуват. Инструментите на Sonic Foundry се интегрират с презентаторите на космически пространства, така че видеоклиповете да са естествени и да нямат измислено студийно усещане.

Снимка на видеооператор на Sonic Foundry, който записва материали от конференцията

Sonic Foundry заснема видео на място по време на конференции, тренировки или дори от вашия работен плот.

Това не завършва при създаването на съдържание. Sonic Foundry помага на клиентите да разгледат общата картина за задържане на публиката, ангажирана чрез чести видеоразпространения.

Autodesk предлага идеален пример за това как ефективна видео стратегия поддържа активно участие на аудиторията и взаимодействие със съдържание след голямото им годишно събитие.

“Записваме всички образователни сесии”, каза Роб. „След като започнахме да правим това, Autodesk разбра, че тяхното събитие всъщност не трябва да има начало и край. През четирите или петте дни на събитието можете да съберете всички, но жизненият цикъл на видеото може да продължи 365 дни до следващото събитие. “

Според Роб организации, които имат маркетингов или бизнес интерес да общуват с клиенти, не трябва да съсредоточават цялата си енергия върху качеството на продукцията. По-скоро честотата е най-важният фактор. Видеоклиповете ще преживеят нарастване на зрителността точно преди и след събитие, но това веднага ще изчезне, ако видеоклиповете се подават непрекъснато на зрителите през цялата година.

„Това е като балон, който не е вързан“, каза Роб. “Ако спрете да изпускате въздух в него, неизбежно ще се свие.”

Непрекъснато изпращането на видео на зрителите поддържа съдържание подходящо поради промените в контекста, особено в технологичното пространство. Компании като Autodesk, каза ни Роб, имат интереси, движени от жизнения цикъл на тяхното съдържание. Това, което беше представено на тяхната конференция преди шест месеца, днес може да бъде напълно без значение.

Добрата новина за такива компании и висши учебни заведения е, че инструментите на Sonic Foundry могат да се интегрират почти навсякъде – стаи за обучение, в студиото или дори на вашия работен плот в домашния ви офис – което прави лесно бързото създаване на много съдържание. След като разполагате със съдържанието, то може да се управлява от Mediasite технологията на Sonic Foundry за търсене и внедряване на предварително или в облака.

Google Анализ дава информация за зрителя и помага за създаването на насочени кампании

Поради личния характер на видеото, съдържанието е много релативно за зрителите. По този начин маркетингът с видео съдържание изобщо не се чувства като маркетинг пред аудиторията на организацията.

Видео дава на организациите възможност да се запознаят със своята аудитория и техните интереси. Тази ценна информация може да се използва за информиране на бъдещи маркетингови кампании и за по-пряко насочване към стратегиите за съдържание.

Снимка на мъж, използващ анализа на Mediasite на настолен компютър

Организациите се възползват от богатия анализ на разположение в платформата Mediasite, за да научат за своята аудитория.

„Google е ценна компания, защото те знаят кой сте и какво търсите“, каза Роб. „Но те не споделят тази информация със собствениците на видеоклипа. Ако сложа видео в YouTube, мога да видя колко хора са го гледали, но губя всички ценни анализи. “

Предимствата на използването на платформата Mediasite на Sonic Foundry е, че организациите са в състояние да разполагат с всички аналитични данни на Google за себе си.

Място, където се появяват Dropoffs и въпроси за оптимизиране на разговора

Една от най-големите ценности, която видеото може да донесе на една организация, е образованието на техните целеви аудитории. Чрез видеоклипове фирмите и висшите учебни заведения могат да научат къде зрителите бързо пренасочват или пренавиват и да знаят какво търсят.

“Всеки път, когато някой кликне върху мишката или натисне бутон на клавиатурата по време на видеото, можете да запишете това взаимодействие и да научите защо може да предприеме това действие или да търси нещо”, каза Роб.

Чрез събирането на тази информация организациите могат да преценят дали отговарят на нуждите на зрителската си аудитория и да действат съответно. Да можеш да оптимизираш разговорите, които организациите водят със своята аудитория, минава дълъг път, за да повлияе положително на опита на крайния потребител.

Използвайте възприемчиви данни, за да получавате съдържание пред правилната аудитория

Добър пример за висше учебно заведение, което се възползва от видео решението на Sonic Foundry, е инженерното училище Villanova. Всички курсове на 100 и 200 нива в училището са достъпни безплатно онлайн. Всеки, който има интернет връзка, може да вземе първите си две години инженерно училище във Villanova безплатно.

„Училището може да научи много, като погледне откъде идва зрителската аудитория“, каза Роб. „Ако видят, че получават много посещения от гимназии в района на Филаделфия от студенти, записани в курсове по АП, те знаят, че трябва да им пуснат на пазара като потенциални студенти, които да се запишат във Виланова.“

Снимка на таблото за анализи на Mediasite

Данните от кликванията върху видео са ценни, тъй като дават на организациите представа какви действия извършват зрителите.

Роб ни каза, че случаят на използване в корпоративния свят е много по-лесен за идентифициране. Поставянето на видео обект в маркетингова кампания създава момент за кликване и според Роб това щракване може да ви каже много.

“Анализът само на текстови данни е доста ограничен”, каза той. „Трудно ви е да разберете дали нечии очи се търкалят по екрана и всъщност четете какво сте им казали в имейл. Но рядко хората кликват върху връзката към видеоклип и не го гледат. Това ви помага да знаете неща, които ги интересуват. “

В конферентното пространство екипът на Sonic Foundry Mediasite служи като решение “до ключ” за заснемане на живо и хибридни събития за различни индустрии. Компанията записва хиляди живи и хибридни събития от всякакъв мащаб през цялата година, включително конференции на Gartner, събития на Citrix Synergy и събития на университета Autodesk. Анализът, взет от зрителското видео за събития, работи за диктуване на дневния ред за бъдещи събития. Данните казват на организаторите кои презентатори и теми са най-популярни, така че те знаят да ги подчертаят по-ясно на следващото планирано събитие.

„Това са всичко, свързано с маркетинга, задвижвано от анализи и доставяно чрез видео“, каза Роб.

Докосване до съществуващата инфраструктура за по-лесен мост за поточно предаване

Ядрото на бизнес модела на Sonic Foundry е изградено около свързване на хора. Това се демонстрира с усилията на компанията да разпространи образованието в Южна Африка, техния водещ продукт Mediasite, а сега и с усилията за преодоляване на пропастта между инфраструктурата за видео и уеб конференции и услугите за стрийминг на видео..

„Мислейки за инструменти като WebEx, GoToMeeting, Zoom и Polycom, трябва да попитаме къде се вписва цялата тази малка аудитория с високо сътрудничество в поточния свят“, каза Роб. “Има всички тези стаи, които разполагат с оборудване за видеоконферентна връзка.”

Sonic Foundry започна да се възползва от съществуващата инфраструктура със своята Mediasite Join технология. Роб ни каза, че технологията обединява ползите от двата свята.

“Можете да имате 25 души на видеоконференция и да ги предавате на 10 000 души”, каза той. „Единното комуникационно пространство може да бъде катапултирано от поточния свят.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me