Как облачният IaaS и собственическият център за данни на Brinkster захранват уеб приложенията на малки и средни предприятия и предприятия на ниво бизнес по целия свят

TL; DR: От създаването си преди почти две десетилетия, Brinkster достави ефективни решения за инфраструктура като услуга (IaaS) на повече от 50 000 клиенти в 175 страни по целия свят. Като си партнира с авангардни технологични компании, като Cisco и Arista, за основно мрежово оборудване и 10GB превключватели за защита, Brinkster осигурява връзки и производителност от най-висок клас, корпоративен клас и съвременни организации, които искат бързо да доставят уеб приложения на пазара. Със своята технология, насочена напред, Brinkster помага на предприятията да организират ИТ инфраструктура чрез иновативни решения, включително облачно съхранение, VMware сървъри, интеграция на SolidFire и пакети с функции на хостинг – всичко това поддържайки екологично съзнателен подход към въглеродния си отпечатък.


Brinkster е основана преди близо 20 години като основен споделен и посветен хостинг доставчик. Въпреки това, чрез внимателно наблюдение на променящите се тенденции в индустрията, компанията бързо се преоткрива, за да предложи нови начини да помогне на клиентите по-ефективно да доставят уеб приложения на пазара.

Предвиждайки и разбирайки по-голямата роля, която облакът играе за централните ИТ екипи на съвременните предприятия, екипът от Бринкстър знаеше, че може да използва многостранното съхранение на данни, което вече има, за да облекчи разходите и оперативните тежести за клиентите..

Лого и изображения на Brinkster, изобразяващи облак, посветен сървър и споделени хостинг услуги

Brinkster предлага редица хостинг решения, които бизнеса може да използва за по-бързо и печелившо приложение на пазара.

Това позволи на бизнеса да избягва скъпите разходи за маркови платформи за съхранение и да използва решение, съобразено с техните специфични нужди.

„Подходът на Бринкстър„ един на един “за разбиране на уникалната архитектура на всеки клиент позволява на приложенията на нашите клиенти да изпитват предсказуема ефективност в облака“, казва в проучване на казуса Натаниел Кемблинг, БТ на Бринкстър..

Brinkster също успя да се раздели с практическата си поддръжка, облачните среди, подкрепени от гаранция за висока производителност и като осигури изключителен управляван хостинг за клиента от средния бизнес. Обаче майсторството на Brinkster на авангардни технологии, като облачно съхранение, VMware сървъри и интеграция на SolidFire, има организации – от малки и средни предприятия до предприятия – които се обръщат към компанията с множество усилия, за да помогнат за увеличаване на ефективността и положително въздействие на долните редове.

Мащабируема, приспособима и сигурна облачна инфраструктура с изплащане

Концепцията за облачните изчисления е претърпяла много предавания през годините. От мрежови и комунални компютри до предоставяне на услуга за приложения (ASP) и след това Софтуер като услуга (SaaS), изглежда, че идеята за глобална мрежа е тук, за да остане.

Понятието за облачна мрежа е инициирано през 60-те години от J.C.R. Licklider, който беше отговорен и за създаването на възможности за развитие на мрежата на Агенцията за напреднали научноизследователски проекти (ARPANET). Преди да бъде известен като облака, Licklider нарече концепцията „междугалактична компютърна мрежа“. Неговата иновативна визия концептуализира перспективата всички хора по света да имат достъп до програми и данни от всяка точка по всяко време.

Но все пак ще мина известно време, преди интернет да предложи достатъчно честотна лента, за да поддържа истински облачни изчисления. Този проблем най-накрая беше решен през 90-те години и сега мнозина се радват на предимствата на облачните компютри, включително увеличена памет, гъвкавост и по-ниски разходи за личните и бизнес нуждите си. А компании като Brinkster помагат това да стане реалност.

„Приблизително 95% от приложенията ще се изпълняват в облачна инфраструктура през следващите 10 години“, каза Натаниел. „И SolidFire ни дава начин да осигурим икономически ефективни контрол и ефективност, за да осигурим по-добро и по-последователно преживяване на нашите клиенти.“

Brinkster предлага уникален подход, когато става дума за персонализирани облачни среди, което гарантира, че всяко клиентско приложение има собствено ниво на гарантирана производителност.

Компанията работи с лидера на индустриалния пазар във виртуализацията, VMware, който дава възможност на клиентите да създават облачни среди, които са частни, сигурни, имат повишена ефективност на центровете за данни и бързина на бизнеса. Изходното решение на VMWare предлага пълен пакет от софтуер и IP за стартиране на бизнес. Платформата предоставя и vCloud Architecture Toolkit, който включва удобни ръководства за внедряване с корпоративно производство и поддръжка за доставчици на услуги.

VCloud Connector на Brinkster облекчава процеса на работа на борда и управлението. Чрез позволяване на надежден трансфер на работно натоварване и данни през частни облачни услуги и vCloud услуги, клиентите могат да си почиват лесно, техните данни няма да бъдат загубени или компрометирани.

„Инсталирането и настройката на решението беше лесно и не отне време изобщо“, заяви клиентът на Бринкстър Винс Кент, директор на ИТ услуги за Транс-Запад. „Решението се изпълнява точно както се очаква и не бих се поколебал да добавя допълнителни ресурси.“

При всичките му облачни услуги съвместимостта и оперативната съвместимост са задължителни за неговите клиенти. VMWare поддържа както нови, така и съществуващи приложения и оперира чрез публични и частни акаунти, което позволява на Brinkster да използва отворени стандарти и интерфейси.

Един от най-успешните интерфейси на Brinkster е неговият хостван работен плот. Като напълно управлявано решение клиентите имат достъп до цялостна Windows среда, заредена както с MS приложения, така и с незадължителни потребителски или традиционни приложения за Windows, предоставени от Brinkster или клиента. Хостваният работен плот на Brinkster работи като физически десктоп, но заменя необходимостта да бъдете свързани с офис или домашен компютър. Клиентите имат достъп до своите данни с всяко устройство, готово за облак, по всяко време и от всяко място.

Споделен хостинг с функции, за да помогнете на малките и средни предприятия да управляват приходи

Brinkster предлага на клиентите три нива на споделен хостинг. Обхватът на плановете е създаден, за да отговори на нуждите на различни видове бизнес. Стартъпите и SMB-ите могат да започнат изграждането на онлайн присъствие чрез пакета за влизане на Brinkster. И когато започнат да мащабират, миграцията към по-висок ниво на споделен хостинг или дори преминаването към по-стабилно решение, като например облачен или специализиран хостинг на сървъри, се опростява.

Снимка на сървърен стек и текст, посочващ причини да изберете Brinkster за хостинг

Споделените хостинг планове на Brinkster са идеална входна точка за новопоявилите се уеб базирани фирми за изграждане на онлайн присъствие.

Присъединявайки се към това, че е едно гише за своите клиенти, Brinkster предлага също име на домейн и имейл услуги. Име на домейн може да бъде закупено в три лесни стъпки и сдвоено с хостинг пакет. Предлагат се и множество нива на хоствани имейл услуги – с премиерния пакет на Brinkster, включващ Cloudmark спам / фишинг / филтриране на вируси, защита от атаки всичко в едно и облачна инфраструктура с размер на пощенската кутия 50GB.

Brinkster може да се похвали със 100% обещание, което е подкрепено от мрежа за техническа поддръжка от ironclad, готова да реши проблеми, ако възникнат. И със 100% гаранция за връщане на пари по всяко време, предприятията, които преминават към Бринкстър, не трябва много да губят.

SolidFire: горивото, което води до висока производителност

В миналото компаниите се опитваха да повишат производителността, като използват общи методи, като добавяне на допълнителни дискове към мигриращите клиенти. Въпреки че тези техники са имали малки печалби, променливостта на производителността все още е проблем.

За да се справи с тези проблеми с приложението „шумни съседи“, Brinkster внедри SolidFire като нова и по-стабилна форма на SSD хранилище.

„Тъй като облакът се превръща в дом за по-истински приложения от първи ред, наличието на решения като SolidFire в задния план е от съществено значение“, каза Натаниел. „Това е единственият начин да гарантираме нивото на обслужване в корпоративния клас, което клиентите ни очакват от топ доставчик на облачни услуги.“

Според Nathaniel почти всички приложения ще работят в облака през следващото десетилетие, а SolidFire дава начин на Brinkster да осигури контрола и производителността, необходими за постоянното преживяване на клиентите.

Колаж от логото на Brinkster и SolidFire

SSD съхранение чрез SolidFire гарантира оптимални IOPS съвременни организации разчитат да захранват своите уеб приложения.

SolidFire позволява на мениджърите отделно да осигурят необходимата производителност на съхранение (IOPS) и капацитет (GB), което подобрява индивидуалните индивидуални подходи към нуждите на всеки клиент. В исторически план мениджърите не се чувстваха комфортно да предлагат SLA-та за QoS или гарантиран IOPS. SolidFire елиминира този проблем, като „дава увереност на ръководителите да изградят напълно регулируем, базиран на резултатите SLA, който е в съответствие с тяхната настояща стратегия“, според Nathaniel.

„Задържането на клиенти може да бъде подобрено чрез елиминиране на непредсказуемите показатели за съхранение и осигуряване на услуги с висока наличност“, каза Натаниел. „С SolidFire приложенията от първи ред вече могат да се предлагат рентабилно в облачна среда.“

Brinkster установи, че си партнира с различни наследени доставчици на SAN, като се оказа, че е ограничен за разходите, когато се опитва да помогне на компаниите да мащабят инфраструктура. В резултат на интегрирането на платформата за съхранение SolidFire, Brinkster вече използва модулен дизайн, който позволява достъпно мащабиране на стъпки от 1U, за да съответства на търсенето на клиентите.

Корпоративна социална отговорност да не оставя отпечатъци

Като основен играч в пространството на центровете за данни, Бринкстър знае значението на грижата за клиентите. Ето защо компанията е посветена на проучването на нейното въздействие върху света с инициатива за корпоративна социална отговорност, която се стреми да намали въглеродния си отпечатък.

За да постигне възможно най-ниския екологичен отпечатък, Brinkster коригира своите операции, така че да включва повече зелени източници на енергия. Благодарение на своята инициатива за виртуализация, Brinkster успя да намали консумацията на енергия със 75% и закупува все по-голям брой кредити за възобновяема енергия за устойчивост на вятърната енергия всяка година.

Ангажиментът на Бринкстър да се върне на общността и недооцененото население се отразява в нейната култура и бизнес практики. Компанията дарява 1% от приходите си за благотворителни организации и организации с нестопанска цел, включително Feed the Children, Save the Children, Американски червен кръст, EHC Africa и фондация EWK. В допълнение, нестопанската уеб хостинг мрежа на Brinkster предлага хостинг с отстъпка за хуманитарни организации по целия свят.

Brinkster прави вълни като надеждна хостинг компания с услуги, които помагат на съвременния бизнес да превърне печалбите в онлайн пространството. И всички знаци сочат, че компанията продължава да го прави за десетилетия напред.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me