Как Дуплика се превърна в един от най-доверените хостинг доставчици в Латинска Америка чрез инвестиции в стратегическа инфраструктура и стабилна поддръжка

TL; DR: Duplika предоставя на латиноамериканските фирми достъп до набор от иновативни хостинг продукти, като същевременно поддържа отношение към клиента. Изпълнителният директор Juan Manuel Zolezzi Volpi превърна Duplika от операция с един човек в един от водещите доставчици на уеб услуги в региона. Тъй като електронната търговия продължава да расте в Латинска Америка, все повече малки фирми търсят цялостните решения за уебсайтове, които Duplika предлага. А компанията продължава да слуша клиентите си за разработване на новаторски продукти, докато се подготвя за бъдещето.


Когато Хуан Мануел Золези Волпи стартира Дуплика, това беше операция за един човек и той даде приоритет на грижите за малките детайли за своите клиенти. Днес Дуплика е един от най-надеждните доставчици на хостинг услуги в Латинска Америка, но Хуан все още е съсредоточен върху същите детайли, които е приоритизирал, когато сам ръководи бизнеса..

„Въпреки че съм изпълнителен директор, все още ми трябва няколко часа, за да отговарям лично на нашите билети за поддръжка. Това ми помага да разбера какво искат клиентите ми и как мога да усъвършенствам услугите на Duplika “, каза той. „Колкото и да се развива големият бизнес, винаги ще намеря начини да изслушам това, от което се нуждаят хората.“

А Дуплика отразява първо отношение на Хуан към клиента. Екипът му за поддръжка не слуша само оплаквания и продължава напред; предприема всички допълнителни стъпки, необходими за осигуряване на удовлетворение. Всеки билет за поддръжка се маркира, след което се сортира от платформа за управление на задачите. Хуан и неговият екип за разработка анализират тези билети, за да планират нови решения и да подобрят функциите.

Снимка на банера на Duplika

Фокусирането на Duplika върху своите клиенти му помогна да се превърне в един от водещите хостинг доставчици в Латинска Америка.

Този клиент-първи подход е една от основните причини, че Duplika е толкова успешен хостинг доставчик. Duplika беше първият хост в региона, който предостави истинска гаранция за 99,9% ъптайм, първият включи SSD съхранение във всичките си планове, а първият защити DNS и инфраструктурата от DDoS атаки. И тъй като всички във фирмата – от изпълнителния директор надолу – изслушват клиентите толкова внимателно, Duplika може да остане крачка напред от пазара.

Освен че предоставя хардуер от най-ново поколение и 30-дневна гаранция за удовлетвореност, компанията също така помага на предприемачите да се гмуркат в спецификата на изграждането на сайтове.

„Моят екип и аз имаме опит в разработването на уебсайтове, така че можем да помогнем на клиентите да внедрят бизнес сайтове за електронна търговия и да отстраняват грешки в необичайни грешки в WordPress“, каза Хуан.

Наследство на първо място: от семеен бизнес до хостинг гигант

Хуан стартира Duplika преди 14 години като личен проект, но беше разочарован от липсата на услуги за поддръжка, които намери при други доставчици на хостинг услуги. Той осъзна, че или ще трябва да спре да развива бизнеса си, или да запази своя посветен сървър и да инвестира в най-добрата налична технология, за да хоства сам уеб сайтове.

Той реши да инвестира и да отгледа Duplika и избра да го отдели от пакета, като направи това, което много други доставчици не помагат – помага на клиентите на всяка стъпка. Той изучава Drupal, WordPress, Magento и Moodle и става експерт, който може да отговори на всяко запитване на клиенти по тези теми.

Скоро бизнесът започна. Хуан похарчи много малко пари за реклама или маркетинг, разчитайки вместо това на клиенти, споделили положителния си опит. Всъщност през това време 90% от новите клиенти на Duplika идват от уста на уста.

Снимка на основателя на Дуплика и изпълнителния директор Хуан Мануел Золези Волпи

Дуплика Основател и изпълнителен директор Хуан Мануел Золези Волпи говориха с нас за успеха на неговата компания.

Хуан беше развълнуван от възможностите на компанията за растеж и започна да добавя няколко други услуги, свързани с хостинг.

„Започнах да предлагам неща като маркетинг по имейл, стрийминг на видео и маркетингови решения. Но след няколко години реших да ги пусна. Чувствах се, че те не са част от основния ни бизнес и исках да се съсредоточа върху хостинга и развитието на WordPress “, каза Хуан. „За щастие, научих много от този опит. Сега, когато разработваме нови продукти или функции, прилагам уроци, които научих през тези ранни години. “

Офисите на Дуплика също работят по-ефективно днес благодарение на уникалната структура на компанията. Хуан и двама му братя и сестри управляват компанията, а повечето служители работят отдалечено. Той иска екипът му да има тази гъвкавост по две причини – за да могат служителите да са удобни и да могат да реагират на променящите се нужди на пазара, без да се забавят от живота на офиса и отнемащите време срещи.

„Всичко това дава на нашите клиенти отлична възвръщаемост на инвестицията“, каза Хуан. „Ние не сме най-евтиният доставчик, но също така не искаме да нараснем големи, за да продаваме по-късно. Нашата цел е проста – да предложим най-добрия хостинг в Латинска Америка. “

Подкрепа за растежа на електронната търговия в Латинска Америка

Не винаги е лесно да се управлява уеб бизнес в Латинска Америка, тъй като някои проблеми могат да затруднят логистиката за електронна търговия. Според Световната банка „липсата на адекватни пътища и железопътни линии и ефективност на пристанищата и летищата“ в Латинска Америка може да добави 15% към цената на онлайн стоки, което е много над цените в други региони.

Въпреки тези предизвикателства, електронната търговия в Латинска Америка продължава да расте. Очаква се онлайн продажбите да нараснат с 19% през следващите пет години – което е с 8% повече от средното за света. Предвижданите приходи от продажби на електронна търговия в Латинска Америка са 94 милиарда долара до 2022 г. Докато пазарът продължава да расте, се очаква отделните купувачи да харчат повече. Докато днес средният потребител харчи 275 долара онлайн, се очаква онлайн разходите да нараснат до 330 долара до 2021 г..

Снимка на сървърната стая на Duplika

Дуплика може да помогне на онлайн бизнеса мащаб да впрегне прогнозирания бум на електронната търговия в Латинска Америка.

Един важен фактор за растежа на електронната търговия е увеличаването на интернет свързаността в региона и широкото използване на смартфони и мобилни устройства. За бума допринася и фактът, че средната класа на Латинска Америка почти се е удвоила през последното десетилетие.

В тази среда собствениците на сайтове се нуждаят от хостинг доставчик, който може да осигури пространство за бърз растеж. Докато Латинска Америка като цяло има два пъти повече от населението на САЩ, много по-ниска част от населението й пазарува онлайн. Но онлайн бизнесът може да очаква бързо да се разшири, тъй като все повече хора откриват електронната търговия.

И със своите отзивчиви услуги и мащабируема инфраструктура, Duplika е готов да предостави на тези предприятия подкрепа – и пространство – те ще трябва да бъдат в крак с търсенето.

Дуплика: Опитните новатори винаги гледат към бъдещето

Както латиноамериканската интернет икономика, така и хостинг пазарът се променят бързо. А ангажиментът на Duplika към иновациите му помогна да процъфти на този конкурентен пазар. Той е на водещия ръб от самото начало.

Преди да е очевидно, че облачните услуги са бъдещето на хостинга, Duplika беше първата, която внедри CloudLinux в региона. При разгръщане на облачни услуги, тя също така позволи на клиентите да запазят своите споделени хостинг пакети, без да ги принуждават да ъпгрейдват до скъпи VPS или специализирани сървърни планове, от които не се нуждаят.

„В момента тестваме различни пакети за уеб разработки с Elementor и Astra Pro. Надяваме се скоро да разкрием някои интересни нови опции. “ Хуан Мануел Золези Волпи, основател на Дуплика и изпълнителен директор

С течение на годините изследването на нови технологии също помогна на екипа на Duplika да изпревари тенденциите – дори когато в крайна сметка отпада някои от тези услуги и инструменти.

„Въпреки че вече не предлагаме решения за платформи като Drupal и Magento, фактът, че веднъж го направихме, ни помага да разберем как да разширим границите си и да обслужваме най-добре нашите клиенти. В момента тестваме различни пакети за уеб разработка с Elementor и Astra Pro. Надяваме се скоро да разкрием някои интересни нови опции “, каза Хуан.

Но това не са единствените новости в хоризонта на Дуплика. В момента компанията изследва платформи с висока достъпност, за да може по-добре да обслужва уебсайтове с висок трафик. И с VMWare, Duplika тества решение, базирано в Аржентина, което ще предлага мрежови услуги за доставка на съдържание за клиенти в Латинска Америка.

За Хуан и неговия екип иновациите не са само модна дума – тя винаги е била част от ДНК на компанията и ще продължи като централна тема в нейното бъдеще.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me