Използвайте силата на онлайн данните с Import.io: Един прост, сигурен начин да спечелите интелигентност, ефективност и конкурентни предимства

TL; DR: Import.io дава право на повече от 700 клиенти да вземат критични бизнес решения въз основа на най-съществения източник на информация в света: Интернет. Решението за интегриране на уеб данни на компанията помага на потребителите да извличат, подготвят и интегрират цялостни уеб данни в аналитични платформи и бизнес приложения. С непрекъснатото разширяване и подобрения, фокусирани върху качеството на данните, скоростта на доставка и аналитика, Import.io се ангажира да предостави на предприятията конкурентно предимство, ориентирано към данни.


Търговците на дребно не трябва да търсят по-далеч от Amazon, за да разберат защо данните са критични предимства на днешния онлайн пазар. Титанът за електронна търговия е вградил аналитиката в своята бизнес материя от самото начало, като ефективно е нарушил индустрията в процеса.

Import.io лого

Import.io помага на бизнеса да взема решения, управлявани от данни.

„Когато започнете да разбирате клиентите си и пазара, можете да използвате динамично ценообразуване въз основа на фактори като налични запаси, времето на деня, в който се продава продуктът, на кого се продава и действията на конкурентите“, заяви Гари Прочетете , Главен изпълнителен директор в Import.io. „Когато вземете предвид силата на тази стратегия в сравнение с традиционните търговци на дребно, започвате да виждате защо традиционните търговци на дребно са в затруднение.“

И не са засегнати само търговците на дребно. Гари каза, че вижда цели индустрии, нарушени от по-малки играчи, които разбират силата на данните.

Решението за интегриране на уеб данни на Import.io предоставя организации в редица сектори – включително търговия на дребно, финанси, застраховки, продажби, машинно обучение, журналистика на данни и академични изследвания – с пълна платформа за извличане на бизнес информация от уеб данни.

Решението, предназначено да поддържа клиенти през техните пътувания, може автоматично да извлича, подготвя и интегрира висококачествени уеб данни в аналитични платформи и бизнес приложения.

Крайната цел на компанията е да помогне на организациите да възприемат подход, базиран на данни, за подхранване на прозрението и промяната в шофирането. „Ние ви даваме възможност да предоставяте по-добри продукти и услуги на вашите клиенти и това създава огромно конкурентно предимство“, каза Гари.

Интеграция на уеб данни: свеж подход за придобиване и управление на данни

Със седалище в Саратога, Калифорния, с допълнителни офиси в Колорадо, Ню Джърси и Лондон, Import.io предоставя данни на повече от 700 клиенти от целия свят от милиони уеб източници. Гари каза, че бизнесът, който обслужва, варира от стартиращи компании с по-малко от 10 души до някои от най-големите компании по целия свят.

„Размерът на бизнеса не е най-големият определящ факт дали някой е наш клиент – това е дали те разбират и искат да създадат организация, управлявана от данни, за да постигнат подобрение“, каза той.

Уеб данни, на които можете да се доверите

Import.io е фокусиран върху предоставянето на висококачествени данни, за да гарантира последователни и надеждни резултати.

Според Гари бизнесът използва онлайн данни за получаване на бизнес информация за доста дълго време. Търговците на дребно исторически са се обърнали към мрежата за конкурентни анализи на ценообразуването, а изследователите често имат достъп до новините, докато провеждат проучвания. Import.io има за цел да направи процеса на получаване и управление на онлайн данни по-достъпен.

„Преди Import.io, ако искате да получите данни от уебсайтове, започнахте с инженери, които написаха код и кодът ще се счупи редовно“, каза Гари. „Това беше лошо качество и скъпо изживяване.“

Import.io има за цел да обърне този модел върху главата си, като предоставя набори от данни на търговци на дребно, инвестиционни банки, хедж фондове, изследователски компании и туристически компании в широк мащаб, фокусирани върху качеството и контрола. „Искаме клиентът да може да разчита на информацията, която предоставяме, и да мисли за този набор от данни като първокласен гражданин, точно както би направил с вътрешните си масиви данни“, каза Гари.

Извличайте, подготвяйте и интегрирайте данни в Analytics платформи и приложения

Import.io е основана през 2012 г. като обикновен инструмент за извличане на данни, но еволюира в решение за бизнес клас, тъй като клиентите с ограничени ресурси започнаха да прехвърлят манипулирането на данни към трети доставчици. „Нашите клиенти искат да управляваме цялото пътуване – вече не става въпрос само за изстъргване в мрежата“, каза Гари. „Интегрирането на уеб данни обхваща всичко – от откриването до прозрението.“

Клиентите не се интересуват от работа със сурови данни – те искат информация във формат, който те лесно могат да разберат и използват. За да задоволи нуждите на своите клиенти, Import.io е изградил своите възможности за продукти и услуги, като дава възможност на потребителите да намират по-добре, извличат, настройват, наблюдават и интерпретират данни. „Независимо дали откриваме на кои уебсайтове са включени данните, как да ги получим или преобразуваме данните в смислен формат, можем да ви помогнем да го направите“, каза Гари.

Съображенията за форматите често са сложни, но Import.io разполага с инструментите за обединяване на данни в рационализирана подредба. Например, търговец на дребно, който иска да събере цените на продуктите на множество уебсайтове за анализ на конкурентни цени, трябва да вземе предвид различни фактори за резултати без грешки..

Икони, представящи функции

Едно гише: Import.io осигурява всичко необходимо на бизнеса за събиране и интерпретиране на огромни количества данни.

„Някои уебсайтове могат да таксуват доставката, а някои могат да бъдат в друга валута, така че не можете да направите правилно сравнение на цените, освен ако не можете да поставите всичко в един нормализиран формат“, каза Гари. „Трябва да изградите фактори като специални оферти, разходи за доставка и т.н.“

Import.io поддържа строг етичен кодекс, който гарантира, че компанията действа като добър гражданин в мрежата. Но той непрекъснато се бори с предизвикателства, представени от хората с не толкова възхитителни намерения.

„Има много недобросъвестни играчи, като ботове, които свалят уебсайтове или се опитват да вършат коварни неща“, каза Гари. „Поради това собствениците на уебсайтове започват да изграждат възможности за антиботи на своите сайтове и ние се сблъскваме с постоянни технически предизвикателства, за да гарантираме, че не ги затваряме.“

Подпомагане на организации, управлявани от данни

Според Gartner най-голямата база данни на компанията не е вътрешна – това е самата мрежа. За тази цел Import.io дава възможност на стотици организации да лекуват и да използват голямото количество данни в интернет, за да получат интелигентност и ефективност.

Meidata например използва възможностите за извличане на данни на Import.io за редица проекти, преди да интегрира данните с други собствени източници. Услугата спестява време и позволява на фирмата за пазарни проучвания и бизнес проучвания да предлага допълнителни услуги.

От друга страна, базираната в Обединеното кралство MoveGB използва Import.io за разширяване на широката си мрежа от фитнес доставчици, използвайки директна, насочена информация. И WINwarehouse използва решението за интегриране на данни в Интернет, за да импортира автоматично информация за дарения за офис мебели и оборудване в базата данни за техния пазар с нестопанска цел.

Import.io разчита силно на своите клиенти за обратна връзка, която използва, за да информира бъдещото развитие. Гари каза, че е благодарен, че компанията е привлякла висок калибър клиенти, които са отворени да споделят своите предизвикателства.

„Някои от водещите световни компании, които разбират как да използват данни, за да движат бизнеса си напред, споделят своите изисквания с нас и ние сме много щастливи, че го правят“, каза Гари. „Ние слушаме техните нужди и вграждаме тези възможности в продукта.“

Бързите цикли на развитие на компанията гарантират, че актуализациите се извършват бързо и ефективно. „Можем да направим бързи промени в продукта“, каза Гари. “Бягаме в спринтове от две седмици, така че има постоянен поток от подобрения.”

Нови подобрения, фокусирани върху качеството, доставката и анализа на данните

Import.io наскоро обяви няколко нови подобрения, предназначени да отговорят на нарастващото търсене на висококачествени уеб данни в мащаб на предприятието. Решението за интегриране на уеб данни вече ще включва двигател на знанията на WDI, който позволява на потребителите да имат достъп до уеб данни по-бързо и широко, като остават интуитивни.

Новите табла за управление ще осигурят по-голяма прозрачност в качеството на данните, а споразуменията за ниво на качество на данните ще гарантират последователна и надеждна интеграция на данните. И накрая, платформата на Insights ще предложи цялостни инструменти за визуализация на данни и уведомяване.

„Нашата платформа на Insights дава възможност на клиентите да получат полезна информация от данните“, каза Гари. „Също така ясно поставяме стандарти за всички останали по отношение на качеството и надеждността на данните.“

Import.io се гордее, че помага на клиентите да извлекат стойност от интернет по нови начини. „Данните имат сила в света и те водят до толкова много промени – и ние сме в средата на нея, което дава възможност на организациите да използват най-големия източник на данни в света“, каза той.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me