Изпълнителният директор на Vodien Алвин Пох обсъжда 15-годишната история на домакина за доставяне на сигурни, стабилни и бързи уеб решения на клиентите по целия свят.

TL; DR: В началото на 2000-те съоснователите на Водиен Алвин Пох и Джон Джервис Лий осъзнаха, че на хостинг пазара в Югоизточна Азия има отворена дупка. Повечето от големите доставчици, обслужващи региона, не успяха да гарантират надеждно време за работа и персонализирана поддръжка изцяло липсваше. Тогава дуото реши да създаде решение. От 2002 г. Vodien доставя инфраструктурата и практическото обслужване на клиентите, от което клиентите се нуждаят, за да успеят на конкурентния онлайн пазар. Наскоро седнахме с Алвин, който ни разказа как Vodien продължава да дава приоритет на бързината, стабилността, сигурността и поддръжката, за да разшири своята мисия за внедряване на авангардни хостинг технологии във всички ъгли на картата.


През 2002 г. възможностите за хостинг бяха доста ограничени, не оставяйки на много собственици на сайтове друг избор, освен да си партнират с един от малкото гигантски домакини за деня. За съжаление, безличните корпоративни среди на тези големи доставчици често карат клиентите да се чувстват изгубени в битката и да се третират по-малко като индивиди и повече като неописаните номера на техните билети за поддръжка.

Хостингът беше особено оскъден в Югоизточна Азия, тъй като повечето от изтъкнатите доставчици на хостинг услуги бяха разположени в Северна Америка, Европа или Австралия. Междувременно, няколко амбициозни студенти в Сингапур планираха да създадат собствена хостинг компания, ориентирана към клиента, която беше настроена да промени правилата.

Алвин Пох и Джон Джервис Лий посещаваха университет в началото на 2000-те, докато се осветяваха като специалисти по уеб дизайн. Дуетът бързо изгради лоялна клиентска база и започна да хоства някои от своите дизайнерски клиенти като допълнителна услуга. По онова време Алвин и Джон си партнираха с редица домакини чрез планове за дистрибутори. В краткия си период на препродажба обаче двамата забелязаха редица недостатъци както на общия, така и на местния пазар.

Снимка на Джон Джервис Лий и Алвин Пох и логото на Водиен

John Jervis Lee (L) и Alvin Poh (R) създадоха Vodien, за да запълнят нуждата от надеждни хостинг решения в Югоизточна Азия.

„Като самите търговци на дребно и клиенти разбрахме, че има много проблеми с хостинг бизнеса“, каза Алвин. „Имаше няколко хостинг компании, но никой не можеше да предостави добра поддръжка на клиенти или надежден ъптайм.“

Имайки опит от първа ръка с лошо хостинг услуги, Алвин и Джон съсредоточиха подхода си за решаване на клиентски проблеми.

„Дори бихме имали няколко хостинг компании, с които бихме работили, само защото установихме, че не можем да разчитаме на нито една компания“, каза Алвин. „След като научихме за това, решихме да се потопим и да започнем собствен хостинг бизнес.“

Създаването на двойката, Водиен, в крайна сметка ще се превърне в един от най-популярните домакини в Сингапур, обслужвайки хиляди уебсайтове по целия свят и получавайки акредитации на ICANN и APNIC.

Възприемане на облачната виртуализация за оптимална ефективност на сайта

С повече от 15 години опит в хостинга под своя пояс, Водиен е свидетел на много вълнуващи тенденции в областта на технологиите – най-вече широкото възприемане на облачните компютри и виртуализацията. С виртуализацията мащабирането става по-лесно от всякога, което позволява на хостовете да превърнат един физически сървър в множество виртуални среди.

„Когато открихме виртуализацията, разбрахме, че това е пътят напред“, каза Алвин. „Всички наши сървъри оттогава са виртуализирани за лесно управление и мащабируемост, което ни помогна изключително.“

Снимка на екипа на Vodien

Екипът на страстните IT специалисти на Vodien е посветен на развиващите се предложения на продуктите, наред с напредъка в технологиите.

Освен че е в крак с тенденциите, Водиен непрекъснато преоткрива своята инфраструктура. Бавното обслужване и ненадеждният ъптайм бяха сред основните причини Алвин да е недоволен от ранния хостинг пазар. С напредването на технологиите и разрастването на клиентската база на Vodien старият хардуер ще бъде непрекъснато заменен.

„Плановете за дисково пространство от 500 MB са били повече от достатъчни в миналото, но в наши дни плановете за 5GB са минимални“, каза Алвин. „Като хостинг доставчик това променя начина на работа с резервната инфраструктура по отношение на възстановяване след бедствия, архивиране и възстановяване и скорост на I / O.“

По-конкретно, през последните години Vodien замени всички HDD със SSD дискове, за да подобри производителността. SSD дисковете осигуряват много предимства пред традиционните твърди дискове – включително значително увеличение на скоростта на четене / запис. В допълнение, на SSD дисковете липсват подвижните части, налични в твърдите дискове, които са предразположени към повреда. Чрез внедряването на по-добър хардуер, Vodien успя да осигури едни от най-надеждните хостинг в Сингапур.

Закръглен подход с приоритет на скоростта, стабилността, сигурността и поддръжката

Когато Алвин и Джон основават Vodien, те предвиждат добре заоблен хост, който е не само на достъпни цени, но и този, който също дава приоритет на надеждността, производителността и обслужването на клиентите..

„Като хостинг клиенти преди и като собственици на бизнес, ние знаем, че други собственици на бизнес имат много неща, за които да се грижат – хостингът не трябва да бъде един от тях“, каза Алвин. „Това е причината за нашите четири сеса за скорост, стабилност, сигурност и поддръжка.“

Графичен списък на четирите Ses на Водиен

Алвин ни каза, че философията на Водиен е съсредоточена върху четирите сеса: бързина, сигурност, стабилност и поддръжка.

С историята на уеб дизайна, Водиен винаги е бил много добре запознат с нуждите на клиентите си по отношение на време на работа и практическа поддръжка.

Предложенията за услуги на Vodien са напълно управлявани, което означава, че домакинът се грижи за архивирането и сканирането на зловреден софтуер, наред с други технически задължения. Освен това клиентите могат да получат помощ чрез функцията за чат на живо на Воден 24/7.

Въпреки че е със седалище в Сингапур, Vodien разполага с клиентела по целия свят, което означава, че е налична помощ, независимо къде живее клиентът. По отношение на производителността и надеждността постоянното поддържане на инфраструктурата на Vodien уверява клиентите, че данните им са достатъчно архивирани и че – в редки случаи на престой – сайтовете могат да бъдат възстановени бързо.

Предоставяне на иновативни решения, които пряко отговарят на нуждите на клиента

Алвин и Джон бяха вдъхновени да стартират Водиен, за да обслужва по-добре клиентите си и да подобри местната хостинг сцена. Със страст към иновациите, дуото успя да вдъхне нов живот на хостинг пространството в Югоизточна Азия.

„Водиен има силна култура на създаване и иновации за решаване на проблеми в реалния свят“, каза Алвин.

В резултат на това Vodien има няколко екипа, които отговарят за оценката на тенденциите на пазара. След като се събере достатъчно информация, екипите определят плюсовете и минусите на възприемането на всяка тенденция. Ако една идея предизвика достатъчно интерес, тя ще бъде предмет на проучвания за осъществимост. И накрая, тези идеи се превръщат в истински решения за задоволяване на пазарните изисквания.

От 2002 г. насам хостинг технологията се промени драстично, тъй като сървърите стават все по-големи и по-бързи, хоствайки все повече и повече уебсайтове на все по-компактен хардуер.

“Ние постоянно се променяме”, каза Алвин. „Това може да бъде подобряване на нашите сървъри за по-добра сигурност, или преструктуриране на нашите екипи и процеси, за да отговорим на нарастваща клиентска база, или оптимизиране на нашите сървъри за по-добро управление на ресурсите, но насоката на компанията е винаги да се подобряваме.“

Усилията на Vodien да остане бърз със сигурност са се изплатили – неговият местен пазарен дял достигна 12,46% през 2014 г. и продължава да се разраства. 2014 г. беше и годината, когато Водиен стана акредитиран ICANN регистратор на домейни, което го прави един от само три акредитирани регистратори в Сингапур – и един от 11 в Югоизточна Азия.

В резултат на това Vodien е в състояние да регистрира множество разширения на имена на домейни, включително .asia, .biz, .info, .net и .org. Благодарение на моменталните възможности за регистрация на домейни, Водиен дава възможност на бизнеса бързо да намери опора в създаването на онлайн присъствие.

Напред: Партньорство за внедряване на технология за рязане до по-широк пазар

Въпреки че Vodien обслужва предимно сингапурския пазар, през годините той събра огромна международна клиентела. С клиенти от Югоизточна Азия, Западна Европа и дори САЩ и Великобритания, Vodien в момента е домакин на хиляди домейни на своите сървъри. Като част от своя план за по-нататъшно разширяване, Водиен наскоро започна партньорство с Dreamscape Networks.

„Едно от най-големите ни развития се случи през юли 2017 г., където Водиен се сля с Dreamscape“, каза Алвин. „Като група можем да използваме силите на всяка организация да се разшири в Югоизточна Азия чрез комбинация от органичен растеж и придобивания.“

Dreamscape, съсредоточен в Дубай Интернет Сити, е LLC, което се стреми да разшири бизнес технологичните възможности в световен мащаб. Dreamscape помага на начинаещите фирми да установят и разширят присъствието си онлайн с голямо разнообразие от марки, вариращи от компании за уеб дизайн и маркетинг до регистратори на имена на домейни и облачни хостове. Сред другите скорошни придобивания от Dreamscape са редица австралийски компании, включително регистратор Enetica и хостинг доставчик Webcity. Консолидирайки много доставчици на услуги в едно цяло, Dreamscape помага на тези локализирани компании да се включат в по-широк глобален пазар.

„Vodien ще бъде специализиран хостинг бранд на групата и сме много развълнувани от това, което има бъдещето“, каза Алвин.

Произхождайки като предприятие за малък бизнес, оглавявано от двама студенти, Водиен превзе Сингапур от буря и успя да промени хостинг пазара си завинаги. Гледайки напред, Алвин и Джон с нетърпение очакват техният страстен проект да се превърне в по-широко глобално влияние.

“Като клиенти от първа ръка на хостинг индустрията, ние знаем общите проблеми, с които се сблъскват клиентите, и създадохме нашия бизнес за решаване на тези проблеми”, каза Алвин.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me