Изпълнителният директор Лорън Олисън в #techmums: Как социалното предприятие работи за образованието на 1 милиона жени, семейства и общности до 2020 г.

TL; DR: #techmums предоставя възможности на жените да допринесат за дигиталната революция на Обединеното кралство чрез семинари и онлайн подкрепа за изграждане на доверие. Тези от всички нива на умения могат да се присъединят, за да се насладят на всичко – от основните компютърни знания до онлайн сигурността и дизайна на приложения. Училища, предприятия и други поддръжници могат да се включат, за да помогнат на #techmums да постигнат целта си да достигне до 1 милион жени, техните семейства и общности до края на 2020 г..


Сю Блек беше на 12 години, когато майка й почина от мозъчен кръвоизлив. Тя беше на 16, когато напусна училище, и на 20, когато се омъжи. И до 25-годишна възраст тя се озова в приют за жени с три деца – но без работа и няколко квалификации – след като избяга от жесток брак.

Но тя упорстваше, записвайки се на целогодишен курс по математика в местен колеж, който в крайна сметка доведе до четиригодишна степен по изчислителна техника от Лондонския университет South Bank. Тя си осигури мястото за докторска степен. и редовна лекция.

#techmums лого

#techmums оръжие майки с компютърни умения и увереност.

През 2008 г. Сю започна успешна кампания за спасяването на английския парк Блечли, централния сайт за жизненоважни усилия за нарушаване на кода по време на Втората световна война, от спирането поради липса на финансиране. Но това не беше единственото й наследство.

През 2018 г. Сю намери начин да помогне на други майки с подобен произход като нейните, като възобнови #techmums, социално предприятие, първоначално създадено през 2012 г., за да даде на жените умения и увереност да участват в дигиталната революция на Обединеното кралство.

“Тя е невероятна жена”, каза Лорън Алисън, която наскоро се присъедини към #techmums като първи изпълнителен директор на компанията. „Цялата й цел с techmums е да възпламени потенциала при майките, техните семейства и по-широкото общество, така че да се чувстват по-познати, уверени и дори развълнувани от използването на технологиите в личния и професионалния си живот.“

Организацията разглежда майките като умножители на уменията. „Ако запалите потенциала в майка, това помага при домашната работа на детето, с партньора, с по-широкото семейство, родителите и т.н.“, казва Лорън. „По този начин вярваме, че майките са ключът към преодоляването на разликата в уменията, с която се сблъскваме в момента.“

Преподаване на ключови технически умения при изграждане на увереност

През юли #techmums завърши нови изследвания, демонстриращи как дигиталното изключване влияе върху живота на майките в Обединеното кралство. Тъй като нашето общество става все по-дигитално, майките, които не притежават основни цифрови умения, са изправени пред тежко въздействие. „Докато не бяхме изненадани, когато видяхме някои от статистическите данни, те все още отчаяно се разстройваха, особено по отношение на неща като въздействия върху психичното здраве и чувството за неспособност да пазят децата в безопасност онлайн“, каза Лорън.

#techmums помага за преодоляване на тези тенденции, като предоставя възможности на жените да бъдат част от дигиталната революция на Обединеното кралство чрез персонални семинари, „клубни“ сесии и изграждане на доверие онлайн. Организацията преподава ключови технологични умения чрез безплатни програми, които не изискват предварително ИТ опит и е динамична и ангажираща.

„Когато основах #techmums, го направих с една цел: да овластявам жените чрез технологии“, заяви Сю в цитат на уебсайта #techmums. „Като самотна майка изведох собственото си семейство от бедност чрез технологично образование, така че знам силата му от първа ръка. Нашите курсове помагат на жените да използват този потенциал в собствения си живот, давайки им увереност, умения и вдъхновение да играят активна роля в нашето съвместно цифрово бъдеще. “

Според Лорън оценките на програмирането на организацията показват, че завършилите #techmum изпитват повишена увереност както в способността си да използват технология, така и в своята увереност.

От основно ИТ ноу-хау до онлайн безопасност и дизайн на приложения

Учебната програма на #techmums е предназначена да запознае участниците с спектър от технологични възможности, като същевременно изгражда увереност, знания и работоспособност..

Поредицата от курсове започва с основите, демистифицирайки дефиницията на самата технология, преди да преминете към съображения за безопасност, включително най-добрите практики за пароли, създаване на детски контроли и защита на вашето семейство от общи онлайн заплахи.

След това курсовете показват на участниците как да накарат технологиите да работят за тях с преглед на умения като създаване на семеен календар, създаване на блог, свързване с други хора чрез социални медии или създаване на профил в LinkedIn. Програмата обхваща и онлайн пазаруването чрез сайтове като Etsy и Shopify.

Снимки от различни #techmum дейности

Организацията приветства майки от всички нива на умения, за да научат всичко – от основните компютърни умения до дизайна на приложения.

Темите на високо ниво, включително основите на дизайна на приложения, дизайна на уебсайтове и кодирането, закръглят учебната програма.

„Това е доста изчерпателно, но в същото време е проектирано да осигури вкус на широк спектър от теми“, каза Лорън. „Не се грижим за един конкретен тип мама или не искаме всички да станат кодери – това не е нашата цел. Ние се стремим да запалим какъвто и да е потенциал, който майка вижда в себе си. “

Лорън каза, че една майка с бизнес с училищна униформа дойде на час през втората си седмица и обяви, че #techmums са променили живота й. След като научи как да прикачва снимки към имейли, тя вече не трябва да изпраща сина си в Лондон, за да споделя униформени образци. „Това коренно промени бизнеса й и начина, по който тя инвестира времето си“, каза тя.

Включете се като училище, поддръжник или бизнес

#techmums се опира до голяма степен на подкрепа от училища, фирми и корпоративни спонсори, за да подобри мисията си да подхранва и свързва майки, поддържащи технология. През февруари 2018 г. партньорство с Facebook даде възможност на групата да стартира #techmumsTV, поредица от предавания на живо, часови часове, фокусирани върху това да сте в безопасност, да управлявате финансите си, да намерите работа, да намерите своя глас и да купувате и продавате чрез силата на Интернетът. Програмите, излъчени публично от страницата на #techmums във Фейсбук, също представиха историите за вдъхновяващи млади майки, които използваха технология, за да разрушат бариерите в живота си.

Организацията също обедини усилия с Capital One UK за провеждане на панелна дискусия за цифровото изключване сред майките. Събитието през юли, проведено в Лондон, включваше майките от реалния живот и включваше независими изследвания, финансирани от Capital One UK, която подкрепя #techmums за повишаване на осведомеността за необходимостта от по-голямо цифрово включване, особено за хора от социално слаби общности. „Благодарим за корпоративните спонсорства от организации, които помагат да подкрепят визията и ценностите на #techmums“, каза Лорън.

Други групи и хора дават доброволно място, хардуер или опит, за да улеснят местните #techmumsClubs.

“Винаги казваме, че не става дума за познаване на всеки сантиметър от материала”, каза Лорън. „Нашите програми са предназначени да свързват хората чрез разговор. Не трябва да е атмосфера учител-ученик – много от майките са напуснали училище, защото не им харесва тази структура. Искаме да направим това забавление, а не тежест. “

За да разшири обхвата си до още по-голям брой майки, Лорън каза, че #techmums планира да бъде домакин на безплатен онлайн курс. Дистанционното обучение може да отвори свят от възможности за жени с малки деца, които не могат да си позволят грижи за деца.

Изграждане на мрежата #techmums пред 2020 г.

Ако тайната на успеха е насочена към високо, #techmums предстои светло бъдеще. Организацията си е поставила впечатляваща цел: да достигне до 1 милион нови технически членове до края на 2020 г. За да се случи това, Лорън ни каза, че #techmums ще използва различни форми на работа, независимо от онлайн шоута или лични събития.

Организацията също търси допълнително финансиране и доброволческо участие, за да подхрани усилията си.

„Също така търсим отделни доброволци, които да споделят как технологията е променила живота им и евентуално да улесни клуб в родния им град“, каза Лорън. „Би било невероятно да изградим и нашата мрежа по този начин.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me