IsoBuster nudi snažno rješenje za povrat podataka po cijelom spektru po cijeni koju mogu koristiti bilo koje tvrtke ili pojedinci.

TL; DR: Ako se pitate što ima na tim starim CD-i diskovima smještenim na stražnjoj strani ladice za smeće, postoji način da dođete do sadržaja bez pronalaska relikvija koji podržava zastarjeli format. Rođen iz želje Petera Van Hovea da sačuva podatke s medija koji umire, IsoBuster prikazuje sve datotečne sustave koji se nalaze na optičkom mediju, pružajući korisnicima potpuni pristup svemu što se nalazi na disku. Nisu to samo staromodni CD-i diskovi, koje podržava IsoBuster. Alat djeluje s mnoštvom medija, od CD-a i DVD-a do tvrdih diskova i SSM-a, među mnogim drugima. IsoBuster nudi učinkovit oporavak podataka uz nisku cijenu unosa, zbog čega rješenje koriste potrošači, tvrtke i stotine odjela za forenzičku forenziku širom svijeta.


Kao navijač Monty Python, Peter Van Hove našao se s dilemom. Imao je hrpe starih CD-i diskova koji su sadržavali MPG tokove nekih od njegovih omiljenih skica iz Letećeg cirkusa, ali nije ih mogao reproducirati na Windows računalu. Peter je želio način pregledavanja i izdvajanja sadržaja s diskova, pa je učinio ono što bi učinio bilo tko drugi u njegovom položaju. Obukao je ogrtač i postao superheroj.

“Zapravo je sve počelo nakon što sam za 21 dan kupio knjigu Nauči sebe C ++ Builder”, rekao je Peter. “Uzimao sam 21 slobodni dan da bih prolazio poglavlje svaki dan.”

Rezultat Peterovog rada bio je IsoBuster, a superheroj na logotipu IsoBuster govori sve. Njegov program učinkovito dolazi do spašavanja pohranjenih podataka nadmašivši Windows za montiranje CD-i i otvaranje slikovnih datoteka.

Kolaž logotipa IsoBuster i snimka zaslona korisničkog sučelja IsoBuster

Peter Van Hove izgradio je IsoBuster za oporavak podataka s CD-i diskova, a alat sada podržava niz medijskih formata.

IsoBuster je brzo stekao popularnost i postao je jedno od vodećih rješenja za povrat podataka skrivenih unutar optičkih medija. Danas IsoBuster podržava više formata medija, uključujući CD / DVD, BD / HD DVD, tvrde diskove, SSM, USB, ZIP i JAZ pogone, među ostalim.

Pojedinci, tvrtke i stotine odjela za forenzičku forenziku širom svijeta sada koriste rješenje za oporavak podataka. Peterov pristup bez napora uklanja marketinške i troškove osoblja, čime je puna funkcionalnost IsoBustera dostupna po vrlo niskoj cijeni.

Propadanje optičkih medija i poziv na globalni alat za oporavak podataka

Postoji nekoliko mogućih načina pregledavanja podataka na optičkom mediju. Najčešće je sama slika, koja je izgorjela na disku, navedena jednostavno kao jedna ISO datoteka.

“ISO datoteka datoteka je blok po blok kopija cijelog CD-a. Blok od 0 do posljednjeg bloka čitavog diska čita se u ISO datoteci. IsoBuster može otvoriti ISO datoteke i tretirati ih kao stvarne CD-ove – baš kao što bi uputio i stvarni CD pogon s diskom iznutra “, rekao je Peter. “Isti pristup vrijedi i za sve ostale vrste slikovnih datoteka.”

Optički mediji počeli su gubiti popularnost nakon pritiska na digitalni. Prvo, MP3 datoteke postale su popularne, čineći audio CD-ove gotovo samo zastarjelim. U međuvremenu, usluge strujanja videa, poput Netflixa i preuzimanja digitalnih videoigara, počinju zamijeniti tradicionalne optičke medije za pohranu kao preferirani način dobivanja velikih datoteka. Kako su proizvođači postupno smanjivali ili čak zaustavili proizvodnju diskova, pojavila se potreba za obnavljanjem umirućih podataka iz sve zastarelijih formata..

Snimka zaslona za oporavak podataka u IsoBusteru

IsoBuster je pružio način za oporavak datoteka podataka pohranjenih na formatima optičkih medija koji postaju sve zastarijeli.

“IsoBuster je započeo kao alat za oporavak podataka s optičkog diska (CD, DVD)”, rekao je Peter. “Dakle, iz moje perspektive, najveća potreba za alatom dogodila se postupnim ukidanjem optičkih medija.”

Izvorno korišten za CD-i, IsoBuster je korišten na podacima sadržanima u više formata slike. Sve datoteke, iako su digitalne, i dalje se moraju pohraniti na neki oblik medija, bilo da se radi o disku, flash memoriji ili tvrdom disku. Čak se i datoteke pohranjene u oblaku temelje na poslužiteljima koji rade na fizičkoj opremi. Nijedan fizički medij nema neograničen životni vijek, zbog čega su sigurnosne kopije neophodne.

Pružanje mira uma kroz specijalizirane mehanizme za oporavak

IsoBuster pruža opuštenost i obnavljanje podataka od svog osnutka. Gubitak podataka može biti katastrofalan, čak i kada se prave rutinske sigurnosne kopije. Ovisno o slučaju uporabe, gubitak podataka može imati financijske posljedice za tvrtke, uzrokovati emocionalni stres ljudima koji su izgubili osobne dosjee fotografija i čak može utjecati na ishod kriminalističke istrage.

Zapravo, IsoBuster je dobro poznat u forenzičkoj forenzičkoj oblasti kao vrijedan alat za oporavak podataka s stotinama odjela koji ga koriste za dohvaćanje dokaza iz različitih formata medija. IsoBusterovo programiranje omogućava otkrivanje “skrivenih” podataka zagušenih u datotečne sustave koji nisu vidljivi čak ni samom OS-u..

Iako se čini da se datoteke nalaze u jedinstvenom prostoru kroz OS, stvarnost je da su datoteke fragmentirane na tvrdom disku. Na primjer, jedna slika krajnjem korisniku prikazuje se kao cijela datoteka, dok se stvarni podaci koji sadrže sliku mogu raštrkati u više sektora, što IsoBuster može otkriti.

To je posebno korisno kada tvrdi diskovi počnu da propadaju ili je struktura datotečnog sustava oštećena. Datoteke koje se obično ne mogu vidjeti mogu se povratiti dubljom analizom potpisa datoteka i neobrađenih podataka.

IsoBuster je lider u prostoru za oporavak podataka, što je uglavnom zbog njegovog pozitivnog omjera troškova i koristi.

“Pomoću IsoBustera dobivate kompletnu sliku brzo i lako u usporedbi s drugim, ogromnim i vrlo skupim paketima”, rekao je Peter.

IsoBuster može otvoriti više slikovnih datoteka, bez obzira na OS. IsoBuster ne samo da može vidjeti ISO-ove, već može otvoriti i VHDX, VDI i DSK datoteke. Ti se formati uobičajeno koriste u virtualnim strojevima, a datoteke se mogu pregledavati na gostujućim sustavima kao i na glavnom glavnom sustavu. To omogućuje sigurnosno kopiranje i oporavak na više razina. Informacije s ovih slika mogu se vidjeti bez potrebe za njihovim montiranjem pomoću skupog softvera za virtualni pogon treće strane.

Show za jednu osobu omogućuje priličnu cijenu za veliku snagu ispod haube

S obzirom da je IsoBuster u osnovi samostalan nastup s Peterom na čelu, laserski fokusiran pristup oporavku podataka znači snažna rješenja po povoljnoj cijeni.

“Ovo je tvrtka s jednom osobom”, rekao je. “Sve radim sama.”

Peter nam je rekao kako neprimjetno pristupa svom poslu, uklanjajući potrebu za skupim marketingom i velikim timom zaposlenika koji trguju nizovima koda za znatne plaće. Peter treba samo platiti – a to postiže prodajom velikog broja licenci po povoljnim cijenama.

Kolaž logotipa IsoBuster i glava Petera Van Hovera

Peter može ponuditi IsoBuster po povoljnim cijenama zbog pristupa koji nije potreban za njegovo poslovanje.

IsoBuster je shareware program, što znači da se može besplatno preuzeti s osnovnom funkcionalnošću. Napredne značajke, poput HFS i UDF, dostupne su s plaćenom verzijom, čija se cijena namjerno drži niskom, tako da su mogućnosti oporavka dostupne svima koji ih trebaju.

Neovisnost IsoBustera također rezultira pouzdanom i velikom korisničkom bazom. Kada se pojave problemi s korisničkom podrškom, korisnici točno znaju s kim će razgovarati – osnivač i jedini programer IsoBustera.

“Ne postoje slojevi koji štite programere od vanjskih prekida”, rekao je Peter. “Ljudi koji podržavaju dobro poznaju duboku mehaniku, jer, dobro, to sam ja.”

Verzija 4.0 – Novi i poboljšani motor i GUI uskoro stižu

Peter se zalaže za usavršavanje IsoBustera kao vrhunskog alata za oporavak podataka.

“Fokus je u potpunosti na proizvodnji vrlo stabilnog softvera, a nove se značajke dodaju stalnim tempom”, rekao je.

Verzija 4.0 je na horizontu, s dodatnom podrškom za nove datotečne sustave. Peter je također poboljšao GUI, čineći ovo iskustvo jednostavnijim za korisnika, a on je unaprijedio motor za veće performanse.

Pomoću nedavnih revizija IsoBustera, korisnici mogu definirati vlastite potpise datoteka (od verzije 3.9) i iskoristiti dodanu podršku za komprimirane sistemske datoteke i potpuno kloniranje tvrdog diska. U verziji 4.0, IsoBuster će uključivati ​​više značajki pretraživanja i podržat će nove datotečne sustave povezane s najnovijim operativnim sustavima, uključujući Windows 10.

“Značajke IsoBustera uvijek su bile prilično inovativne”, rekao je Peter. “Ima dosta funkcionalnosti koja su bila prve vrste.”

Peter i IsoBuster nastavit će voditi naboj u prostoru za oporavak podataka. Podučavanje sebe C ++ u 21 dan je vrsta motivacije koja potiče razmišljanje i inovacije prema naprijed, a ta iskra ne pokazuje da se uskoro može ugasiti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me